jellybon Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Здравейте! Нуждая се от лекции или теми по Икономикс за ПУ (гл.ас. Д. Стамболиева). Дали ще се намери някой, който да ми помогне? Благодаря предварително! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Тук ще имаш по-голям успех да намериш нещо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Виж и в юридическия и нас ни разказа играта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jellybon Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Трябват ми точно темите от конспекта на ЮФ. Имам половината от тях, но тъй като на лекции не ни предоставяше достатъчно информация, а и нямаме определен учебник, ни се налага сега да си ги търсим сами... Благодаря все пак, но ще се радвам ако още някой се отзове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Студенко ли ви е? В момента терометърът ми показва -9C, а в нета за Пловдив показва -13С. На кое да вярвам? Не съм излизал от къщи 3 дена - в стаята ми е 31 градуса постоянна температура и стоя по фланелка. По-скоро вярвай на твоя термометър, тъй като външният ми дори показва -6С, но е на завет, сигурно затова. Забелязал съм, че официалните градуси винаги са по-ниски от показанията на термометъра ми, а уж е калиброван и сравняван с други 3 - вероятно официалните точки на измерване са на някои по-усойни места, знам ли... ПС:За синоптика ли става въпрос ? http://dichev.com/weather/plovdiv/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 (edited) Абе по добре вярвай на другия.Одеве за 10 минути бях навън и черния дроб чак започна да ми трепери от студ. ПС:За синоптика ли става въпрос ? Edited January 25, 2010 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Има ли лесен начин за елиминиране на еднакви полета в Excel? Мисля да започна ръчна обработка, но става дума за 22000 полета и се надявам да има начин да спестя няколко часа ровене. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Има ли лесен начин за елиминиране на еднакви полета в Excel? Мисля да започна ръчна обработка, но става дума за 22000 полета и се надявам да има начин да спестя няколко часа ровене. В 2007 в Data > Remove duplicates Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 (edited) какво разбираш под елиминиране - оставяш едно и изтриваш останалите? Ако е това,то ето ти един код... Option Explicit Sub DeleteDups() Dim x As Long Dim LastRow As Long LastRow = Range("A65536").End(xlUp).Row For x = LastRow To 1 Step -1 If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("A1:A" & x), Range("A" & x).Text) > 1 Then Range("A" & x).EntireRow.Delete End If Next x End Sub Ето и какво да правиш с него: 1. Open Excel. 2. Alt + F11 to open the Visual Basic Editor (VBE). 3. Insert-Module. 4. Paste the code. 5. Close the VBE (Alt + Q or the X in the top-right corner). След което в празен шит си копираш данните в колона A и натискаш Alt + F8 и стартираш макрото DeleteDups P.S. - да, в 2007 има функция... Ако искаш да изтриеш целия ред съдържащ клетките с повтарящи се стойности, а не само една клетка от него - друга бира... Трябва в кода да сменищ референциите към колона А с такива към колоната в която са данните ти - демек във всички: A65536 A1:A "A" & x на мястото на А да сложиш колоната в която са дубликатите.. или просто копирай колоната с дубликатите и я вмъкни пред колона А - така тя ще стане колона А. и след това няма нужда да копираш колоната в нов шит - старирай си макрото направо в шита в който са ти данните. Edited January 26, 2010 by ov3rm4n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Да речем, че имате сървър (рутер) на мрежа (около 10 компа) и сървърът стои горе в асансьорното помещение на 6-етажен блок. Този сървър е нещо от сорта на Pentium 3 нямам представа какво дъно и хард диск 20 ГБ колкото да подкара един Zeroshell с две думи. Мисълта ми е може ли вечерта като паднат температурите студа да му оказва влияние и да забива ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Ако е това,то ето ти един код... Къде ми е иконката за поклон, ааа? Много благодаря, точно това ми трябваше. Excel се размисли няколко минути, даже помислих, че е забил, но в крайна сметка съкрати списъка почти наполовина. ov3rm4n = master! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Да речем, че имате сървър (рутер) на мрежа (около 10 компа) и сървърът стои горе в асансьорното помещение на 6-етажен блок. Този сървър е нещо от сорта на Pentium 3 нямам представа какво дъно и хард диск 20 ГБ колкото да подкара един Zeroshell с две думи. Мисълта ми е може ли вечерта като паднат температурите студа да му оказва влияние и да забива ? Студ, влага....стандартните PC-та не са предвидени, за такива условия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 ама този код не е мой, не съм го писал аз. имам го от някъде в торбата със снипетите... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Прееба ми се джойстика на плейстейшън-а а довечера ще си правим турнинр. Някви идеи от къде да купя евтино китайско менте щото не ми се дават 100лв за оригинален ? Плейстейшъна е 3ка. Приемам всякакви съвети. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Прееба ми се джойстика на плейстейшън-а а довечера ще си правим турнинр. Някви идеи от къде да купя евтино китайско менте щото не ми се дават 100лв за оригинален ? Плейстейшъна е 3ка. Приемам всякакви съвети. Нали имаш УСБ вход на ПС3 ? Аз съм виждал обикновен джойстик за 20-30лв с усб да се свързва и да бачка на ПС3. Само не съм сигурен дали му бачкаха л1 л2 р1 р2 , или трябваше да се настроят . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 (edited) Прееба ми се джойстика на плейстейшън-а а довечера ще си правим турнинр. Някви идеи от къде да купя евтино китайско менте щото не ми се дават 100лв за оригинален ? Плейстейшъна е 3ка. Приемам всякакви съвети. В Техномаркет продават Speed Link. В Технополис също има. В онзи магазин за игрите зад Халите в капана също има. Трансфер 101 се казваше преди. Edited January 26, 2010 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Да на ЮСБ са. Тоест искате да кажете че обикновен джойстик от компютър ще стане така ли ? В Технополис-а имаше едни такива точно като за плейстейшън ама пишеше "ПС" та затва не го взех. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Не знам дали ще стане на PS3, но съм виждал ЗА PS3 в тези магазини. Също има и в Мултирама. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 В мултирама има само оригинални а 100лв точно в тоя момент определено не ми се дават. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 (edited) Личната ми карта изтича след 20 дена. Трябва ли да си подам документи за нова или срока на валидност беше одължен , заради влизането на новите лични карти ? И ако е да , до кога е срока ? едит: Мерси laury Edited January 26, 2010 by Stasio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 (edited) В мултирама има само оригинални а 100лв точно в тоя момент определено не ми се дават. Няма само оригиналния. Одеве им гледах сайта. Даже имаше комплект с волан, пад и още нещо на тръст мастър за 89лв. А ти ходил ли си до Техномаркет, защото: Този Speed Link е за PS3. Джойстика за PS2 не става ли? Като Този примерно. Edited January 26, 2010 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 Личната ми карта изтича след 20 дена. Трябва ли да си подам документи за нова или срока на валидност беше одължен , заради влизането на новите лични карти ? И ако е да , до кога е срока ? Тук има отговор на въпроса ти Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 (edited) Личната ми карта изтича след 20 дена. Трябва ли да си подам документи за нова или срока на валидност беше одължен , заради влизането на новите лични карти ? И ако е да , до кога е срока ? Нямам идея дали са удължени сроковете. На практика документите биват готови към 15-тия ден след подаване на молбата, но ти казват да идеш след месец (респективно да си платиш допълнително за експресно издаване). Моят съвет е да питаш на място в районното и да не се моташ много, че като се отлага се забравя. Edited January 26, 2010 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 А някой наскоро да си е сменял свидетелството за правоуправление, че моето изтича след месец и ми се ще да знам подробности предварително, а не да ме сюрпризират с нещо като отида там... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laury Posted January 26, 2010 Share Posted January 26, 2010 (edited) А някой наскоро да си е сменял свидетелството за правоуправление, че моето изтича след месец и ми се ще да знам подробности предварително, а не да ме сюрпризират с нещо като отида там... http://www.24chasa.b...rticleId=345585 (Midex) Edited January 26, 2010 by Midex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts