Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Не е ясно дали и 400 стигат като не знаем каква е видеокартата... освен това не е ясно колко е старо че да се сметне колко му е паднало КПД-то...

А верно е написал ама е на предната страница чак :P

Картата не е от големите "лами" но с 300 ватово захранване верно е на кантар а ако не е чисто ново със сигурност е отдолу (зависи и от процесора и другите чаркалъци но гледам натоварена я дават над 200 вата).

И фортрона не е онова което беше... една идея по-добър е от китайските само.

Edited by djadomraz

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Думата е FLASK, на галено FLAT JOHNNY beer.gif

laughing.gif

Павурчето е съсвсеееееем друго нещо. Наско ще те плеска ако прочете тоя пост beer.gif

На ингилизки е flask, ама си имаме звучна българска дума. Я се разрови малко.

манерка ?

Манерката е войнишка принадлежност.

Аз съм чувал да му викат "табакера", но все съм си мислел, че табакера е това дето се слагат цигари в него.

В никакъв случай не може да е табакера (не че няма достатъчно селтаци да го кажат). Тя е точно метална кутия за цигари.

Ако има във форума някой филолог може ли да ми каже как се определя основната форма на глагола в българския език? Пример - казах - основна форма - кажа; почнаха - основна форма - да почна?

Основната форма на глагола е тази в 1л. ед.ч. сег. вр.

Проблемът произлиза от това, че глаголите (в по-голямата си част) имат свършен и несвършен вид ->

С това се занимава аспектологията.

В примера ->

"казах"

казвам -> несвършен вид

(да) кажа -> свършен вид

"почнаха"

почвам - несвършен вид

(да) почна- свършен вид

"седнах"

седя - несвършен вид

(да) седна - свършен вид

Някой сеща ли се за приказка, в която едно момиченце трябва да избере дали да мине по дълъг, но красив или по къс, но страшен път? Важно е..

Да ми перепоръчате начини за бързо и качествено възстановяване при чести схващания на мускул(прасец)? В неделя ще ми се налага да бягам доста, от няколко дена насам като се затичам повече и странно защо почват да ми се схващат прасците.

Някой да знае утре в събота откъде мога да взема такъв преходник? Мога да го поръчам онлайн, но ще се забави...

e162d9bc32a5f962.jpg

Битака !

Някой да знае утре в събота откъде мога да взема такъв преходник? Мога да го поръчам онлайн, но ще се забави...

Квазера (там след митницата магазина ако се сещаш - до склада на ЕКОНТ) но не знам работят ли ... май работеха.

Може и в технополис или техномаркет да има също. Помня че бях виждал траф от 220-110волта в Мосю бриколаж може и там да има от тези. Конрад и викиват вероятно също имат но за тях в събота не съм наясно работят ли

e162d9bc32a5f962.jpg

UK->БГ ли е това? и трябва ли да е толко тесен по някаква причина?

та ако не е задължително да е чак толкова миниатюризиран - квазер работи и в събота до обяд - в магазина им срещу рилон центъра имат чудни китайски преходници за по левче. в техно-маркет или -полис също има ама там са маркови, т.е. ХАМА и са по ~4 лв.

всеки магазин по 1 лев също би могъл да ти свърши работа с малко питане или ровене.

Може и в технополис или техномаркет да има също. Помня че бях виждал траф от 220-110волта в Мосю бриколаж може и там да има от тези. Конрад и викиват вероятно също имат но за тях в събота не съм наясно работят ли

Ходих на 2-3 места - нямаха, след това се емнах до Бриколажа - и там нямаха ; после отидох до Технополис - предложиха ми някакъв за 9 лв., което ми се стори доста за един елементарен преходник, а на мен ми трябват 4 бр. ; после прескочих до Метро - там имаха пак по 9 лв. комплекти, които не ми вършат работа...накрая влезнах в магазин за 1 лв. и ми казаха, че са имали, но в момента нямат...

@Мобо, това, което е на снимката е вид стандарт и ако не е тънко както се вижда, като пъхна оригиналния щепсел с двата плоски накрайника няма да има как да се задържи.Като този с 3-те дупки не ми върши работа.

Ходих на 2-3 места - нямаха, след това се емнах до Бриколажа - и там нямаха ; после отидох то технополис - предложиха ми някакъв за 9 лв., което ми се стори доста за един елементарен преходник, а на мен ми трябват 4 бр. ; после прескочих до Метро - там имаха пак по 9 лв. комплекти, които не ми вършат работа...накрая влезнах в магазин за 1 лв. и ми казаха, че са имали, но в момента нямат...

@Мобо, това, което е на снимката е вид стандарт и ако не е тънко както се вижда, като пъхна оригиналния щепсел с двата плоски накрайника няма да има как да се задържи.

Пьк ти казвам... Отиди на битака! За 1,50лв купих такъв преход за зарядното на един телефон, който го донесоха от UK на жената...

Защо всички си мислите че преходните е UK->БГ а не US->БГ ?

Английските са ужасно големи и масивни а това което виждам е много мъничко и плоски дупки т.е. точно като Хамериканските...

Да, въпреки че ми трябва за английски уред, преходникът се води американски. Както и да е, по съвета на gado ще прескоча до Руския пазар. Благодаря на отзовалите се. :)

разликата UK/US не е толкова голяма, затова го питах конкретния му щепсел дали не е някъв още по-крив. преходниците в Техно-маркет или -полис на ХАМА се водят комбинирани и за UK и за US към нащо Шуко, но са бая по-масивни от показаното на снимката. отгоре са плоски. В квазер и т.н. имат и преходници от хамериканския стандарт, но явно проблема е че се търси нещо още по-специфично от прост преходник на стандартите.

мидекс, успех.