Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Има ли смисъл от Windows Firewall?...

Да, докато го замениш с нещо по сериозно. Пречи и да ти форматират дистанционно диска с игрите примерно....

• Replies 45.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2912

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Каде в Пловдив има скинарски магазин

:blink: :unsure: :wacko: :D

Няма такова джувотно в цяла България.Нашивки и прочие има в метал-шоповете.Обувки можеш да си купиш в "На тъмно".

кой рейс ходи до летището в София и откъде се хваща?

и още по-добре да ми кажете на влизане в София с рейс от Пловдив,къде е най-удобно да сляза,за да хвана такси?обясниха ми че на спирката преди х-л Плиска ако се слезе и се пресече от другата страна е най-удачния вариант

За такси - да.

Иначе за автобус ти е удобно да слезеш на спирката на Орлов мост, да пресечеш, и там да чакаш 84 - за Терминал 1; 284 - за Терминал 2. Сравнително редовни са и двата.

Edited by RiMy_SuN

Иначе за автобус ти е удобно да слезеш на спирката на Орлов мост, да пресечеш, и там да чакаш 84 - за Терминал 1; 284 - за Терминал 2. Сравнително редовни са и двата.

Абсолютно същото може да се направи и от "Плиска"

Абсолютно същото може да се направи и от "Плиска"

Ама разбира се, че може.

Просто на спирката на Плиска винаги е такава лудница, че ако е с багажи човекът, по-добре да не се блъска там.

къде се намира Окръжна болница?ще кажа на шофьора,ако е знае,да спре там

и още един въпрос-като си в чужбина автоматично ли се прехвърляш на техен оператор или трябва да си включиш роуминга?смътно си спомням,че в Гърция май прехвърлянето става автоматично,но сега ми твърдят обратното.че трябвало да се обадиш на БГ оператора си и да му кажеш да ти включи роуминга :blink:

и още един въпрос-като си в чужбина автоматично ли се прехвърляш на техен оператор или трябва да си включиш роуминга?смътно си спомням,че в Гърция май прехвърлянето става автоматично,но сега ми твърдят обратното.че трябвало да се обадиш на БГ оператора си и да му кажеш да ти включи роуминга :blink:

Прехвърлянето ти зависи от настройките на телефона. Вероятно ти са в автоматичен режим и ще се прехвърли автоматично. Това дали ще успееш да се свържеш зависи дали ти е активирана роуминг услугата. Звънкай докато е време.

Кога ще летиш?

силно зависи при кой оператор и на какъв тарифен план си в момента. а дали превключването към нов оператор да е автоматично или ръчно зависи от настройките, които си задал в телефона си.

нетруут ме изпревари, но той поне е по-учтив и търпелив.

Edited by mobo

Кога ще летиш?

утре,в 20.00 е полета

ще го оставя така,не мога да се оправя с тая моторола :D

Edited by edeam

утре,в 20.00 е полета

ще го оставя така,не мога да се оправя с тая моторола :D

Обади се утре в оператора ти или най-добре отиди до техен офис и им кажи че искаш да ти пуснат роуминга.От там нататък в която страна отидеш ще те прехвърли автоматично на тяхната мрежа :) .Аз като бях в Италия автоматично ме прехвърли на Vodaphone без да барам никфи настройки :)

Някой може ли да ми каже програма, която да ми направи всички снимки на 16:9?

По-новите версии на ACDSee, Photoshop... всъщност всеки елементарен редактор за картинки има опции resize и crop, с тях можеш да си направиш всяка снимка във всякакъв формат и резолюция. И все пак, ако са 4:3 и искаш да станат 16:9, ще трябва или да ги режеш отдолу/отгоре, или да има черни линии отстрани, или да ги разтеглиш доста неприятно...

Откъде най-евтино мога да си купя(и за колко) плексиглас 1-2 квадрата? Или ако някой работи с плексиглас и има изрезки, парчетата които ми трябват са максимум 30х30.

Някой да знае , къде в Пловдив може да се намери една белгийска бира , наречена Palm ? Пих я преди време в Холандия , опитвах доста тогава тъмната бира Palm , но нещо не мога да я намеря никъде тук :blink: Ако някой има шанс - да я пробва , най-хубавата тъмна бира която съм опитвал ;)

Някой да знае , къде в Пловдив може да се намери една белгийска бира , наречена Palm ? Пих я преди време в Холандия , опитвах доста тогава тъмната бира Palm , но нещо не мога да я намеря никъде тук :blink: Ако някой има шанс - да я пробва , най-хубавата тъмна бира която съм опитвал ;)

Розенхоф ? Или иначе казано Белгийската бирария на кръстовището на 6ти септември и Руски .

Откъде най-евтино мога да си купя(и за колко) плексиглас 1-2 квадрата? Или ако някой работи с плексиглас и има изрезки, парчетата които ми трябват са максимум 30х30.

Точно от отсрщната страна на Вик и Ват (от другата страна на булеварда) има едно магазинче .. аз си взех един квадрат прозрачен плексиглас за 2-3 лв .

А аз да попитам . Някой знае ли някакъв сайт , където мога да проверя коя кола ... каква предавка е , с колко болта са джантите , катализатор да/не , среден разход и т.н ... детайлите :)

Edited by pazu

А аз да попитам . Някой знае ли някакъв сайт , където мога да проверя коя кола ... каква предавка е , с колко болта са джантите , катализатор да/не , среден разход и т.н ... детайлите :)

Най-добре питай официалния представител тези неща - имат си невероятни каталози за всичко (помня че на Citroen каталога беше няколко DVD-та информация - имах приятели които работеха в магазина им). Подобни програми имат и останалите представители.

Иначе само за гумите може да видиш ей тука: http://www.avtogumi.com/ избираш КОНФИГУРАТОР за гуми от менюто в ляво и после избираш марка, модел, година и т.н.

Не бе .. тука се надъхах да си взимам vw корадо . Имам един комшия , дето днеска ми даде да направя 1но кръгче за да видя как е обстановката (мноу ми ареса :lol: ) , обаче той е от типа сяда-пали-зарежда-кара-спира ... питах го днеска някой работи и зацикли , щом не си знаеше дори каква предавка му е колата .. смятай

Та ме интересува инфо за корадо с 1.8 мотор , 160 коня , 1990 г

Още 1 нестандартен въпрос : какво означава " каква предавка му е колата" ? :wacko:

Ми задна трансмисия , предна трансмисия ... нали се сещаш ... "кои гуми върти двигателя" :)

Когато влезна в Data.bg и натисна върху някоя песен автоматично св включва Flashget-а и започва да я тегли, но след като днес си инсталирах Quicktime тая функция беше заменена от друга която он лайн с помоща на плейъра отваря песента да я прослушам.Опитвах се да върна старите настройки на теглене но не успях,някой ако може да ми помогне ще му бъда благодарен

Edited by Dunc