NEFARIOUS Posted February 25, 2007 Share Posted February 25, 2007 Усещането за студ не идва ли от разликата между телесната температура (36-37 гр) и околната температура? По тази логика, утре трябва да бъде -36 или -37 градуса. Защо 0та трябва да ти е отправна точка? Има много системи за отмерване на температурата - Фаренхайт, Целзий, Калвин... Освен това ако погледнем твоето решение - аз днес съм с 36,5 гр темп., а вън е 0. Утре за да е 2 пъти по-студено според теб трябва да е -36,5. Ами ако беше 40гр. на сянка - аз пак имам 36,5. Един вид излиза, че винаги, лято или зима, 2 пъти по-студено е когато е -36,5. Как става тая работа.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 Математически погледнато и "утре" би трябвало да е 0 градуса. Не може баче "ей така" да се дефинира студа, защото той има и други параметри - едно е да е 0 и да е тихо, друго е да брули и вятър (примерно)... Оттук следва, че учителката по физика е уникално тъпо парче ако се е опитала да те подведе с 2х0=0 по този начин... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 tq jenata sig se e po6eguvala vie go oburnahte na voina nai-elementarniqta na4in e kakto kaza nefarious s izpolzvaneto na dr. izmervatelni sistemi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 В общи линии отговора е "Н.Р." В математиката няма сетивни възприятия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 сега се стих за уникалния въпрос: "ако днес е нула градуса, колко ще е утре, ако са казали, че ще е два пъти по-студено?" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 сега се стих за уникалния въпрос: "ако днес е нула градуса, колко ще е утре, ако са казали, че ще е два пъти по-студено?" тоя дето е разискван неколкократно в тази тема ли? явно всяка пролет ще се пита едно и също Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 не знаех. извинявам се. чух го по brainiac на discovery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluedog Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 не знаех. извинявам се. чух го по brainiac на discovery. xa xa xa xa xa xa dasaklicata mi gleda brainiac?! zubarite v daskalo 6te q izdignat v kult. Bojestvoto -Daskal! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 чета някви плакати за еротично шоу всеки вторник в exit...някой ходил ли е?има ли вход?от колко часа почва и заслужават ли си мадамите? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Tinkertrain Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 Има ли из книжарската мрежа нещо на Едгар Алан По издавано скоро или ша трябва да обикалям по бутките на старо ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jop4423 Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 Nqkoi moje li da mi kaje kakyv e saita na radio NRG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
D-Devil666Hell Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 Nqkoi moje li da mi kaje kakyv e saita na radio NRG Ето ти го. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*lola* Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 От къде мога да си сваля концерти на Слави Трифонов? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 хора, много ми е важно. искам да разбера от коя страна е този телефонен номер: +306975424993. много благодаря Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 хора, много ми е важно. искам да разбера от коя страна е този телефонен номер: +306975424993. много благодаря скайпа го показва като гръцки Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 +30 Greece, но продължение 6, 69 или 697 не отговаря на регионалните там +306 Canada, Saskatchewan... примерно Стига сте мързелували и готованствали - в Гугъл за по-малко от 5 мин се намират отговори на 95% от въпросите Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 благодаря ви. предполагам, че е гърция. едва ли от канада ще правят мизерии в България Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 (edited) благодаря ви. предполагам, че е гърция. едва ли от канада ще правят мизерии в България tova e grycki mobilen telefon na operatora cosmote. sestra mi e tam i nomera i e takyv +3069*****,+30 e koda na gyrcia a 69 e na operatora. Edited February 27, 2007 by FalleN_213 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 Trqbvat mi pravilata za Texas Hol'em i nqkakvi strategii/taktiki za zalgane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 (edited) http://www.pokerbg.com/ -чети тук. Напиши в google покер и ще намериш още много информация. Успех! Упс, забравих за играча Edited February 27, 2007 by velvet_underground Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 Trqbvat mi pravilata za Texas Hol'em i nqkakvi strategii/taktiki za zalgane по скоро igracha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 Защо 0та трябва да ти е отправна точка? Има много системи за отмерване на температурата - Фаренхайт, Целзий, Калвин... Освен това ако погледнем твоето решение - аз днес съм с 36,5 гр темп., а вън е 0. Утре за да е 2 пъти по-студено според теб трябва да е -36,5. Ами ако беше 40гр. на сянка - аз пак имам 36,5. Един вид излиза, че винаги, лято или зима, 2 пъти по-студено е когато е -36,5. Как става тая работа.. Абсолютно прав си, голяма глупост излиза. Но аз имах предвид да се сметне разликата между телесната температура и тази на въздуха - в задачата е зададена като 0, та затова 0-та е отправна точка. Ако е било напр. 25 градуса на първия ден, става така: телесната температура 36.5 - 25 = 11.5 ;та на следващия ден би трябвало да е 25 - 11.5 = 13.5. Само че усещането за студ, както каза Раптор, наистина е субективно и зависи много от вятъра, а не само от температурата, така че се получава пак безсмислица. Да се надяваме даскалката да се е пошегувала с надеждата народът да се размисли, а не да се е надявала на много сериозен отговор. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluedog Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 Абсолютно прав си, голяма глупост излиза. Но аз имах предвид да се сметне разликата между телесната температура и тази на въздуха - в задачата е зададена като 0, та затова 0-та е отправна точка. Ако е било напр. 25 градуса на първия ден, става така: телесната температура 36.5 - 25 = 11.5 ;та на следващия ден би трябвало да е 25 - 11.5 = 13.5. Само че усещането за студ, както каза Раптор, наистина е субективно и зависи много от вятъра, а не само от температурата, така че се получава пак безсмислица. Да се надяваме даскалката да се е пошегувала с надеждата народът да се размисли, а не да се е надявала на много сериозен отговор. nadqvam se 4e se e izbuzikala 6tot v toq foum skoro 6te go obarnem na voina zaradi onaq nenormalnata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 (edited) Хора, къде се намира хронологията на Скайп на компютъра?Ако може ръчно да се изтрие ша е много добре :allien Ако естествено е на компютъра изобщо ... Edited February 27, 2007 by BoqoJIa3a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Miro. Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 Trqbva da ima6 v samiq skype otdelen tab s hronologiqta(history) i ot tam mislq 4e durji6 delete dokato stane ili drugiq na4in e Tools(instrumenti)=>Options(nastroiki)=>Privacy(poveritelnost) i tam nqkude tursi6 Clear Chat History Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts