SteveN Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Сложил съм си акумлатора да се зарежда,... Наистина - дано още в 8 да си го спрял.... Числата означават зарядния ток в ампери, и, ако то е от по-простите, и няма ограничение на заряда, то, при здрав акумулатор означава, че за 12 часа си го заредил поне със 60 Аh, и, както и Мidex казва - ще се презареди и ще кипне. Обаче, ако някоя от клетките е дала фира, може и при голям заряден ток пак да не ти се зареди акумулатора. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 (edited) Здравейте,имам следния въпрос. Имам интернет чрез кабелен модем,но нямам компютър и ще си взимам най-рано след 2 месеца...Та въпроса ми е,ако взема Вирелес рутер,ще мога ли да ползвам интернета чрез телефона(Нокия Е51)? Може и да препоръчате марка рутер...Аз съм набелязъл TP-Link Благодаря предварително! Edited July 12, 2009 by Divaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Имаше навремето едни топографски карти на България....Някой да знае къде се помещават? Че ми трябват, пък съм затрил дисковете, в дата.бг ги няма, а топомапс.ру не бачка... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Сложил съм си акумлатора да се зарежда,но зарядното не е стандартното,да го включиш и след 12 часа да го спреш.На това има някаква скала от 1 до 10,сложил съм го снощи на 6,тази сутрин,след 12 часа зареждане вече е на 4.Докога трябва да се зарежда,акумулатора е 55 Ah? Нема проблеми, формулата е- зарядния ток е да е 10% от номиналния на акумулатора. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 (edited) Къде ще ми препоръчате да отида за "бърза почивка" другата събота и неделя ? Варвара - много живописно, а е и наблизо - половин час път от Пловдив. Басейн, бунгала, ресторант има. Боровец също не е много по-далече а е върха и там. Щях да ходя преди време в хотел "Чилингира" но не съм бил та не знам лично как е но го хвалеха. Та въпроса ми е,ако взема Вирелес рутер,ще мога ли да ползвам интернета чрез телефона(Нокия Е51)? Не. Но можеш през кабел или с bluetooth директно от телефона но само 1 компютър ще може да го ползва (отделно че ще ти е уникално скъпо) Мда, чета и разбирам грешно. Извинявам се - горното го написах защото разбрах че въпроса е дали може да ползва интернет от компютъра чрез dialup през телефона. Прав е alchemy че в wifi ще стане номера през телефона. Edited July 12, 2009 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalis Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 (edited) Я да попитам може ли някаква ,гадинка(вирусче) ,тайно да ми бута скороста на нета около 5 пъти?Преди свалях торенти с 4мб/с а сега 800к. За протокола не е торент програмата,опитах с друга :laughing: все тая. Edited July 12, 2009 by letalis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Я да попитам може ли някаква ,гадинка(вирусче) ,тайно да ми бута скороста на нета около 5 пъти?Преди свалях торенти с 4мб/с а сега 800к.За протокола не е торент програмата,опитах с друга :laughing: все тая. Firewall, нещо рутери, switch-ове? Защо мислиш че е вирус? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 (edited) ...Та въпроса ми е,ако взема Вирелес рутер,ще мога ли да ползвам интернета чрез телефона(Нокия Е51)? Може и да препоръчате марка рутер...Аз съм набелязъл TP-Link Благодаря предварително! Тоя път ще се съглася с Дядо Мраз само донякъде. С wireless рутер ще имаш нет на E51, но все пак ти трябва компютър/лаптоп за първоначалната настройка на рутера ПО LAN КАБЕЛ (RJ45). Възможно е да го настроиш у приятел (като оставиш DHCP включен, стига доставчика ти да не те вързва по MAC) и след това си го включваш в къщи и си джиткаш с телефончето. Не е ясно колко дълго ще издържиш на малкото дисплейче, но това е отделна тема. Марка... да, TP-Link ще ти свърши работа. Не са лоши тези устройства, въпреки предубежденията на мнозина. По принцип ако нямаш някакви специални изисквания, не е нужно да се хвърляш на по-скъпи рутери. Edited July 12, 2009 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalis Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 (edited) Firewall, нещо рутери, switch-ове? Защо мислиш че е вирус? Кабелен ми е нета,нямам рутери,switch-ове,а и много често наполседък взе да ми прави reconnect-и и освен това си имам от много време WIN32error,та затова се съмнявам да не съм прихванал някоя гад.Иначе firewall съм го изключил,даже никога не ми е бил активен . Утре смятам да звънна на доставчика, да видим той какво има да каже. Edited July 12, 2009 by letalis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 (edited) Кабелен ми е нета,нямам рутери,switch-ове,а и много често наполседък взе да ми прави reconnect-и и освен това си имам от много време WIN32error,та затова се съмнявам да не съм прихванал някоя гад.Иначе firewall съм го изключил,даже никога не ми е бил активен .Утре смятам да звънна на доставчика, да видим той какво има да каже. И какво мислиш да му кажеш че да не те напсува преди да ти затвори? Имам тука едни грешки, нещо бавно взе да ми работи, дали е от вас или от вирус? Смяташ ли че има вариант да ти кажат "о да от нас е" дори да не реагират абсолютно първосигнално, а дори да имат проблем първата им реакция на всички е - "проверихте ли си кабелите, нещо вируси сигурен ли сте че нямате?" В този ред на мисли - първо си оправи машината след като имаш подобни проблеми и тогава се обаждай на доставчика... Тоя път ще се съглася с Дядо Мраз само донякъде. Какво донякъде - аз като прочетох въпроса за 2ри път изобщо не мога да се съглася със себе си - ти само донякъде. Явно нещо съм спал като съм го чел и съм разбрал точно обратната постановка (интернета идва от телефона, минава през рутера и стига до компютъра - ей това бях разбрал) Edited July 12, 2009 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalis Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Аз само ще се обадя да питам дали те са понамалили скоростите или всичко си е както преди и тогава вече ще си правя изводите.А за оправянето на машинта, опитвам се ,ама не става така лесно За мен беше важно имали такъв вирус ,който да ми срине така трафика или няма,защото моята антивирусна програма не хваща нищо съществено. Но все пак благодаря за съвета,по-към после значи един преинстал и ще се чуе. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3Mag Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Къде в Пловдив се продават арбалети ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Къде в Пловдив се продават арбалети ? В оръжейните магазини, до Тримонциум, до Бодила на Христо Ботев ама мисля че се искаха някакви разрешителни за да ти продадат... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 За мен беше важно имали такъв вирус ,който да ми срине така трафика или няма,защото моята антивирусна програма не хваща нищо съществено.Но все пак благодаря за съвета,по-към после значи един преинстал и ще се чуе. Пробвай с някое Live CD. A за антивирусната съм обяснявал сигурно 100 пъти че при вече заразен компютър шанса да хване и почисти не е особено голям и е в зависимост от вируса - т.е. има една малка част при които може да помогне но има и друга при които даже няма да го "забележи". Затова вируси се търсят с Live CD или с нова инсталация на друг дял. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 (edited) Firewall, нещо рутери, switch-ове? Защо мислиш че е вирус? Защото на Ивчо само вируси са му в главата ай да не съм тотален оффтопик: тествай нетя под сейфмод :> Edited July 12, 2009 by Stenli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Без да искам на десктопа си в левия му край изкарах няква бяла лента, която затворих но една малка част от нея продължава да се вижда и ако пресметя мишката там тя веднага се отваря пак. Как мога да го оправя тва, така че тая лента въобще да не се вижда и да не може да се отваря ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Без да искам на десктопа си в левия му край изкарах няква бяла лента, която затворих но една малка част от нея продължава да се вижда и ако пресметя мишката там тя веднага се отваря пак. Как мога да го оправя тва, така че тая лента въобще да не се вижда и да не може да се отваря ? Какво има на тая бяла лента? Икони? И на коя операционна система? Сигурно си влачил MyComputer или MyDocument към въпросния край. Появява се лента с иконите, за по-лесен достъп. Десен бутон на нея и ще видиш как се маха. Не помня дали пишеше Close или нещо друго. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Aко го няма това closе, като се появи я хващаш и я местиш някъде по средата на екрана и ще ти се появи Х Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Мерси. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Приятно място където може да се хапне цаца и пийне биричка? За Рахат тепе някой беше казал, че нещо не било добре тази година... някой ако има топло инфо да казва. Мерси много. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Ами на мен лично ми е приятно в Нескафе-то (на ивицата Газа, т.е. бул. "Санкт Петербург", срещу Чайка 1). Бирата е на сносна цена, цацата и пържените картофи са в обилни количества за цената си и са супер вкусни. Вече ако искаш нещо по-елитно, не се сещам в момента... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 (edited) Ами на мен лично ми е приятно в Нескафе-то (на ивицата Газа, т.е. бул. "Санкт Петербург", срещу Чайка 1). Бирата е на сносна цена, цацата и пържените картофи са в обилни количества за цената си и са супер вкусни. Вече ако искаш нещо по-елитно, не се сещам в момента... Изби рибата с последното. Представям си как в Хемингуей примерно като поискаш бира с цаца префърцунените им сервитьори ще те изгледат Като се замисля и в Хепи не съм виждал цаца в менюто (ако изобщо Хепи може да се нарече кой знае колко елитно), а в Новотела освен до басейна ако има но и там ме съмнява че цацата ще трябва да я внасяш "контрабанда" :lol: В хепи не е имало няма и да има цаца Че даже като се замисля освен сушито други морски деликатеси няма.Друго си е като седнеш на кръчмичка и е по народно галчето хубаво си го е казала Пък ти изобщо не си прочел моя пост или си прочел всяка 4та дума... Edited July 14, 2009 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 Изби рибата с последното. Представям си как в Хемингуей примерно като поискаш бира с цаца префърцунените им сервитьори ще те изгледат Като се замисля и в Хепи не съм виждал цаца в менюто (ако изобщо Хепи може да се нарече кой знае колко елитно), а в Новотела освен до басейна ако има но и там ме съмнява че цацата ще трябва да я внасяш "контрабанда" :lol: В хепи не е имало няма и да има цаца Че даже като се замисля освен сушито други морски деликатеси няма.Друго си е като седнеш на кръчмичка и е по народно галчето хубаво си го е казала Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
puF4o Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Някой ходил ли е на цирка в Тракия(„Акуатико Белучи”)?Каква е цената на билета?Заслужава ли си да се посети? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vartkes Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Най-евтиния билет е от 16 лева. Пуканките струват 4 лева, а водата-2. Според една приятелка, която по принцип си пада по циркове точно този не си е заслужавал. Видяла някаква акула, обаче тя била толкова яко упоена, че не мърдала много и била като някаква кукла. Имало и пингвини, които също се държали прекалено странно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts