sandman Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Дали от някъде в Пловдив мога да си закупя това чудо: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 (edited) Дали от някъде в Пловдив мога да си закупя това чудо: Ммм...не...няма много интерес към тях по 2 причини - 1. няма много хора, занимаващи се с тази дейност (които си нямат все още киборди) и 2. - цената (вървят от $60 до $100....но съм срещал и цени под $50). Предполагам обаче, че с предплащане и доставка може да ти се реши проблема...може и ако някой пътува навън да ти донесе лично отнякъде. Edited October 19, 2007 by Midex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 На Word-а трябва да напиша 3-4 формули с дробна черта, как става някой може ли да ме светне? Много благодаря! ! ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 На Word-а трябва да напиша 3-4 формули с дробна черта, как става някой може ли да ме светне? Много благодаря! ! ! insert-->object-->Microsoft Eacuation 3.0 и си в режим писане на формули, а оттам ще си намериш каквото ти трябва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 (edited) insert-->object-->Microsoft Eacuation 3.0 и си в режим писане на формули, а оттам ще си намериш каквото ти трябва. Аз такова нещо нямам С Microsoft Office XP съм. Edited October 19, 2007 by Fibaman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 (edited) Аз такова нещо нямам С Microsoft Office XP съм. Ot Table probva li?Ima si Formula.A zashto izobshto se zanimavash s Urod, kato w sExcel moje da si praskash formulite i sled tova da gi insert-vash? Edited October 19, 2007 by Grimjaur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Възнамерявам да си издам кредитна карта, но не знам точно от коя банка. За сега на ПИБ ми харесва, но кажете ако има друга, която е по-добра. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Ot Table probva li?Ima si Formula.A zashto izobshto se zanimavash s Urod, kato w sExcel moje da si praskash formulite i sled tova da gi insert-vash? Защото и на 2-те места не знам как се пишат формули с дробна черта. Ако някой обясни ..... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Ot Table probva li?Ima si Formula.A zashto izobshto se zanimavash s Urod, kato w sExcel moje da si praskash formulite i sled tova da gi insert-vash? Тая формула от тейбъла само преснмята каквото и както и зададеш, а той иска да пише самата формула. Аз знам защо, много са формулите по тези протоколи... И няма начин да няма такова нещо дори и на ХР, може да не е там. Работил съм само на 2003 и затова на не мога повече да ти помогна (Fibman) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 (edited) @Fibaman http://www.download.bg/index.php?cls=progr...p;g=&order= 30-dneven trial e, ama hackche she si najdesh Edited October 19, 2007 by Grimjaur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 (edited) Аз такова нещо нямам С Microsoft Office XP съм. Екуейшъна трябва да си го инсталнеш допълнително за това ти го няма там в оказанието където ти посачват.Най-лесно се инсталирва ако някой ти прати документ с писани в него формули с Екуейшъна.Цъкваш на формулата то ти иска диск на Офиса и ще ти го инсталне автоматично.От там вече ще ти се появи в insert-->object-->Microsoft Eacuation Ако искаш аджеба такъв документ намери ме на Скайпа(има го в профила) ще ти дам П.П.Работата с него вече е елементарна сам ще разбереш.Има схематично дробна черта,долни индекси,горни,отляво отдясно.Ще се справиш Edited October 19, 2007 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 @Fibaman, няма какво да инсталираш. Дърпай този архив и сложи файловете от него в C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Equation. Създай първо папка Equation. Като направиш всичко това, бутона с квадратен корен ще бъде активен. И само да вметна: В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СИ ИНСТАЛИРАЙТЕ MathType!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Много благодаря на всички за помощта! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 (edited) Как се превежда текста на песничката на Крокодила Гена - ден рожден ... Тъй като не разбирам руски. Или само хващам 1,2,3 думи edit: Ее Midex мерси за бързия отговор. Тази песен е от времето на леля ми и майка ми когато са били малки :) Edited October 19, 2007 by Белов Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Как се превежда текста на песничката на Крокодила Гена - ден рожден ... Тъй като не разбирам руски. Или само хващам 1,2,3 думи Превод: Нека пешеходците да тичат непохватно през локвите, а водата по асфалта да е като река, и на минувачите не им е ясно в този ден с лошо време защо аз съм толкова весел. Аз свиря на хармоника пред погледа на минувачите. За съжаление, рожденият ден е само веднъж в годината. Ще долети изведнъж вълшебник в светло-син въртолет и безплатно ще ми покаже филм, ще ме поздрави за рождения ден и сигурно ще ми остави за подарък 500 сладоледа ескимо. Аз свиря на хармоника пред погледа на минувачите. За съжаление, рожденият ден е само веднъж в годината. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Има един алтернативен начин за получаване на ниски температури в домашни условия.Понеже загубих записките с метода, питам хората, дали не знаят нещо по въпроса?Помня че се слагаше нишадър, сняг или ситно натрошен лед и още нещо за получаване на температура около -50 градуса.Някой наясно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Наско с какво по дяволите се занимаваш напоследък ?!?!?!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 19, 2007 Share Posted October 19, 2007 Baj Ganjo pravi izbori! Shegichka.S restawraciq i malko explosivi:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z-man Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 може ли някой да ми обясни как става фатката да си вкараш кола от чужбина с автовоз.Става вапрос за Италия,там на място как се урежда автовоза,трябва ли да чакам да се напълни докато потегли за българия и тн. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Има един алтернативен начин за получаване на ниски температури в домашни условия.Понеже загубих записките с метода, питам хората, дали не знаят нещо по въпроса?Помня че се слагаше нишадър, сняг или ситно натрошен лед и още нещо за получаване на температура около -50 градуса.Някой наясно?По принцип можеш да свалиш температурата до -20 градуса с натрушен лед и сол(готварска). Щом си чувал за метод с нишадър(амониев хлорид), би трябвало да став апо същия начин - нишадъра е също сол. Спомням се, че по приложна физика индуцирахме напрежение с термодвойки като едната термодвойка слагахме във чаша с топла вода, а другата - в чаша с натрушен лед и сол. Изводът е, че разликата в температурите поражда напрежение от порядъка на миливолтове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 Изводът е, че разликата в температурите поражда напрежение от порядъка на миливолтове. Мда, и има проекти за създаването на електроцентрали по този начин, като се вбият електроди в различни земни или водни пластове. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
D-Devil666Hell Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 (edited) Някой знае ли някакъв ефективен начин за премахване "аромата" на цигари от стая ? ПС Не става с проветряване Ароматизатори против цигарен дим колкото искаш. Някой изпитан и ефективен ? Че иначе май ще следвам плана с чушкопека Edited October 20, 2007 by D-Devil666Hell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 (edited) Ароматизатори против цигарен дим колкото искаш.А може да си опържиш и чушки с лук Ако има передета или завеси - най-много в тях се набива. Редакция:Не се сещам.Пробвай с тия дето миришат на бор, имам спомени, че много добре действаха.Може и ароматни пръчици - сандалово дърво или опиум.Или всеки по-тежък аромат.Аз обикновено обезсмраждам като пална няколко ароматизирани свещи - хем поглъщат миризмата, хем след това мирише и на хубаво. Съвет - тако пушиш - пали около тееб свещ - поглъща миризмата.И обикновена върши работа. Edited October 20, 2007 by Grimjaur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 (edited) Някой знае ли някакъв ефективен начин за премахване "аромата" на цигари от стая ? ПС Не става с проветряване Аз знам...става с пушене на балкона. Майтапът настрана....става със СмелКилър-а, взех си един, но малко бавно действа първоначално с разлагането компонентите на миризмите...поне за стая 16 кв.м. му трябват 4-5 часа...после ако не пушиш като комин се справя с една цигара през няколко часа...но ако пушиш по много - пак му трябват няколко часа, докато "зацепи" първоначално. Мен ако питаш просто площта му е малка за тези 16 квадрата (с 2.60 височина)...имат и XXL вариант, но е по-скъп и затова предпочетох да пробвам стандарния модел, за който уж пишат че става за такъв обем въздух. Всъщност както повечето фирми, напр. тия дето произвеждат климатици, малко се изхвърлят с данните - пишат, че девятка стига за огромен обем въздух, а всъщност тя само се мъчи да се справи с този обем. Тъй че стандартният модел SK стига най-много за малка стаичка до 10 м2, иначе много "лагва". @Grimjaur, той пита за премахване, а не за смесване с друга миризма. Иначе това за свещта си е стар трик, но важи само докато пушиш...ако вече си пушил и е останала неприятната миризма, никаква свещ не може да помогне. Edited October 20, 2007 by Midex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted October 20, 2007 Share Posted October 20, 2007 @Grimjaur, той пита за премахване, а не за смесване с друга миризма. Ами то в повечето случаи е едно и също.А в крайна сметка може да отърчи до аптеката, да си купи едно пакетче сяра, едно пакетче калиев перманганат, да ги смеси и запали.И край на проблемите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts