RaptoR Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 Видене, ти пък кога си купувал евтинджос компютри та да знаеш? Имал съм и скъпи и евтини компоненти, такова чудо не е било. Общо взето с изключение на харда с грешния фърмуеър, май никакви проблеми не съм имал. Освен с много стари части, понякога и втора ръка, но такива дреболии не ги броя. А това момче и за 100000 долара машина ще му е проблемна в ръцете. И това го казва човек за който Maxthon е върха при браузърите... Не съм казвал нищо такова. Казвал съм, че съм над 10 години с него и нямам проблеми. И пак ще го кажа. И винаги ще го казвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 При хард дисковете няма какво??? WD Green, Blue, Black... разликата между зелените и черните обикновено е *2 в цената. ИМА ЗАЩО Дори и да имаше голяма разлика в изработката и издръжливостта на тия дискове, това ли е? 3 варианта? Разликата между зеления и черния в момента е около 80лв. Не е двойно. При тия дискове, основната разлика е скоростта. Качеството на компонентите не е чак толкова различно, а най-вероятно, там където не е нужно - са си еднакви. Кабелите не ги водя компонент. Както при всеки тип кабели, има такива за 1, има и такива за 100лв. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 Имат разлика и в гаранцията. По - скъпите имат и по - голяма. Не е само в скоростта разликата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 Имал съм и скъпи и евтини компоненти, такова чудо не е било. Общо взето с изключение на харда с грешния фърмуеър, май никакви проблеми не съм имал. Освен с много стари части, понякога и втора ръка, но такива дреболии не ги броя. А това момче и за 100000 долара машина ще му е проблемна в ръцете. Беше ми дефектирала памет. Видях се в чудо докато го намеря. Друг случай - взе да се скапва захранване. Толкова странни неща дори с паметта не ми се бяха случвали - то не бяха сини екрани, то не бяха странно поведение на видеокартата то не беше чудо. Мой клиент е имал необясними проблеми заради кабел на диска. В момента в който го разбрах и всичко тръгна нормално с новия кабел, взех че нарязах стария кабел от яд на трохи направо го направих - с една ножица го нарязах на по 1мм парченца, жичка по жичка. Един шибан хардуерен компонент да има може да ти скъси живота. Най-мразя да се занимавам с глупости заради някой шибан компонент. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 Не съм казвал нищо такова. Казвал съм, че съм над 10 години с него и нямам проблеми. И пак ще го кажа. И винаги ще го казвам. Едва ли. Далеч по-вероятно е да си имал доста проблеми, ама да не си хвърлял вината върху браузъра за това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 21, 2012 Share Posted November 21, 2012 Едва ли. Далеч по-вероятно е да си имал доста проблеми, ама да не си хвърлял вината върху браузъра за това. Викам да се прекрати спама тук. И като казвам, че съм нямал и нямам проблеми, това значи че е така! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bat Gosho Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Останаха ли места в Пловдив и региона където все още може да се мине технически преглед без квитанция за платен данък? ДА! Вече не знам колко пъти повтарям - автосервиз ТРАКИЯ Не става вече там колега,преди няколко дни бях.Искат го данъка вече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Нз колега, аз нямах проблеми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Вече е кажи речи невъзможно да се мине без всички документи да са изрядни. Софтуера който използват сканира документите. Ако има нещо нередно писка и не позволява да се премине на следващата стъпка. Ще се научат всички, че трябва да си оправят колите и документацията. Трябваше отдавна да го направт така. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Вече е кажи речи невъзможно да се мине без всички документи да са изрядни. Софтуера който използват сканира документите. Ако има нещо нередно писка и не позволява да се премине на следващата стъпка. Ще се научат всички, че трябва да си оправят колите и документацията. Трябваше отдавна да го направт така. Да, ама е малко тъпо. Аз мога да си платя данъка в края на годината - никъде не ме задължават да е на 01.01. А колата трябва да мине преглед февруари. Ако не съм си платил данъка за предишната година - тогава - да, не трябва да може а минеш през преглед тази. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 (edited) Хубаво де, толкова ли е висок данъка, че обикаляте да си губите дни вместо да минете да го платите и да се свърши? Тъй или иначе този данък го дължите, не може да се мине без да се плати. Edited November 23, 2012 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Хубаво де, толкова ли е висок данъка, че обикаляте да си губите дни вместо да минете да го платите и да се свърши? Тъй или иначе този данък го дължите, не може да се мине без да се плати. По-скоро е принципен въпроса. Защо аз да имам период за плащане на данъка 01.01 - 15.02, а друг да има 01.01 - 20.10 примерно? Най-правилно е да имаш платен данък за предишната година. Но това е ясно, че няма да стане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Един път като почнеш да го плащаш в определен момент следващата година пак тогава и така. Като каското, гражданската и т.н. Аз накуп ги плащам всичките. Каква е разликата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 По-скоро е принципен въпроса. Защо аз да имам период за плащане на данъка 01.01 - 15.02, а друг да има 01.01 - 20.10 примерно? Най-правилно е да имаш платен данък за предишната година. Но това е ясно, че няма да стане. Как ще не може? Нали като бях в СБА лятото ме питаха данък за тази или МИНАЛАТА година. Аз имах за тази, но понеже никога не го нося - бях го забравил. Прави са хората да ме върнат...малко се разкарах от Тракия до СБА и обратно...ама майната му Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Цялата тази работа е пълна простотия. НИКОЙ не е длъжен да разнася квитанции за платени данъци в колата си. ПРАВИЛНОТО решение е да се създаде електронна система, така че във всеки оторизиран пункт като ти чукнат номера на колата да виждат ВЕДНАГА какво си платил и за кога. Ако светне че не си платил - пращат те да си платиш и толкоз. Въпреки че Коста е прав - данъкът се дължи до края на годината. Никой няма право да те задължава да го плащаш преди това, а за закъсненията си има и лихви - за незнаещите 10% + основния лихвен (по-зверски от банков кредит). Да си ги въведат и за данък МПС и толкоз. Това сега е вид изнудване и принудително събиране на данъци. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 (edited) Въпреки че Коста е прав - данъкът се дължи до края на годината. Мен ли визираш под Коста? Харесал съм си една ризка, да ти пратя сметката после? Edited November 23, 2012 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Мен ли визираш под Коста? Харесал съм си една ризка, да ти пратя сметката после? Ти ли го написа? Аз помислих, че е той - недогледал съм просто. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Цялата тази работа е пълна простотия. НИКОЙ не е длъжен да разнася квитанции за платени данъци в колата си. Квитацията ти я изискват единствено и само при прегледа. През останалото време не си я носиш със себе си.По твоята логина не трябва да си нося и полицята за гражданската. И тя е квитанция един вид. Също така и тази за прегледа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 за незнаещите 10% + основния лихвен (по-зверски от банков кредит) Силно не си прав. Ама доста СИЛНО не си прав. ОЛП в момента е 0.04% Има кредитни карти с 18-19% лихва. Има банкови кредити по 15% лихва. Само ипотечните и силно гарантираните кредити са с по-ниски лихви. Та не знам за какви зверски лихви говорим, защото тази не ми се вижда нищо особено, още по-малко пък на трицифрена сума. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Квитацията ти я изискват единствено и само при прегледа. През останалото време не си я носиш със себе си.По твоята логина не трябва да си нося и полицята за гражданската. И тя е квитанция един вид. Също така и тази за прегледа. Ако трябва да сме точни - не е нормално да си ги носиш. Защо са ми облепили колата със стикери като коледна елха, когато трябва да нося и квитанцията за платена застраховка и минат преглед? Спира ме, поглежда ми стикерите валидни ли са, ако не вземи тая глоба айде чао. Ако са валидни - довиждане. Но не - облепи и колата, помъкни една папка с документи, и то ако плащаш застраховката на части - носи всичко, че кой знае кво значение има кога съм платил предишната вноска. Щом имам лепенка за сегашната какво значение има старите Или да нося тях и да махна тъпотиите от стъклата, или да седят тия лепенки, и да не нося една камара бумаги с мен. Едно време ги махнаха тия лепенки (едни кръгли с цветовете на знамето) точно, защото решиха, че лепенката пречи малко или много на видимостта. Сега вместо 1 са 3 - застраховка, преглед, винетка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 23, 2012 Share Posted November 23, 2012 Като сме заговорили, някой може ли да обясни защо трябва да нося и да пазя каското и не знам си още колко документа покрай него. Като че ли тя нямат компютри. Ами "маркирането" - ей тази глупост някой може ли да я обясни? Аз единственото смислено обяснение за което се сещам е защото са мафия и си намират начини да ти измъкнат някой лев, а при проблем да имат отворени вратички за да не ти платят застраховката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted November 24, 2012 Share Posted November 24, 2012 (edited) Кой беше линка на началната страница на еврокомския уарез; не на торента. Като сме заговорили, някой може ли да обясни защо трябва да нося и да пазя каското и не знам си още колко документа покрай него. Като че ли тя нямат компютри. Ами "маркирането" - ей тази глупост някой може ли да я обясни? Аз единственото смислено обяснение за което се сещам е защото са мафия и си намират начини да ти измъкнат някой лев, а при проблем да имат отворени вратички за да не ти платят застраховката. И сам си отговори във въпросът. Същото с касовите белешки, ако 'уж' стане някаква грешка и се изтрие от цялата система че си платил таксата си (телефон, телевизия,нет) да докажеш че е платена. Търговски трик от който всяки месец изгарат сума хора. И на мен щеше да ми случи да платя ако не бях запазил бележка. Edited November 24, 2012 by Ton4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 (edited) Тоя новият режим на търсене в google,е много смотан.Как да си избера да търся снимки само с висока резолюция ? @Fibaman ,да видях го,мерси. Edited November 25, 2012 by TRIBALERO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 Тоя новият режим на търсене в google,е много смотан.Как да си избера да търся снимки само с висока резолюция ? Изображения - Инструменти за търсене - Размери и си избираш различните опции. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardcore_united Posted November 25, 2012 Share Posted November 25, 2012 За колко пари горе долу мога да си взема читав мултимедиен прожектор с usb вход за флашка? Нещо не особено претенциозно, за филмчета на двора Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts