vinyl_master Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Няма логика, освен да въртиш на обратно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Еее, ко ма напраихте бе... не е наобратно. Това е бормашината: https://www.bagira.bg/7725/перфоратор-skil-с-sds1743aa-600w-0-1100 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Освен да ти е строшена машината друго не виждам като вариант. Дупка в тухла с чук и отвертка можеш направи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Удара работи ли ? с Ф8 бургия дънихме като слагахме кухнята в Калофер в бетон, който е праве с речни камани. Ставаше относоително лесно, няма как тухлата да е по-твърда от този бетон Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Тухлата на практика е ФАФЛА. Нямам по-омразна работа от да хващам дюбел в тухла. С винтоерт може даже да пробива. Машината му нещо не е в ред, а иначе е хубава марка. Друг вариант е да си мисли, че е тухла, но да не е тухла или нещо да има в тая стена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 (edited) 2 hours ago, earache said: Еее, ко ма напраихте бе... не е наобратно. Това е бормашината: https://www.bagira.bg/7725/перфоратор-skil-с-sds1743aa-600w-0-1100 Освен да не е тухла няма друга причина. Подобно трудно пробиване съм срещал само в апартамента с дъртия бетон който е на 50г++. Както са казали по-горе ако е тухла, фаянс само пробиване без удар да не се строши нещо. ЕДИТ: да не е четворка дупка-дупка запълнена с желязо и бетон за по здраво? Edited November 9, 2022 by UzITo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 7 minutes ago, RaptoR said: Тухлата на практика е ФАФЛА. Итонга може би, но тая е няква доста твърда четворка. Не съм пробвал, но бетон (без стомана) може би ще е по-ронлив от нея. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 1 minute ago, earache said: Итонга може би, но тая е няква доста твърда четворка. Не съм пробвал, но бетон (без стомана) може би ще е по-ронлив от нея. Точно пък итонгът не е - той е мек, не кух. Ефекта на ФАФлата го има само при четворката. И ако не се работи внимателно просто нищо не може да хване в нея. Аз винаги работя на поне 10см дълбочина. И включиш ли удара ако не си вниматалене и потрошиш междуребрията - забрави. Или тъпкане са нещо (а кухината е огромна) или нова дупка... За пръв път от тебе чувам за такива четворки... То направо зами ги снимай да ги видим, че е чудо нечувано Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 (edited) Ето я. Аз пробивам на 20 см отстрани на дограмата, на 6 см от тавана. То вярно, че и това го прави мега неудобно, но все пак позицията на краката са ми като за бутане на автомобил. За стълба абсурд, качвам се на масата направо. Неска имам и една дупка по средата над дограмата да правя, не ми се мисли това какво е. EDIT: Ся се разрових и гледам в предварителния договор пише, че зидарията била планирана с такива тухли: https://www.wienerberger.bg/produkti/steni/porotherm-steni/porotherm-25-nf.html. И си ми изглежат баш такива. Edited November 9, 2022 by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 (edited) Това е щурц. За чий чеп ще дупчиш там признавам, че нямам идея. Като гледам май е от готовите, но не съм сигурен. Ако са го ляли там на място - тежко ще е. А в тия тухли няма нищо особено - обикновени тухли с размер на 1.5 четворка Edited November 9, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Тия тухли били керамични, ся като се загледах в описанието. Предполагам по-различна бургия се иска? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Че те всички тухли са керамични! Не се иска нищо съществено, надявам се не пробиваш с бургия за метал Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 И лелята в железарията тъй рече, по-скоро ми била маломощна машинката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Емии, Bosch или Makita. И проблема се решава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Дупка в тухла с ръчна дрелка ще стане, само с правилната бургия, даже може и не правилна да е просто да не е с изпята песен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Ми ще я снимам довечера бургията, но не изглеждаше много износена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Just now, earache said: Ми ще я снимам довечера бургията, но не изглеждаше много износена. Има ли отпред "диамант"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Има ей такава пластинана върха: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Е не, това е скандално… Пускай машината на въртене плюс удар и бой. Не виждам причина да се мъчиш повече от минута-две на всяка дупка. Освен ако самата машина не е наред нещо…Свредлото е стандартно бетон/тухла. Но дори и с износено пак се пробива бързо…. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 2 minutes ago, Mockingbird said: Пускай машината на въртене плюс удар и бой. Аз точно тоя режим ползвах. Но от доста места ми казаха да махна удара, за да не раздробя тухлата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Ква минуте бе, брат?!?! Аз за няма и 20 секунди минавам през плочата на покрива и вкарвам дюбел 12х26!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 11 minutes ago, earache said: Аз точно тоя режим ползвах. Но от доста места ми казаха да махна удара, за да не раздробя тухлата. То така е правилно, но като не става включваш удара…. 11 minutes ago, RaptoR said: Ква минуте бе, брат?!?! Аз за няма и 20 секунди минавам през плочата на покрива и вкарвам дюбел 12х26!!! Да бе, гледай да не минеш за 20 секунди…. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 5 minutes ago, Mockingbird said: То така е правилно, но като не става включваш удара…. Да бе, гледай да не минеш за 20 секунди…. Ами ела да ти покажа ако искаш, че са и по-малко от 20! Верно има кухина, пак си минавам И през 8 см бетонна плоча най-отдолу. Само че аз работя с Бош, леко посинелият Бош.... Даже и втора ръка е ми трябва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 Няма нужда сега да дупчиш допълнително покрива….за да загубиш шише ракия… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 9, 2022 Share Posted November 9, 2022 9 minutes ago, Mockingbird said: Няма нужда сега да дупчиш допълнително покрива….за да загубиш шише ракия… При положение, че съм изправил 42 колони горе х4 дупки няма нужда да ми казваш как съм ги правил Вместо това ще вземете да дойдете с Борислав да издумкаме кило-две врат горе! Оня като го знам ще иска да сложи веднага волтаици АХАХАХА Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts