mIRCata Posted May 27 Share Posted May 27 1 hour ago, w00x said: Как е охлаждало камерата без фреон? Имаше нещо останало, не беше изцяло избягал. 1 hour ago, w00x said: Май не е нормално да прави скреж по стената на хладилната част. Вероятно ще се оправи като поработи 1-2 дни. Еми нали го отваряхме затваряхме няколко пъти, то си влиза нов, влажен въздух и като се охлажда по стената. Абе ще го гледаме няколко дни и ще стане ясно ще се ходи ли за нов или ще остане този Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 27 Share Posted May 27 Щом е нямало фреон, вероятно това е бил проблема само. Остава въпросът: "Къде е избягал фреонът?" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 27 Share Posted May 27 А де. Ще го наблюдаваме и ако пак "избяга" и то бързо ще има сериозно мислене за подмяна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted May 28 Share Posted May 28 On 5/27/2024 at 2:02 PM, w00x said: Щом е нямало фреон, вероятно това е бил проблема само. Остава въпросът: "Къде е избягал фреонът?" По-голямата част е била заета да гледа мейнстрийма и да се чувства обидена, че не проявяват лично отношение към нея. Не е избягала. On 5/27/2024 at 2:01 PM, mIRCata said: Имаше нещо останало, не беше изцяло избягал. Еми нали го отваряхме затваряхме няколко пъти, то си влиза нов, влажен въздух и като се охлажда по стената. Абе ще го гледаме няколко дни и ще стане ясно ще се ходи ли за нов или ще остане този Миро, съвсем приятелски савет - Сменяй хладилника! Иначе ако той има някаква сантиментална стойност за тебе. Привикай пак онова говедо, дето ти е взело парите за нищо. И го накарай да ти инсталира две нови изпарителни платки (ако си с последователно пълнене). Или един нов изпарител и нов кондензатор, в случай, че си с въздушна клапа между камерите. Ама лично за мен такъв филм не си заслужава. И бих го направил само на моя си хладилник. С цел да си направя душевна чикия и да си начеша професионалния нарцисизъм. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 28 Share Posted May 28 А, при поява на нова нужда от ремонт близките 5 години заминава. Просто преди отпуските не ми се харчеха много кинти. Ти почна ли подготовката за сезона или не е спирало? Другия петък съм за 3 дена до Поморие от фирмата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted May 29 Share Posted May 29 В сайта на НАП има една статия, че имаш право на еднократна коригираща данъчна декларация от 1 май до 30 септември. Днес я подадох и почти веднага беше отхвърлена, понеже срока бил минал. Някой да е минавал по тоя път? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted May 29 Share Posted May 29 Не би трябвало, освен ако не бъркаш декларациите, коригираща и редовна. От нета/НАП: Коригиращата декларация трябва да бъде подадена до 30 септември на текущата година. Но не и преди изтичането на крайния срок за подаване на регулярните данъчни декларации. Т.е. прозорецът за подаване на коригираща декларация за ФЛ е между 30 април и 30-ти септември. За ЮЛ, ЕТ, земеделски стопани и ФЛ, които извършват дейност като търговци, интервалът е от 30 юни до 30-ти септември. Преди крайния срок всяка подадена регулярна декларация замества предходната. Най-добре питай НАП. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted May 29 Share Posted May 29 (edited) Питах ги, да видим дали изобщо ще отговорят. Да не би коригиращата да се подава от някое друго меню? Че аз я подадох както и първата. Edited May 29 by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted May 30 Share Posted May 30 Свестни лелчета изле'наха, отговарят на ел. поща. В данните за лицето, най-отгоре има някаква едва забележима отметка, че тази декларация ще е по чл. 53 ЗДДФЛ, вместо по чл. 50 и това значело, че е коригираща декларация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted May 30 Share Posted May 30 Ами, има логика - нещо някъде все пак трябва да се отбележи, за да показва, че това е различен вид декларация, а не втори път подадена същата. Аз сигурно щях да звънна на тел на НАП да ги питам, ако не зная процедурата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted June 2 Share Posted June 2 Момци, я препоръчайте някаква свястна фирма да дойдат вкъщи и да направят профилактика на два климатика, че жеги идат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
downsoft Posted June 3 Share Posted June 3 16 hours ago, Sothbiss said: Момци, я препоръчайте някаква свястна фирма да дойдат вкъщи и да направят профилактика на два климатика, че жеги идат. https://www.marsi-pkm.bg/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted June 5 Share Posted June 5 Кои таксита в Пловдив използвате? Пробвам да звъня на 032-9999 но явно вече не работят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 5 Share Posted June 5 Преди използвах само приложението на Taxistars, но не съм се качвал на такси от години. Последно като опитах да го ползвам имаше много малко коли. Сега не знам как е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted June 5 Share Posted June 5 (edited) 10 hours ago, dubo said: Кои таксита в Пловдив използвате? Пробвам да звъня на 032-9999 но явно вече не работят. Като съм в Пловдив използвам Виайлет 6160. Мисля, че те са най-големите. Другият вариант е 6665. Edited June 5 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted June 6 Share Posted June 6 (edited) Здравейте, някой от вас използва ли qbittorrent с днешна дата; препоръчаха ми го, като единствен безплатен и лек, без реклами, клиент. Имам проблем с отварянето на магнитни торенти, просто не се отварят а само се рефрешва страницата и никаква реакция нито от торент клиента, нито от сайта. Прегледах в нета, но всичката информация е от 2020г. Някой може ли да ми помогне с настройките. Мерси Edited June 6 by Ton4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 6 Share Posted June 6 Аз го ползвам от 10 години и нямам проблем с отварянето на магнитни линкове. Предполагам, че проблемът не е с торента, а с браузъра. Копирай магнитния линк и го зареди ръчно в торент клиента, за да видиш дали ще стане (Ctrl + Shift + O). И виж дали qBit ти е настроен да хваща магнитните линкове в браузърите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted June 6 Share Posted June 6 48 minutes ago, w00x said: Аз го ползвам от 10 години и нямам проблем с отварянето на магнитни линкове. Предполагам, че проблемът не е с торента, а с браузъра. Копирай магнитния линк и го зареди ръчно в торент клиента, за да видиш дали ще стане (Ctrl + Shift + O). И виж дали qBit ти е настроен да хваща магнитните линкове в браузърите. Благодаря за отговорът. И при мен са включени тези отметки, но все едно нищо. 1. Как се копира магнитен линк, къде да го намеря като съм отворил страницата от която искам да сваля. 2. Как да видя дали qBit е настроен да хваща магнитните линкове в браузърите. Ползвам Мозила Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 6 Share Posted June 6 1. Натискаш с десен бутон на мястото, което нормално би натиснал, за да активираш линка. От менюто избираш Copy link address. Изглежда ето така: magnet:?xt=urn:btih:40a79048691620c47c37584cba36f928bfab2cba&dn=Face-Off%201997%202160p%20UHD%20BluRay%20REMUX%20DoVi%20HDR10%20HEVC%20DTS-HD%20MA%205.1-ARENA&tr=http://p2p.arenabg.com:2710/fe66cf41f901ccbb65f9e010a77fe897/announce&tr=udp://p4p.arenabg.com:1337/announce Направо може да тестваш с този, който аз пуснах. 2. По принцип излиза прозорче при първата интеракция с магнитни линкове. За тества пробвай да цъкнеш магнитния линк в друг браузър, например Edge. Така поне ще знаеш, че ако тръгне, проблемът е в Мозила, а не в qBit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted June 6 Share Posted June 6 Да, магнетния линк сработи, но така може да се вземе линк само от Арената, а от Замундата като цъкна на иконката с магнита, не се получава, дава ми линка на страницата. Отворих линка през Edge, и за ралика от мозилата, изкочи съобщението горе в полето изкочи съобщението, дали да използва qBit за такива линкове - дадох му отметката и пак нищо, като цъкна на магнитен торент пак не се отваря автоматично програмата и нищо, никаква реакция от страна на qBit. Сваля ми торент файлчетата и трябва да ги търся отделно в компа, за да цъкна на тях и да тръгнат, вместо да отваря автоматично... Явно е неизпипана и ми втръсна да се занимавам с нея. Можеш ли да ми препоръчаш друг торент клиент, който да работи без галимации. Мерси, че помогна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 6 Share Posted June 6 58 minutes ago, Ton4o said: Да, магнетния линк сработи, но така може да се вземе линк само от Арената, а от Замундата като цъкна на иконката с магнита, не се получава, дава ми линка на страницата. Отворих линка през Edge, и за ралика от мозилата, изкочи съобщението горе в полето изкочи съобщението, дали да използва qBit за такива линкове - дадох му отметката и пак нищо, като цъкна на магнитен торент пак не се отваря автоматично програмата и нищо, никаква реакция от страна на qBit. Сваля ми торент файлчетата и трябва да ги търся отделно в компа, за да цъкна на тях и да тръгнат, вместо да отваря автоматично... Явно е неизпипана и ми втръсна да се занимавам с нея. Можеш ли да ми препоръчаш друг торент клиент, който да работи без галимации. Мерси, че помогна Нямам проблеми аз. При мен веднага след кликване на линк за магнит, изскача qBit с диалоговия прозорец за добавяне на торента. При теб проблемът е някъде другаде. Аз свалям торент файловете така или иначе. Не ползвам магнити. Какъв е проблема директно да цъкнеш торент файла от Download диалога на браузъра, вместо да го търсиш из папките? След като сваля торент файла, диалога ми излиза горе вдясно. Също така, през по-голямата част от времето ползвам вградената в qBit търсачка, вместо да обикалям тракери и да търся торенти. Не. Не бих ползвал друг торент клиент. Най-малко бих препоръчал uTorrent. Пробвал съм и останалите. Vuze, Transmission, BitTorrent. qBit ми върши най-добра работа. А и ако имаш проблеми с магнитите, за който причината не е в qBit, вероятността да го имаш и при другите клиенти е голяма. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted June 6 Share Posted June 6 (edited) 4 hours ago, Ton4o said: Здравейте, някой от вас използва ли qbittorrent 1 hour ago, w00x said: Не бих ползвал друг торент клиент. +1000 С никой друг торент клиент не съм постигал такива скорости: СтабиУен през цялото време 64GB за 12 минути Edited June 6 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted June 7 Share Posted June 7 Прави сте и двамата, наистина проблема е някъде в компа ми, понеже същия проблем го има и с utorrent, a навремето само той не ми правеше проблеми, а сега и той ги прави, на който и браузър да пробвам. Явно е някаква защита, която трябва да изключа, но се убих да търся и не успях да я намеря и това всичко на свежо инсталиран уиндоус. Мерси за включването Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 7 Share Posted June 7 Проблемът вероятно е с браузърите, не е с уиндоуса и защити. Някой екстеншън ако имаш, може да ти спира линковете. Пробвай в Private mode с всички екстеншъни изключени. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted June 7 Share Posted June 7 (edited) Изпробвах всичко, включително и това с прайвита при изтрити добавки и екстеншъни - и нищо. 5 браузъра смених и пак нищо, изпробвах неща които успях да разбера и пак нищо - а тези които уж са го оправили, от коментарите им нищо не се разбира. Този уиндоус от година на година по-кенеф става... - И не знам каква е тази практика, приложенията да се инсталират в С-дяла, без да ме питат за избор - например с Viber десктопа... Edited June 7 by Ton4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts