exabyte Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Някой да е пазарувал за по-голяма сума ( над 5к ) от Технополис?Дали ще направят по-голяма отстъпка от 5% ( тази която дават за Online )? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Едва ли... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Te една печка не искаха да сменят (неотваряна, подарък) за нещо друго от магазина защото не зависело от човека с който говорех (накратко това каза) а управителя не можел да го безпокои за глупости... докато накрая се изнервих, вдигнах гюрултия, управителя изникна неясно откъде и работата стана. Но момчето преди това подробно ми обяснява как не може да стане това защото еди какво си и като го разпитах леко как така няма да стане се стигна до извода че той такова решение не може да вземе но се запъна че не можело да се говори с този от когото всъщност зависи... pcworm, дано попаднеш на някой не дотам малоумен... въпреки че бих те посъветвал да отидеш в ДЕКОМ, каквото имат технополис го има и при тях а с тях можеш да се разбереш (аз поне познавам разни хора там - мога да те закарам при тях) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Te една печка не искаха да сменят (неотваряна, подарък) за нещо друго от магазина защото не зависело от човека с който говорех (накратко това каза) а управителя не можел да го безпокои за глупости... докато накрая се изнервих, вдигнах гюрултия, управителя изникна неясно откъде и работата стана. Но момчето преди това подробно ми обяснява как не може да стане това защото еди какво си и като го разпитах леко как така няма да стане се стигна до извода че той такова решение не може да вземе но се запъна че не можело да се говори с този от когото всъщност зависи... pcworm, дано попаднеш на някой не дотам малоумен... въпреки че бих те посъветвал да отидеш в ДЕКОМ, каквото имат технополис го има и при тях а с тях можеш да се разбереш (аз поне познавам разни хора там - мога да те закарам при тях) Аз познавам и на двете места хора, просто единия лаптоп ( DELL ) не го виждам да го има в ДЕКОМ-а.Иначе там определено може да се получи по-добра отстъпка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 За съжаление в тия магазини пазарлъци не вървят, тъй като цените са фиксирани и на местно ниво няма кой да преговаря. Глупаво е, защото някой сме дали хиляди левове за стоки от определения магазин и в крайна сметка ни третират като влизащи за пръв път. Но - такава им е политиката - ако щеш купувай.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Аз познавам и на двете места хора, просто единия лаптоп ( DELL ) не го виждам да го има в ДЕКОМ-а.Иначе там определено може да се получи по-добра отстъпка. Дистрибутори на DELL са PIC Computer, Стемо и не знам още кой. И вероятно ще ти дадат по-добра цена от Технополис. Вероятно щото големите вериги правят някой път нелогични неща и помня Метро продаваха преди време едни принтери купени от Прософт на цена с 30% по-ниска от тази на която ги бяха купили... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 (edited) Ами за големите вериги според мен нещата са свързани с това, че някой стоки са прекалено "застояли" и става проблем с гаранцията. Всеки модел си има определен срок за който важи гаранцията от производителя.Пример: Модел А: произведен 2009г и се произвежда до 2010, с гаранция 2г - 2012г от производителя. Аз го взимам от Магазин Б през 2011г, с гаранция 2г - 2013г.Разликата от 1г е за сметка на Магазин Б и ако стане нещо в тази 1г, Магазин Б поема разходите по отстраняване на повредата. Иначе спец. за ДЕКОМ, знам че колкото повече пазаруваш, толкова по-голяма отстъпка започваш да получаваш. ( говорим за по над няколко 1000 на месец ), но си има давност ( не пазаруваш 1г - процента ти спада ). Edited March 17, 2011 by pcworm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 Иначе спец. за ДЕКОМ, знам че колкото повече пазаруваш, толкова по-голяма отстъпка започваш да получаваш. ( говорим за по над няколко 1000 на месец ), но си има давност ( не пазаруваш 1г - процента ти спада ). Деком не следят кой колко е купувал от тях. Но да ти кажа на място съм си уреждал отстъпка при тях. Когато съм купувал разни неща от тях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 Гледам форума отново работи Появи ми се един проблем на втория лаптоп докато прехварлях разни работи през SD карта ми изписа - the system was halted / на син екран.Лаптопа върви под виндовс 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 Метнал съм си някъде книжката на машинката за хляб "ЕЛИТ" BM-002A пък ми трябва една от частите - самата метална бъркалка, че я изхвърлих с един хляб :ph34r: . ? Идеи къде имат сервиз, части... нещо в Пловдив? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 Има ли разлика според вас в преводите на Данте Алигиери "АД", дали има разлика от съвременен печат 2007 с такъв от 1972г. Ако някой разбира нека ме насочи към най правилния. Благодаря Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Аз бих заложил на 1972. Сегашно време куцо и сакато е преводач. Като гледам за какви преводи става въпрос... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Ако някой разбира нека ме насочи към най правилния. Благодаря Аз съм го записвал (целия, на няколко CD-та), само дето нямам спомен от кого и от коя година беше превода. Ще питам актьора, който го чèте и ще ти кажа - гарантирано този превод ще е най-подходящия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Аз бих заложил на оригинал + превод за справка. Понеже знам френски колко от това което се казва по филми, песни и книги не може да се предаде не е истина. И като кажа френски все се сещам за "Нарисувай ми овца.", който се сеща за какво говоря, браво, който не да седне да си прочете отново класиките. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 (edited) Le Petit Prince Едно от онези произведения, в които ще намираш различен смисъл в различната възраст, на която четеш/гледаш/слушаш. Edited March 23, 2011 by Psihara^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Аз съм го записвал (целия, на няколко CD-та), само дето нямам спомен от кого и от коя година беше превода. Ще питам актьора, който го чèте и ще ти кажа - гарантирано този превод ще е най-подходящия. Благодаря Мидекс. Аз забравих да подчертая, че става въпрос за книга. Понеже сам знаеш, че има сумати значения на една дума, що се отнася до превод, а ако има разлика в книжните преводи, от коя година печат да търся. Благодаря отново! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 ...що се отнася до превод, ... Търси превода на Балабанов - щом и критикът Ив. Гранитски е съгласен, че това е най-доброто, значи може да му имаш доверие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Търси превода на Балабанов - щом и критикът Ив. Гранитски е съгласен, че това е най-доброто, значи може да му имаш доверие. Мерси много, наистина, но няма как да разбера коя е книгата ако не ми кажеш издателството и годината Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 Има ли някакъв начин от нормален размер една снимка да се направи на wide screen ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted March 25, 2011 Share Posted March 25, 2011 (edited) Има ли някакъв начин от нормален размер една снимка да се направи на wide screen ? Crop отгоре и/или отдолу (в зависимост от детайлите, които искаш да останат). Предполагам, че искаш да си направиш тапет за десктопа, а Уиндоуса ти разтяга снимката, лицата/хората не са антропоморфни и изглеждат комично. Edited March 25, 2011 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 По кой канал мога да гледам тренировките във F1. Едит: по ТВ7. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Имам няколко въпроса: 1. Времето с час назад или с час напред си сменяше. 2. Уиндоусът сменя ли часът на компютъра или става ръчно. 3. Мтел сменят ли часът на телефоните или става ръчно. Благодаря Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Имам няколко въпроса: 1. Времето с час назад или с час напред си сменяше. 2. Уиндоусът сменя ли часът на компютъра или става ръчно. 3. Мтел сменят ли часът на телефоните или става ръчно. Благодаря 1. Виж Тук ! 2. Ако си направил, правилни настройки - сам си го мести. 3. Най-добре си го направи ръчно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Някой пробвал ли е оная глупост " Кой ми е гледал профила" във фейса дали работи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 26, 2011 Share Posted March 26, 2011 Някой пробвал ли е оная глупост " Кой ми е гледал профила" във фейса дали работи? Разбира се, че не работи. Ще ти изкара 10 човека на произволен принцип и това е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts