djadomraz Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 (edited) Нали се сещаш че който си плаща него хвалят. Като спонсорират леко филма нокия и всички телефони са все нокия. Като дадат пари Моторола и са все такива. Едно време по филмите всички телефони се отваряха и имаха някакви капачета... защото моторола имаха основно такива телефони. И ако не се бъркам нещо (а ме мързи да проверя) точно моторола са американска фирма и затова в холивудските филми главно техни телефони показват. Ти най-вероятно говориш за този: http://www.gsmarena.com/motorola_flipout-pictures-3271.php Виж му характеристиките: http://www.gsmarena.com/motorola_flipout-3271.php Edited June 9, 2010 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 (edited) В доста американски филми, има едни телефони, които са големи, екрана им се приплъзва като на Нокиа N72 и може и да се върти. Телефоните се водят някакви смартфоуни или ПДА и спадат мисля, към бизнес класата. Имат доста органайзер функции. Някви идеи какви са тия телефони? В едно интервю, мисля шефа на макинтош, каза имах една мечта - компютрите да станата лесни за използване колкото телефона. Днес мечтата ми се сбъдна, не знам как да ползвам повечето от функциите си ан телефона. П.П. Като се замисля , че първите компютри на който съм бил имаха по-малко памет и по-бавен процесор от телефона ми днес ми става криво. Бахти толкова ли одъртяхме. Къде отиде Load Runer, Carateca, Acteck (или нещо от сорта беше името), sokoban и тн. и /dir - да видиш ккаво има на дискетата. Edited June 9, 2010 by naka_g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 (edited) Беше само DIR без чертичката... Играта беше Aztec a правилното изписване е Lode Runner (а не load) И толкова идейни игри като пакман, сокобан, марио брос и lode runner отдавна не съм срещал - само безумно детайлни графики и брой кадри в секунда се гледа. Наистина много време мина - това са си близо 30 години все пак. При това процесорите на онези компютри са в стотици пъти (да не са и хиляди) по-бавни от тези на произволен не-умен телефон какво да говорим за последното поколение с гигахерцови процесори. Edited June 9, 2010 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Като си загубя абсолютно всички лични документи, като цъфна в районното да ги обявявам за загубени, как ще ме идентифицират, че наистина съм аз? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Като си загубя абсолютно всички лични документи, като цъфна в районното да ги обявявам за загубени, как ще ме идентифицират, че наистина съм аз? Вероятно по снимката ти във системата им. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Беше само DIR без чертичката... Играта беше Aztec a правилното изписване е Lode Runner (а не load) И толкова идейни игри като пакман, сокобан, марио брос и lode runner отдавна не съм срещал - само безумно детайлни графики и брой кадри в секунда се гледа. Наистина много време мина - това са си близо 30 години все пак. При това процесорите на онези компютри са в стотици пъти (да не са и хиляди) по-бавни от тези на произволен не-умен телефон какво да говорим за последното поколение с гигахерцови процесори. Някой да има идея от къде може да се намери играта Aztec и емулатор за нея. Даже да е без емулатор, ще вадя стария комп позабърсвам му праха и добре дошъл DOS (само дето явно имам проблем с помененето на командите и ще се вади книжката), Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Някой да има идея от къде може да се намери играта Aztec и емулатор за нея. Даже да е без емулатор, ще вадя стария комп позабърсвам му праха и добре дошъл DOS (само дето явно имам проблем с помененето на командите и ще се вади книжката), Пазя една Изот-ска дискета с етикетче Ацтека, но след двадесетина години въргаляне в шкафа, едва ли е останала не залепнала... Довечера ще видя дали е механично здрава (Щото 8-Ато с гигантската за времето си РАМ от 512К, изобщо не го знам къде е...) и ще ти кажа. Иначе командите : Dir след Hello (A) ® - Run едиквоси... ( - Brun едиквоси.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Пазя една Изот-ска дискета с етикетче Ацтека, но след двадесетина години въргаляне в шкафа, едва ли е останала не залепнала... Довечера ще видя дали е механично здрава (Щото 8-Ато с гигантската за времето си РАМ от 512К, изобщо не го знам къде е...) и ще ти кажа. Иначе командите : Dir след Hello (A) ® - Run едиквоси... ( - Brun едиквоси.... Само трябва да си намеря един монитор който показва само зелено и влизам във филма Завръщане в Бъдещето. П.П. Още мисля, че тия монитри ми докараха диоптъра. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Може ли да помоля програмистите във форума за малко помощ, че не мога да превключа на php веднага. Имам следния скрипт <?php $quotes = "../quotes.txt"; $quotes = file($quotes); srand((double)microtime() * 1000000); $ranNum = rand(0, count($quotes)-1); ?> <?php echo ($quotes[$ranNum]); ?> но ми се иска един ред от файла да го разделя на 3 променливи с разделител | примерно, за да мога да изкарам на 3 различни места цитат, автор и песен. Знам, че е супер елементарно... Благодаря на отзовалите се Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Беше само DIR без чертичката... Играта беше Aztec a правилното изписване е Lode Runner (а не load) И толкова идейни игри като пакман, сокобан, марио брос и lode runner отдавна не съм срещал - само безумно детайлни графики и брой кадри в секунда се гледа. Наистина много време мина - това са си близо 30 години все пак. При това процесорите на онези компютри са в стотици пъти (да не са и хиляди) по-бавни от тези на произволен не-умен телефон какво да говорим за последното поколение с гигахерцови процесори. Еееех Ацтеката, ами първия Волфенщайн, какви славни времена бяха... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Имаше и команда catalog, имаше и асемблер за ентусиастите като мене...ама стига сме се превъзнасяли по онова време, че вече заприличахме на ония дъртаците от "Комиците", дето все си спомнят "Едно време к'ви жени имаше, а сега на тия днешните не мога да 'дигна самолета...". Само да напомня, че тази тема е основно за въпроси и отговори, така, че нека не я утежняваме излишно с офтопици. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 (edited) Трябва ми програма с която да мога да си следя трафика иии дали си заслужава мобилен интернет за 10лв на месец от Вивател ? Edited June 9, 2010 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 В доста американски филми, има едни телефони, които са големи, екрана им се приплъзва като на Нокиа N72 и може и да се върти. Телефоните се водят някакви смартфоуни или ПДА и спадат мисля, към бизнес класата. Имат доста органайзер функции. Някви идеи какви са тия телефони? Кое може да се върти не разбрах само. Самия екран като се приплъзне или изображението на него? Като на Motorola Droid/Milestone ли? Или се отварят като Nokia E90? Ти най-вероятно говориш за този: http://www.gsmarena....ctures-3271.php Виж му характеристиките: http://www.gsmarena....lipout-3271.php Това не е излезнало още. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 (edited) Трябва ми програма с която да мога да си следя трафика иии дали си заслужава мобилен интернет за 10лв на месец от Вивател ? Не. Никой от 3-те в България не предлага нещо съпоставимо като цена ( обем изтеглено и качено), ползвам такъв нет от Глобул като ми се наложи - ако не си в град (няма 3 G мрежа), за нищо не стават, а цените са на пакет - минеш ли го мамата ти е... като цени. Мога да обобщя, нета за домашно ползване не става, ако пътуваш доста и се налага да ползваш чат пат става. Edited June 9, 2010 by naka_g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 Е за мобилна връзка колкото да свършиш нещо докато си някъде в движение е полезно. Или вместо да плащаш по нам си колко отгоре на хотела (ако изобщо се предлага). Не става за дърпане на торенти но кой нормален човек би тръгнал да прави такова нещо през мобилна връзка... въпреки че въпроса е зададен от kotora и той като нищо би го направил но след като получи първата сметка ще се вразуми по-добрия въпрос е колко дълго ще я изплаща въпросната първа сметка... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bat Gosho Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Интересува ме има ли начин ако разполагам с кредитна карта на друг човек,без да знам пин-а,да пазарувам онлайн с нея? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Интересува ме има ли начин ако разполагам с кредитна карта на друг човек,без да знам пин-а,да пазарувам онлайн с нея? Можеш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Е за мобилна връзка колкото да свършиш нещо докато си някъде в движение е полезно. Или вместо да плащаш по нам си колко отгоре на хотела (ако изобщо се предлага). Не става за дърпане на торенти но кой нормален човек би тръгнал да прави такова нещо през мобилна връзка... въпреки че въпроса е зададен от kotora и той като нищо би го направил но след като получи първата сметка ще се вразуми по-добрия въпрос е колко дълго ще я изплаща въпросната първа сметка... Да ти имам и хотелите, поне в България, почти навсякъде има безплатна безжична връзка по хотелите или както ми се е случвало на рецепцията дават кабелче. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bat Gosho Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Кажете как да качим една изоставена кола върху ремарке платформа с подръчни средства,мерси Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Кажете как да качим една изоставена кола върху ремарке платформа с подръчни средства,мерси Нещо такова http://vbox7.com/play:0ddeb770 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Интересува ме има ли начин ако разполагам с кредитна карта на друг човек,без да знам пин-а,да пазарувам онлайн с нея? Кредитните карти нямат PIN. Кредитните карти имат security code (cvv2). Ако не го знаеш, не можеш да пазаруваш. Пише го на гърба на картата. Общо взето, ако имаш пластиката в ръцете си, никой не може да те спре. Ако картата е кредитна и ако знаеш адреса на регистрация. Ако картата е дебитна и ако я приемат, може да ти трябва пин. Всичко зависи от системата, която извършва разплащането. Самоче имай на предвид, че ако не си оторизиран да пазаруваш с картата и има възможност на собственика да не му хареса покупката ти, може да те тикнат в затвора без да се замислят много, защото лесно могат да те намерят, най-малкото по адреса за доставка. Повечето сайтове не доставят до България, а тези, които го правят рядко доставят до адрес различен от този, който е използван при регистрацията на картата. Ако става въпрос за закупуване на нещо, което няма да ти се праща физически (акаунт за страница, програма за директен даунлоуд), положението е по-спокойно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Що отваряш очите на начинаещите хакерчета? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 Кредитните карти нямат PIN. Кредитните карти имат security code (cvv2). Не знам как ти хрумна това нещо. И двата вида имат и двете неща. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 w00x а тогава да те питам с кредитна картка как теглиш от банкомат като няма ПИН? С cvv? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 10, 2010 Share Posted June 10, 2010 w00x а тогава да те питам с кредитна картка как теглиш от банкомат като няма ПИН? С cvv? С кредитна карта дори да имаш пин не теглиш от банкомата защото после като погледнеш как са те обръснали ти става едно хубаво... 3% + лихвата тече от момента на тегленето + 10лв такса за теглене и други такива хубави неща... то ги пише в договора със ситни букви ама кой да чете Верно зависи от картата - имам такава която ги няма тези 10лв ами са само 3 но повечето са така. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts