kotora Posted April 8, 2022 Share Posted April 8, 2022 Как се отпушва дренажа на хладилник ? С тънка тел ми се струва доста рисковано Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 (edited) Как се подават сигнали за нарушения на НСО? Един дебил изскочи да изпреварва в насрещното, където бях аз със семейството си и започна да мига да му правя път. Дори не беше пуснал сирената, само бурканът му мигаше... Даже не буркан, ами две мижави лампички (синя и червена) на предното стъкло. Edited April 9, 2022 by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 (edited) Пиши до шефа им https://m.president.bg/bg/contacts Edit: Сигурно са изпреварвали "по неотложност". Edited April 9, 2022 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted April 9, 2022 Share Posted April 9, 2022 Като имат неотложност да влезнат в специален режим на движение. Писах на Румен, да видим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted April 10, 2022 Share Posted April 10, 2022 22 hours ago, earache said: Как се подават сигнали за нарушения на НСО? Един дебил изскочи да изпреварва в насрещното, където бях аз със семейството си и започна да мига да му правя път. Дори не беше пуснал сирената, само бурканът му мигаше... Даже не буркан, ами две мижави лампички (синя и червена) на предното стъкло. Би трябвало да имат инспекторат към службата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Здравейте. АКо искам да отида до Хижа Здравец, ще ми трябва ли винетка, понеже няколко човека от околни села ми казват, че не било нужно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Не мисля - поне за трасето към вилата през Първенец и Храбрино знам, че минаваме метър. Предполагам и за Марково важи тая схема, а едва ли някой ще монтира камери само за х.Здравец. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Даже за околовръстното ти трябва винетка . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Just now, netrootbg said: Даже за околовръстното ти трябва винетка . Глупости Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Абе и аз така знам, че веднага след табелата и ти трябва винетка включително и за околовръстното, защото и там съм виждал от тези баничарките на BGTOL, както и на кръговото на Хижа Здравец, но това беше преди години - а сега няколко колеги ми казаха, че имало някакви промени, но ми се искаше да чуя повече коментари. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 14 minutes ago, Ton4o said: Абе и аз така знам, че веднага след табелата и ти трябва винетка включително и за околовръстното, защото и там съм виждал от тези баничарките на BGTOL, както и на кръговото на Хижа Здравец, но това беше преди години - а сега няколко колеги ми казаха, че имало някакви промени, но ми се искаше да чуя повече коментари. Няма промени. Може да се правят на луди, но ти си поемаш риска. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 18 minutes ago, Ton4o said: Абе и аз така знам, че веднага след табелата и ти трябва винетка включително и за околовръстното, защото и там съм виждал от тези баничарките на BGTOL, както и на кръговото на Хижа Здравец, но това беше преди години - а сега няколко колеги ми казаха, че имало някакви промени, но ми се искаше да чуя повече коментари. Още в началото на тия истории близките до Пловдив села изригнаха. За Коматево - Първенец - Храбрино гарантирам, че винетен знак НЯМА. Проверявал съм, защото в един момент осъзнах, че се разкарвам до вилата с градската кола без винетка. Никакви грижи. Ето и разправиите около Ягодово и Катуница. Към Марково не съм ходил отдавна и не знам дали има знак. https://darikradio.bg/sled-agodovo-i-katunica-otpada-vinetkata-i-za-oste-edna-patna-otsechka-do-plovdiv.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 За околовръстното със сигурност ти трябва винетка. https://maps.app.goo.gl/JqVKu66gNT1TghVSA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 4 minutes ago, Mockingbird said: За околовръстното със сигурност ти трябва винетка. https://maps.app.goo.gl/JqVKu66gNT1TghVSA То по принцип и за Асеновград си трябва, но никой никого не закача. Някой виждал ли е тол кола близо до града освен на Кемера? Не знам до Труд как е положението, но след данданиите мисля оставиха хората на мира. Същото стана и в София. Тогава тулупа лично разпореди, понеже нали АПИ му е бащиния... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Да, той тулупа разпореди за София и го има официално и за Варна важало същото, като също го има официално - докато при нас в Пловдив, явно е някакво негласно договаряне и затваряне на очите на съответния орган. Доколкото си спомням, някога на селата им е било предложено вместо "села", да се включат като квартали на Пловдив, тогава винетките отпадат, но знам, че селата се дърпат, заради по-ниските им данъци сгради и автомобили. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 (edited) Това че не те закача, не значи че не може да изгориш. Околовръстното и пътя към Асеновград е републиканска пътна мрежа и винетката е задължителна... Всъщност големия проблем на Пловдив е, че е единствената община в България, съставена от едно-единствено населено място и е заобиколена от републикански пътища... И проблема не е само до винетката... Edited April 12, 2022 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 И въпректи това проблеми реално няма и явно изобщо не е случайно, а именно за да няма брожения. За трасето до Храбрино, а вероятно и чак до Ситово съм абсолютно сигурен. Напълно логично е същото да бъде положението и с Марково, Брестник, Куклен, цялата яка. Няма снимачка по трасето и до Асеновград, уж имало винетен знак до караулката, но коли на бгтол никога не съм виждал или чувал да стоят по отсечката. Ходил съм неведнъж до разсадника до КЦМ без винетка... На изток снимачката е чак на кантон Садово, но почти ежедневно бгтол кола стои на Кемера. Не знам как е положението на север, но ако не се лъжа снимачката е след Труд. Който пътува нататък да каже. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 Колите на bgtoll не са единствените които снимат за винетка... Камерите на АПИ правят същото. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 28 minutes ago, netrootbg said: Колите на bgtoll не са единствените които снимат за винетка... Камерите на АПИ правят същото. А ся прочети пак какво съм написал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 Е хубаво де, това че не се вижда кола на BG Toll, означава ли, че не се изисква винетка? И ако видите кола на BG Toll какво - обръщате наобратно ли? Не ми отговаряйте, въпросите ми се риторични. Аз съм си стриктен и ако нямам винетка - не излизам. И до Джъмбо не съм ходил без винетка. Къде видя камера - намалям допълнителни и изибщо не ме интересува за винетки ли е, приброителна ли е или за скорост. Не искам да го казвам, ама за т'ва сме на тоя хал - щото всички се чудим как да се изтарикатим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 28 minutes ago, vikktor said: Не искам да го казвам, ама за т'ва сме на тоя хал - щото всички се чудим как да се изтарикатим. +1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 28 minutes ago, vikktor said: Аз съм си стриктен и ако нямам винетка - не излизам. И до Джъмбо не съм ходил без винетка. Къде видя камера - намалям допълнителни и изибщо не ме интересува за винетки ли е, приброителна ли е или за скорост. Не искам да го казвам, ама за т'ва сме на тоя хал - щото всички се чудим как да се изтарикатим. Тук не става въпрос за изтарикатяване изобщо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 Тъй като лятото ще ходим в Гърция и се сетих, че имам теглич, та има ли някаква драма при влизане/пребиваване ? Имам основата, която е самата задна греда на колата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 9 minutes ago, kotora said: Тъй като лятото ще ходим в Гърция и се сетих, че имам теглич, та има ли някаква драма при влизане/пребиваване ? Имам основата, която е самата задна греда на колата. И аз останах като гръмнат, но подлежиш на глоба - тия са ТОТАЛНИ ИДИОТИ Махни го ако можеш. Също така и радари не трябва да има видни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 13, 2022 Share Posted April 13, 2022 (edited) Няма как да го махна, част от колата е. Моя просто е без тоя капак по средата. Edited April 13, 2022 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts