quakes Posted February 18 Share Posted February 18 Здравейте, трябва да си подменя личната карта и искам да отида подготвен, за да се разкарвам възможно най-малко. Обаче не мога да намеря информация какво точно ще ми искат като отида. В сайта на МВР има бланка, която показва, че се изисква снимка - ама силно се съмнявам, че трябва да ѝм нося снимка, защото последният път си ме снимаха там Някой, който го е правил наскоро може ли да каже дали има нужда от нещо друго освен старата л.к., акта за раждане, и плащането на таксата? Също така, дали още е задължително да ходя в конкретното районно за квартала ми, или мога да си отида в паспортна служба? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted February 18 Share Posted February 18 Нищо друго, освен старата л.к. не трябва да носиш (освен ако си с 50% или над 50% ТЕЛК). За плащането имат ПОС терминали. Няма задължение да е в районното по постоянен адрес. Издаване на лични карти на български граждани Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quakes Posted February 18 Share Posted February 18 Супер, мерси много Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted February 23 Share Posted February 23 Има ли някакво стабилно и сигурно приложение (дори и платено)да си кача шофьорската книжка и личната карта, че редовно се оказвам без документи като сменям колите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted February 23 Share Posted February 23 5 minutes ago, XMD said: Има ли някакво стабилно и сигурно приложение (дори и платено)да си кача шофьорската книжка и личната карта, че редовно се оказвам без документи като сменям колите. Ако ти трябват да си попълваш документи може да си направиш снимки и да ги качиш в някой облак, емайл, друг телефон. Реално дали ще е на приложение или снимка, ако те спрат катаджии все си за фиш те ще искат физическата пластика. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 24 Share Posted February 24 Как смяната на кола влияе на това къде ти е личната карта и шофьорска книжка? За талончето на колата разбирам, но другите два? Моите са ми в портфейла в отделенията за карти. Спрат ли те искат физическия документ, не снимки. Ти може да си го снимаш и оригинала да си го продал на Осама да минава по границите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted February 24 Share Posted February 24 Нямам портфейл, нито нося пари в мен, книжката и личната карта ги забравям в жабките на колите… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xway Posted February 25 Share Posted February 25 (edited) Преди време и аз се чудих как да намаля нещата които нося с мен. Проблема го реших с подходящ размер калъф за ключове в който се събира и шофьорската книжка. Личната карта няма нужда да се носи (освен в някои случаи когато е задължителна и това обикновенно е ясно предварително), книжката е достатъчна за идентификация. Edited February 25 by xway Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted February 25 Share Posted February 25 Здравейте, Препоръчайте ми някаква безплатна програма за работа и конвертиране на текстови файлове, от и към PDF. Мерси Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted February 25 Share Posted February 25 44 minutes ago, Ton4o said: ...от и към PDF. Към pdf - комбинацията CutePDF writer и ghostscript дават много качествен резултат. https://cutepdf.com/products/cutepdf/writer.asp https://www.ghostscript.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted February 25 Share Posted February 25 (edited) Едно време към ПФД конвертирах с вградения във Windows ПДФ принтер. Но на обратно? ПДФ е много смотан формат. За текст горе долу може да стане, но ако файла има картинки, някакви таблици и т.н резултатите може да не са много красиви Edited February 25 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted February 25 Share Posted February 25 За безплатно преобразуване от pdf без OCR със запазване на форматирането - https://www.ilovepdf.com/pdf_to_word https://www.ilovepdf.com/pdf_to_excel Ако пдф-а е картинка и трябва оптично разпознаване - ABBYY FineReader. Не е безплатна, но е безплатна за употреба от съответното място Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted March 1 Share Posted March 1 (edited) Какви дюбели да му втъкна, че да не става това от снимката с корниза? Вече 2ри път ми го прави тоя номер. Първият път жената заметна с малко сила завесата и затова се измъкна, а сега сам се измъкна. Дюбелите бяха 8х50, дават ги до 20 кила да носят, а завесата е 3 кила. Материалът е тухла четворка. Edited March 1 by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 1 Share Posted March 1 A видията ти колко е дебела? Комплект с дюбелите ли беше? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 1 Share Posted March 1 (edited) Както казва Ангел. Дюбела въобще отворил ли се е? И дюбела за тухли ли е или просто някакъв? Edited March 1 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted March 1 Share Posted March 1 Дюбелът е универсален, товароносимостта 20 кила е за тухла четворка, за винтове ф4.5 - ф6. Винтът е ф4.5. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 1 Share Posted March 1 6 minutes ago, earache said: Дюбелът е универсален, товароносимостта 20 кила е за тухла четворка, за винтове ф4.5 - ф6. Винтът е ф4.5. ф4.5 е малък явно. Той не разтваря достатъчно дюбела в стената и затова ти се измъква. Ако искаш си направи тест с извадения дюбел. Навий му винта и ще видиш, че почти нищо няма да се промени. Сложи му винт ф6 и няма да има проблем. Това при положение, че този дюбел не ти е разширил отвора в стената след двете вадения. Ако го е разширил, ще трябва да сложиш още по-голям - ф10 с винт ф6-8. Може да пробваш с дюбел за тухла. Има повече оребрения. В Хоум Макс се продават дюбели и видии насипно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted March 1 Share Posted March 1 2 hours ago, earache said: Дюбелът е универсален, товароносимостта 20 кила е за тухла четворка, за винтове ф4.5 - ф6. Винтът е ф4.5. Това не отговаря на въпроса дали дюбела е бил отворен или не. Може да му трябва по-дебел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted March 1 Share Posted March 1 Това може да ти е полезно https://www.youtube.com/shorts/nrqm6mKxkBw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted March 2 Share Posted March 2 Моя позната иска да й преинсталирам лаптопа, Уиндоус 10-ката й е легален, на нейно име, но не помни нито име на акаунт, нито парола, нито рег. ключ. - Въпросът ми е, има ли как да узная или "извлека" информация относно майкрософт акаунт и регистрационен ключ чрез някаква програма, преди да тръгна да го преинсталирам. Питам, защото ми излиза информация само как се прави акаунт и нищо повече. Благодаря Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted March 2 Share Posted March 2 3 Simple Ways to Find Your Windows 10 Product Key Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted March 2 Share Posted March 2 (edited) 27 minutes ago, plameni said: 3 Simple Ways to Find Your Windows 10 Product Key Благодаря, куца ми английския език и затова не можех да се справя с търсенето. Мога ли да попитам също: - Дали всеки път ключа се запаметява от майкрософт каунта. -Има ли как да се разбере пощата на майкрософт, чрез която се влиза в майкрософт като username и да се замени паролата. - Как да разбера с един продуктов ключ, на колко компютъра мога да активирам уиндоусите (защото аз вкъщи, вече съм активирал два компютъра с един акаунт/ключ) Благодаря. Edited March 2 by Ton4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpI7_FiRe Posted March 4 Share Posted March 4 Някой разбира ли от вейпове? Взех си няколко еднократни от близкия магазин и ми харесаха, та реших да си взема някакъв по-евтин (до към 40на лв) и да си купувам само течност, защото ще излиза доста по-евтино май. Приемам и препоръки за течности. От Пловдив съм, гледам че има няколко магазина за ел цигари, но искам мнение към какво да се насоча, а не в магазина да ми пробутат нещо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted March 6 Share Posted March 6 Не разбирам, тука всичко наред ли е? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted March 7 Share Posted March 7 Кое те притеснява? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts