chasti Posted March 27 Share Posted March 27 (edited) Отгоре/отдолу освен да има винт самата панта? Макар и да ми е съмнително... Трябва да се скъси с милиметър ли? @Fibaman Edited March 27 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted March 28 Share Posted March 28 Отгоре и отдолу няма нищо на пантата. Ще се пробва с нова по-тънка лайсна под вратата на 1-во време. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted April 13 Share Posted April 13 Някъде в Пловдив, където да изперат седалките на колата или поне да ги изчистят достатъчно задълбочена, че са зацапни и с обикновено търкане с парцал с вода и сапун не става ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 13 Share Posted April 13 Ако отидеш до някоя автомивка и там със силното налягане и после сапуна и пак плакнене с водоструйката няма ли да стане? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 13 Share Posted April 13 (edited) Да, и ще съхнат до следващия април… Перат се с онези водните прахосмукачки…. с препарат и т. н. Себеуважаващите се автомивки предлагат тази услуга. Аз съм прал тук: https://www.google.com/maps/place/Автомивка+”БРИЛЯНТ”,+g.k.+OstromilaYuzhen,+ul.+"Komatevsko+Shose"+55,+4004+Plovdiv/@42.1210373,24.7165877,16z/data=!4m6!3m5!1s0x14acd185a27c536b:0x65a80d91270fc7b3!8m2!3d42.1210373!4d24.7165877!16s%2Fg%2F11vcvcfzxm Edited April 13 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 13 Share Posted April 13 (edited) Офффф. Аз съм прочел стелките, то било седалките. Чак се чудих за едни стелки толкова чудене какво им е специалното Преди време имах и аз подобно чудене. Виден спомена за негови хора на автомивка до Панаира, около Русалка където беше Edited April 13 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted April 20 Share Posted April 20 On 3/20/2024 at 4:21 PM, Antares said: Аз лично за себе си тоя проблем го реших лесно - качих си едно Ubuntu на Odroid платката, която ползвам за бедняшки NAS, и му вързах два старите NTFS дискове, които махнах от PC-то и единия съм го сложил в Samba share. On 3/20/2024 at 1:16 AM, Ton4o said: понеже са 2 диска по 2ТБ. Значи моето е сиромашки NAS. Наскоро си купих един китайски ТВ бокс за 40лв и му сложих LAN drive – SAMBA Server & Client Mod Apk (Unlocked). NTFS microSD на него, не иска формат, не иска root и се вижда и под Windows. Настроил съм статично IP за бокса и авто стартиране на услугата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted April 23 Share Posted April 23 Понеже ще ми забавят малко трудовата книжка, преди да ми я върнат от едно място; има ли как да покажа друг временен документ на работодател, вместо нея. Мерси. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted April 24 Share Posted April 24 20 hours ago, Ton4o said: Понеже ще ми забавят малко трудовата книжка, преди да ми я върнат от едно място; има ли как да покажа друг временен документ на работодател, вместо нея. Мерси. С каква цел ? За назначаване и започване на работа не е необходима трудова книжка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted April 26 Share Posted April 26 On 4/24/2024 at 5:30 PM, XMD said: С каква цел ? За назначаване и започване на работа не е необходима трудова книжка. Това не го знаех, че мога да започна работа и без трудова книжка или да я представя по-късно. Мерси! Попитах, защото бях тръгнал да започвам работа на едно място, но условията бяха ужасни и прекъснах, а трудовата ми книжка пътуваше до София на 2-пъти от работодателя и щеше да се забави и затова попитах вслучай, че ме викнат на друго място за това време. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 28 Share Posted April 28 Трудовата книжка трябва да ри я дадът като ви свършат взаимоотношенията. Май не можеше да я задържат Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted May 15 Share Posted May 15 Как най-безболезнено (с минимални такси) се тегли голяма сума пари от банката? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted May 15 Share Posted May 15 (edited) 21 minutes ago, SpI7_FiRe said: Как най-безболезнено (с минимални такси) се тегли голяма сума пари от банката? Ако имаш карта към сметката вдигаш й дневния лимит и обикаляш по банкоматите да теглиш. Въпроса е колко дни ще ти отнеме. Разрови се в банката имат секции за такси ако теглиш на каса какъв % и също имаше ограничение примерно над 10 000 с предварителна заявка. Edited May 15 by UzITo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted May 15 Share Posted May 15 (edited) С пистолет и маска Или питай Цветан Василев. Edited May 15 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted May 16 Share Posted May 16 16 hours ago, chasti said: С пистолет и маска Или питай Цветан Василев. Или питай ГЕРБ, как се ползват чували и сакове Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 16 Share Posted May 16 On 5/15/2024 at 4:19 PM, SpI7_FiRe said: Как най-безболезнено (с минимални такси) се тегли голяма сума пари от банката? То нямаш много варианти. 1. На гише. 2. На банкомат. 3. През посредник. 4. Банков превод към някой, който има сумата в кеш и иска да ти я даде. Зависи колко ти е голяма сумата. Отваряш тарифния бюлетин на банката и гледаш колко ще ти струват варианти 1 и 2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted May 19 Share Posted May 19 Забравих си маската и ми се наложи да използвам варианта с банкомата Иначе благодаря за коментарите! Бях чувал, че от банкомат за няколко дни е най-щадящо, но исках да питам дали някой не знае по-ефективен метод. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 25 Share Posted May 25 Хладилник с фризер в долната част. 1 компресор. Горе спря да охлажда. Днес го размразихме, седя няколко часа, пуснахме го, долу явно охлажда. Ще изчакам през нощта да видя какво ще стане и с горната част, но за момента(5 часа след пускането) обаче горе няма никой. Друго - уж е нивелиран добре, не е запушен, но поради някаква причина в долната част на хладилното все прави някаква вода, онзи ден го засилих леко заради затоплящото се време и на дъното тази вода замръзна. Идеи какво може да му има? Какво може да се направи? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 26 Share Posted May 26 1. Вентилаторът, който качва студеното в горната част не ти работи. 2. Някой повреден термостат, който е решил, че горната част няма нужда от охлаждане. Имах същия проблем (фризера студен, горе няма никой. Долу се събира лед и не се размразява.) с един Хотпойнт Аристон, но не помня как го отремонтираха. Не беше скъпо. При мен май беше вариант 2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted May 26 Share Posted May 26 Здравейте, Имам въпрос относно инсталация на Линукс на отделен дял в едно и също ССД, на което се намира Уиндоус 10. Възможна ли е подобна инсталация на 2 или повече операционни системни на едно ССД без да си пречат или трябва всяка операционна да е на отделно ССД. Питам, защото преди около 8 години бях отцепил отделен дял от харда и бях успял под Уиндоус чрез диск, да инсталирам Убунту на въпросния дял и после при стартиране ме питаше коя от двете операционни искам да ползвам - а сега като се опитах да намеря намеря информация в нета и пише, че не можело. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 26 Share Posted May 26 (edited) 2 hours ago, w00x said: 1. Вентилаторът, който качва студеното в горната част не ти работи. 2. Някой повреден термостат, който е решил, че горната част няма нужда от охлаждане. Имах същия проблем (фризера студен, горе няма никой. Долу се събира лед и не се размразява.) с един Хотпойнт Аристон, но не помня как го отремонтираха. Не беше скъпо. При мен май беше вариант 2. Утре ще дойде човек да го погледне да видим какво ще каже. Дано е нещо по-леко, че не ми се купува хладилник точно преди отпуските 34 minutes ago, Ton4o said: Здравейте, Имам въпрос относно инсталация на Линукс на отделен дял в едно и също ССД, на което се намира Уиндоус 10. Възможна ли е подобна инсталация на 2 или повече операционни системни на едно ССД без да си пречат или трябва всяка операционна да е на отделно ССД. Питам, защото преди около 8 години бях отцепил отделен дял от харда и бях успял под Уиндоус чрез диск, да инсталирам Убунту на въпросния дял и после при стартиране ме питаше коя от двете операционни искам да ползвам - а сега като се опитах да намеря намеря информация в нета и пише, че не можело. То не зависи от типа на диска. Можеш да си направиш различни дялове на диска с подходящите файлови системи и да си инсталираш реазлични ОС на тях. Linux/Win Dual boot е доста разпространена и стандартна схема https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=dual+boot+windows+10+and+ubuntu+to+ssd Edited May 26 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted May 26 Share Posted May 26 Благодаря! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted May 27 Share Posted May 27 18 hours ago, w00x said: 1. Вентилаторът, който качва студеното в горната част не ти работи. 2. Някой повреден термостат, който е решил, че горната част няма нужда от охлаждане. Имах същия проблем (фризера студен, горе няма никой. Долу се събира лед и не се размразява.) с един Хотпойнт Аристон, но не помня как го отремонтираха. Не беше скъпо. При мен май беше вариант 2. Заредихме фреон. Сега горе почна да охлажда и да прави скреж по стената, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 27 Share Posted May 27 Как е охлаждало камерата без фреон? Май не е нормално да прави скреж по стената на хладилната част. Вероятно ще се оправи като поработи 1-2 дни. Дано това да е бил проблемът де и да се е решил със зареждането. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 27 Share Posted May 27 17 hours ago, Ton4o said: Здравейте, Имам въпрос относно инсталация на Линукс на отделен дял в едно и също ССД, на което се намира Уиндоус 10. Disk manager-a на Windows ти позволява да намалиш даден дял, примерно C - като го намалиш с 50GB по този начин освобождаваш 50GB пространство, което в последствие Linux да ползва. Принципно е хубаво да заделиш поне 50GB. При мен и на компа и на лаптопа е така - 250GB SSD съм го поделил между двете операционни системи. После... просто правиш бутваща флашка, пускаш инсталацията и на избора на място, където да инсталираш - трябва да внимаваш, щото обикновено ти предлага да затриеш всичко (което ще ти затрие и Windows-a) - избираш сам да си определиш и празното (unpartitioned) пространство, което си освободил по-рано го поделяш между "swap" дяла май беше добре да е поне 8GB, за това не съм сигурен и основния Linux-ки дял "root" (/), на който оставяш остатъка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts