bio Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Къде в Пловдив има CNC (компютърно управлявана) фреза, за изработка на един дребен алуминиев детайл - ухо за велосипедна рамка? Има ли някой, който се е занимавал с направата на уши ? виж във форума на мтб-бг там имаше инфо за човек в софия, който се занимава с направата на уши. ползвай търсачката там ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Ето още малко: http://standards.ieee.org/regauth/oui/oui.txt Тези поне трябва да си го обновяват Имам това, ако ти върши работа. От 2006-та датира файла, тогава съм го намирал някъде. Мерси Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 откъде мога да си купя албума "Bilki" на тези паляци http://www.myspace.com/sepuko6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Музикалният магазин на Отец Паисий? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Къде в Пловдив има CNC (компютърно управлявана) фреза, за изработка на един дребен алуминиев детайл - ухо за велосипедна рамка? Има ли някой, който се е занимавал с направата на уши ? Това е което ти трябва, обади се и питай за цени и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracker Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 (edited) виж във форума на мтб-бг там имаше инфо за човек в софия, който се занимава с направата на уши. ползвай търсачката там ... Аз я знам темата в мтб-бг за този човек от София, но ми трябва в Пловдив. Това е което ти трябва, обади се и питай за цени и т.н. Мерси. Edited July 8, 2010 by tracker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted July 8, 2010 Share Posted July 8, 2010 Някой да препоръча добър сервиз за гсм-и? Аз бях доволен от един на Руски,но го няма вече... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 Някой да ми препоръча с какво и как да изрежа фино пластмаса? Или направо някъде да ми го изрежат. Става дума за лаптоп, на който искам да добавя втора записвачка. Пластмасовата шейна е с цяло "лице" и трябва да се изреже наполовина, за да се отвори място за предната част (панела) на записвачката. Както и да го мисля - с фина ножовка, с фин прободен трион, с нагряване на жица и др. ще го направя толкова 'дървено', че няма накъде, а и имам възможност само за един опит. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 Откъм лице мисля е най-добре да започнеш разреза с много остър нож (макетен нож или скалпел), след това повтаряй, за да постигнеш дълбочина. Това би трябвало да сработи ако не е прекалено дебел и твърд материала. Ще се поизпотиш, но в крайна сметка би трябвало да стане. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 Като оставяш 2-3 милиметра повече, т.е. по-малък отвор. В магазин за шкурки ще ти препоръчат с какво да отнемеш разликата и да направиш завършващия ефект - иначе остават ръбове и личи, че е правеняк. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 Някой да ми препоръча с какво и как да изрежа фино пластмаса? Или направо някъде да ми го изрежат. Става дума за лаптоп, на който искам да добавя втора записвачка. Пластмасовата шейна е с цяло "лице" и трябва да се изреже наполовина, за да се отвори място за предната част (панела) на записвачката. Както и да го мисля - с фина ножовка, с фин прободен трион, с нагряване на жица и др. ще го направя толкова 'дървено', че няма накъде, а и имам възможност само за един опит. А пък ако не те мързи да си разглобиш машинката сам... и ми дадеш пластмасата + точни размери, мога да ти изрежа или издълбая каквото си пожелаеш (имам си там едни миниатюрни машинки на Дремел...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 9, 2010 Share Posted July 9, 2010 А пък ако не те мързи да си разглобиш машинката... Разглобено е и с удоволствие ще ти предоставя възможността да се изявиш, пък даже мога и да почерпя... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Също щях да те посъветвам за "Дремел" А за да не ти се налага втори път да търсиш, скокни до "Практикер" - по 60лв са/Budget, не Dremel/ и като си купиш един комлект чаркалаци за 30лв си готов. Много полезна машинка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Ще си взимам кола втора ръка, но човека от който я купувам няма платформа и следователно няма как да я закараме в сервиз да я видят нито пък да идем да я регистрираме в кат. Някакви предложения??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Ще си взимам кола втора ръка, но човека от който я купувам няма платформа и следователно няма как да я закараме в сервиз да я видят нито пък да идем да я регистрираме в кат. Някакви предложения??? В някои автосервизи има номера за временно ползване. Попитай в някой дали не можеш да ги използваш за няколко часа. Като им кажеш, че ще закараш колата те да я прегледат не вярвам да ти откажат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 (edited) Някакви предложения??? Нов внос ли е? Щом не може да си осигуриш платформа, евентуално някой да издърпа колата или пък рискувай като мен - направих си "гражданска отговорност", лепнах стикера и тръгнах без номера към КАТ. Наближавайки "махалата" минах край спряла патрулка - ония като ме видяха отдалече без номер нещо ми махнаха, но аз също им махнах без да спирам, като посочих, че отивам към КАТ и в огледалото видях, че ония не тръгнаха след мен. Не е сигурно решение и сработва само при късмет, но поне с валидна "ГО" на стъклото имаш някакъв шанс да им обясниш, че отиваш точно в КАТ, за да я регистрираш. Едит: Като алтернатива мога да ти дам едни останали ми не знам откъде номера...само дето ако случайно те спрат за нещо, ще трябва да обясняваш какви аджеба са тия номера и откъде ги имаш. Edited July 10, 2010 by Midex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 В някои автосервизи има номера за временно ползване. Попитай в някой дали не можеш да ги използваш за няколко часа. Като им кажеш, че ще закараш колата те да я прегледат не вярвам да ти откажат. Човека дето я продава има някакви такива номера.Но ако ме спрат от кат какво ще обяснявам тогава?? Ако мога да намеря да платя на някой с платформа да я закара ще е много добре... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Човека дето я продава има някакви такива номера.Но ако ме спрат от кат какво ще обяснявам тогава?? Ако мога да намеря да платя на някой с платформа да я закара ще е много добре... Съдбата обича смелите. Направи като мен, повикай приятел да кара пред теб, а ти се лепни зад него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Съдбата обича смелите. Направи като мен, повикай приятел да кара пред теб, а ти се лепни зад него. Честно казано не съм от най големите късметлии Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Някой да е виждал някъде да продават такива лепенки за клавиатура? Дори единствено латински букви биха ми свършили работа - само да "светят". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 (edited) Някой да е виждал някъде да продават такива лепенки за клавиатура? Дори единствено латински букви биха ми свършили работа - само да "светят". Ако имаш връзки, в Амазона ги има: http://www.amazon.com/GLOWING-KEYBOARD-STICKERS-ENGLISH-YELLOW/dp/B0036UQSR0/ref=sr_1_3?ie=UTF8&s=electronics&qid=1278792060&sr=8-3 ето и тоя сайт ама не знам дали шипват до БГ... : http://www.latkey.com/ Edited July 10, 2010 by sMARTBomber Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 10, 2010 Share Posted July 10, 2010 Пращат Аз поръчах едни и ще ги препродам на Пламен с 200% печалба PS: Midex, сериозно, поръчах едни, ако искаш като дойдат ще ти се обадя Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 (edited) Какви са тези цени в сайта на Ресет - цена 1 в долари, и която е доста по-ниска от дадената "крайна цена" в лева? За цена 2 видях, че е за дилъри, без ддс, но за 1 нищо не е казано... Edited July 11, 2010 by Vetim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 PS: Midex, сериозно, поръчах едни, ако искаш като дойдат ще ти се обадя Искам я...иска ли питане. @Vetim, цъкни тука - вижда се, че колонките в $$ са 2, вкл. дилърската ; същото е и в евро ; когато превключиш в лева обаче, колонката остава само една - крайна цена с ДДС. Ако се сметне напр. първата цена в колона 1 по текущия курс на долара ~1.55 и му добавиш ДДС-то, всичко си излиза - 310Х1.55+20% = 576.60 - само с 4 лв. по-малко от тяхната в лева, но обикновено се работи на курс продава, а не на официално обявения от БНБ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
puF4o Posted July 11, 2010 Share Posted July 11, 2010 Цената в лева се определя по курс продава на Булбанк. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts