Bat Gosho Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 Останаха ли места в Пловдив и региона където все още може да се мине технически преглед без квитанция за платен данък? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 ДА! Вече не знам колко пъти повтарям - автосервиз ТРАКИЯ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 (edited) По въпроса с мухъла всичко, което е казал колегата е вярно, изпитал съм го на гърба си. Това лято боядисах с това: http://www.utilitiesbulgaria.com/thermoshield.htm и тази зима ще видя дали си струва парите. Edited November 16, 2012 by jojo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Търся отговор на един въпрос, но отговорът ми трябва за днес (утре вече не). Имам едно ATX (2.03) захранване от компютър. Знам, че някъде явно трябва да окъся, симулирайки включването на копчето от компютъра, за да мога да го подкарам така както е изолирано. Тук където съм в момента, хем нямам компютър, хем (почти) нямам Интернет, че да се разровя по-обстойно с гугъла за някаква схема. Та....някой може ли да ми препрати директно към някоя диаграма, която да ме подсети кои изводи точно се окъсяват и на коя от буксите (тая широката или оная малката квадратна с 4 извода)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Търся отговор на един въпрос, но отговорът ми трябва за днес (утре вече не). Имам едно ATX (2.03) захранване от компютър. Знам, че някъде явно трябва да окъся, симулирайки включването на копчето от компютъра, за да мога да го подкарам така както е изолирано. Тук където съм в момента, хем нямам компютър, хем (почти) нямам Интернет, че да се разровя по-обстойно с гугъла за някаква схема. Та....някой може ли да ми препрати директно към някоя диаграма, която да ме подсети кои изводи точно се окъсяват и на коя от буксите (тая широката или оная малката квадратна с 4 извода)... Тука е описано. Черните жици са нула. Просто виж на схемата, би трябвало и на телефона да го видиш как се връзват. Зелената с черна трябва да е, но нямам захранване при мене за да ти кажа коя точно беше. Правил съм го това преди, но не помня вече. Не ми се разглобява компютъра, че трябва да излизам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Значи - зелено и черно. Лошото е, че на дългата букса са 2 зелени и десетина черни и явно трябва да разглобя захранването, за да извърша процедурата направо вътре... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Да, видях го междувременно в една друга схема - пин 14 (зелено) + някоя от многото маси....ама нямам постоянен нет, че да го напиша. Мерси за помощта! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Значи - зелено и черно. Лошото е, че на дългата букса са 2 зелени и десетина черни и явно трябва да разглобя захранването, за да извърша процедурата направо вътре... Шибани китайци ,а Да ти сложат две зелени жички Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Шибани китайци ,а Да ти сложат две зелени жички rofl @Midex Не би трябвало да има две зелени, освен ако не е правено да има две копчета за пускане.Гледаш за зелено с две "маси" около него и гривиш кламера и ръгаш.Ако завърти перката си ОК Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Има, има...на Молекс-а има и тъмнозелена, но по схемата видях коя от двете е. Включих, заработи, но когато включих един хард след известно време ми замириса на бакелит (явно нещо някъде започна да нагаря) и го изключих. Най-интересното е, че така и не разбрах откъде дойде миризмата, макар че после душих навсякъде като ловджийско куче - нито от захранването, нито от разклонителя, нито от диска, нито от лаптопа () идваше каквато и да е миризма. После пак включих захранването с окъсените пинове, но без да захранвам с него каквото и да е - работи си, не мирише, не нагрява, но предпочетох да не рискувам информацията на харда, че е доста голям, с много неща из него. Утре вечер се прибирам на по-цивилизовано място, където ще имам достъп до настолен компютър и през него ще оправя нещата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Какво ви е мнението за бравите с чип и особено ползата от тях на общия вход на етажната собственост? Интересно ми е какво става, ако спре тока и ако има резервно захранване, колко време издържа и на какъв период се заменят акумулаторите? Отделно си мисля дали е нормално достъпа на стотина човека до домовете им да е в ръцете на един. Ще се радвам да чуя различни мнения, защото ще ми помогне да оформя по-вярно своето . Благодаря предварително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 17, 2012 Share Posted November 17, 2012 Ще бъда лаконичен - струва си. Останалото вече е въпрос на оферти и техника(трудно ми е да пиша с една ръка и затова съм кратък). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 Мога ли да оставя плик в пощата, който да бъде до поискване? Ако не мога да го оставя, трябва да го пратя до адрес с отбелязана такава опция ли? Колко време може да седи пратката до поискване? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 въпрос no2: от скоро имам климатик (Fudjitsu 2ра употреба) и когато не е включено външното тяло усещам студен полъх все едно е отворен прозореца. Възможно ли е това да е настройка или по-скоро нещо в климатика не се затваря и влиза въздух отвън? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 http://www.bgpost.bg/?cid=46 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 18, 2012 Share Posted November 18, 2012 въпрос no2: от скоро имам климатик (Fudjitsu 2ра употреба) и когато не е включено външното тяло усещам студен полъх все едно е отворен прозореца. Възможно ли е това да е настройка или по-скоро нещо в климатика не се затваря и влиза въздух отвън? Възможно е да е бил на функция "изсушаване". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Какво ви е мнението за бравите с чип и особено ползата от тях на общия вход на етажната собственост? Интересно ми е какво става, ако спре тока и ако има резервно захранване, колко време издържа и на какъв период се заменят акумулаторите? Отделно си мисля дали е нормално достъпа на стотина човека до домовете им да е в ръцете на един. Ще се радвам да чуя различни мнения, защото ще ми помогне да оформя по-вярно своето . Благодаря предварително. И аз съм на мнение, че си струва. Голямо удобство е и все повече хора го ползват. Мисля да агитирам да се сложи и на нашата врата. Излиза около 500 лева ако не се лъжа. Миналата година бях в един голям, многоетажен блок, където просто ми взеха акъла ръководството. Толкова подредена работа не бях виждал. Освен че имаха автоматична врата с чип, беше инсталиран и чип на асансьора. Така ако някой се скатава и не плаща - резват му достъпа. Просто идеално! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 И аз съм на мнение, че си струва. Голямо удобство е и все повече хора го ползват. Мисля да агитирам да се сложи и на нашата врата. Излиза около 500 лева ако не се лъжа. Миналата година бях в един голям, многоетажен блок, където просто ми взеха акъла ръководството. Толкова подредена работа не бях виждал. Освен че имаха автоматична врата с чип, беше инсталиран и чип на асансьора. Така ако някой се скатава и не плаща - резват му достъпа. Просто идеално! Да. Направо е "чудесно" да има чипове и на асансьора. Като ти идват гости, трябва да слизаш чак до долу, защото иначе няма как да се качат. Това с чиповете на асансьора и вратата го има в средния от ония 3-те високи блока до вас. Няма такава малоумщина, особено като има охрана долу на входа! Това с контролирането за таксата на входа си прав, но не съм сигурен дали усилията си заслужават просто. Ние в офиса сме с такъв чип. Много досадно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Идея как да платя с кредитна карта на фирма, която няма терминал? Направо останах като гръмнат, като ми сервираха, че нямат. А фирмата е доста голяма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Да. Направо е "чудесно" да има чипове и на асансьора. Като ти идват гости, трябва да слизаш чак до долу, защото иначе няма как да се качат. Това с чиповете на асансьора и вратата го има в средния от ония 3-те високи блока до вас. Няма такава малоумщина, особено като има охрана долу на входа! Това с контролирането за таксата на входа си прав, но не съм сигурен дали усилията си заслужават просто. Ние в офиса сме с такъв чип. Много досадно. при нас преди 2 месеца сложиха чипове на входа. След една седмица монтираха бутони за отключване на вратата на всеки етаж. Така, че няма нужда да слизаш всеки път. За асансьора съм съгласен, че е тъпо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Идея как да платя с кредитна карта на фирма, която няма терминал? Направо останах като гръмнат, като ми сервираха, че нямат. А фирмата е доста голяма. Превод по сметката им ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Превод по сметката им ? Не можело от кредитната карта... Това беше първото, което попитах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Идея как да платя с кредитна карта на фирма, която няма терминал? Направо останах като гръмнат, като ми сервираха, че нямат. А фирмата е доста голяма. Банков превод или кеш ако нямат терминал. Няма как да извършиш плащане с кредитна карта без терминал или онлайн акаунт Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Да. Направо е "чудесно" да има чипове и на асансьора. Като ти идват гости, трябва да слизаш чак до долу, защото иначе няма как да се качат. Това с чиповете на асансьора и вратата го има в средния от ония 3-те високи блока до вас. Няма такава малоумщина, особено като има охрана долу на входа! Това с контролирането за таксата на входа си прав, но не съм сигурен дали усилията си заслужават просто. Ние в офиса сме с такъв чип. Много досадно. Ако трябва да сме точни, Сашо е комшия и живее в подобен блок. Веднага мога да ти кажа, че се изказваш неподготвен. Точно с налична жива охрана съм бил свидетел как се ограбват два апартамента до шушка, натоварват се на камиони от цели бригади и живата охрана нищо не знае по въпроса. При монтирана хидравлика за прибиране на вратата, ръгането на ключове и опъването на патрона/дръжката води до ... да го наречем съсипия. Като ми идвате на гости така или иначе слизам да ви отвроя - не си ли забелязал? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 19, 2012 Share Posted November 19, 2012 Ако трябва да сме точни, Сашо е комшия и живее в подобен блок. Веднага мога да ти кажа, че се изказваш неподготвен. Точно с налична жива охрана съм бил свидетел как се ограбват два апартамента до шушка, натоварват се на камиони от цели бригади и живата охрана нищо не знае по въпроса. При монтирана хидравлика за прибиране на вратата, ръгането на ключове и опъването на патрона/дръжката води до ... да го наречем съсипия. Като ми идвате на гости така или иначе слизам да ви отвроя - не си ли забелязал? Да, ама в тоя 17 етажен блок трябва да се чака по 2 минути асансьора понякога. Тъпо е общо взето. На входната врата - ок, ама на асансьора... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts