sasho_1989 Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 Какви други скали освен на Рихтер има за отчитане на земетресения Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolioeng Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 (edited) Силата на земетресенията се оценява по техния магнитуд. Магнитудът се определя по скала,създадена от Рихтер — скала на Рихтер Въздействията, които оказват върху земната повърхност, се отчитат по сеизмични скали. В Европа се използват скалите на Медведев-Шпонхойер-Карник (MSK) и на Меркали-Канкани-Зиберг, в САЩ — модифицираната скала на Меркали. В Япония използуват Скалата на Омори.Click Edited May 10, 2006 by kolioeng Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 трябва ми програма за убединяване на много мп3-ки в една без да има пауза между тях някои да може да предложи такава ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chefoto Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 От къде мога да си купя фитили за бензинова запалка...ама ако може да не са някакви скъпи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubb Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 как се произнася името на фирмата RICOH рико Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 От къде мога да си купя фитили за бензинова запалка...ама ако може да не са някакви скъпи в подлеза на гарата имаше аз съм си купувал от там и бяха по 50ст. или по левче не помня Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XAKEPA_2004 Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 Откъде мога да си взема сяра(S) в Пловдив? :S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 трябва ми програма за убединяване на много мп3-ки в една без да има пауза между тях някои да може да предложи такава ? Sony Sound Forge - много удобна и лесна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Sony Sound Forge - много удобна и лесна А за отделяне на звук от видео? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Откъде мога да си взема сяра(S) в Пловдив? :S Мисля,че в аптеките се продава сяра на прах. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Христо Ристосков искам данни за това име...това е Съдия който ще свири дербито Локо Ботев ако може да ми дадете линк към малка биография или поне мачовете дето е свирил и дали се смята за свястен...се нещо благодаря! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XAKEPA_2004 Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Мисля,че в аптеките се продава сяра на прах. Добре,благодаря,а ся да питам откъде да намеря Бертолетова сол,освен от разчленени фойеверки Ако мепитате за кво ми са тия...Не искате да знаете,повярвайте ми-достатъчно е да ви кажа, че няма да взривявам никой и няма да правя атентати... Просто си падам по лабораторните експлозии,а ся ми осигуриха цял гараж почти 20 кв.м. за "тъпите ми химични експерименти...Няма значение,формулата е KClO3,ако някой не знае тривиалното наименование...Освен това,предполагам че барута в пиратките не е подходящ за "огнени ленти"(лента от барут,запалва се в единия край и изгаря до другия,оставяйки много красива диря)???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Барут се продава в оръжейните магазини като 100гр излизат около 14 лева. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Христо Ристосков искам данни за това име...това е Съдия който ще свири дербито Локо Ботев ако може да ми дадете линк към малка биография или поне мачовете дето е свирил и дали се смята за свястен...се нещо благодаря! ЦЪК-малко ме притеснява този съдия но да видим... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 (edited) някой знае ли магазин в който да се продават по еикзотични подправки?! търся - кардамом(н), кориандър, куркума, тахан Edited May 11, 2006 by Stenli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Способни ли са гризачите (и в частност минихамстерите) да разпознават различни хора и способни ли са на емоции и разни други по-висши чувства и състояния? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 (edited) Способни ли са гризачите (и в частност минихамстерите) да разпознават различни хора и способни ли са на емоции и разни други по-висши чувства и състояния? Немогат да разпознават хората, за емоции... ярост и притеснение със сигурност изпитват за друго незнам. Edited June 7, 2006 by Aquila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 А за отделяне на звук от видео? VirtualDUB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 някой знае ли магазин в който да се продават по еикзотични подправки?! търся - кардамом(н), кориандър, куркума, тахан Тахан можеш да намериш в един magazin до четвъртък пазара. Посока към бул. Руски. Подминаваш дюнерите. Малко след тях има един magazin с зелена тента. Провери вътре. За другите подправки не съм сигурен, но арабски тахан има със сигурност. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 kurkuma ima v po4ti vseki dorbe zareden hranitelen magazin maikami skoro be6e gotvila pe4eni kartofi s takava podpravka firmata na koqto be6e podpravkata be6e "MAKO" a za drugite sum po4ti siguren 4e gi ima v metro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moon Light Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 А за отделяне на звук от видео? Аз го правя по мързеливия начин - Windows Movie Maker:Import video->drag to the timeline->; "Video+"-> "Video-", delete на видео или на аудио частта или ако не става така,с copy на audio-то от комбинираната лента аудио/видео и paste на тази, която е само audio. После си триеш видеото и остава само аудио и обратно....разбира ли ми се нещо изобщо?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Става също и с VirtualDub (в wav формат), Xilisoft, ImToo Mpeg encoder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 някой знае ли магазин в който да се продават по еикзотични подправки?! търся - кардамом(н), кориандър, куркума, тахан В Била също има доста голямо разнообразие от подправки и Метро-то има ама там лошото е , че не можеш да си купиш 1 или 2 пакетчета а трябва да си купиш цяло стекче , което ще си го ползваш за доста години за напред Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Подправки момци - на четвъртък пазара. Има 2-3 сергии само за тая работа. Там си ги набавям лично аз от 10 години. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightKiller Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 ЦЪК-малко ме притеснява този съдия но да видим... Мерси...така кат гледам по статистика изглежда свястен...не са ставали изненади при него и Локото имат загуби при него...също кат гледам е ръководил мача Литекс Ботев миналия кръг ще питам дали става за нещо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts