stanchobb Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 (edited) Привет на всички, По повод на нестандартните впроси....и аз имам няколко въпроса за така да се каже нестандартни (ретро,неактуални и т.н да ги наречем) любими мои детски филмчета от далечното минало. Понеже трудно ми е да открия торенти за сваляне, моля ако някои има представа, нека даде координати за сваляне на : Чип и Дейл - Спасителен отряд Инч Хай - Частен детектив Патешки истории(Чичо Скрудж) Ферди Мравката Патето Яки и Чопър Ум, Белият делфин Мечето Ръкспин Смехораните Джейми и вълшебното фенерче[ Tail Spin (Soper Baloo) Предварително Благодаря! Edited July 22, 2009 by stanchobb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Освен 9-ти километър другаде има ли нощен плаж ? Ако не се лъжа в Кичук-а имаше - басейн "Нептун" мисля че се казваше мястото. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 (edited) Какъв FlexType да си сваля за Vista? В смисъл...те всички са все за ХР и в дата и в замунда. Държиш ли на FlexType? Няма ли да е по-добре да си сложиш фонетична и да не се занимаваш в такива работи? Мм, не пиша с фонетика. :/ Edited July 22, 2009 by gerry^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Какъв FlexType да си сваля за Vista? В смисъл...те всички са все за ХР и в дата и в замунда. Държиш ли на FlexType? Няма ли да е по-добре да си сложиш фонетична и да не се занимаваш в такива работи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Като влача разни файлове из различни папки, често се случва мишката да ги изпуска и да ми дава менюто за десен бутон, проблема в мишката ли ще да е или в уиндоуса Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 (edited) Като влача разни файлове из различни папки, често се случва мишката да ги изпуска и да ми дава менюто за десен бутон, проблема в мишката ли ще да е или в уиндоуса Мишката, въпреки че се случва някой пътт уиндоуса да се бъгва. Edited July 22, 2009 by Vetim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Абе как се презаверява здравна книжка? До сега все съм ги губел и съм си вадел нови - РИОКОЗ -> Лаборатория -> Личен лекар -> РИОКОЗ... При заверката не би ли трябвало да са по-малко разправии? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 До колкото си спомням, трябва да се мине първо през личния лекар Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Какъв FlexType да си сваля за Vista? В смисъл...те всички са все за ХР и в дата и в замунда. Мм, не пиша с фонетика. :/ Никакъв Flex Type не ти трябва. Още от версия 95 Windows поддържа кирилица и има вградена БДС клавиатурна подредба, която работи безупречно. Относно фонетичните подредби, има доста алтернативи. Във Vista за първи път има вградена фонетична подредба, но е малко неадекватна.Flex Type за мен е недомислен продукт и в много случаи вреден. Затова не ти препоръчвам да го използваш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Никакъв Flex Type не ти трябва. Още от версия 95 Windows поддържа кирилица и има вградена БДС клавиатурна подредба, която работи безупречно. Относно фонетичните подредби, има доста алтернативи. Във Vista за първи път има вградена фонетична подредба, но е малко неадекватна.Flex Type за мен е недомислен продукт и в много случаи вреден. Затова не ти препоръчвам да го използваш. Мисля че и 98 нямаше или беше някаква много сгомнясана. @gerry^^ Правиш навсякъде "България", "Български" и т.н. навсякъде от регионалните настройки от контрол. Там са ти и настройките за подредбата. Всъщност ето ти тук обяснение с картинки http://forums.softvisia.com/index.php?show...amp;#entry14296 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Мисля че и 98 нямаше или беше някаква много сгомнясана. ...БДС клавиатурната подредба не се е променяла от Win 95 насам, неслучайно го написах удебелено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 (edited) БДС клавиатурната подредба не се е променяла от Win 95 насам, неслучайно го написах удебелено. Грешката е моя. Под "поддържа кирилица" аз разбирам кирилизацията. Не да ти излизат маймунки почти навсякъде. A 98 определено нямаше вградена. Edited July 22, 2009 by Vetim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Някой успява ли да отвори play.evrocom.net или вече окончателно го няма? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 (edited) Грешката е моя. Под "поддържа кирилица" аз разбирам кирилизацията. Не да ти излизат маймунки почти навсякъде. A 98 определено нямаше вградена. Имаше ами просто повечето серсеми от компютърните фирми го инсталираха натискайки 15 пъти "next" без да бутнат регионалните настройки. А иначе има за не-уникод програмите една настройка която при 98 беше добре да се направи при инсталирането. Иначе има културни фонетични кирилици за всички видове windows а flextype само омазва системата. Наличието му е един от сигурните признаци че е пипал някой който нищо не разбира... ПС: Преди няколко дена качих в rapidshare една кирилица правена с MS Keyboard Layout Creator която има и инсталация и може да работи на всичко от Windows 98 до Windows 7 x64 bit - ако на някой друг му трябва да се обажда да я кача отново... Edited July 22, 2009 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Никакъв Flex Type не ти трябва. Още от версия 95 Windows поддържа кирилица и има вградена БДС клавиатурна подредба, която работи безупречно. Относно фонетичните подредби, има доста алтернативи. Във Vista за първи път има вградена фонетична подредба, но е малко неадекватна.Flex Type за мен е недомислен продукт и в много случаи вреден. Затова не ти препоръчвам да го използваш. Уф, нямам никакво чувство за ориентация Аз настройките си ги оправих, проблемът ми беше( и всъщност още е), че когато си пусна субтитри в уиндолс м плейъра ми излизат на шльокавица. Не знам защо, но реших, че проблемът ми е липсата на FlexType, а току що осъзнавам, че не съм използвала програмата преди... Рових се в плейъра, но нищо не намерих.Някой да ме ориентира? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 (edited) Start > Control Panel > Regional and Language Options > Advanced > и тук има едно падащо меню, в което трябва да избереш Bulgarian > Apply > OK и честито, вече няма шльокавица Edited July 22, 2009 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 (edited) Еми да, обаче нямам Адванст в Regional and Language Options. Само Formats, Location, Keyb. and Langl. и Administrative. Имам Advanced Key Settings, обаче то е заа...с кои клавишида си сменяш езиците. Edited July 22, 2009 by gerry^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 (edited) Еми да, обаче нямам Адванст в Regional and Language Options. Само Formats, Location, Keyb. and Langl. и Administrative.Имам Advanced Key Settings, обаче то е заа...с кои клавишида си сменяш езиците. Не думай... това го има от Windows 95 и не се е променяло... Същото но вместо китайски избираш български Edited July 22, 2009 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 (edited) Еми да, обаче нямам Адванст в Regional and Language Options. Само Formats, Location, Keyb. and Langl. и Administrative.Имам Advanced Key Settings, обаче то е заа...с кои клавишида си сменяш езиците. Дал съм линк по-горе, кой ли да види... Натиснете бутона "System Locale" и от падащият списък изберете Bulgarian: Edited July 22, 2009 by Vetim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 (edited) Start > Control Panel > Regional and Language Options > Advanced > и тук има едно падащо меню, в което трябва да избереш Bulgarian > Apply > OK и честито, вече няма шльокавица Ох, държиш ли да качнвам снимка за да я прикача, за да ти покажа че нямам такова меню. На Хр-то го имам, обаче там - не. ... Vetim, много благодаря, оправих го. Edited July 22, 2009 by gerry^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Няма значение, сега вече знаеш какво да правиш другия път Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 (edited) Кажете къде продават хубави, качествени кожени портфейли. Че моя отива за сменяне, а и не е пригоден да държи всичките карти дето ми се насъбират постепенно. Вече се чудя къде да ги дяна, а и моя портфейл ми служи вече 10 години. Edited July 22, 2009 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Халите магазина на Арт 90 или в Мола пак техния на 1вия етаж по средата. Иначе има на още доста места - аз последно от някакво магазинче докато жена ми мереше някакви дрехи си взех един с повечко места за картите но вече не помня кой и къде беше този магазин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 (edited) Кажете къде продават хубави, качествени кожени портфейли. Че моя отива за сменяне, а и не е пригоден да държи всичките карти дето ми се насъбират постепенно. Вече се чудя къде да ги дяна, а и моя портфейл ми служи вече 10 години. Централни Хали, влизаш,после веднага вдясно и си в магазина.Има огромен избор. Хах.Дедото ме изпревари.Пък уж дедо. Edited July 22, 2009 by magdanoz4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Я някой който е ходил да сподели има ли вариант да се стигне от Триград до Ягодинската пещера (напълно изключваме собствен транспорт и автостоп). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts