Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Ми аз де да ги знам къде са тия лабоартории :) ... на лекар не съм ходил от 25 години, на лаборатория от 30 сигурно (ако изобщо), тепърва да губя време и за тия простотии, не е истина просто. Не стига че последната година не ходя никъде, само до магазина...  То и затова не съм се ваксинирал, ама накрая май май..., а и имам съмнение, че съм го изкарал, че ме удари нещо в стомаха последната година и нещо, ей така изведнъж точно Март 2020-та.... дали ще се разбере от тия тъпи бързи тестове, че майка ми също май го прекар(в)а, а 2 теста й правиха и уж нищо, ама всички показатели показват пост-ковид.. Да е*а.

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Всичко е толкова простичко и елементарно, отнема къмто общо 10 минути... Аз сертификата си го имам като pdf в телефона. 
Колосалният дебилизъм на стадото обаче ни държи смело на първо място в негативните класациЙ както обикновено се случва, когато не 80%, а над 90% от наличния материал са малоумни кретени. 

Гадното за такива като мен е, че съм го карал, имам имунитет, но понеже е преди повече от 6 месеца съм untermenshen и аз.

Това, че някой го е карал не значи нищо. Има имунитет за определен шам и може да те повтори. За това и лекарите, които са карали след 6 месеца са и ваксинирани, както мисля и Виден направи.

Учудвам се наистина на колосалния дебелизъм, хората хабят толкова енергия, да доказват как ваксината ще ги убие, как ги следят на 5Г и как ся ще протестираме за зелен сертификат, като за 10 минути минават и забравят. Хем и зелен сертификат щяха да имат и сега да не реват, къде ли не, че им нарушавали човешките права...

Развива се гайката, която се вижда на снимката. От самия самя радитор вече има "кранче", което също се маха с развиване. От едната страна има гайка към радиатора, от другата страна зависи. Ако е стоманена тръба ще има резба на тръбата и ще е навито към нея, ако е ППР тръба, ще има фитинг отново с гайки.

Edited by jozo

12 hours ago, jozo said:

Има имунитет за определен шам и може да те повтори

Не и да.

По твоята логика и ваксината, която имаш не ти върши работа, щото е направена като ги нямаше половината сега активни щамове.

Даже прекаралите го имат антитела срещу повече белтъци на вируса, а не само за шип-а, който ваксината вкарва.

Edited by mIRCata

1 hour ago, earache said:

Такава термоглава как се маха от вентила? (не е с развиване)

IMG_20211021_072741.jpg

Ако искаш да свалиш само главата, без крана, който е на тръбата би трябвало да се развърта с гайка. Скоро правих такова упражнение, че се сцепи пластмасата. При мен завъртях главата на 5, след което завъртях гайката на самата глава и се отвъртя. От долу остава да стърчи само една "пишка", на която обратно нанизваш новата глава.

Ами тази пишка ти е патрона бе, Слакър.... Моите са вече толкова остарели, че се ронят тия пластмасови ребърца... :laughing1:

И да - ваксината не ти върши никаква работа срещу мутации. И въобще кой и къде е казал, че ваксината е някаква панацея? Аз ваксиниран останах без нос пак две седмици, защото кака ти ми го домъкна втори път - още не можем да вденем откъде накъде първия път не го е карала, но се оказа няма антитела - понеже не ме слуша и не се ваксинира навреме и за капак взе да ходи по болници за някакви тъпи изследвания. Че и майка си зарази. 

26 minutes ago, RaptoR said:

ваксината не ти върши никаква работа срещу мутации

Като сега върлува мутация, за къв чеп ми е ваксина от преди година по тази логика? Щом е безполезна?

Аз до колкото знам, ваксините изграждат имунитет срещу специфичния за шип-а на вируса белтък. А той не се влияе за момента от мутациите, запазва се. Т.е ваксините трябва да помагат и за по-новите щамове.

И да, те не са панацея. Не те защитава да не го хванеш, а помагат да го изкараш по-леко, защото тялото ти вече го разпознава и реагира по-бързо да го унищожи преди да достигне количества, които да почнат да носят сериозни вреди на тялото. Уж.

Ето, аз лично виждам 2 различни неща при ваксинирани хора.

Както писах в другата тема - много са странни нещата с тоя вирус. Виждаме и двете крайности при всички, дори там където не се очаква. Ваксиниран / не ваксиниран, здрави прави или хронично болен - при всички имаме случаи на тежко боледуване, и при всички имаме и случаи да не разберат, че го карат. Пълен ташак са нещата. Уж ваксинирания и здрави се очаква да го минат леко - умират, уж хронично болните и не ваксинираните ги чакаме да се тръшнат и да са зле, даже може и да умрат - не разбират, че го карат.

Остава обаче да се види % при всяка група какви са, че да може да се извадят верни изводи.

Edited by mIRCata

Казах, че ваксината не е панацея, никъде не съм казал, че е безполезна! Слакър! И от ден едно си повтаряме, че всеки го удря в слабото място и благодарим, че не закача (поне засега) децата ни. 

43 minutes ago, RaptoR said:

ваксината не ти върши никаква работа срещу мутации

12 minutes ago, RaptoR said:

Казах, че ваксината не е панацея, никъде не съм казал, че е безполезна

Само обясни, че не ставала за новите.

Ти какво разбираш нещо да е безполезно? Защото за мен е нещо, което не върши работа.

Ваксината е за щам А(тогава я мислиха, за това е правена). Сега върлува щам Д. Ако по твоите думи, ваксината не върши работа и не го спира тоя щам Д - каква е? Безполезна. Пък дори и да не си го написал директно. Изводите са такива.

За мен ваксините за момента помагат. Помагат тялото бързо да разпознае вируса и да има подготвен имунен отговор като го хванеш. Така, че да го спре да се размножи до размери когато ще нанесе вреди.

Повторното ваксиниране не те ваксинира за новите щамове - ваксините са едни и същи, просто ти поддържат високо ниво на антитела, вместо да има време да се регистрира, да се произведат. С ваксината караш тялото да ги произведе предварително и се пести време и е по-малко вероятно да стигнеш до усложнения.

14 minutes ago, mIRCata said:

Ти какво разбираш нещо да е безполезно? Защото за мен е нещо, което не върши работа.

Ваксината е за щам А(тогава я мислиха, за това е правена). Сега върлува щам Д. Ако по твоите думи, ваксината не върши работа и не го спира тоя щам Д - каква е? Безполезна. Пък дори и да не си го написал директно. Изводите са такива.

Хич не са такива изводите - казвам ти го от първа ръка. И между другото ако не ти е светнало тия ваксини хич няма да са ни последните. Предполагам може да се сетиш защо. Само дано не се пръкне чума връз чума, че тогава вече не знам.

• 2 weeks later...

Въпрос: 

Как да попълня формуляра за адреса в Aliexpess, тъй щото да не ми носят пратките у дома, а да идат в пощата (централна) до поискване? 

Няма специфичен метод за попълване. 99% от пратките по подразбиране отиват в клона до поискване.

На мен само някакви много малки и леки пакети ми пускат в кутията.
В два пощенски клона това.

Ти имаш различен опит ли?

Пешо бре, защо ти нямам аз телефона?!?!?! Имам нужда от съвет - кои са топ ъф дъ топ светлини за коуеуета? Фар+стоп? ТИЯ са ми леко съмнителни, на ТИЯ да им вярвам ли... Спешно е, че подарък трябва да направя

Ми като е спешно, тагни го или пиши на лично. Ако не си е пипал настройките на форума, ще му дойде писмо и ще види, че има интерес към него. Ще спестиш време. Или във фейса го търси и му пиши съобщение.

5 hours ago, w00x said:

Няма специфичен метод за попълване. 99% от пратките по подразбиране отиват в клона до поискване.

На мен само някакви много малки и леки пакети ми пускат в кутията.
В два пощенски клона това.

Ти имаш различен опит ли?

3 опита; първия получих СМС от Спиди и успях да пренасоча до офис. Втория и третия дойдоха по пощенския раздавач и по чудо и двата пъти си бях в къщи. Нито една от пратките не може да се напъха в пощенска кутия. В профила ми е домашния адрес. 

Тази, която е дошла със спиди, е била препоръчана и е била пратена по друг начин.

Ако разносвача не те беше намерил вкъщи, щеше да ти остави бележка да си вземеш пратката от пощата, така че няма ядове. :) 

Получавал съм пратки в район централен и буквално на адрес на 150 метра от централна поща, ми носиха известия да отида да си взема пратката от гише.

9 hours ago, alchemy said:

3 опита; първия получих СМС от Спиди и успях да пренасоча до офис. Втория и третия дойдоха по пощенския раздавач и по чудо и двата пъти си бях в къщи. Нито една от пратките не може да се напъха в пощенска кутия. В профила ми е домашния адрес. 

Ее в Пловдив много елитно. Аз само когато съм получавал от евтопа е било със спийди. Иначе другите пратки винаги си отиват в клона и получавам смс. 

Преди години тук се дискутираше по темата за фирми, изпълняващи мебели по поръчка. Имам някакви спомени, че се споменаваше за фирма, намираща се до авто гара Родопи, дето хем работили бързо, хем не режели глави от коленете.

Някой да се сеща?

П.п. Имам предвид нещо съвсем простичко, ама не ми се занимава да си го правя сам от плоскостите на Бриколаж или Практикер.

Edited by gado

Пешо е толкова назад с материала по темата с колелата, че не е истина. Не следя пазар, марки, фирми, иновации... Па и извън велоалеи не съм карал от повече от година...