w00x Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 (edited) Имам спомен, че специализирана версия на finereader също разпознаваше ръкопис - доколко успешно, не знам... Едит: alchemy вече е писал, не забелязах... А аз имам друг въпрос - я ми кажете къде продават някакви самозалепващи се етикети/листове, ама с много яко лепило - като се лепне, да ти трябва време да го отлепиш. Днес имах няколко срещи и задачи на предварително фиксирани часове из града и както неведнъж ми се е случвало - някакъв тъпанар с микробус спрял пред двата гаража (единият е моя) и блокирал напълно излизането. Вариантите бяха да си хвана такси, което щеше да ми излезе над 30-40 лв. ако го разкарам из всичките ми срещи и задачи ; да ползвам градски транспорт, свършвайки най-много 1-2 задачи ; да се пробвам да го намеря - не успях (чаках половин час, опитах дали случайно няма аларма - нямаше) ; да се обадя на всички, с които имам срещи и да ги отложа...което и направих. Тъй като не съм hardcore-фен, използващ прийоми като спадане/пукане на гуми, чупене на чистачки или ключ по каросерията, поне да си напечатам двайсетина листа с надпис "Тъпанар съм, затова съм паркирал така!" и да лепя по предното стъкло на тъпанарите дето редовно спират. Ама трябва да е здраво лепило и при опит за отлепване да остава долния слой хартия, че да се помъчи малко, иначе няма много полза ако го отлепи веднага - следващият път пак ще спре. Аз ще си правя лепенки "Отличник в паркирането" с една голяма шестица. Ако искаш мога да ти дам 20-30 бройки като са готови. Ако ги напече слънцето за 20-30 минути не можеш да ги отлепиш после. Edited January 13, 2010 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 (edited) Ако ги напече слънцето за 20-30 минути не можеш да ги отлепиш после. A пък ако сложиш малко секундно лепило ако знаеш как хубаво хващат... без препарат няма махане ПС: И аз искам от лепенките с 6цата... я покажи ако го имаш дизайна да видя как ще изглеждат Edited January 13, 2010 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Определено ще си взема няколко бройки от "отличника", но и идеята с 'каноконлит'-а много ми допада. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 A пък ако сложиш малко секундно лепило ако знаеш как хубаво хващат... без препарат няма махане ПС: И аз искам от лепенките с 6цата... я покажи ако го имаш дизайна да видя как ще изглеждат Не. Не съм седнал да ги правя още. Като ги направя ще ги покажа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 ТУК ... пише, че стъклото може да се спука от секундното лепило. Ето и малко коледни промоции Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 ТУК ... пише, че стъклото може да се спука от секундното лепило.Ето и малко коледни промоции Всеки паркирал пред гаража получава безплатно каноколит в ключалките! Всеки пети паркирал – допълнителен бонус – уплътняване с монтажна пяна във фугите на вратите, предния и задния капак! Промоцията важи до изчерпване на броя на паркиралите пред гаража! Ееее, не ща да стигам дотам както казах, но щом от каноконлита се пукало стъклото, значи прави някаква реакция с повърхностния слой. Няма да пукам стъкла, но определено ще изпитам удовлетворение от малка 1 капчица каноконлит в полезната видима част на шофьора...доста е изнервящо като имаш постоянен, макар и малък дефект точно там, дето ти е погледа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Определено ще си взема няколко бройки от "отличника", но и идеята с 'каноконлит'-а много ми допада. Пламене, аз отдавна си нося стек лепенки в колата - ХОП Хората са любезни и експедитивни, до седмица куриера ти ги носи на вратата. Съвет от мен - поръчай по-голяма бройка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 някой спешно да каже къде има платен паркинг в кичука?!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Препоръчайте ми някой пиано бар с изключение на този в новотела, където обстановката е приятна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
3dfx Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Аз се сещам за Excel-а ДО Новотела както и за този до Casa de Cuba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Аз се сещам за Excel-а ДО Новотела както и за този до Casa de Cuba. Палец нагоре за Ексел и от мен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Аз пък да попитам за китайски ресторант, но ако може да не е от сорт "евтино и по много" а предпочитам да е нещо по-качествено и с приятна обстановка и най-вече хигиена на ниво. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Аз пък да попитам за китайски ресторант, но ако може да не е от сорт "евтино и по много" а предпочитам да е нещо по-качествено и с приятна обстановка и най-вече хигиена на ниво. Онзи ден бях в китайски ресторант Азия, намира се на ул. Гладстон срещу Рондо. Вътре си беше доста приятна обстановката, не беше задимено и храната е вкусна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 (edited) off: Тери Пратчет е казал, че истински добрият китайски ресторант задължително леко понамирисва и има кухня, която не може да издържи никаква инспекция... и си е прав един от най-добрите такива в които съм бил, в центъра на Виена (яд ме е, че не помня името), мирише... като уличката зад стандартна българска кръчма всъщност, вътре е задимено и можеш със затворени очи да определиш какво се готви в момента, но хората го ценят, винаги е пълно и цените са съвсем достойни за респект... по темата: съгласен съм с ХМД за Азия-та, готвят много добре, особено пържено оризово фиде! Edited January 15, 2010 by Legop4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Мога ли и ако да как да настроя един рутер Netgear да разделя равномерно интернета? Става въпрос за следното - от НГ се разведохме с ЕК и докато чакам N3 да стигнат до мен в Кючука, сложихме рутер Netgear RP614 в комшията, който е на Angel Soft и ще делим нета, защото всички други доставчици ми искат 1г. договор. Но след слагането на рутера като пусна да свалям нещо по-тежко и взимам цялата скорост, а той отваря Гугъл по 1мин. Та... Е ли е възможно да се пипне нещо по настройките на рутера, за да ми дели скоростта 50/50 или да се сложи ограничение за всяко IP да не хваща повече от 15MBit? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Мога ли .... Зависи от рутера и дали настройките в контрол-панела позволяват това, но силно ме съмнява. Ако ти трябва цялостно решение, доколкото си спомням имаше специални програми за разпределяне на трафика, а по-простото е да си дадеш лимит за теглене/качване от самия торент клиент, ако става дума за теглене на торенти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 - Предполагам става въпрос за нисък клас рутер от SOHO тип => не можеш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 (edited) Хм... ами сега ще направя един скрийншот на контролния панел на рутера, а вие се надявам да ми кажете дали ще стане или не Торент клиентът може да ограничи до 1MB/sec, а доставчикът може да сваля с 4MB/sec. Ето: Edited January 15, 2010 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 ... Та... Е ли е възможно да се пипне нещо по настройките на рутера, за да ми дели скоростта 50/50 или да се сложи ограничение за всяко IP да не хваща повече от 15MBit?По-скоро трябва да пипнеш настройките на торент-клиента относно броя конекции за един торент, отделно можеш да сложиш лимит на скоростта ако искаш. За въпросния Netgear не знам, но други марки и модели устройства могат да се префлашнат с линукс-базиран фърмуер (DD-WRT и подобни), който ти дава възможност да правиш подобни неща от самия рутер. Но не е толкова елементарно, затова моят съвет е първо да опиташ с настройки на торент-клиента, пък ако не те удовлетворява, да се ограмотяваш относно възможностите на алтернативния фърмуер и дали твоя рутер е съвместим изобщо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Мога ли и ако да как да настроя един рутер Netgear да разделя равномерно интернета? Става въпрос за следното - от НГ се разведохме с ЕК и докато чакам N3 да стигнат до мен в Кючука, сложихме рутер Netgear RP614 в комшията, който е на Angel Soft и ще делим нета, защото всички други доставчици ми искат 1г. договор. Но след слагането на рутера като пусна да свалям нещо по-тежко и взимам цялата скорост, а той отваря Гугъл по 1мин. Та... Е ли е възможно да се пипне нещо по настройките на рутера, за да ми дели скоростта 50/50 или да се сложи ограничение за всяко IP да не хваща повече от 15MBit? DCC нямаха срок на договора като се включвах към тях. Сега проверил ли си ги? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 DCC нямаха срок на договора като се включвах към тях. Сега проверил ли си ги? Нямат, но за да им ползвам нета, трябва да им ползвам и кабелната, а тук сложих Булсатком. В тази връзка - как да проверя реалните скорости на този нет на Angel Soft, защото ако съдя по speedtest скоростите са 75МБит даун и 45Ъп Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 (edited) Някой може ли да ми услужи с кримпър за RJ-11? Само едно конекторче искам да си направя, а не ми се дават пари за комплект. А самия RJ-11 накрайник има ли откъде да си го купя? И откъде мога да си купя кримващи клещи за максимум 20лв.? Edited January 16, 2010 by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 (edited) Някой може ли да ми услужи с кримпър за RJ-11? Само едно конекторче искам да си направя, а не ми се дават пари за комплект. А самия RJ-11 накрайник има ли откъде да си го купя? И откъде мога да си купя кримващи клещи за максимум 20лв.? Буксичките ги продават в магазини като Кузмов, Викиват, Квазер. Клещи до 20 лв - на руския пазар. Щом се касае за едно кабелче и имаш букси, може да минеш и без клещи, само с отвертка. Някъде го бях описвал във форума как се прави, ама беше отдавна.Ако ти се разкарва до района на Папараци, ще ти кримпна кабела, имам и конектори. Edit: Намерих си писанията (пак в тази тема) тук: https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=35843&st=14200&p=1495299688entry1495299688 Edited January 16, 2010 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Някой днеска да се е разкарвал до х. Здравец? Понеже гледам, че има сняг, но гледам, че е малко та искам да ми кажете ако сте се качвали разбира се колко е снежната покривка? И става ли според вас за зимен спорт? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Някой днеска да се е разкарвал до х. Здравец? Понеже гледам, че има сняг, но гледам, че е малко та искам да ми кажете ако сте се качвали разбира се колко е снежната покривка? И става ли според вас за зимен спорт? http://skikoprivki.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts