transporterpld Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Една обикновена акумулираща печка колко ток консумира съответно на 1-а,2-а,3-а и 4-а степен Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z-man Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Доставката става с куриер. Ако поръчката е от САЩ се обмитява задължително. Цената на доставката зависи от съответната страница. Ако доставката е от Европа - под 40 евро няма обмитяване. Проблема не е с доставката, а с намирането на страница, която доставя до България. а ако имам роднини в чужбина,по евтино ли би излезнало да го изпратят на тях и те после чрез колет до мен? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Една обикновена акумулираща печка колко ток консумира съответно на 1-а,2-а,3-а и 4-а степен Акумулиращата печка по мои спомени е 4.5 киловата (при всички случаи не е под 4). Идеята е през нощта да бичи на макс, през деня да не се пуска изобщо. Предполагам степените са по киловати, ако откриеш книжката на печката може би там нещо може да е споменато. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 а ако имам роднини в чужбина,по евтино ли би излезнало да го изпратят на тях и те после чрез колет до мен? Много зависи какво и докъде, но ти можеш и да видиш. И еибей някои селъри пращат worldwide. Само трябва да ги попиташ за цената. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Защо когато слънцето/луната залязва/изгрява се вижда по-малко/а от колкото ако е точно над нас? Нека някой да се включи с по свестен научен отговор. Благодаря предваритенлно. пп Спешно е, а сега ме мързи да ровичкам чичкото, пък и нали за това е тази тема. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 Малко по-точно формулиран въпрос, може ли?Все пак, според това, което аз си мисля, че питаш - това е заради изкривяването на светлинните лъчи от атмосферата...Ама обикновено са по-големи, не по-малки... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 (edited) Ами самото слънце когато залязва или изгравя се вижда доста мъничко в срявнение със обедното слънце, което се пада буквално над нас и се вижда едно такова огромноо. Колко по-добре да формулирам въпроса На мен ми се струва че когато залязват са по-малки, дали? Гримжаур - златен. Мерси много! Edited November 26, 2007 by Eleutherios Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 (edited) Ами амазон доставя. Amazon е страница, която обединява редица онлайн магазини. Не всички стоки се предлагат директно от Amazon. Като поръчаш, може да получиш съобщение в пощата, че до Bulgaria не доставят в момента. Даже сега се сетих, че до България, Амазон доставя само книги и дискове. Даже за дисковете не съм сигурен. Edited November 26, 2007 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 (edited) Ами самото слънце когато залязва или изгравя се вижда доста мъничко Явлението се нарича астрономична рефракция.Повече за него - тук. Гримжаур - златен. Мерси много!За нищо.Друг път пък ти ще помогнеш с нещо Edited November 26, 2007 by Grimjaur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
777 Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 (edited) Някой може ли да ми препоръча фото в Пловдив(Центъра, Смирненски или Кичука в краен случай) , в което правят снимки(за документи ... примерно) евтино, качествено и бързо - смисъл някой е доволен от него (по възможност нещо различно от 4лв-а за 1 ден ) ? Edited November 27, 2007 by 777 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted November 26, 2007 Share Posted November 26, 2007 В търговската гиназия имаше един фотограф. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
777 Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 В търговската гиназия имаше един фотограф. Много поздрави на Ангелов и мерси за мнението Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE-AGENT Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Я кажете някоя лесна за боравене програмка с която мога да режа видео файлове ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Virtual Dub Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVAAN Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Интересува ме как се нарича кабела, който е между компютъра и монитора и къде мога да немеря такъв с дължина около 3 метра Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Извинявам се , но лекциите ми по ЛААГ са сутрин и когато съм сънен не заполням някой неща , а повечето ми колеги са пълен хал на тази тема . Та значи въпросите са ми елементарни , но не ги разбрах в началото и сега само се дразня , че не знам какво е : arc - Аркус Канонични уравнения Конпланарни изрази Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Интересува ме как се нарича кабела, който е между компютъра и монитора и къде мога да немеря такъв с дължина около 3 метра Не знам да има специфично име, което не е важно в случая... Шанса да намериш с такава дължина е нула. Евентуално може да попиташ елетроници дали е възможно да "съберат" такъв от 2-3, но мисля че не става. Освен това този кабел е най-омразен за всички техници. Трудно накарах да ми поправят един вграден в монитора и ми взеха 30 лева. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 1.arc - Аркус2.Канонични уравнения 3.Конпланарни изрази 1.Пистолет Аркус Извинявай, ама формулирай по-точно 2.Тук 3.Сигурно изрази за разни неща, разположени в една равнина...Сори, ама ме няма много с висшата математика и електотехниката...За механиката да не говорим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 (edited) Извинявам се , но лекциите ми по ЛААГ са сутрин и когато съм сънен не заполням някой неща , а повечето ми колеги са пълен хал на тази тема . Та значи въпросите са ми елементарни , но не ги разбрах в началото и сега само се дразня , че не знам какво е : arc - Аркус Канонични уравнения Конпланарни изрази аркус..... - представка означаваща инверсия на тригонометричните функции. каноничните уравнения ги виж от гримьорския линк. coplanar - определение от дескриптивната геометрия означаващо изрази отнасяще се за фигури в една равина или в успоредни равнини. Edited November 28, 2007 by mobo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Интересува ме как се нарича кабела, който е между компютъра и монитора и къде мога да немеря такъв с дължина около 3 метра Kazva se spored zavisi kakva ti e video kartata i monitora - kakvi konektori imat - VGA, DVI - ima gi i kombinirani - DVI/VGA,VGA/DVI... Ima kabeli s daljina ot 1.5 metra do 15 metra (ima 3 ima 5 ima 10). Za po-dalgi shte triabva da ti porachat, zashtoto edva li imat v nalichnost. Tarsi gi vav koi da e magazin za PC komponenti... Multirama i Plesio imat sas sigurnost, zashtoto sam kupuval ot tiah. No ne znam da ima Plesio ili Multirama v Plovdiv... No Reset Computers sas sigurnost ima v P-v a te sas sigurnost imat takiva kabeli. Cenite sa ponosimi - 15 metra kabel mi izleze kam levche na metar - malko nad 15 leva... Ako kabela ti e "vgraden" za monitora - prodavat se saediniteli - ot ednata strana e jensko, ot drugata e majko - vzimash edin takav i edin kabel 3 metra, posle svarzvash novia kabel sas staria sas saedinitelia... prosta rabota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 абе тоя вибриращ пръстен на Дюрекс нещо от рекламата немога зацепя. Значи аз на пръста ли си го слагам и дефакто правя удоволствие на жената или си го праскам на пениса Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 http://en.wikipedia.org/wiki/Inverse_trigonometric_functions.... - представка означаваща инверсия на тригонометричните функции.каноничните уравнения ги виж от гримьорския линк. http://en.wikipedia.org/wiki/Coplanar - определение от дескриптивната геометрия означаващо изрази отнасяще се за фигури в една равина или в успоредни равнини. Благодаря много , но за жалост не ми се отварят линковете ... Все пак влезнах в нещата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 абе тоя вибриращ пръстен на Дюрекс нещо от рекламата немога зацепя. Значи аз на пръста ли си го слагам и дефакто правя удоволствие на жената или си го праскам на пениса Естествено, че на 'уя си го "праскаш". Ама според пробвали, файда нямало много... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Така искам да сложа един вентиларор 12в 0.14А на 12в 65А, та въпроса ми е следния как ще е най добре да бутна амперите без да се засяга много напрежението? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Благодаря много , но за жалост не ми се отварят линковете ... Все пак влезнах в нещата извинявай. моя грешка от бързане. поправих ги в предишния пост и вече работят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts