DaToNik Posted August 16, 2008 Share Posted August 16, 2008 (edited) niakoi znae li kade se prodavat ramki za kartiniili niakoi da pravi po porachka ne mi triabva neshto koi znae kakvo chetiri letvichki ili neshto stakleno На уличката, която се качва от Капана към ул. Отец Паисий (онази стръмната, изскочи ми името от главата), горе до ул.Отец Паисий вдясно има малко сладко магазинче за рамки, където обслужването е веднъж и задоволяват всякакви прищевки на сносни цени. Аз и Психара сме много доволни от каде мога да си купя коняк Hennesy преди си зимах от един денонощен магазин до центара се падаше но ся последно преди 2 дена като минавах от там вечерта нямаше и ако някой може да ми каже колко ще струва един кашон направо МЕТРО - малкото отделение за марков алкохол в дъното до касите Edited August 16, 2008 by DaToNik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted August 16, 2008 Share Posted August 16, 2008 (edited) niakoi znae li kade se prodavat ramki za kartiniili niakoi da pravi po porachka ne mi triabva neshto koi znae kakvo chetiri letvichki ili neshto stakleno Можеш да ги видиш също и в Практикер - имаше доста голям асортимент, когато ходих. Edited August 16, 2008 by simbata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Как се казва тази игра за Nokia. където строиш сгради? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Ъ? Имам 8 нокии у нас и нито една не е дошла с такава игра... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Абе една такава, където виси на едно въже част от сградата и се клати и ти трябва да пуснеш частта от сградата точно в средата и така строиш. Май цял град се строи после. Ама аз никога не съм я играл. Един приятел я има и ми се хвали, че няма равен на нея и аз за това искам да си я сваля и да му покажа как се правят нещата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 (edited) Абе една такава, където виси на едно въже част от сградата и се клати и ти трябва да пуснеш частта от сградата точно в средата и така строиш. Май цял град се строи после. Ама аз никога не съм я играл. Един приятел я има и ми се хвали, че няма равен на нея и аз за това искам да си я сваля и да му покажа как се правят нещата. City Bloxx При нас искат да разширяват пътя.Проблема е че няма накъде. Мисля че ще отсекат дарветата,вече даже някои ги отсякоха,може ли да се направи нещо по въпроса ? Зашото тея дарвета пазят от мръсно от пътя,от шум,пазят и сянка и все пак са дървета.... Edited August 17, 2008 by po_taka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Разширенията на пътищата са заложени в градоустройствения план. И то не от вчера. Когато има препятствия по трасето - те неминуемо се отстраняват. Частни собственици на имоти и сгради се обезщетяват, другото го оправят булдозерите. Нищо не може да се направи за съжаление, освен да изчакаш изграждането на новото трасе, новия тротоар и новите дървета, които ще се засадят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 И заради 5 дървета и капризите на един блок да се лиши целия град от разширение на улицата? Много тесногръдо! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 (edited) Къде се продават билети за комиците? едит: 10х! Edited August 18, 2008 by Stenli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Къде се продават билети за комиците? Технополис Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOKOMOTIVcho Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Къде в Пловдив има магазин за ролери, но не от онези пластмасовите детски дето са? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spot_ex Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 Къде в Пловдив има магазин за ролери, но не от онези пластмасовите детски дето са? 18g shop и скейт шопа в безистена? Ако говориш за блейдове де, ама и ролери има там. Ценичките и те са едни такива хуууубавки хуууубавкиии.. :ph34r: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOKOMOTIVcho Posted August 18, 2008 Share Posted August 18, 2008 18g shop и скейт шопа в безистена? Ако говориш за блейдове де, ама и ролери има там. Ценичките и те са едни такива хуууубавки хуууубавкиии.. :ph34r: Говоря за нормални ролери за любители, а не някакви професионални... дори незнам какво значи "блейдове" А този пуст безистен къде се намира Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackGuardian Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 Някой знае ли от къде мога да си купя нощна шапка? От онея черните дето си ги слагаш на очите да не ти пече слънцето сутрин и колко струват г/д? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 Говоря за нормални ролери за любители, а не някакви професионални... дори незнам какво значи "блейдове" А този пуст безистен къде се намира Спорт Депо... Онва нящо дет е срещу Метро. Ауа, момчета! Имам 1 запушен канал в банята! Сигурно съм изпробвал всички препарати от магазина! После пробрах и с маркуча, като го напъхам в канала. Кат пуснах водата и той са откачи от чУшмата! Натисках, но нищо. С вряла вода опитах... С тел опитах, но канала почва да прай някви чупки и не ми мина номера... ПОМОЩ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 Дали отнякъде може да се намери бракуван парашут? Интересува ме платът Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 Ауа, момчета!Имам 1 запушен канал в банята! В Практикер гледах стоманени пружини за отпушване на канали - в единия край имат нещо като манивела, и като ги въртиш в правилната посока се завинтват в тапата в канала. После можеш или да я изтеглиш, или да я избуташ до по широката тръба. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 Имам 1 запушен канал в банята! Сигурно съм изпробвал всички препарати от магазина! После пробрах и с маркуча, като го напъхам в канала. Кат пуснах водата и той са откачи от чУшмата! Натисках, но нищо. С вряла вода опитах... С тел опитах, но канала почва да прай някви чупки и не ми мина номера...ПОМОЩ! Йоване ако не стане с Mr. Muscolo работата ти е много запекана - викай фирма, те имат едни специални пружини, които ровят навътре. Дали отнякъде може да се намери бракуван парашут? Интересува ме платът Може, от Парашутната бригада, ако са останали изобщо. По мое време бракувахме чисто нови и ги изхвърляха - да се разплаче човек. Разбира се ако отидеш на вратата да питаш не става - иска си вътрешни хора. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 (edited) Йоване ако не стане с Mr. Muscolo работата ти е много запекана - викай фирма, те имат едни специални пружини, които ровят навътре. Tия пружини ги продават в железариите и аз така отпуших една тоалетна дето беше яко запушена с всякакви работи (хартия и всякакви препарати за отпушване. Препаратите бяха направили хартията на гума). Edited August 19, 2008 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 (edited) ...ПОМОЩ! Има едни елементарни гумени помпи, представляващи нещо като полусфера с дървена дръжка. Принципът им е чрез редуване на вакуум и налягане да се раздвижат задръстванията и да тръгнат нанякъде. Изискването е периферията на помпата да легне плътно около отвора на сифона. Цената е от порядъка на 5 лв.Ето и приблизително как изглежда: Edited August 19, 2008 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted August 19, 2008 Share Posted August 19, 2008 Шапка? Или тия работи, дето мязат на цайси? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 Не може ли да се измисли начин от раздела Купуам/Пробутвам да се взима някакъв минимален процент от големите продажби, за да се плаща хостинга на сайта?!?!!??!!??! Има хора, чийто бизнес зависи пряко от тоя сайт и па нищо не праат по въпроса... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 1.Направете фонетичен и фонематичен анализ на следните думи: дръжка;лют;цвят;сладко;асансьор. Моля някой знаещ да ми разясни ситуацията Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted August 20, 2008 Share Posted August 20, 2008 (edited) Ауа, момчета!Имам 1 запушен канал в банята! Сигурно съм изпробвал всички препарати от магазина! После пробрах и с маркуча, като го напъхам в канала. Кат пуснах водата и той са откачи от чУшмата! Натисках, но нищо. С вряла вода опитах... С тел опитах, но канала почва да прай някви чупки и не ми мина номера... ПОМОЩ! Намери къде продават продукти на Ma Fra, изплачи си мъката там ! Ако и с тяхните препарати не стане, работата отива къмто чичко Хилти ! Edited August 20, 2008 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 1.Направете фонетичен и фонематичен анализ на следните думи:дръжка;лют;цвят;сладко;асансьор. Моля някой знаещ да ми разясни ситуацията Само дано не те подведа, че съм ги забравила тези неща Ако имаш възможност, потърси "Помагала по българска фонетика" - Кирил Цанков. Така. Сега по спомени. Когато се прави фонетичен разбор на български език, то обикновено се прави, за да се транскрибират диалектите, защото транскрипцията описва какво се чува. Това не са всички знаци, но поне могат да ти дадат насока щ = шт ь = ` дж = Y дз = s ю = йу, `у я = йа, `а, йъ, `ъ а = а, ъ б = б, б`, п и т. н. Фонематичната транскрипция използва правоговорните норми или т.нар. Условен правопис, т.е. как трябва да се произнесе. За фонематичния анализ мога да ти помогна, но за фонетичния... дръжка - /дръшка/ лют - /л`ут/ цвят - /цв`ат/ сладко - /слатко/ асансьор - /асанс`ор/ Така като гледам думите, няма да има кой знае каква голяма разлика във фонетичната и фонематичната траскрипция. Евентуално тези думи да се транскрибират така заради потъмняването на неударените гласни: дръжка - [дръшкъ] сладко - [слатку] асансьор - [ъсанс`ор] Не е лошо някой, на който са му пресни тези неща да хвърли едно око. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts