alchemy Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Някой знае ли къде се продават от онези вертикални диодни украси, които сякаш капят? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Някой знае ли къде се продават от онези вертикални диодни украси, които сякаш капят? Баумакс, Брезовска търговиите, но са безумно скъпи и лично аз се отказах да взимам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 (edited) Няма значение! Edited December 17, 2010 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 Някой знае ли, от къде мога да си купя или сваля аудио книги на български. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 Значи искам да отида до Lidl, а ми казаха, че може да се отиде до точно с рейс номер 29. Вярно ли е това! А къде да сляза и до колко часът работи днес! Благодаря Някой знае ли, от къде мога да си купя или сваля аудио книги на български. Преди врене търсех аудио книги да си слушам, но единственото което намерих са книги по Богословие чрез Гугъл. В БГ-то на никой не му се занимава с такива неща. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 ... и до колко часът работи днес! Ако вярваме на сайта им => Понеделник – Събота 7.00 – 22.00 часа; Неделя 8.00 – 21.00 часа http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/6603.htm, а тук пише за работното време по празниците. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 Ако вярваме на сайта им => Понеделник – Събота 7.00 – 22.00 часа; Неделя 8.00 – 21.00 часа http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/6603.htm, а тук пише за работното време по празниците. Благодаря за инфото!! Пуснах един гугъл, но само някакви тъпи обяви и въобще никакъв сайт. А рейс 29 ходи ли до него? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 Не трябва малко да повървиш.Слизаш на форума и тръгваш посока сани и стигаш до кръговото.От там ще го видиш Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 А до кауфланда с кой номер се ходи и близо ли спира, че досега не съм ходил с рейс до там Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 (edited) 29, 44 и 99 спират сравнително близо. Edited December 20, 2010 by RiMy_SuN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted December 20, 2010 Share Posted December 20, 2010 (edited) Имате ли си идея за по-специална програма за текстообработка. Знам, че ще ми кажете WORD, но ми трябва за специфична обработка на компютърен текст. Питах учителката ми по информатика преди време и тя ми каза, че имало и представлявала обработка на самия текст и пренасянето му отново в текстовия файл на WORD, но забравих името. Интересува ме да подрежда абсолютно развномерно текс, да пренася с тере думите от един ред на друг, а не да ги разчеква като justify на WORD, да прави текста абсолютно равномерен, като за книга. Благодаря за инфото! А до кауфланда с кой номер се ходи и близо ли спира, че досега не съм ходил с рейс до там Не му мисли, няма и 5мин пеша ти е до него, непомня кой, но спират на една католическа църква и слизаш там. Edited December 20, 2010 by Ton4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 (edited) Имате ли си идея за по-специална програма за текстообработка. Знам, че ще ми кажете WORD, но ми трябва за специфична обработка на компютърен текст. Питах учителката ми по информатика преди време и тя ми каза, че имало и представлявала обработка на самия текст и пренасянето му отново в текстовия файл на WORD, но забравих името. Интересува ме да подрежда абсолютно развномерно текс, да пренася с тере думите от един ред на друг, а не да ги разчеква като justify на WORD, да прави текста абсолютно равномерен, като за книга. Благодаря за инфото! Не разбирам аз нещо. Word е достатъчно "специална" и прави всяко от нещата, които си написал. Ако искаш да правиш книга, това е друг въпрос. Adobe InDesign. Edited December 21, 2010 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Искам да ви попитам, какво значи качеството на филма да е R5, това по-добро ли е или по-лошо от ДВД рип? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3Mag Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Искам да ви попитам, какво значи качеството на филма да е R5, това по-добро ли е или по-лошо от ДВД рип? Мисля, че е едно и също..ако не се лъжа нещо, аудиото в някои случаи може да не е английско. Тук пише разни работи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Благодаря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 (edited) Не разбирам аз нещо. Word е достатъчно "специална" и прави всяко от нещата, които си написал. Ако искаш да правиш книга, това е друг въпрос. Adobe InDesign. Благодаря за програмата, това е което ми трябва, точно за книга става въпрос, за което искам да те попитам, може ли да борави както с компютърен текст, така и със копиран текст като снимка, както и на място като фотошопа да си оправям и намествам някоя накриво копирана страница? Word-а като му смениш шрифта и като се мени обемът на страницата и преминава във следващата и се губи поредноста на страниците, а колкото и да се мъча не успях да намеря опция която да прави всяка страница автономна независимо от това какво правя по нея. Имате ли идея как да сваля едновременно всичките тези Том-ове, защото ги водят безплатни, а нямат опция за сваляне, съкам от одеве и нищо неуспявам да направя. http://nglib-free.ru/catalog.jsp?rubric=33 Благодаря на всички за навременната помощ! Edited December 21, 2010 by Ton4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 .. Имате ли идея как да сваля едновременно всичките тези Том-ове, защото ги водят безплатни, а нямат опция за сваляне, съкам от одеве и нищо неуспявам да направя. http://nglib-free.ru...g.jsp?rubric=33 Благодаря на всички за навременната помощ! Да, безплатни са, но ЗА ЧЕТЕНЕ. Трябва ти приставка за четене на djvu (дежа вю). Или ако не ти се занимава с приставки, отвори линка в IE и просто кликни върху html на зелената лента горе. Така ще ти визуализира текста като прост HTML. Разлистването на страниците става пак с контролите от зелената лента. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Да, безплатни са, но ЗА ЧЕТЕНЕ. Трябва ти приставка за четене на djvu (дежа вю). Или ако не ти се занимава с приставки, отвори линка в IE и просто кликни върху html на зелената лента горе. Така ще ти визуализира текста като прост HTML. Разлистването на страниците става пак с контролите от зелената лента. Знам го формата и имам програма за нея, но нещо Adobe флаш плеърите и риейдъри ми дават, че плъгина е крашнат, пък като кликна да ми инсталира ми дава, че няма други плъгини, инсталирах постар и същата работа. Пробвах линка да отворя през интернет експлорър същата работа, даже на екрана не ми дава. Някой djvu се отварят онлайн, други не и ми искат въпросния плъгин, а незнам въобще адоуб имат плъгин за djvu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Ако искаш да четеш именно от този сайт - горе ти казах как да се визуализира като текст. Ако искаш да си ги свалиш по принцип - пробвай http://www.yandex.ru/, тя вероятно ще ти намери повече резултати по въпроса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Ако искаш да четеш именно от този сайт - горе ти казах как да се визуализира като текст. Ако искаш да си ги свалиш по принцип - пробвай http://www.yandex.ru/, тя вероятно ще ти намери повече резултати по въпроса. Да, разбрах те за HTML-а но забравих да ти кажа, че като са сканирали информацията, не им се е занимавало да слагат схемите и те са излезнали като точки букви и чертички, затова търся дежавюто, то си е направо самата картинка. Благодаря за инфото Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 21, 2010 Share Posted December 21, 2010 Благодаря за програмата, това е което ми трябва, точно за книга става въпрос, за което искам да те попитам, може ли да борави както с компютърен текст, така и със копиран текст като снимка, както и на място като фотошопа да си оправям и намествам някоя накриво копирана страница? Word-а като му смениш шрифта и като се мени обемът на страницата и преминава във следващата и се губи поредноста на страниците, а колкото и да се мъча не успях да намеря опция която да прави всяка страница автономна независимо от това какво правя по нея. Ами може много неща, но по принцип се използва за да се оформи книгата/списанието, а не да се набира текста директно. Има опция, вече готов, редактиран и форматиран в Word текст да го вкара, като запази форматирането му изцяло. По принцип, книгите се правят с Word и InDesign съвместно. С копиран текст не може да борави. Няма енжин за разпознаване. Трябва отделен софтуер. Към снимки, можеш да слагаш линкове и да ги позиционираш/въртиш в страницата, но ако искаш да променяш нещо по самата снимка, трябва да я обработиш в друга програма. Общо взето, програмата е по-сложна от Word и ще трябват познания в сферата и доста време ако искаш да направиш нещо правилно. Ако е голям документа, по-добре наеми някой, защото за една книга 300 страници, примерно, ти като начинаещ с програмата ще отделиш времето за прочитане на книгата х6, ако не и повече. След първите 60 страници ще схванеш как стават нещата де, но към края все ще видиш нещо, което ти си правил по заобиколен начин, а то можело да се прави с 1 бутон за 3 секунди. За автономни страници не знам дали има. Можеби трябва да наложиш целия текст първо, да го разделиш по страници и да скъсаш линковете между отделните Text Box-ове. Тогава обаче, няма да можеш да свързваш страниците и пренасяния, параграфи и т.н. си остават така, както са си по страници. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edeam Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Телефона ми се скапа,подозирам че е лентов кабел.Модела е стар,MOTOROLA RAZER V3,така че няма да давам пари да го оправят.Всъщнсот клавиатурата си свети,понякога и външния дисплей,дава свободно,като му звъня,но не мога да вдигна.Проблема е,че всички телефонни номера са ми в него,а те не са малко.Има ли начин,ако го свържа с компа,да ги изкарам,че не знам как ще ги събирам отново? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TRIBALERO Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Преди операция може ли да се яде ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Каква? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qzoveca Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Преди операция може ли да се яде ? Не е препоръчително заради упойката и повечето анестезиолози искат пациента да не се е хранил поне 12 часа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts