Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Здравейте! Нуждая се от лекции или теми по Икономикс за ПУ (гл.ас. Д. Стамболиева). Дали ще се намери някой, който да ми помогне?

Благодаря предварително! :)

• Replies 45.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2908

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Трябват ми точно темите от конспекта на ЮФ. Имам половината от тях, но тъй като на лекции не ни предоставяше достатъчно информация, а и нямаме определен учебник, ни се налага сега да си ги търсим сами... Благодаря все пак, но ще се радвам ако още някой се отзове.

Студенко ли ви е?

В момента терометърът ми показва -9C, а в нета за Пловдив показва -13С.

На кое да вярвам?

Не съм излизал от къщи 3 дена - в стаята ми е 31 градуса постоянна температура и стоя по фланелка. :punk

По-скоро вярвай на твоя термометър, тъй като външният ми дори показва -6С, но е на завет, сигурно затова. Забелязал съм, че официалните градуси винаги са по-ниски от показанията на термометъра ми, а уж е калиброван и сравняван с други 3 - вероятно официалните точки на измерване са на някои по-усойни места, знам ли...

ПС:За синоптика ли става въпрос ?

http://dichev.com/weather/plovdiv/

Абе по добре вярвай на другия.Одеве за 10 минути бях навън и черния дроб чак започна да ми трепери от студ.

ПС:За синоптика ли става въпрос ?

Edited by kotora

Има ли лесен начин за елиминиране на еднакви полета в Excel? Мисля да започна ръчна обработка, но става дума за 22000 полета и се надявам да има начин да спестя няколко часа ровене.

Има ли лесен начин за елиминиране на еднакви полета в Excel? Мисля да започна ръчна обработка, но става дума за 22000 полета и се надявам да има начин да спестя няколко часа ровене.

В 2007 в Data > Remove duplicates ;)

какво разбираш под елиминиране - оставяш едно и изтриваш останалите?

Ако е това,то ето ти един код...

Option Explicit 

Sub DeleteDups() 

Dim x               As Long 
   Dim LastRow         As Long 

LastRow = Range("A65536").End(xlUp).Row 
   For x = LastRow To 1 Step -1 
       If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("A1:A" & x), Range("A" & x).Text) > 1 Then 
           Range("A" & x).EntireRow.Delete 
       End If 
   Next x 

End Sub 

Ето и какво да правиш с него:

1. Open Excel.

2. Alt + F11 to open the Visual Basic Editor (VBE).

3. Insert-Module.

4. Paste the code.

5. Close the VBE (Alt + Q or the X in the top-right corner).

След което в празен шит си копираш данните в колона A и натискаш Alt + F8 и стартираш макрото DeleteDups

P.S. - да, в 2007 има функция...

Ако искаш да изтриеш целия ред съдържащ клетките с повтарящи се стойности, а не само една клетка от него - друга бира... Трябва в кода да сменищ референциите към колона А с такива към колоната в която са данните ти - демек във всички:

A65536

A1:A

"A" & x

на мястото на А да сложиш колоната в която са дубликатите.. или просто копирай колоната с дубликатите и я вмъкни пред колона А - така тя ще стане колона А.

и след това няма нужда да копираш колоната в нов шит - старирай си макрото направо в шита в който са ти данните.

Edited by ov3rm4n

Да речем, че имате сървър (рутер) на мрежа (около 10 компа) и сървърът стои горе в асансьорното помещение на 6-етажен блок. Този сървър е нещо от сорта на Pentium 3 нямам представа какво дъно и хард диск 20 ГБ колкото да подкара един Zeroshell с две думи. Мисълта ми е може ли вечерта като паднат температурите студа да му оказва влияние и да забива ?

Ако е това,то ето ти един код...

Къде ми е иконката за поклон, ааа?

Много благодаря, точно това ми трябваше. Excel се размисли няколко минути, даже помислих, че е забил, но в крайна сметка съкрати списъка почти наполовина.

ov3rm4n = master!

Да речем, че имате сървър (рутер) на мрежа (около 10 компа) и сървърът стои горе в асансьорното помещение на 6-етажен блок. Този сървър е нещо от сорта на Pentium 3 нямам представа какво дъно и хард диск 20 ГБ колкото да подкара един Zeroshell с две думи. Мисълта ми е може ли вечерта като паднат температурите студа да му оказва влияние и да забива ?

Студ, влага....стандартните PC-та не са предвидени, за такива условия.

Прееба ми се джойстика на плейстейшън-а а довечера ще си правим турнинр.

Някви идеи от къде да купя евтино китайско менте щото не ми се дават 100лв за оригинален ?

Плейстейшъна е 3ка. Приемам всякакви съвети.

Някви идеи от къде да купя евтино китайско менте щото не ми се дават 100лв за оригинален ?

Нали имаш УСБ вход на ПС3 ? Аз съм виждал обикновен джойстик за 20-30лв с усб да се свързва и да бачка на ПС3. Само не съм сигурен дали му бачкаха л1 л2 р1 р2 , или трябваше да се настроят .

В Техномаркет продават Speed Link. В Технополис също има. В онзи магазин за игрите зад Халите в капана също има. Трансфер 101 се казваше преди.

Edited by w00x

Да на ЮСБ са.

Тоест искате да кажете че обикновен джойстик от компютър ще стане така ли ?

В Технополис-а имаше едни такива точно като за плейстейшън ама пишеше "ПС" та затва не го взех.

Личната ми карта изтича след 20 дена. Трябва ли да си подам документи за нова или срока на валидност беше одължен , заради влизането на новите лични карти ? И ако е да , до кога е срока ?

едит: Мерси laury :)

Edited by Stasio

В мултирама има само оригинални а 100лв точно в тоя момент определено не ми се дават.

Няма само оригиналния. Одеве им гледах сайта. Даже имаше комплект с волан, пад и още нещо на тръст мастър за 89лв.

А ти ходил ли си до Техномаркет, защото:

Този Speed Link е за PS3.

Джойстика за PS2 не става ли? Като Този примерно.

Edited by w00x

Личната ми карта изтича след 20 дена. Трябва ли да си подам документи за нова или срока на валидност беше одължен , заради влизането на новите лични карти ? И ако е да , до кога е срока ?

Тук има отговор на въпроса ти

Нямам идея дали са удължени сроковете. На практика документите биват готови към 15-тия ден след подаване на молбата, но ти казват да идеш след месец (респективно да си платиш допълнително за експресно издаване). Моят съвет е да питаш на място в районното и да не се моташ много, че като се отлага се забравя.

Edited by alchemy

А някой наскоро да си е сменял свидетелството за правоуправление, че моето изтича след месец и ми се ще да знам подробности предварително, а не да ме сюрпризират с нещо като отида там...;)

А някой наскоро да си е сменял свидетелството за правоуправление, че моето изтича след месец и ми се ще да знам подробности предварително, а не да ме сюрпризират с нещо като отида там...;)

http://www.24chasa.b...rticleId=345585

:bowdown: (Midex)

Edited by Midex