Midex Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 Да бе...от 5 метра да ти кажем марката на чепика... Sparco имаха подобни модели, преди време щях да взимам едни ама се отказах, щото бяха с доставка и нямаше как да пробвам предварително дали ще ми паснат както трябва. Иначе тези приличат малко на "Топ драйвър", щото логото им е на езика, а на останалите подобни ("Имола", "Топ3" и др.) логото е или отпред, или отстрани (понякога е "OMP")...а всъщност може да са и "Vintage"......а като се замисля, може изобщо и да не са Sparco. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 1, 2010 Share Posted February 1, 2010 Какво значат представките на имената на хората от Острова O' и Mc ? Пример - O'Hara, McDonald. Интересен въпрос... Mc/Mac Donald ще рече син на Доналд Ирландското O'Hara вече значи внук на Хара Всичко е свързано с обичаите и традициите при кръщаването на децата, както и с това кой какъв се явява във фамилията... На някой да му се е случвало да открие дъфка в ключалката на входната си врата? Що за глупав номер е това? Невръстни пакостници най-вероятно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 А при арабите това "Ал" в имената, дето го има почти навсякъде, какво значи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vartkes Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 http://wiki.answers.com/Q/What_does_%27Al%27_mean Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peet Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Ал е определителен член, а го ползват щото повечето им имена са всъщност съществителни/прилагателни и става нещо като Мохамед Красивия или Мохамед Умния или Мохамед Благочестивия и т.н Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Хубаво де...тогава какво точно означава "Ал Кайда"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Ти толкоз ли не се сещаш да погледнеш в най-популярните източници? The name comes from the Arabic noun qā'idah, which means foundation or basis and can also refer to a military base Лично аз мисля, че е сгрешено и дефакто е "Ал Гайда" => местния хеви бенд "Красиви Гайдари" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Ако тръгна за всяко нещо да гледам в популярните източници, трябва да спра да пиша изобщо във форума....нали трябва да става лаф мо'абет...а и ти не ми даваш отговора, който търсех - въпросът ми беше за буквалния превод с добавката "ал", ама карай...ще го преживея и без да разбера какво значи... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edeam Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Хубаво де...тогава какво точно означава "Ал Кайда"? Мисля,че значеше "БАЗАТА",или нешо в тоя смисъл Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Дедо - или някой друг от съседите - я кажи някаква фризьорка в квартала, че Нара вече я няма (вече в Рилон Център), а току що имах разправия с една... абе много съм недоволен от резултата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Нормално ли е, чипсета на дъното ми от подписа да държи около 60-70 градуса температура? To изглежда така: Не мога да си задържа ръката пари много яко... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentSimpson Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Счупи ми се рамката на колелото,но понеже нямам електрожен ако знаете ми кажете къде в Пловдив могат да ми го заварят.За предпочитане е някъде в Кичука,но не ми е проблем да ида и другаде където ще ми го заварят за около 10-15 лева Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Дедо - или някой друг от съседите - я кажи някаква фризьорка в квартала, че Нара вече я няма (вече в Рилон Център), а току що имах разправия с една... абе много съм недоволен от резултата. Ми не съм се подстригвал около 3 месеца иначе ходя при една в магазинчето до Еди (на ул. Бр. Миладинови), иначе жената ходи в салон Арлет на Отец Паисий ама там няма смисъл ако ще те подстригват с машинка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 (edited) На този симпатяга чепика каква марка е? Много готин дизайн има > Пилотите на Торо Росо по принцип се състезават с екипировка на Puma. Точно такива обувки няма как да намериш поради факта, че са единични бройки и се правят само за състезателите. Edited February 3, 2010 by evil_smith Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Здравей, незнам къде в Кичука могат да ти го заварят. Искам само да ти кажа, че тази рамка за мен е унищожена или си я тормозил много или тежиш много или материала си е изпял песента. Заварката най-вероятно ще има много хубав външен вид, но ще ти усуче рамката (предната и задната гуми няма да са съосни). Това обаче не трябва да те спира, решението си е твое. Според мен за 10-15 лв можеш да си намериш рамка на старо без заварки и за още 10-15 да прехвърлиш целият монтаж от този Cross Nomad, който караш в момента. Счупи ми се рамката на колелото,но понеже нямам електрожен ако знаете ми кажете къде в Пловдив могат да ми го заварят.За предпочитане е някъде в Кичука,но не ми е проблем да ида и другаде където ще ми го заварят за около 10-15 лева Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Къде в Пловдив мога да купя някакъв по-луксозен химикал Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 (edited) http://inoxcrombg.com/kontakti/kontakti.html много модели, много качествени. Всякакви ценови диапазони. Препоръчвам и покупка на оригинални пълнители за химикали и писалки от там - рекламата им за дължина на писането не е случайна. Иначе на главната ако влезеш в Пингвините, Литера и т.н. 100% имат по-скъпички модели. Успех. ______________ Имат и каталози, този е за 2008 примерно > http://inoxcrombg.com/Katalozi/Inoxcrom%20General%202008%20800x600%20Hi.pdf Edited February 3, 2010 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Nqkoi znae li dali knijkite ot SUATEFL (izpita po angliiski za sofiiskiq) gi ima kacheni v neta ? konkretno mi trqbva 4tata knijka (dori i samo otgovorite). p.s. sry za latineca.pisha ot telefona i nqmam bg oshte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Някой знае ли каква е глобата,ако си изгубиш талона за Годишен Технически Преглед на автомобила? Имам стикер,залепен на стъклото,но не мога да си намеря талона за прегледа.Лошото е,че не изтича утре,ами някъде Юни-Юли... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Тамън приключих с начукването на няколко пържолки, които смятам да хапна довечера и ми изникна следния въпрос. Тоя чук за месото има ли причина да е с две различни "шарки", освен някаква естетическа т.е просто да не са еднакви, или има и някаква по-полезна функция? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Различна степен на набиване/разкъсване на мускулните влакънца и връзки се получава. Има различни виждания по въпроса, аз предпочитам без шарка да е чука, защото малко или повече започва да нарушава структурните връзки. Налагането с чук обикновено цели това, но не и прекалено - все пак филета или пържоли искаме да ядем, а не шницели Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Някой знае ли колко струва дневната винетка? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Нормално ли е, чипсета на дъното ми от подписа да държи около 60-70 градуса температура? To изглежда така: Не мога да си задържа ръката пари много яко... Ами нормално е, но не желателно. Имам едно подобно горещо дъно, само че Гигабайт, прави проблеми вече. Ако имаш нещо от сорта на quiet fan, smart fan - което ти регулира оборотите на процесора, го изключи. Така може да стане малко шумен компа, но поне има силен поток въздух за охлаждане на чипсета. Моя комп е с Е1400 - доста студен процесор и на практика вентилатора му не духа, само се въртеше. Сега вече по малко забива Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Nqkoi znae li dali knijkite ot SUATEFL (izpita po angliiski za sofiiskiq) gi ima kacheni v neta ? konkretno mi trqbva 4tata knijka (dori i samo otgovorite). p.s. sry za latineca.pisha ot telefona i nqmam bg oshte Ако не са ти спешни, мога да сканирам отговорите утре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Някой знае ли колко струва дневната винетка? има седмична само, 10 лв за лек автомобил !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts