Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

On 11/25/2022 at 12:26 PM, RaptoR said:

Верно - оня магазин и той е оперативно интересен!

Ония магазин няколко пъти се опитах да му дам шанс - така и не съм намерил нещо, което да ми хареса там. Факт е, че е винаги празен. С жена ми се шегуваме, дали е случайно, че между месарски магазин и ресторант има ветеринарна клиника :lol:

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

27 minutes ago, Antares said:

Ония магазин няколко пъти се опитах да му дам шанс - така и не съм намерил нещо, което да ми хареса там. Факт е, че е винаги празен. С жена ми се шегуваме, дали е случайно, че между месарски магазин и ресторант има ветеринарна клиника :lol:

странно - явно не е успял да тръгне. Малко след откриването бях там, понеже обядвахме в Греко и направо ахнах - купих тестово - отлично. Имаше и много хора. Сега откъм какво е празно - хора или стока или и двете? 

33 minutes ago, RaptoR said:

странно - явно не е успял да тръгне. Малко след откриването бях там, понеже обядвахме в Греко и направо ахнах - купих тестово - отлично. Имаше и много хора. Сега откъм какво е празно - хора или стока или и двете? 

За стока - не знам. Вече не влизам там. Сравнително често минаваме на път за парка и от време на време можеш да видиш един клиент вътре. Иначе дори и като влизах - учудващо малко видове месо за големите си размери. На тема мръвколяк вече периодично raid-ваме Ново Мес на Асеновградско в делничен ден предиобед (че да няма много народ) и пълним камерата до горе.

И като напълниш до горе камерата, Пешо. Какво си мислиш, че правиш!? След това от камерата вадиш абсолютно същото лайно като от Билла да речем. Месото НЕ ТРЯБВА да се замразява!

1 hour ago, gado said:

И като напълниш до горе камерата, Пешо. Какво си мислиш, че правиш!? След това от камерата вадиш абсолютно същото лайно като от Билла да речем. Месото НЕ ТРЯБВА да се замразява!

Тъкмо цял ден мислих как да му го кажа нежно... Ма поне не е прано, уж... 

1 hour ago, gado said:

Малко крайно се изказваш май? 
Месото НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМРАЗЯВА ПОВТОРНО. А точно това се случва след покупка от хранителните вериги и магазини. 
Другия вариант е да го направиш на буркани, щото друго не се сещам какво може да го направиш, като си заколиш прасе или теле и т.н. 

11 minutes ago, XMD said:

Малко крайно се изказваш май? 
Месото НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМРАЗЯВА ПОВТОРНО. А точно това се случва след покупка от хранителните вериги и магазини. 
Другия вариант е да го направиш на буркани, щото друго не се сещам какво може да го направиш, като си заколиш прасе или теле и т.н. 

Васко, недей така, моля те. Замразиш ли, НЕшоково, - край. Никога не е същото. И съсипвайки преснината, имаш около 6 месеца, след тва хептен си бетер кауфланТа
Тряя вакуум, азот - абе никога не е същото! 

Edited by RaptoR

Еее начи , за едно и също говорим. Ама пусто ми, е много трудно да се изразявам в писмена форма…

Оптималния вариант,  прясно заклано, шоково замразяване, размразяване в хладилник. Всичко друго след това е компромис. 

Ако го вземеш от магазина, охладено ( Кауфланд, Била, НовоМес и прочие) взимаш в предвид, че уж е било шоково замразено,за да си го купиш от витрината охладено… Не трябва да се замразява повторно. 
Няма как месо внос от Испания, Чили, Аржентина да ти е прясно. 

19 hours ago, gado said:

Приемам, че си прав. Но дори и така - месото е по-добре от това, което купувам от повече супери и хипери. А с темповете, с които го унищожавам - ако трябва преди всяка манджа да бия път до там - по-добре да си поръчвам дюнери от аладина...

При всяко едно замразяване водата в клетките замръзва във формата на едни доста бодливи кристали (образно казано), които пукат клетъчните мембрани. За това и после ядете ластикът на жилката. Да, колкото по-шоково е замразяването, толкова по-не бодливи израстват тези кристали и толкова по-в слаба форма съсипват клетките. Но съсипването го има винаги, когато се замразява. А, когато замразяваш месо емнайста цедка, полученият продукт след размразяването е почти същият като качество. Както и продуктът който ще изтропкаш на сутринта в белия трон. От мен толкова.

Изгоря ми единия фар на колата отпред. Крушката е няква странна за мен, сефте я виждам HIR2 гледам на Филипс са били сложили от опел. Такива крушки от къде е най-добре да взема - по бензиностанциите или някой магазин за лаппи или за авточасти?

И май е 1 за къси  дълги. Поне като опитах да включа дълги пак не светна, та от там вадя извод, че някаква би, не че разбирам

photo_2022-12-01_15-39-09.thumb.jpg.fe91de4a6f8ead19221a2c1b1517924d.jpg

Бих препоръчал да отидеш в най-близкия хипермаркет, но там нещо не ми излизат такива крушки. Затова: https://autopro.bg/krushka-osram-9012-hir2-12v-55w-1-br

Имат магазин на Коматевско.

И имай готовност да вземеш 2, в случай че като смениш изгорялата, свети по-различно от другата. Това ако те дразни де. Мен би ме дразнило.

1 hour ago, mIRCata said:

Изгоря ми единия фар на колата отпред. Крушката е няква странна за мен, сефте я виждам HIR2 гледам на Филипс са били сложили от опел. Такива крушки от къде е най-добре да взема - по бензиностанциите или някой магазин за лаппи или за авточасти?

И май е 1 за къси  дълги. Поне като опитах да включа дълги пак не светна, та от там вадя извод, че някаква би, не че разбирам

Не ходи по хипермаркети. Боклуци на боклуците бол. Или на "маркова" бензиностанция, където ще те дялнат, или при персоналния ти автоелтехник, какъвто подозирам нямаш. Каквото и да е, но не хипермаркет.  

Edited by RaptoR

Монтаж на нова стойка за външно тяло на климатик води ли се промяна по фасадата? Сградата е нова и има предвидени стойки, които са под изолацията. Моята обаче ми се е паднала от Кроки явно и се клати да си ебе майката. Монтажистите не искат да поемат отговорност, ако монтират върху нея. Но ако монтират нова стойка, тя ще е върху изолацията, оттам въпроса ми.

3 minutes ago, earache said:

Монтаж на нова стойка за външно тяло на климатик води ли се промяна по фасадата? Сградата е нова и има предвидени стойки, които са под изолацията. Моята обаче ми се е паднала от Кроки явно и се клати да си ебе майката. Монтажистите не искат да поемат отговорност, ако монтират върху нея. Но ако монтират нова стойка, тя ще е върху изолацията, оттам въпроса ми.

НИКВИ грижи. Тва не ти е Англия. Ясно е, че стойката е турена с гъза си и не искаш климатикът ти да падне, естествено и никой не е идиот да поеме гаранция. Или да разкрият внимателно около захватите на старата или си слагай нова и да не ти пука. Старата може да оформиш като гнездо за прилепи, но там са друга серия уроци :laughing1:

Edited by RaptoR

19 hours ago, mIRCata said:

И май е 1 за къси  дълги. Поне като опитах да включа дълги пак не светна, та от там вадя извод, че някаква би, не че разбирам..

Аз вече взимам всичко друго но не и Осрам или Филипс.
Крушките, които са им за магазините нямат нищо общо с тези, които излизат в колата от завода. Изключително кратко изкарват.

Разбира се това важи и за китайски боклуци.

ЗА 10 секунди - това е полско:

https://www.emag.bg/halogenna-krushka-amio-hir2-9012-12v-55w-1-broj-01125-2000052070/pd/DV4G1DMBM/

иначе има много хубав документален филм за картела на крушките..

Здравейте,

Ако си купя видеокарта втора ръка с опцията преглед и тест по Спиди, възможно ли е като ми я доставят до адреса, шофьора да се качи до домът ми и в рамките на тези 15мин да я тествам на моя комп.

Има ли някой да е минавал през подобна процедура чрез някоя от фирмите доставчици

По скоро си носиш машината в техния офис( барабар с монитора за всеки случай и тестваш там. По-добре си говори със самите спиди, те могат да ти кажат може или не може и какво

28 minutes ago, mIRCata said:

По скоро си носиш машината в техния офис( барабар с монитора за всеки случай и тестваш там. По-добре си говори със самите спиди, те могат да ти кажат може или не може и какво

Аз, каквото и да питам в информационната им служба - те всичко дават и всичко може, но в реалноста е друго.

- Аз и преди съм повдигал подобни въпроси за куриерски компани тук в този чат, поради несъответствието на това какво ми казват техните телефонни калинки и какво всъщност е в реалността - и затова питам, дали някой е минавал по този път.

( иначе един български влогър в ютуб, качва, че можело, но трябва да се заяви преди това)

2 hours ago, Ton4o said:

Здравейте,

Ако си купя видеокарта втора ръка с опцията преглед и тест по Спиди, възможно ли е като ми я доставят до адреса, шофьора да се качи до домът ми и в рамките на тези 15мин да я тествам на моя комп.

Има ли някой да е минавал през подобна процедура чрез някоя от фирмите доставчици

Може.