tankis Posted January 30, 2006 Author Share Posted January 30, 2006 (edited) Ами от на НАСА сайта е... Edited January 30, 2006 by tankis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 ... тази на астронавта и на космическия апарат не са успоредни,както трябва да бъде... Ако се загледаш внимателно като вървиш по улицата, например, ще забележиш, че сенките никъде не са успоредни. И това го имаше във филма, бяха дали пример с някъф пич с колело на един светофар... сенките бяха всичко друго, но не и успоредни. Въобще е хубав филм, трябва да го намеря от някъде Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Ако се загледаш внимателно като вървиш по улицата, например, ще забележиш, че сенките никъде не са успоредни. И това го имаше във филма, бяха дали пример с някъф пич с колело на един светофар... сенките бяха всичко друго, но не и успоредни. Въобще е хубав филм, трябва да го намеря от някъде зависи как и къде е разположен източника на светлина. ако е близко до обектите естествено сенките няма да са успоредни. ако е далече (предполагам че слънцето е достатъчно далече от луната, а?) би трябвало да са успоредни за човешкото око. а те не са. никак даже. източника на светлина е близо до обектите - астронавта и кораба, ескпедицията не е до тъмната страна на Луната, тъй че за кво по дяволите би им било необходимо изкуствено осветление?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Ами да, мисля, че е бил. Във филма, който споменах (не беше стандартният едночасов филм с 4 спирания за реклами, а по-дълъг), подробно разглеждаха всеки един от основните аргументи на скептиците и обясниха всичките. Мисля, че филмът се казваше "The truth about the moon landings", но не съм сигурен. Мен поне успяха да убедят. И, впрочем, за знамето бяха питали самия Едуин Олдрин (през целия филм имаше негови коментари) и той го беше обяснил със завъртането. Интересно ми е кво им е обяснението, как са преминали през ония радиационен пояс, който беше на еди-колко си километра, но по-важното е че за да ги предпазят, стените на кораба е трябвало да бъдат около 10 пъти по-дебели... Ако се загледаш внимателно като вървиш по улицата, например, ще забележиш, че сенките никъде не са успоредни. И това го имаше във филма, бяха дали пример с някъф пич с колело на един светофар... сенките бяха всичко друго, но не и успоредни. Въобще е хубав филм, трябва да го намеря от някъде Общо взето mobo ти го обясни, а и тва че не са успоредни е доказателство че има и други източници на светлина... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 (edited) зависи как и къде е разположен източника на светлина. ако е близко до обектите естествено сенките няма да са успоредни. ако е далече (предполагам че слънцето е достатъчно далече от луната, а?) би трябвало да са успоредни за човешкото око. а те не са. никак даже. източника на светлина е близо до обектите - астронавта и кораба, ескпедицията не е до тъмната страна на Луната, тъй че за кво по дяволите би им било необходимо изкуствено осветление?! Общо взето mobo ти го обясни, а и тва че не са успоредни е доказателство че има и други източници на светлина... Хм, не съм съвсем съгласен... Просто някой слънчев ден ( ) разгледай сенките следобед, когато слънцето е ниско, ефектът е същият. Интересно ми е кво им е обяснението, как са преминали през ония радиационен пояс, който беше на еди-колко си километра, но по-важното е че за да ги предпазят, стените на кораба е трябвало да бъдат около 10 пъти по-дебели... Виж за тва нямам идея Но на помощ дойде вездесъщият гугъл. Ето обяснението, което намерих като отворих втория намерен резултат (предполагам, че нямате проблеми с английския): The Van Allen Belts are created by Earth's magnetic field, and protect the planet from dangerous solar radiation. The belts collects this radiation, and traps it in a layer surrounding the Earth. But unless you deliberately caused your spaceship to hover within this layer, for many hours or days, the radiation exposure is well below dangerous levels. The Apollo astronauts passed through the Belts in less than four hours total for the trip. "It's not much more serious than getting a chest x-ray," said Plait. Outside the belt, the radiation drops to low levels that are only dangerous over extremely long periods of time. На същият сайт са дадени отговорите и на другите аргументи, които изброихте досега - като скролнете надолу, вижте 10, 9 и 8 Други въпроси? П.С. И освен всичко: ако НАСА наистина лъжеха, мислите ли че нямаше да се постараят да не оставят толкова много възможни следи за това? По-скоро бих повярвал че всичко е лъжа ако снимките и филмите бяха без грешка, перфектни, невероятни... абе като в студио Edited January 30, 2006 by Legop4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Сенките ще са ти успоредни ако падат върху идално гладка повърхност... лунната едва ли е такава. Всяка неравност по повърхността, била тя и едносантиметрова предизвиква "изкривяване" и разместване на сенките. Дори не е нужно да го гледаш, за да ти е ясно, че е така. Но май е по-яко да ви гони параноята за световната конспирация Забавлявайте се... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Някой може ли да ме светне дали е възможно да си отложа военната комисия и какви причини се считат за "основателни"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Аз пропуснах една комисия едно време, защото не бях в България. Това определено е основателна причина де, но реално не ме питаха нищо. Просто ми пристигна още едно известие и отидох на новата ми насрочена дата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Аз пропуснах една комисия едно време, защото не бях в България. Това определено е основателна причина де, но реално не ме питаха нищо. Просто ми пристигна още едно известие и отидох на новата ми насрочена дата. E да, ама може би има значение коя подред е тая комисия, щото тия пичове ми казаха, че ако не се явя върху мен ще се стовари цялата строгост на майка Бългатия по Закона за отбраната Освен това моята причина е къде къде по-неуважителна.....ще ме изпитват за 4 по физика Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Казвам ти, мен никой не ме попита за причина. Просто ми пратиха ново известие и аз отидох...беше около 2-3 седмици след нормалното. Комисията беше май втора...оная с прегледите. И аз си мислих, че ще ме занимават с глупости, но не би. Споко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marto_palen_hal Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Ами освен един от твоите родители да отиде на комисията вместо теб и да има каже,че си болен примерно и да ти насрочат друга дата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 (edited) за всички лунатици - гледайте този филм ЛУНА Edited January 30, 2006 by mandirimuniak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Какво е алимаджаги? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Някой може ли да ме светне дали е възможно да си отложа военната комисия и какви причини се считат за "основателни"? Споко която и комисия да е ако отидеш ден два по-късно няма проблем, един приятел реши да не ходи, изпратиха му второ известие, пак не отиде, трето - пак не отиде, и една сутрин го изкараха с военна полиция от тях... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 за всички лунатици - гледайте този филм ЛУНА За всички лунатици си има тема за това КОЙ КАК КЪДЕ ЗАЩО КОЛКО и тн е кацал/ще каца/няма да каца/май е кацнал на ЛУНАТА: http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=28853 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moon Light Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 На компютъра имам свалени филми във формат BIN(субтитрите са cue)Ня каква програма мога да ги гледам,защото на Winampa като ги пусна,се получава нещо ужасно...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 На компютъра имам свалени филми във формат BIN(субтитрите са cue)Ня каква програма мога да ги гледам,защото на Winampa като ги пусна,се получава нещо ужасно...? Настрой си фонтовете, пусни смени на кирилица и тн Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moon Light Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 (edited) А,не,проблемът не е в субтитрите,самия файл(avi-то) като го пусна на Winamp се чува някакво зверско стържене...и не знам какво да го правя bin, cue, iso и т.н. не се ли отварят с Daemon Tools? 10кс,2 пъти свалих Daemon Tools неуспешно(бяха някакви странни версии,нещо не се инсталираха),утре ще се помъча пак,дано да успея... Edited January 30, 2006 by Moon Light Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludoto_mimi Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 bin, cue, iso и т.н. не се ли отварят с Daemon Tools? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 (edited) bin, cue, iso и т.н. не се ли отварят с Daemon Tools? Би трябвало Edited January 31, 2006 by Fibaman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 30, 2006 Share Posted January 30, 2006 Leper_Messiah, с военните шега не бива, вервай ми. наистина можеш да идеш 1-2 дни по късно или по-рано, но най-добре си иди Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankis Posted January 31, 2006 Author Share Posted January 31, 2006 Ако може някой да ми каже, как е името на един японски художник... Нещо имаше- Х или К... Помощ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 (edited) Икуо Хираяма Хаджиме Сораяма Edited January 31, 2006 by PSYCHOSIS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defekt Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Някой може ли да ми каже как е на японски "май се сецнах". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted January 31, 2006 Share Posted January 31, 2006 Някой може ли да ми каже как е на японски "май се сецнах". буахахаха....тва едва ли някой ще може и на английски да ти го каже, камо ли на японски Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts