sandman Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Нормално ли е вече 2ри ден след като са ми направили ваксина да се чувствам все едно ще се разболявам и мястото където ми е бита ваксината да ме боли малко? Edit: Заушка Мисля, че е нормално, но за всеки случай отиди при личната ти лекарка да питаш. И на мен ми биха такава ваксина, но и за момент не съм се чувствал зле, нито пък ме е боляло местото, но при всеки е различно. Преди да ти бият ваксината чувствал ли си се така? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 (edited) Защо FireFox-а от време на време бъгва и взима ~80% ЦПУ, 100-150мб рам. Ако е заради тези гадни реклами и глупости, как да ги махна, лазят ми вече по нервите? ед: като изключим това че отварям по 5-8 таба Edited November 24, 2007 by Eleutherios Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Мисля, че е нормално, но за всеки случай отиди при личната ти лекарка да питаш. И на мен ми биха такава ваксина, но и за момент не съм се чувствал зле, нито пък ме е боляло местото, но при всеки е различно. Преди да ти бият ваксината чувствал ли си се така? Чувството е все едно съм настинал, а може и наистина да съм настинал. Все пак там чаках малко на студа.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Нормално е. Ненормално е да се влошава. Ако продължи още 1 ден трябва да вземеш мерки, иначе ще се разболееш. Все пак не забравяй какво представлява ваксината Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Защо FireFox-а от време на време бъгва и взима ~80% ЦПУ, 100-150мб рам. Ако е заради тези гадни реклами и глупости, как да ги махна, лазят ми вече по нервите?ед: като изключим това че отварям по 5-8 таба Изтегли си "флаш блок" плугина и не отваряй нови прозорци, а само подпрозорци (предполагам, че така правиш). Ако не помогне, рестартирай лисицата...ако и това не помогне - рестартирай бозата....и накрая - преинсталирай лисицата, бозата и всичко останало. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 ами даваш някви кинти...премерно за 350 долара, даваш 35 за превода ама май не е 10%, а е различно...питай си в банката или бюрото, където ще ти го правят превода Нещо като пощенски запис ли е? Даваш на изпращащия името, фамилията, държавата, града и? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Нещо като пощенски запис ли е? Даваш на изпращащия името, фамилията, държавата, града и? Отиваш в някоя банка, в която има офис на WU и превеждаш парите срещу съответната такса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Нещо като пощенски запис ли е? Даваш на изпращащия името, фамилията, държавата, града и? Да това е информацията която ще ти искат. Име и адрес. Макар че адреса не е от значение. Интересува ги от кой град ще се получат парите. Най - важното е името. Когато направиш превода ще ти дадат един номер. Изпрати го на човека които ще получава парите. Така със номера и документ за самоличност получателя отива в банка която работи с western union. Има възможност и за изпращане на пари на човек който не може да покаже документ за самоличност. Не ти препоръчвам да ги използваш обаче. Прекалено са им високи таксите за превод. Парите пристигат за около 10 мин. Това е предимството им. Ако има възможност по - добре би било със банков превод. Трябва да ти струва около 10 евро. Поне при мен толкова излиза от Канада до България. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Да това е информацията която ще ти искат. Име и адрес. Макар че адреса не е от значение. Интересува ги от кой град ще се получат парите. Най - важното е името. Когато направиш превода ще ти дадат един номер. Изпрати го на човека които ще получава парите. Така със номера и документ за самоличност получателя отива в банка която работи с western union. Има възможност и за изпращане на пари на човек който не може да покаже документ за самоличност. Не ти препоръчвам да ги използваш обаче. Прекалено са им високи таксите за превод. Парите пристигат за около 10 мин. Това е предимството им. Ако има възможност по - добре би било със банков превод. Трябва да ти струва около 10 евро. Поне при мен толкова излиза от Канада до България. Благодаря за инфото, това ми трябваше . Сега остана да разбера дали работят събота и неделя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Благодаря за инфото, това ми трябваше . Сега остана да разбера дали работят събота и неделя. Банките почиват . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Банките почиват . Да, знам, но говорих с един приятел от Канада и той каза, че там WU бачкат и през почивните дни Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Много спешен въпрос-как мога един ISO файл,който е 2.66 GB да го разделя примерно на 40 Rar fail-чета на по 20 MB и после като ги разархивирам пак да е тоя файл Много от игрите ги правят така .Айде помагайте,че лошо... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Много спешен въпрос-как мога един ISO файл,който е 2.66 GB да го разделя примерно на 40 Rar fail-чета на по 20 MB и после като ги разархивирам пак да е тоя файл Много от игрите ги правят така .Айде помагайте,че лошо... Има една програма, но е много трудно намираема и е доста сложна за използване. Казва се winrar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Да, знам, но говорих с един приятел от Канада и той каза, че там WU бачкат и през почивните дни Той ще ти изпрати парите, но ти няма да има как да ги получиш преди понеделник освен ако не намериш някъде да имат офис които да работи в неделя. Аз лично не се сещам за българска банка която да работи в неделя. Много спешен въпрос-как мога един ISO файл,който е 2.66 GB да го разделя примерно на 40 Rar fail-чета на по 20 MB и после като ги разархивирам пак да е тоя файл Много от игрите ги правят така .Айде помагайте,че лошо... Десен клик на папката и избираш "Add to Archive". След това си избираш разните опции които искаш. Лично аз бих ти препоръчал: Create solid archive Test archived files Най - долу вляво ще видиш следния текст и под него падащо меню: Split to volumes, bytes Там пишеш по колко да е големината на всеки от архивите. За 20Mb архиви трябва да въведеш: 20972000 След това ще ти го раздели точно както искаш . В момента по необяснима причина съм в настроение . Може би е от играта на Монополи в приятна компания . Ако някой иска помощ от мен сега е момента . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Ако някой иска помощ от мен сега е момента . 50 000 euro безсрочен и безлихвен заем, моля Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 50 000 euro безсрочен и безлихвен заем, моля Честно казано има как да ти намеря такава сума без много затруднения. Друг е въпросът за "безсрочен" . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Честно казано има как да ти намеря такава сума без много затруднения. Друг е въпросът за "безсрочен" . Аха и насам и насам .Иначе благодаря за информацията .До сега не ми се беше налагало да ползвам тая опция на WinRar-a,за делене на файлове Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 (edited) Ако някой иска помощ от мен сега е момента . Ще се възползвам - хубава дистрибуция за рутер/ръчно сглабян/, моля. Edited November 24, 2007 by Grimjaur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Само на мен ли клипчетата от youtube ми зареждат страшно дълго и накрая не ми тръгват... ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Ще се възползвам - хубава дистрибуция за рутер, моля. Честно казано бих ти препоръчал Debian. Инсталацията е една от най - лесните който може да видиш. След лека настройка на apt-get ще си готов и със софтуера. Да поясня малко. Бих ти препоръчал да си свалиш мрежовата инсталация. http://cdimage.debian.org/debian-cd/4.0_r1...386-netinst.iso Трябва да има интернет на машината на която ще го инсталираш. Избираш стандартна инсталация. Нещата за които ще те пита са кой мирор да ползва и как да си разделиш харддиска. Накрая ще има и малко въпроси за GRUB и потребителите. Инсталирай GRUB в MBR. С това приключваш инсталацията. След първото логване вероятно всичкият ти наличен хардуер ще тръгне без проблеми. Ако не тръгне не се притеснявай да се свържеш по някакъв начин с мен. След това трябва да редактираш "/etc/apt/sources.list" файла. Става с командата "pico /etc/apt/sources.list". Ще сложиш # пред редовете които искаш да не се ползват. Трябва да махнеш cd-rom-а като соурс. Ще оставиш само от уеб да си взима пакетите. След това пишеш командата: apt-get update От тук нататъка ако ти потрябва някакъв софтуер само пишеш: apt-get install име.на.софтуера Примерно apt-get install iptraf Трябва да ми обясниш каква точно ще е схемата в мрежата за да ти дам настроийки за iptables. Лично аз предпочитам да използвам някоя от големите linux дистрибуции - Slackware, Debian и т.н. Не съм фен на Damn Small Linux, ipcop и подобните им. Използвам онлайн преводач от латиница към кирилица и може да има смешни правописни грешки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Бях на Ubuntu но нещо много ме издразни и сега сложих Слак.Засега е добре, но утре като съм свободен/почивка- УРА!/ ще се занимая с Дебилиана...Ако имам проблеми, ще пиша. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 24, 2007 Share Posted November 24, 2007 Бях на Ubuntu но нещо много ме издразни и сега сложих Слак.Засега е добре, но утре като съм свободен/почивка- УРА!/ ще се занимая с Дебилиана...Ако имам проблеми, ще пиша. Имай на предвит че доста неща липсват в инсталацията. Чак на моменти съм удивен как стандартен софтуер го няма и трябва да се инсталира допълнително. Честно да ти кажа това ми харесва . Няма никакви излишни "боклуци". apt-get за разлика от пакетната система на slackware поддържа зависимости . Направо се родих от както минах към Debian за използване по сървъри. Ако имаш някакви въпроси ми пиши на имейла. Следващите няколко дни ще съм в България и съответно няма да имам време да следя много форума. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z-man Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 някой има ли опит с поръчването на дрехи от интернет магазини в чужбина,как седят нещата с доставката,транспортните такси и тн.Мерси предварително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 Доставката става с куриер. Ако поръчката е от САЩ се обмитява задължително. Цената на доставката зависи от съответната страница. Ако доставката е от Европа - под 40 евро няма обмитяване. Проблема не е с доставката, а с намирането на страница, която доставя до България. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted November 25, 2007 Share Posted November 25, 2007 Ами амазон доставя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts