Midex Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 Абе защо по дяволите цената на този монитор е толкова висока - с каква матрица е...или пък да не е тъч скрийн? (Edit: Гугъл ми даде отговора) И въпрос номер 2: Има ли някакво забележимо предимство в практиката на LED монитор пред аналогичен TFT? Понеже аз съм с такъв без LED осветяване и нямам никакви забележки или нещо повече, което да искам от него... (Edit: Да е жив и здрав Гугъла - и това го разбрах) Сега обаче питам друго - колко инча минимум трябва да е мониторът за FullHD, така че иконите и всичко останало да не се смали до неприемливо ниво и да може да се работи комфортно, без да се налага да се уголемяват софтуерно сайтове, символи и т.н.? Наясно съм, че е комфортът на работа за всеки е субективен, но все пак има някакви усреднени стойности. Напр. реален диагонал от 23" достатъчен ли е или трябва поне 24"? Знам, че най-добре е 26-27" и нагоре, но понякога мястото е малко (или финансите). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 18, 2011 Share Posted December 18, 2011 (edited) Сега обаче питам друго - колко инча минимум трябва да е мониторът за FullHD, така че иконите и всичко останало да не се смали до неприемливо ниво и да може да се работи комфортно, без да се налага да се уголемяват софтуерно сайтове, символи и т.н.? Наясно съм, че е комфортът на работа за всеки е субективен, но все пак има някакви усреднени стойности. Напр. реален диагонал от 23" достатъчен ли е или трябва поне 24"? Знам, че най-добре е 26-27" и нагоре, но понякога мястото е малко (или финансите). 23-24 е ОК. 24 за предпочитане. Edited December 18, 2011 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Някой знае ли къде продават зимни гуми втора ръка, които да не са пълен боклук и да не струват почети колкото нови? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Според мен, загубена кауза. Звънях на доста места преди месец да питам подобно нещо, но неееееее. Старите са към 60-70 лв. бройката. Имах надежда в Еурокатена, но и там се оказа, че нямат подобно нещо. Затова в Кауфланд хванах нещо като промоция на Дебика (170/65/13) - ако не се лъжа, за 60 лв. Баща ми засега е доволен. Като се има предвид, че колата ни е кошница и в момента гумите, които сложихме са по-скъпи от самата нея. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Мдаа, в такъв случай е по-добре да се купят нови евтини гуми. Няма смисъл да се рискува с незнайни мошеници и неясни боклуци. Аз лично никога не бих взел гума втора употреба... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 (edited) Някой знае ли къде продават зимни гуми втора ръка, които да не са пълен боклук и да не струват почети колкото нови? До Кауфланд в Тракия и като отиваш към затвора(преди него от лявата страна). Има 1, 2 гумаджийници - аз от там си взех едни Мишлен Алпин за 70 лева двете. Нямам намерение да катеря тепетата и Пампорово...за града отбивам номера. Edited December 19, 2011 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 тръгваш да обикаляш гумаджийниците, и ако имаш късмет си намираш хубави. Аз така лятото ми се наложи да купувам спешно 2 гуми (сутринта си намерих колата с 2 спукани) и обиколих де що имаше работеща гумаджийница, и накрая взех 2 гуми (225/45/17) за 110 лв 2010 г. с доста грайфер, така че обикаляне му е майката... другото е по форумите, ама за гумите си е добре око да види ръка да пипне Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=110697 това съобщение за изложба или реклама за продажба на фосили е? Че се обърках, от толкова много текст какви подаръци мога да направя с въпросните комплекти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 http://www.bulforum....howtopic=110697 това съобщение за изложба или реклама за продажба на фосили е? Че се обърках, от толкова много текст какви подаръци мога да направя с въпросните комплекти. Това е съобщение-покана, подобно на съобщенията, които Иво (Aquila) пуска от време на време, когато организира изложбa на влечуги някъде в Пловдив. А напълно нормално е, когато посетиш таково изложение, да имаш възможност и да си купиш нещо от там за спомен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Според мен, загубена кауза. Звънях на доста места преди месец да питам подобно нещо, но неееееее. Старите са към 60-70 лв. бройката. Имах надежда в Еурокатена, но и там се оказа, че нямат подобно нещо. Затова в Кауфланд хванах нещо като промоция на Дебика (170/65/13) - ако не се лъжа, за 60 лв. Баща ми засега е доволен. Като се има предвид, че колата ни е кошница и в момента гумите, които сложихме са по-скъпи от самата нея. Аз за нови гледах в един сайт тея Българските Кормуран че бяха по 80лв. бройката и хората разправят, че не са лоши. Иначе то каквито и да взема ще са по - добре от сегашните, просто за колата, за която ми трябват не е карана от години и се кара веднъж в месеца примерно или по - рядко, та не ми се дават много пари... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Не е толкова зле. Не е толкова клюкарско обаче. На стената ти не се вижда къде си коментирал, както се вижда на старата. Аз разлика не забелязвам. Вицовете пак си ги чета по същия начин Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Не е кой знае каква философия да се правят зимни гуми. И естествено се иска и малко акъл да не караш като пернишко лайно (описанието не е за град Перник, а за някои шофьори с такива рег, както от Пазарджик например) зимата, щото все пак като писмислиш колко е студено и какво имаш над пътната настилка може всеки средностатистически водач да стопли, че желателно да се кара с не повече от 50на км в градско и до 100 по междуградските. Естествено ВИНАГИ се намира някой опитващ да "мине първи" , "да се изнесе по-рано", да "изпревари червеното", да "се престрои бързо без мигач". Тия с тея номера не им е виновна зимата ами липсата на акъл, щото с каквато и гума и кола да са, то те не си преценят пътната обстановка какво им позволява като маневри. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Интересен казус.... Поизчакай малко, при тия всичко е възможно. Между другото не знам дали сте видяли новия кошмарно тъп и тотално некадърен изглед на стената. На 24-ти всички ще осъмнем с това г**но! Гадно е ,много смотано изглежда,отделно има и леки бъгове...и фейсбук е гаден де Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 19, 2011 Share Posted December 19, 2011 Гадно е ,много смотано изглежда,отделно има и леки бъгове...и фейсбук е гаден де Като за едните вицове става. Само че много ги повтарят напоследък. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 новата версия на др. дре - стил дре харесва ли ви? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 Става, но старата повече ми харесва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 новата версия на др. дре - стил дре харесва ли ви? Дай линк де....че намирам само няк'ъв нов ремикс на Тупак и разни тазгодишни DJ-ски ремикси... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 ето за тази става дума, въртят я по 5-10 пъти на ден по радиото. В началото ми харесваше горе-долу, но последните 2-3 дни направо взе да ми става антипатична, а обикновено е обратното Иначе спор няма, че оригинала си е в пъти по-добър Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 Ммммм, не - няма го усещането от хомогенността на оригинала. А пеенето (вокалите) направо еба*ат мамата на цялата ситуация - леят се като бавна родопска народна песен, пък ривърба все едно аз съм го слагал, ама още през 1990-та, когато нямах дори и PC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 ами не намерих нищо подобно в опциите, търсих там, сменях размера на екрана, резолюции, всичко, ама не го намерих, пък помня че имаше някакви команди като fov и търсих в гугълчо, ама пак не намерих Натисни веднъж минуса. Ако увеличиш размера на екрана до максимума ти скрива и оръжието. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 ето за тази става дума, въртят я по 5-10 пъти на ден по радиото. В началото ми харесваше горе-долу, но последните 2-3 дни направо взе да ми става антипатична, а обикновено е обратното Иначе спор няма, че оригинала си е в пъти по-добър Това не е никаква нова версия. Това е оригинала с мазало върху него... Нищо не може да бъде по-добро от класиката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veso_masta Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 Здравейте, Някой знае ли магазин където се изкупуват телефони втора ръка на сносни цени? И дали изкупуват и аксесоарите към тях? Имам за продажба един HTC Hero комплект с 8гб карта, стойка за кола и зарядно за кола. Преди години знам, че магазинчетата на бул. Руски изкупуваха, но скоро не съм обръщал внимание дали има там мазини дори. Благодаря! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 (edited) Алтернатива на jobs bg ? Edited December 20, 2011 by TRIBALERO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 Има и то повече от преди. Но едва ли ще ти дадат сносни цени. Може да се опиташ да продадеш нещата тук в Търговския раздел на Булфорум. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veso_masta Posted December 20, 2011 Share Posted December 20, 2011 (edited) Някъде освен на Руски има ли такива магазинчета, които изкупуват? Ще пробвам и тук, но трябва да го снимам първо за обявата Edited December 20, 2011 by veso_masta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts