Mockingbird Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Право - право..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 10, 2022 Share Posted November 10, 2022 (edited) Следващият път ще викам бате Виден да ми дупчи плочата като се наложи. Да не казвам как се прави 2 дупки по 50мм. за да вкарам 2 тръби по 1" за парното.... Навсякъде излиза желязо, щях да си навия двете ръце на възел с къртача.... Та дупчих 8 милиметра дупки, къртя в околовръз, после няма как да вкарам шлайф да махна арматурата, та дай да режем с електрожена..... Като слагаха котела после, дойдоха пичовете с машината с диамантена глава, вода и прочие. Изяде бетон, арматура всичко..... Edited November 10, 2022 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 10, 2022 Share Posted November 10, 2022 И за под 20 секунди с диамантената глава нали Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 (edited) Имам една тръба за канал (ф10 на око, PVC или PET), която е хоризонтална. Към нея ще ръгна пералня и сушилня. Но това хоризонталното леко ме бъгва и обмислям да го завия нагоре с коляно или дъга. Та те как се свързват към тръбата? Рязане и лепене? Edited November 11, 2022 by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 (edited) Няма как мръсна вода да е Ф10, Ф16 е 1/2 и е минимум за права вода. Попринцип за такова нещо се слага Ф50, като за тях се продават маншони и директно пъхаш тръбата на пералнята/сушилня/миялна вътре. Ако е нещо от рода на Ф25, или 36 с едно коляно директно пъхаш маркуча вътре. Коляно задължително, хоризонтална тръба не е О.К. П.П Режеш тръбата малко и лепиш с ПВЦ лепило, дали ще е коляно, други тръби, тетки, каквото ти душа иска. Само си измери точния диаметър. Edited November 11, 2022 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 А, една нула съм изпуснал. Или пък съм го дал в см. Все тая де. Маншоните ясно, но самото коляно как се свързва с тръбата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Колното се лепи с ПВЦ лепило, няма мърдане после или капка да падне. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Къде мога да отида в Пловдив да ми сменят протектора на телефона? След последното изпускане стана зле и трябва да се смени. Търся да е с добро качество, не да трябва да го махам след няколко дена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Еми някъде на Руски ? Виден нали имаше някакви познати там дето се занимават с всичко свързано с телефони. Аз последно ходих при един човек тук до вкъщи. Точно преди линиите на 6ти септември има една пешеходна пътека(уличката за Младежка) и там на ъгъла е магазинчето. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Последно ходих преди месец в подлеза на Тримона. Имат някаква машина за рязане, та има силиконови с нишки, та стъклени с не знам кво, имаше поне 5-6 вида. Отделно си имаха и опаковани, ако тея не се харесват на клиента. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 1 hour ago, netrootbg said: Къде мога да отида в Пловдив да ми сменят протектора на телефона? След последното изпускане стана зле и трябва да се смени. Търся да е с добро качество, не да трябва да го махам след няколко дена. Аз мога да ти дам протектор. Не можеш ли да си го смениш сам? Лесно е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 1 hour ago, jozo said: Последно ходих преди месец в подлеза на Тримона. Имат някаква машина за рязане, та има силиконови с нишки, та стъклени с не знам кво, имаше поне 5-6 вида. Отделно си имаха и опаковани, ако тея не се харесват на клиента. Точно за това нещо питах. Ще ги видя. 1 hour ago, w00x said: Аз мога да ти дам протектор. Не можеш ли да си го смениш сам? Лесно е. Мога. Но е друг въпрос дали ще имам време и няма да ме мързи :). Като наближи времето ще ти пиша. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 4 minutes ago, netrootbg said: Точно за това нещо питах. Ще ги видя. Мога. Но е друг въпрос дали ще имам време и няма да ме мързи :). Като наближи времето ще ти пиша. 5 минути отнема. Максимум. За какъв телефон? Айфон ли? На тия места ще ти вземат 30-40лв за протектор + поставянето, при положението, че протектора само се продава за 10-15. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 2 minutes ago, w00x said: 5 минути отнема. Максимум. За какъв телефон? Айфон ли? На тия места ще ти вземат 30-40лв за протектор + поставянето, при положението, че протектора само се продава за 10-15. Poco X3 Pro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 А. Е за него нямам. Мислех, че за Айфона си търсиш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Писна ми да нося по два телефона. От доста години съм с андроид поради тази причина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 5 hours ago, jozo said: Колното се лепи с ПВЦ лепило, няма мърдане после или капка да падне. А в железарията няква муфа ми предложи лелята и в някво клипче гледах, че няма нужда от лепене, понеже била гумирана отвътре. Чудя се дали да не го снадя така с такава муфа, че и горелката нещо не си я намирам къде съм я потурчил и не знам как ще го лепя иначе това коляно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 2 hours ago, earache said: А в железарията няква муфа ми предложи лелята и в някво клипче гледах, че няма нужда от лепене, понеже била гумирана отвътре. Чудя се дали да не го снадя така с такава муфа, че и горелката нещо не си я намирам къде съм я потурчил и не знам как ще го лепя иначе това коляно... Щом има гумирана муфа вземай нея и я слагай. Иначе за коляно взимаш такова лепило https://markita.net/lepilo-za-pvts-trabi-0180-vektor.html или подобно мажеш тръбата, пъхаш коляното и чакаш 1 час. След което си готов. 3 hours ago, netrootbg said: Точно за това нещо питах. Ще ги видя. Доволен съм, хареса ми че го режат с различен размер и за различен кейс. Тея готовите като ги сложа са по-големи и кейса ги надига. Тук с десета ли е по-малко, застава плътно и не се отлепя. Най-твърдия вариант, наистина беше скъп, но сигурно аи заслужава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 5 hours ago, netrootbg said: Poco X3 Pro Бреееейй, узряла една... 4 hours ago, earache said: А в железарията няква муфа ми предложи лелята и в някво клипче гледах, че няма нужда от лепене, понеже била гумирана отвътре. Чудя се дали да не го снадя така с такава муфа, че и горелката нещо не си я намирам къде съм я потурчил и не знам как ще го лепя иначе това коляно... Нищо не е гумирано, всички фитинги на всички размери са с гумени опръстени. Бахти, тва като видя някой толкова бос за елементарни неща и се чудя - де сте расли, де сте пасли? Я сподели - да не си професионален копченатискач? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Оффф, мисирино, сопри се! Не всички са като нас, професионални разбирачи от всичко и всъщност нищо професионално разбиращи…. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Има и някви по-сложни неща във ВиК ли, че това се води елементарно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 Абе то че има, има. Ама не му обръщай внимание на вселенския мисунгер… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 16 minutes ago, earache said: Има и някви по-сложни неща във ВиК ли, че това се води елементарно? Има невероятно по-сложни неща във ВиК, като каналът е като за дебили буквално. Затова съм и толкова учуден. 8 minutes ago, Mockingbird said: Абе то че има, има. Ама не му обръщай внимание на вселенския мисунгер… Кат ти изпаткам един зад врата, че да си плеснеш носа в салатата Да ми кажеш извън примерно геотермалките какво по-точно професионално има у ВиК-то, дето да ти се налага да знаеш? За един прЕател питам. Освено ако естествено не градиш нЕкой ВЕЦ или не мериш водата на язовир? За домашното говоря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 За домашното... Отдавна не го кусвам оти станах голяма риба и надувам тегави уискита Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 11, 2022 Share Posted November 11, 2022 48 minutes ago, RaptoR said: Има невероятно по-сложни неща във ВиК, като каналът е като за дебили буквално. Затова съм и толкова учуден. Които си правил, или за които си чувал? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts