Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Мисля да си закупя монитор от Англия. Някой да е запознат с процедурата как да се оформят документи за внос на стока на името на фирма и какво се прави с ДДСто което е начислено на стоката в друга страна от ЕС? Питам ако някой го е правил и е запознат с процедурата лично...

Edited by djadomraz

На някой да му се намират субтитри за филма "На Дерибасовской хорошая погода, или на Брайтон-бич опять идут дожди" и на английски да са пак стават.

П.П. Още ме е яд че като малък не го научих тоя език.

Потърсих из целия форум и намерих едни адреси на магазини за електроника където може да се продава пирограф или компоненти за него,но никой от продавачите неможе да ми помогне понеже не разбира,някой може ли да ми обясни какво ми трябва като компоненти,какъв волтаж и как да ги свържа,ше съм благодарен,ползвах Гугъла преди да питам,но нищо не изпада,дори и от руските сайтове!!

Потърсих из целия форум и намерих едни адреси на магазини за електроника където може да се продава пирограф или компоненти за него,но никой от продавачите неможе да ми помогне понеже не разбира,някой може ли да ми обясни какво ми трябва като компоненти,какъв волтаж и как да ги свържа,ше съм благодарен,ползвах Гугъла преди да питам,но нищо не изпада,дори и от руските сайтове!!

Я пак опитай.

и даже и в момента опитвам,дори и пирограф си има и друга дума на руски,но нищо конкретно като схема не намирам,явно е наистина толкова просто устроено,че всеки 3-каджия по електроника може да го направи и затова не се качва :(

знам го,че е на принципа на поялника,но искам да е като класическия вид,да е със онзи връх като на скоба за скобарка и с променлив кондензатор

Edited by Ton4o

Какво значи един часовник да е "реплика" ?

Точно или почти точно копие на оригинала с някакъв измислен механизъм. В голям процент, реплики се правят на часовници, които имат скъпоценни камъни и благородни метали в дизайна си, като рубин примерно се заменя с червен цирконии.

Имам въпрос. От къде мога да си купя хубава хавлия тип халат? Щото последната, която си взех, след 4-5 изпирания продължава да ме покрива с власинки...

Edited by Antares

До МЕТРО в "патката" a.k.a Jysk Не помня колко точно струваха,но поне ти е наблизо.Пък и след работа можеш да се отбиеш :)

Знам, че КАТ издават някакви привилегировани талони на шофьорите без нарушение за даден период от време. Някой, който да е наясно, би ли обяснил за какво става въпрос и как се изкарват тия шарени талони? :)

Какво значи един часовник да е "реплика" ?

Културната дума за "менте"

Знам, че КАТ издават някакви привилегировани талони на шофьорите без нарушение за даден период от време. Някой, който да е наясно, би ли обяснил за какво става въпрос и как се изкарват тия шарени талони? :)

На мен пък ми е любопитно какво става, когато имаш такъв талон и как биха се държали катаджиите при това положение? Мисля на глас само, но гаранция една част от тях ще гледат да се заядат с "отличника" и да проверят наистина ли е съвсем изряден или ще му намерят кусур нещо.

„Златният" талон всъщност е розово-оранжев, а истинското му име е „контролен талон за водач без нарушения". Може да си извадите, ако се водите на отчет към КАТ - Пловдив и нямате нарушения през последните 6 години. Фишът също е нарушение, но не и репатрирането от паяк. Подавате заявление по образец, плащате таксата - под два лева, предавате стария си син си талон и веднага получавате новия. При нарушение не ви се отнемат точки. Глобата си важи. Екстрата важи еднократно и след прегрешението трябва да си извадите отново обикновен талон.

http://potv.eu

Нищо не прави един водач по-дисциплиниран от липсата на точки в талона.

Аз лично карам над година и половина с 4 точки, и да знаете как дисциплинирано карам.

Само веднъж на магистралата искаха да ми писхат фиш, че сам карал с 143 или 147 не помня, ама пак тогава бързах, мислих за друго и пропуснах да намаля.

Това последното го казах щото си ги знам че си седят там.

Да не е било до църна маца.Че там доста хора са горяли.

Ако от там минеш със 140 нз какво трябва да ти се случи... :lol:

Слагане на нов ред в robots.txt няма ли да свърши същата работа?

PS: <META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW"> ?

Отделно че ботовете може да ги познаеш по хедърите но пък не са 1-2 само...

Edited by djadomraz

Слагане на нов ред в robots.txt няма ли да свърши същата работа?

PS: <META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW"> ?

не знам, кажи ми, ако обичаш, по-подробно какво имаш впредвид

С robots.txt контролираш какво да се или да не се индексира. Като искаш да обясниш културно на ботовете какво да не индексират е по-правилно да го опишеш там а не да ги караш да свалят страницата само за да разберат че всъщност не е трябвало.

Иначе си има мета таг който ти дадох.

This post has been edited by djadomraz: Today, 00:26 редактирал си го, след като пуснах коментара. окей, метата не важи ли за цялата страница? в robots Не описаш ли цял html? един от двама ни не разбира целта, за това ще я кажа пак, в случей, че аз разбирам какво искам да направя : )) 30 човека бяха прегазени и още 56 бяха застреляни на площада пред народното събрания днес в София, според близки на жертвите причините се крият в собилата все по-голяма популярност социална мрежа FACEBOOK. тук започва уникален текст, който е нужно да се индексира ... индексирай, индексирай, индексирай ....

This post has been edited by djadomraz: Today, 00:26 редактирал си го, след като пуснах коментара.

Оправям си правописни грешки... и дописах това: "Отделно че ботовете може да ги познаеш по хедърите но пък не са 1-2 само... "

окей, метата не важи ли за цялата страница?

Важи, но ги караш излишно да генерират трафик след като не е необходимо. Затова е и robots.txt да опишеш къде не искаш да ровичкат и изобщо да не го правят а не да ровят навсякъде,но половината страници да трябва СЛЕД като са ги download-нали от сървъра да ги игнорират.

в robots Не описаш ли цял html? един от двама ни не разбира целта, за това ще я кажа пак, в случей, че аз разбирам какво искам да направя : ))

Т.е. ти искаш само даден блок от страницата да не се индексира а не цялата? Може с ajax да го генерираш или като някакъв javascript примерно.

30 човека бяха прегазени и още 56 бяха застреляни на площада пред народното събрания днес в София, според близки на жертвите причините се крият в собилата все по-голяма популярност социална мрежа FACEBOOK. тук започва уникален текст, който е нужно да се индексира ... индексирай, индексирай, индексирай ....

Ъъъъъъъъъъъъъъъъ??????????

hahahahaha :))) текста е примерен, сега си го измислих

да, искам само блок да не се индексира, знам че може с ajax, но бях чул, че май може и с html тагове, което е сравнително по-лесно

за robots.txt ми е ясно, за META не знаех, но за момента не ми е и нужно. Искам само фрагмент от страницата да се индексира, и фрагмент - не. Сетих се, че подходящ пример е ако коментираш новина - копи-пейст новината - тя не е нужно да се индексира, но коментарите по нея няма как да не са уникални и е редно да се индексират.

Edited by dRiNKiN_pARk