XMD Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Някой може ли да ми каже от къде мога да си купя почва за бонсай и препарати за трепане на дребни вредители в почвата на бонсая. От всеки цветарски магазин, търси торфена смес и еко-почва най-добре е да се смесят и двете , а за препарати има един на фирма Лактофол, който е точно за бонсаи, ако не можеш в нета да намериш продукта утре ще ида до на майка ми магазина да видя как точно се казваше и ще ти кажа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 (edited) http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4355 Законни ли са в България, тези джаджи ? На частна територия не би трябвало да са незаконни Колко е глобата за закъсняло връщане на международен паспорт? Изтекъл ми е миналата година април месец, ако има някакво значение... Някъде бях чел (може би и в този форум), че ако ти изтече паспорта и не го върнеш веднага следващите няколко месеца има глоба. Обаче след като тези няколко месеца минат после няма глоба като го връщаш. Малко странно изглежда, но нещо такова бях чел. Май ще излезе вярно. Виж моя пост 11 позиции над твоя. Сори това съм го пропуснал, нагоре се говори предимно за млякото и тези коментари ги прегледах по диагонала. На теб не са ти сложили глоба, но не се знае как стои въпросът ако много скоро ти е изтекъл паспорта и си пропуснал срока да го върнеш. Edited February 27, 2010 by sheep Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 ...Някъде бях чел (може би и в този форум), че ако ти изтече паспорта и не го върнеш веднагав следващите няколко месеца има глоба. Обаче след като тези няколко месеца минат после няма глоба като го връщаш. Малко странно изглежда, но нещо такова бях чел. Май ще излезе вярно. Виж моя пост 11 позиции над твоя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Къде в неделя мога да разпечатам и подвържа документи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Office 1? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 За колко време пристига писмо/обикновенна тарифа/ по пощата между два града на територията на страната? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 За големите градове май е 2-3 дни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Office 1? Подвързват ли? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 27, 2010 Share Posted February 27, 2010 Подвързват ли? Ами най-малкото с някаква хубава папка ще те уредят. Кога и дали работят в неделя не знам но съм почти сигурен че работят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Значи имам няколко въпроса и много се надявам ад ми отговрите,при възможност разбира се. 1.Някой има ли идея как се прави книга от правилно копирана и разрязана на листове информация от друга книга. Как се събират страниците,какъв плат да използвам като на онези по-старовремските книги,който се използва за сгъфката,защото е един такъв странен. Какво лепило да използвам. Има ли начин да направя страниците по-тъмни като на старите книги,защото белите листове ме дразнят или има ли такава по-тъмна ксерокс хартия за такива цели. Какъв е онзи материал който изглежда като кожа,който слагат на твърдата корица на книгите от около 1900г. има тъмнозелен цвят и не се протърква. Искам да си направя на книги някой информаций и да изглеждат като старовремски. Значи на книгите от 1970-90г където е платът знаете как е напечатано заглавието,но на една книга от 1900 година от страни на платът имаше червен квадрат,такъв с цвят бордо,върху който бяха пресовани буквите и запълнени със нещо златисто,някаква златиста боя.ТА въпроса ми е знаете ли от какъв материал се намацва (въпросното бордо),къде мога да намеря такива букво с които да очертавам и с каква боя да ги запълня. Има ли някакъв линк с похвати или клип,че не намерих нищо. 2.Преди време гледах в една интернет зала едно момче си превеждаше от руски и от английски език вече копиран текст и пейстнат във въпросната програма,незнам някакъв плъгин на майкрософт офис пакета ли беше незнам,но изглеждаше по същия начин. Кликаше с десен бутон на мишката и отгоре му се появяваше панелче с думи по избор и така си превеждаше.Някой сеща ли се за въпросната програма или програма работеща на същия принцип,защото става много по-бързо и пести време,което и без това ми е кът. Благодаря на помогналите!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 За 2-рия въпрос: Това е възможно да е някакъв превод с помощта на програма. Има десетки такива програми, които отговарят на описанието ти, но всички се нуждаят от нещо - преди това трябва да си вкарал въпросните думички, за да ти излезнат като превод след това... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Ако има плъгин за офиспакета с такава функция ще е супер,ако наистина съществува такъв с такова боравене ще е супер.Ако има каквато и да е преводна програма с такъв метод на работа и се сещаш пиши,ще ми е от полза.Мерси а което Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peet Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 CAT tools се наричат - аз използвам Wordfast трябва да я потърсиш кракната, друга добра е Trados - има я по тракерите някъде, но не съм я ползвал. И двете обаче използват вече преведени от теб или предварително заредени изречения или изрази. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 Къде точно се намира центъра за правене на Карти за Градския транспорт ?Просто нз как да стигна до там Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
puF4o Posted February 28, 2010 Share Posted February 28, 2010 (edited) Къде точно се намира центъра за правене на Карти за Градския транспорт ?Просто нз как да стигна до там http://news.plovdiv24.bg//144398.html Мария Луиза 29 Тук беше голям маитап в петък,но вече може да е спокойно. НО крайния срок за издаване май беше днес...така че... губиш (no hard feelings ) Edited February 28, 2010 by puF4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Съквартирантката ми каза, че май са направили срока така, че който когато иска да си изкарва. Май щели да важат от дата до дата. Така че споко. Но информацията ми не е 100 % сигурна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
supertikva Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Някой може ли да ми препоръча добър китайски ресторант? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alienpro Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Здравейте. Имаме едно малко циркулярче което искаме да върнем в живот. За целта е нужно да се заточат дисковете и да се смени ремъка. Старият ремък го имам но е пред скъсване. Въпроса ми е някой знае ли каде в Пловдив мога да занеса диска да го заточат, и евентуално от каде мога да потърся ремък да закупя. Благодаря предварително. Лек ден на всички. п.п. Честита Баба Марта Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Съквартирантката ми каза, че май са направили срока така, че който когато иска да си изкарва. Май щели да важат от дата до дата. Така че споко. Но информацията ми не е 100 % сигурна. Абе то тва е хубаво ама да им таковам мамата българска на всички.Защо се във последния момент се сещат.Днес се отказах имаше поне 100 човека преди мен... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Абе то тва е хубаво ама да им таковам мамата българска на всички.Защо се във последния момент се сещат.Днес се отказах имаше поне 100 човека преди мен... То ти защото не си се сетил в последния момент Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Абе то тва е хубаво ама да им таковам мамата българска на всички.Защо се във последния момент се сещат.Днес се отказах имаше поне 100 човека преди мен... Ама почваш със себе си, нали се сещаш Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Има ли такова нещо, че общината да ти забрани да сложеш табела (тип плакат по-точно) на собствената си ограда? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Тази вечер има ли мач от Шампионска лига? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Има ли такова нещо, че общината да ти забрани да сложеш табела (тип плакат по-точно) на собствената си ограда? Не. Ако е на твоя собствена площ нямат право. Лично щях да пердаша една дрисла в съответната служба, защото бяха отрязали табела за 1000 лева на мои наематели. Наглеците дори не си направили труда да проверят, че се намира в частна собственост. ПРЕДПОЛОЖИЛИ, че е в общинска територия. По принцип в този случай се иска разрешение от тях и се плаща 12 лв/кв.м. без ДДС едностранно. Цената може и да е променена. На собствената ти ограда може смело да сложиш табела/плакат/реклама. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Тази вечер има ли мач от Шампионска лига? Тази седмица има приятелски мачове на националните отбори, другата седмица е ШЛ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts