Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Когато тръгнеш да плащаш преди реално да платиш ти показва всички стоки от този продавач и има едно бутонче Request Total from Seller. Натискаш го и после той коригира тотала.

Мерси за инфото ;)

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Да питам един глупав въпрос. Искам да купя на моите деца някаква електронна игра за Коледа. Те са на 5 и 7 години. Плейстейшън 3 и Xbox ми идват малко скъпи, та съм се спрял на плейстейшън 2 -ка. Въпроса ми е каква е разликата между 2 - ката и 3 - ката? Защото разликата е около 400 лв. На този етап ще играят на телевизора в тяхната стая който е CRT, а около март ще им взема някакъв малък LCD. Не съм играл никога на такъв тип игри, затова моля за по-подробна информация.

Благодаря.

Точно!

Благодаря и на двама ви!

edit: гледам, че съм станал 'Гуру', но не в отговарянето, а в задаването на въпроси. :laughing: :laughing: :laughing:

Edited by Ton4o

Много съм недоволен от фаровете на колата. Само от крушката ли зависи силата на осветяване? Аз съм с Night Breaker на Osram, които уж трябва да дават 90% повече светлина, ама дават гъз. Може ли да се постигне добро осветяване, без да се минава на ксенон?

Да питам един глупав въпрос. Искам да купя на моите деца някаква електронна игра за Коледа. Те са на 5 и 7 години. Плейстейшън 3 и Xbox ми идват малко скъпи, та съм се спрял на плейстейшън 2 -ка. Въпроса ми е каква е разликата между 2 - ката и 3 - ката? Защото разликата е около 400 лв. На този етап ще играят на телевизора в тяхната стая който е CRT, а около март ще им взема някакъв малък LCD. Не съм играл никога на такъв тип игри, затова моля за по-подробна информация.

Благодаря.

От тук до небето е разликата. Само като видиш на какво приличат игрите за PS2 и ги сравниш с тия за Xbox и PS3 и ще ти стане ясно. Като графика говоря.

В този ред на мисли - XBOX Kinect или PS3 нещо? Гледах някакво филмче за Star Wars за Kinect и се изкефих много на идеята...

Xbox кинект е по-интерактивен, защото е с цялото тяло, но PS3 Move е по-чувствителен.

Камерата на Кинект е с 25 фрейма май, а тази на ПС3 Муув е 60. При кинект има малко забавяне от движение до изпълнение в играта. В муув почти няма забавяне. Има клипчета в Ютуб на които демонстрират. Може да видиш и да добиеш представа.

Много съм недоволен от фаровете на колата. Само от крушката ли зависи силата на осветяване? Аз съм с Night Breaker на Osram, които уж трябва да дават 90% повече светлина, ама дават гъз. Може ли да се постигне добро осветяване, без да се минава на ксенон?

Ами зависи и от това какво ти е състоянието на фар-а - дали е прегоряла пластмасата(ако си с пластмаса отпред де), дали е почистен рефлектора отзад. И това влияе.

Edited by mIRCata

Добре затворен фар, чисти рефлектори и добри крушки. По-добре от това не става. В НИКАКЪВ случай не си купувай "ксенон" крушки за 15-20-30 лева или разни китайски измекярщини за 100-150 лева. Няма да стане по-добре - само много по-зле, предимно за отсрещните.

Почистването на рефлекторите изисква ли нещо специално, или просто свалям, бърша, слагам?

Много внимавай с какво бършеш да не останеш без рефлектори. Най-добре само с вода и микрофибър, за да не остават петна. Много добре си уплътни после фаровете. Бъди сигурен, че няма откъде да влиза прах и прочее, защото иначе ще помътнеят.

Много внимавай с какво бършеш да не останеш без рефлектори. Най-добре с вода само и микрофибър, за да не остават петна. Много добре си уплътни после фаровете. Бди сигурен, че няма откъде да влиза прах и прочее, защото иначе ще помътнеят.

Прах винаги ще влиза понеже имат отдушници ;).

Няма фар който да няма отдушници. През тях винаги си влиза по - малко прах. Наскоро с TED стигнахме до много интересен извод. Преди почти 2 години си смених единият фар на колата. На новият фар лещата е кристално бяла и много готино свети. На другият фар който си дойде с колата лещата е като "млечна". Реших, че това е заради различните години и вероятно е нов модел. Наскоро при пореденото му произшествие той си поръча нов фар. При него се наблюдаваше същият проблем. Оказа се, че лещата се наелектризира и по нея полепва слой ситен прах. След като разглоби фара и изчисти лещата при него се получи разлика точно както при мен. След това разглоби и другият фар и вече и двата са с кристално чисти лупи. Мисля и моят да го разглобя и да ги почистя, но за да ги отворя трябва да нагрея фара във фурната...

Няма фар който да няма отдушници. През тях винаги си влиза по - малко прах. Наскоро с TED стигнахме до много интересен извод. Преди почти 2 години си смених единият фар на колата. На новият фар лещата е кристално бяла и много готино свети. На другият фар който си дойде с колата лещата е като "млечна". Реших, че това е заради различните години и вероятно е нов модел. Наскоро при пореденото му произшествие той си поръча нов фар. При него се наблюдаваше същият проблем. Оказа се, че лещата се наелектризира и по нея полепва слой ситен прах. След като разглоби фара и изчисти лещата при него се получи разлика точно както при мен. След това разглоби и другият фар и вече и двата са с кристално чисти лупи. Мисля и моят да го разглобя и да ги почистя, но за да ги отворя трябва да нагрея фара във фурната...

Фаровете не са капсуловани нарочно, защото иначе се образува конденз в тях. Като например в стоповете на на Зафирата на баща ми, което от Опел обясняват като "нормално" angry1.gif. Аз например нямам видими отвори на фаровете си, но знам че "дишат". Ще повторя обаче, че влиза ли прах - има проблем. Естествено с годините няма как да не се получи разлика спрямо нов фар - стъкло и рефлектор. Повечето от новите фарове или не се отварят, или се отварят много трудно. Това разбира се е направено с цел - да го смени човек целия.

Тед нова кола ли има и ако да - каква е, за да знаем да бягаме като я видим?

Не ми се нахвърляйте, че питам здравословен въпрос.

Просто няма да се юрна към лекара веднага, а искам да знам дали трябва.

От вътрешната страна на клепача ми се е появило някакво нещо като пъпка, но не точно. Не ми е пречело и не съм го забелязал до сега. Съвсем случайно си обърнах клепача докато бях пред огледалото и го видях.

Някой има ли идея какво може да е? Трябва ли да се притеснявам или ще си отмине?

От вътрешната страна на клепача ми се е появило някакво нещо като пъпка, но не точно. Не ми е пречело и не съм го забелязал до сега. Съвсем случайно си обърнах клепача докато бях пред огледалото и го видях.

Някой има ли идея какво може да е? Трябва ли да се притеснявам или ще си отмине?

Горен или долен клепач?

Нарича се "ечемик". Не се притеснявай. ЕТО да четеш. И не се тревожи, не е толкова страшно, колкото пишат. Отиди на лекар по въпроса. Простотии от типа" търкане със злато" изобщо не чети, както и втората половина на тая статия... Иди на лекар да ти предпише правилните медикаменти.

Почистването на рефлекторите изисква ли нещо специално, или просто свалям, бърша, слагам?

БИИИИИП! Грешка!

Няма да бършеш, че ще изпада рефлекторния слой. Само с вода и изплакване с дестилирана вода, за да няма петна от соли после. Стъклото може да избършеш с микрофибър, ако успееш да го отделиш безпроблемно.

Никой не е казал, че това не е начална фаза на ечемика. Той не избухва изведнъж в големи размери.

Да, ама дори и в началната фаза има лека болка или поне сърбеж. Ако няма зачервяване, може просто да е някоя безобидна брадавичка.