Crazy_Hamster Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 Манга е тип Аниме. Аниме е главната категория. Мангата са японски комикси. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 Може ли неонова лампа за 220 волта , да се преправи по някакъв начин да работи на 12 волта ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 Може ли неонова лампа за 220 волта , да се преправи по някакъв начин да работи на 12 волта ? Да, има едни инвертори за кола, които се включват в запалката и от 12 правят 220 волта. Та най-лесния начин е този... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted August 3, 2009 Share Posted August 3, 2009 А тоя инвертор може ли да се върже за друго място освен запалката и къде ги продават ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 А тоя инвертор може ли да се върже за друго място освен запалката и къде ги продават ? Ами трябват му 12 волта - откъдето ти е кеф оттам ги взимай. Има ги в Практикер, Бриколаж, Конрад, Вик-и-Ват и т.н. подобни магазини. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Пазу, що не вземеш 12-те волта от светещите пръскалки на чистачките? Тоя неон май се каниш да го слагаш по(д) праговете, ама ще има ефект само нощем. Аз лично ти препоръчвам да си направиш модинг на голфа, с който ще утрепеш конкуренцията в града и денем, и нощем...даже може и изобщо да не го караш по улиците. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Аз лично ти препоръчвам да си направиш модинг на голфа, с който ще утрепеш конкуренцията в града и денем, и нощем...даже може и изобщо да не го караш по улиците. Бахахахаххааххахах!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Мангата са японски комикси. Прав си, че са два различни стила. Незнайно защо съм се заблудил така... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
glory Posted August 4, 2009 Share Posted August 4, 2009 Ей,от къде идват винарките? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Ей,от къде идват винарките? От интернета - виж имат си и официален сайт даже Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 (edited) Момци - проблем... Как да вържа две РС-та тип ланка в ланка? Едното РС ще рутира за другото, така че и на двата да има нет. Много съм босичък на тая тема - пишете като за идиоти Забравих да допълня - имам кроснат кабел...и две ланки на алфа-РСто (както се изразява RaptoR) Edited August 5, 2009 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Трябва ти ПРАВ кабел между втората ланка на алфа машината и втората машина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Момци - проблем... Как да вържа две РС-та тип ланка в ланка? Едното РС ще рутира за другото, така че и на двата да има нет. Много съм босичък на тая тема - пишете като за идиоти Забравих да допълня - имам кроснат кабел...и две ланки на алфа-РСто (както се изразява RaptoR) http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=59358 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Да обясня простичко как стоят нещата при мен. В единия лан на алфа машината идва нет, файъруолнат и шеърнат, от втория лан един прав (некроснат) кабел го води до втората машина и толкоз. Никакви програми и прочее. Друг вариант разбира се е да се минава през хъб или рутър. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Да обясня простичко как стоят нещата при мен. В единия лан на алфа машината идва нет, файъруолнат и шеърнат, от втория лан един прав (некроснат) кабел го води до втората машина и толкоз. Никакви програми и прочее. По принцип директно свързаните компютри се свързват с crossover кабел. Това че твоите работят е защото лан картите им автоматично разпознават кабела. Някои по - стари модели може да не го направят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Еййй...омотахте го човека, а решението всъщност е много просто: @chistacha, ела да ти дам един суич и си включвай 4 компютъра ако искаш...не че не става и по техния начин, но така е по-бързо и ефективно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 Прав си, че са два различни стила. Незнайно защо съм се заблудил така... Анимето е филм (серии в повечето случаи) , правен по дадена манга (японските комикси както каза хамстера) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 5, 2009 Share Posted August 5, 2009 По принцип директно свързаните компютри се свързват с crossover кабел. Това че твоите работят е защото лан картите им автоматично разпознават кабела. Някои по - стари модели може да не го направят. Това от тебе за пръв път го чувам. Я помисли пак, защото при мен с крос кабел НЕ става вече на втора secondary машина. Не твърдя че знам подробности, но знам 100% че между двата лана директно с крос кабел не става (ние поне тук у нас не сме могли да свържем машините в този ред). Именно затова си ползвам още кабела на ЕК модема, защото е прав и ми е единствен такъв. Втората машина между другото далеч ама далеч не е нова. С MSI KT4V е. Трябва да има вече 5-6 годишна давност ако не се лъжа... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 (edited) Бе тя и мойта втората е с 5-6 годишна давност, но интересното е, че с на Психара лаптопа мрежата стана и се пукахме цяла вечер на Диабло. Ся що не става - нямам идея. К'ви ли не мнения изчетох по форумите и пак все същата. И на двете машини отчита Network Cable Is Unplugged, като от време на време премисля разни работи и толкова. Кабела го поръчах във фирмата, от която ми е РС-то с думите, че ще връзвам два компютъра директно ланка в ланка. Не'ам идея... @Midex - със суич и баба знае (ама аз - не ). Просто не ми се даваха пари и за това Кабела ми излезе 3 лв Но ако правиш оферта за суича - давай на ЛС да се разберем @Vetim - мерси за съвета, но предпочитам да стане без допълнителни програми Въобще в цялата история най-важно ми е споделянето на файлове, мани тоя интернет Edited August 6, 2009 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Виж пак какво съм писал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 (edited) Ами за да се играе играта в мрежа освен самото свързване не трябваше ли и двата компа да са в мрежа в смисъл нагласени адреси а-у.Защото отя номер съм го правил само че пуцахме BroodWar на работа. Edited August 6, 2009 by Harlem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Бе тя и мойта втората е с 5-6 годишна давност, но интересното е, че с на Психара лаптопа мрежата стана и се пукахме цяла вечер на Диабло. Ся що не става - нямам идея. К'ви ли не мнения изчетох по форумите и пак все същата. И на двете машини отчита Network Cable Is Unplugged, като от време на време премисля разни работи и толкова. Кабела го поръчах във фирмата, от която ми е РС-то с думите, че ще връзвам два компютъра директно ланка в ланка. Не'ам идея... @Midex - със суич и баба знае (ама аз - не ). Просто не ми се даваха пари и за това Кабела ми излезе 3 лв Но ако правиш оферта за суича - давай на ЛС да се разберем @Vetim - мерси за съвета, но предпочитам да стане без допълнителни програми Въобще в цялата история най-важно ми е споделянето на файлове, мани тоя интернет А как се опитваш да създадеш мрежата? Пускай на Windows автоматичния Wizard, той ще се оправи и ще си направи всичките настройки. И аз така се мотах сумати време и накрая с Wizard-a тръгна веднага. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 @netrootbg - да де, ясно - кроснатия кабел е на лице, ама мрежата се губи по трасето. Пробвах и с уизарда и не се получи.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Смятам да прекратя с финес заформилата се дискусия за кроснатите и некроснатите кабели... @Midex - със суич и баба знае (ама аз - не ). Просто не ми се даваха пари и за това Кабела ми излезе 3 лв Но ако правиш оферта за суича - давай на ЛС да се разберем @chistacha, ела да ти дам един суич и си включвай 4 компютъра ако искаш... @chistacha - да видя някъде да писах "Ела да ти продам един суич"? За мен "дам" е синоним на "подарявам", а "продам" е за други, дето първо казват "ела да ти дам"....пък впоследствие добавят - "абе за парите ще се разберем...лесна работа...". Ако толкова държиш да ти дам оферта, ОК - ела до нас да си го вземеш и ще черпиш бирата докато си лафим. ------------------------------------------------ По темата: Откъде и как мога да си ползвам кодови таблици, докато пиша във форума, които включват и сет с ударени гласни? Не знам дали съм ясен - трябват ми "а,и...." с акцентче върху тях. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Някой има ли идея от къде мога да си купя касета за 6 диска за автосидичейнджър Pioneer....? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts