djadomraz Posted June 30, 2010 Share Posted June 30, 2010 Toчно до Excelcior или срещу бившата Хеброс Банк. Мисля че "хуя" (или т.нар. фонтан) беше точно пред него или някъде съвсем наблизо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 30, 2010 Share Posted June 30, 2010 Леко нестандартен въпрос: кой Стоян ми се обади вчера по телефона да ме пита за апартамента? Определено не беше PiTT BuLL, а за друг Стоян от форума не се сещам...бях на една шумна улица и не чувах много добре гласа му. П.П. Разчитам, че ще прочете това и ще ми пише. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Мога ли да изкарам свидетелство за съдимост на друг човек ако ми даде всичките необходими документи или само той може да си го изкара? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Мога ли да изкарам свидетелство за съдимост на друг човек ако ми даде всичките необходими документи или само той може да си го изкара? Можеш, на мен приятелката ми (вече жена) е вадила от мое име и става... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 (edited) Можеш, на мен приятелката ми (вече жена) е вадила от мое име и става... Оказа се, че не мога, искат пълномощно. Да, грешката е моя, че не уточних, че говоря за акт за раждане и лична карта. Edited July 2, 2010 by XMD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Оказа се, че не мога, искат пълномощно. Да, наистина трябва. Ти като написа 'ако ми даде всички необходими документи' и аз приех, че имаш и пълноммощно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Къде в Пловдив прехвърлят VHS на DVD и колко струва услугата ? Благодаря предварително Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3Mag Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 В някоя интернет зала..където има и игри..някой знае ли дали има Quake 3? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Къде в Пловдив прехвърлят VHS на DVD и колко струва услугата ? Благодаря предварително Едно време във ВидеоЗона правеха това ама отдавна ги разпродаде Марио... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 В някоя интернет зала..където има и игри..някой знае ли дали има Quake 3? Май във 4к имаше.Ама отдавна не съм ходил там. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Кои автобуси могат да ме откарат от кино "Фламинго Синема" до бул. Хр. Ботев 114? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 (edited) най-лесно 44,но може и 18 ако го хванеш от бул Руски. Edited July 2, 2010 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Ще питам първо тук, а ако няма резултат - ще пробвам и в раздела за софтуер, че вече ми писна да правя по 2 пъти едно и също... Въпросът ми е: тъй като пиша доста бързо и рядко гледам екрана докато щракам по клавишите, понякой път като вдигна глава да видя докъде съм стигнал...се оказва, че съм написал половин страница на латиница и започва едно триене, писане наново и направо ми идва да... Няма ли някаква програма, която да следи кога съм на кирилица, кога - на латиница и на единия от двата режима (без значение кой) да включва някакъв звуков сигнал при натискане на всеки един клавиш. Така винаги ще знам дали пиша на латиница или кирилица, без да се налага да гледам екрана. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 (edited) Къде в Пловдив прехвърлят VHS на DVD и колко струва услугата ? Благодаря предварително Копи центърът до Тарикати (то сега е друго име май) на Гладстон. Преди доста време прехвърлях и беше нещо от сорта на 5-6-7 лева на час. Сега не знам какви са цените. Edited July 2, 2010 by Fibaman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Няма ли някаква програма, която да следи кога съм на кирилица, кога - на латиница и на единия от двата режима (без значение кой) да включва някакъв звуков сигнал при натискане на всеки един клавиш. Така винаги ще знам дали пиша на латиница или кирилица, без да се налага да гледам екрана. Не съм чувал за подобна програма. Освен това ще е абсолютно досадна. Може да се направи лесно програмка в която да вкараш текста който си написал и тя да го преобразува все едно е писан с друга клавиатурна подредба. Това мога да ги го направя относително лесно Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Освен това ще е абсолютно досадна. Преписването е триж по-досадно. Дедо, ти си умен, няма начин да не се сетиш за начин, при който да се отчита натискането на 'Контрол+шифт' (с тази комбинация превключвам кирилица/латиница) - при първо натискане да пуска сигнал към всеки клавиш (подобен на този при StickyKeys от Accessibility options) и при второ натискане на тази комбинация да го изключва. Съвсем друго си е да ти цъка клавиатурата, докато печаташ на кирилица и да не цъка, когато си на латиница - върши прекрасна работа, особено когато често трябва да редуваш в текста кирилица с латиница. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Преписването е триж по-досадно. Дедо, ти си умен, няма начин да не се сетиш за начин, при който да се отчита натискането на 'Контрол+шифт' (с тази комбинация превключвам кирилица/латиница) - при първо натискане да пуска сигнал към всеки клавиш (подобен на този при StickyKeys от Accessibility options) и при второ натискане на тази комбинация да го изключва. Съвсем друго си е да ти цъка клавиатурата, докато печаташ на кирилица и да не цъка, когато си на латиница - върши прекрасна работа, особено когато често трябва да редуваш в текста кирилица с латиница. Еехх..., старост - нерадост...! Бате, ми пий гинко билоба, бе! Разправят, че помагало за подсилване на паметта... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Знам, но не се сещам за програма която да прави клавиатурата да ти цъка само когато пишеш на кирилица (или пък на латиница). Може да ти направя да цъка винаги но това няма да те устройва. Варианта който се сещам е да ти направя малка програмка в коато да изсипеш маймуните, които са излезли докато си писал на латиница и тя да ти ги обърне на кирилица. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 добре де, аз едно време "конвертирах" пищовите си на кирилица към пищови на латиница (преди да инсталирам кирилица на телефона си) през е-мейл формата на abv има една програмка FlexConvertor на омразните от мен разработчици на FlexType - Datecs, която прави същото - 15 страници изписахте глупости, програми да правите, скриптове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 (edited) И аз съм се замислял над казуса, и единственият допустим за мен вариант е като усетиш, че си писал на другия език, да маркираш повредения текст, да го копнеш в клипборда цтрл+ц, и да натиснеш някоя комбинация клавиши и тя да го обърне и директно да го пасте-не обратно. С помощта на Autohotkey и написването на проста програмка може да стане най-добре. Даже може да се мине без цтрл+ц, а комбинацията да прави копи, конверт и пасте обратно. добре де, аз едно време "конвертирах" пищовите си на кирилица към пищови на латиница (преди да инсталирам кирилица на телефона си) през е-мейл формата на abv има една програмка FlexConvertor на омразните от мен разработчици на FlexType - Datecs, която прави същото - 15 страници изписахте глупости, програми да правите, скриптове. Май не четеш. Става въпрос за възможно най-бързо преобразуване на написан текст в другия вариант, а не тепърва да отварям сайтове, да пействам, напред назад... А понякога става въпрос за 1-2 изречения. Мисля, че по моя вариант е най-добре. Това и аз мога да го направя когато ми дойде кефа. Edited July 2, 2010 by tedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 добре де, аз едно време "конвертирах" пищовите си на кирилица към пищови на латиница (преди да инсталирам кирилица на телефона си) през е-мейл формата на abv има една програмка FlexConvertor на омразните от мен разработчици на FlexType - Datecs, която прави същото - 15 страници изписахте глупости, програми да правите, скриптове. Глупости?!? Абе ти не беше ли оня с пентаграмата - lol Тук се обсъжда нещо на много по-високо ниво от колкото ти си разбрал... По темата: мисля че няма нужда да се детектва Alt+Shift и тогава да се пуска пищенето за кирилица. По-лесно би било да се използва принципа на keylogger-ите и да се следи всеки натиснат клавиш. Сравнява се ASCII кода и в зависимост от това кирилица или не - пищи. Може да се направи доста лесно, но некя някой по-работлив да се захване, че мен щом няма профит ме мързи много... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Сравнява се ASCII кода и в зависимост от това кирилица или не - пищи. Ето това е идея! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 (edited) Сравнява се ASCII кода и в зависимост от това кирилица или не - пищи. Да ама не е точно така. KeyboardHook-a ти връща scancode а не символ. Трябва да си наясно коя е избраната клавиатурна подредба за активната програма (защото за всяка програма може да е различна) и да издаваш по едно "пльок" когато е на кирилица. Лесно е ако искаш да пльока на всеки клавиш или на определени копчета, но на кирилицата само става по-сложно... Edited July 2, 2010 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 (edited) Този проблем явно интересува хората: http://www.bigresource.com/VB-active-keyboard-language-ODLXSjLf0W.html# На някой от програмистите ако му се занимава може да изнемери нещо. ---- Тук има нещо по-завършено http://binaryworld.net/Main/CodeDetail.aspx?CodeId=3694 Edited July 2, 2010 by EEK! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted July 2, 2010 Share Posted July 2, 2010 Глупости?!? Абе ти не беше ли оня с пентаграмата - lol Тук се обсъжда нещо на много по-високо ниво от колкото ти си разбрал... По темата: мисля че няма нужда да се детектва Alt+Shift и тогава да се пуска пищенето за кирилица. По-лесно би било да се използва принципа на keylogger-ите и да се следи всеки натиснат клавиш. Сравнява се ASCII кода и в зависимост от това кирилица или не - пищи. Може да се направи доста лесно, но некя някой по-работлив да се захване, че мен щом няма профит ме мързи много... да същия съм - в цял Пловдив - единствен. Обиди ме! Дадох си мнението - това е форум. Щом смяташ, че съм под нивото на тия работи, няма да ви се меся. А, да - нямам "по темата", Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts