Killerincho Posted February 22, 2010 Share Posted February 22, 2010 Сто на сто така е станало, нарочно се прави на луд. Има късмет, че 12 годишния Гленливит не ми харесва Виж един 10 годишен Бушмилс..., чакай да си взема лигавника че ще даде на късо клавиатурата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 Има едни такива джаджи за кола, дето са като касетка за касетофон. Та, ръгаш го т'ва нещо в касетофона и към него си включваш mp3 плеъра и си слушаш в колата. Как се казва това чудо? Някой знае ли колко струва горе-долу? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 При това той сам си я е изджокал цялата бутилка а само разправя че са се събирали... сам си я е изпил сигурно и сега се оправдава само Сто на сто така е станало, нарочно се прави на луд. Има късмет, че 12 годишния Гленливит не ми харесва Виж един 10 годишен Бушмилс..., чакай да си взема лигавника че ще даде на късо клавиатурата. Изобщо даже няма да ви обръщам внимание на глупостите. А относно коментара на Весо - стана ми ясно колко отбира от уиски... Има едни такива джаджи за кола, дето са като касетка за касетофон. Та, ръгаш го т'ва нещо в касетофона и към него си включваш mp3 плеъра и си слушаш в колата. Как се казва това чудо? Някой знае ли колко струва горе-долу? Нарича се адаптерна касета и мисля че е нещо от порядъка на 10-15 лева, че може би и по-малко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 (edited) Ами за Балантайнс-а като не спомена никой да не мислиш, че не е отбелязано. _________________ БГ радиата като си ги слушам през WinAmp не ми изписват песните, само името на радиото. Няма начин или просто аз не правя нещо като хората (on-line базираните станции си изписват всичко). Edited February 23, 2010 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 Няма начин. Трябва да ти го пуснат от радиото, за да ти излиза, а те не са. Иначе и в колите трябва да се въртят песните по принцип. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 (edited) То всичко трябва ,ама нали сме на кънда мънда у тръстиките... Хм от къде мога да взема някакво плейърче за 20лв Edited February 23, 2010 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 Джаз ФМ например, за да разбереш как се казва парчето и кой е изпълнителя трябва да пуснеш СМС, 2.40лв май беше http://www.shazam.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
puF4o Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 (edited) Има едни такива джаджи за кола, дето са като касетка за касетофон. Та, ръгаш го т'ва нещо в касетофона и към него си включваш mp3 плеъра и си слушаш в колата. Как се казва това чудо? Някой знае ли колко струва горе-долу? cd car cassette adapter Провери във Викиват и Кузмов.Не може да няма там .А като цена ~7-8 лева. Хм от къде мога да взема някакво плейърче за 20лв За 20 лева какъв плеър мислиш,че можеш да вземеш... Ето едно умряло NEO от техномаркет,макар,че лично аз не бих си го купил точно от там. И едно PQI,което според мен е по-добрия вариант.Даже може и карта памет да му се сложи . Третата ти възможност е да дебнеш във форума ако някой пусне Edited February 23, 2010 by puF4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE-AGENT Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Аз и в Пловдив съм виждал 10 литрови на Джони и J&B. Някой да си спомня добре ТОЕ1? Ша почерпя срещу 2 задачи... Кажи Ванка задачите пък да видим Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4355 Законни ли са в България, тези джаджи ? И искам да Ви попитам нещо малко по друго... какъв материал може да се използва за блокиране на вълните? Преди време се продаваха едни калъфи за GSM , при които , ако GSM-a e вътре - няма сигнал. От какъв метериал се правят тея калъфчета? Не мога да намеря инфо нещо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4355 Законни ли са в България, тези джаджи ? И искам да Ви попитам нещо малко по друго... какъв материал може да се използва за блокиране на вълните? Преди време се продаваха едни калъфи за GSM , при които , ако GSM-a e вътре - няма сигнал. От какъв метериал се правят тея калъфчета? Не мога да намеря инфо нещо... Радиотехника [редактиране] * Екран магнитен — затворен магнитопровод, защищаващ някакво устройство от магнитни полета. * Екран електрически, Фарадеев кафез — проводящ контур, мрежа или обвивка с неголеми отвори защищаващ някакво устройство от електрически полета и електромагнитно излъчване с дължина на вълната, по-голяма от размера на отворите. * Екран — оплетка на кабел, предназначенна за намаляване на паразитното излъчване и намаляване на вредгото влияние на електромагнитните излъчвания върху кабела. Такъв кабел се нарича екраниран. незнам дали е законно това устройство .. туй е някакъв генератор на шум по целия GSM спектър ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Sportala от 2-3 дни като се пробвам да го отворя почва само да ми мига черно бяло. От какво може да е? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vartkes Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Колко е глобата за закъсняло връщане на международен паспорт? Изтекъл ми е миналата година април месец, ако има някакво значение... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Така някой знае ли горе-долу колко е процента на маслеността на прясното мляко директно от кравата? Ясно ми е, че няма точна стойност защото си зависи от кравата, с какво е хранена и как е отглеждана, но приблизителна стойност поне? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
puF4o Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Издирват се bluetooth игри за windows mobile телефони(touch screen) Освен тези от форума на pocketbulgaria Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Колко е глобата за закъсняло връщане на международен паспорт? Изтекъл ми е миналата година април месец, ако има някакво значение... Моя е изтекъл преди 5 години и онзи ден отидох да си вадя нов. Записаха си в поленцето на формуляра номера на стария и казаха да го нося при получаване на новия. Нищо не споменаха за глоба. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Така някой знае ли горе-долу колко е процента на маслеността на прясното мляко директно от кравата? Ясно ми е, че няма точна стойност защото си зависи от кравата, с какво е хранена и как е отглеждана, но приблизителна стойност поне? 4-4,5% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 (edited) 4-4,5% Да не е биволско. Ужким по-ниско го дават тези: http://www.mzh.government.bg/Articles/359/Files/Kvotna_sistema_za_krave_mlqko633470686014062500.pdf Към 2008 г. Националната млечна квота на България е в размер на 979 000 тона краве мляко, от които 889 000 тона за доставки към млекопреработвателните предприятия и 90 000 тона за директни продажби. Референтната масленост за страната е 3,91% (или 39,1 г/кг мляко). Всъщност спокойно може да си прав, то зависи как се гледа животното пък и тези референтни стойности може да са някакъв минимим по-скоро. Edited February 25, 2010 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Така някой знае ли горе-долу колко е процента на маслеността на прясното мляко директно от кравата? Ясно ми е, че няма точна стойност защото си зависи от кравата, с какво е хранена и как е отглеждана, но приблизителна стойност поне? Референтната стойност се базира на данни от млекопреработвателите, а те умишлено намаляват маслеността на изкупуваното мляко, за да го плащат по-евтино. Щом са приели 3,91%, то реално е около 4,1-4,2%. Иначе маслеността варира много - лично съм измервал 2,5% от крава, даваща МНОГО мляко и 7,3% от крава порода "Джерсей" (не съм сигурен дали го изписвам правилно). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 От любопитство - как се измерва маслеността на млякото при изкупуването и изобщо измерва ли се? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 От любопитство - как се измерва маслеността на млякото при изкупуването и изобщо измерва ли се? ами виж това -> http://www.milkotester.com/data/Brochure-BG.pdf . незнам дали ги използват. самият принцип на действие не го знам, но ако се интересуваш ще потърся допълнителна информация. (извинявам се за така даденият линк, но незнам защо не ми работи това меню. браузър - Firefox 3.5.7 на IE си работи, но той не ме кефи.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Зора е при теб, при мен се отваря и в Chrome и във FF. Мерси за инфото, исках го от обща култура. Любопитно ми беше доколко лесно се разбира ако в 1 кофа мляко си изсипал примерно 2 литра чиста вода... очевидно лесно става разбирането. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Зора е при теб, при мен се отваря и в Chrome и във FF. Мерси за инфото, исках го от обща култура. Любопитно ми беше доколко лесно се разбира ако в 1 кофа мляко си изсипал примерно 2 литра чиста вода... очевидно лесно става разбирането. да ще видя от къде идва проблема. ... ами дори ако го претеглят, ще разберат дали е добавяна вода или не ... просто ще се промени относително тегло. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 Някой може ли да ми каже от къде мога да си купя почва за бонсай и препарати за трепане на дребни вредители в почвата на бонсая. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted February 25, 2010 Share Posted February 25, 2010 (edited) Зора е при теб, при мен се отваря и в Chrome и във FF. Мерси за инфото, исках го от обща култура. Любопитно ми беше доколко лесно се разбира ако в 1 кофа мляко си изсипал примерно 2 литра чиста вода... очевидно лесно става разбирането. Повечето апаратчета работят на базата на ултразвук и особености при преминаването му през различни флуиди и прилагането на няколко зависимости между показателите на суровото мляко. Преди години единствения сравнително бърз метод за оценка на масленото съдържание е бил метода на Гербер - със сярна киселина, изопропанол и центрофугиране в бутирометър. Затова и в държавния стандарт беше залегнало изчисляването на рандемана по масленост; по масленост се изкупуваше и млякото, приведено към 3,5 % (за краве мляко) - демек ако си предал 100 литра мляко с 4% масленост, приравняват го към 3,5% и излизат 114,3 л., които се плащат по установената цена. Сега няма време да се въртят центрофуги-ментрофуги и всички бачкат с апаратчета. Пък те могат и да се манипулират, нали така. Edited February 25, 2010 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts