chasti Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 @plameniКолко трябват..? Поне 4 ще имам излишни, ама трябва се разкараш до Кючука.. Предполагам навсякъде де има компютри ще имат по малко. Иначе бих търсил при китайците, ако не са спешни никак : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 1 minute ago, chasti said: @plameniКолко трябват..? Поне 4 ще имам излишни, ама трябва се разкараш до Кючука.. Предполагам навсякъде де има компютри ще имат по малко. Иначе бих търсил при китайците, ако не са спешни никак : ) 30-40-50 бр., може и повече. Няма да има време за китайците. На доста места питах, но без успех. Викиват напр. имат огромно разнообразие от вентилатори и решетки, но като ги питам "А с какво да ги закрепя?", ми се отговаря с любимото: "ми...., вижте някъде другаде" И не само там, де. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 7 minutes ago, w00x said: Няма смисъл да търси. Лимитират го по устройства. За Fire Stick-а го няма. За Nvidia Shield също го махнаха. Те какво общо имат с LG и техния апп сторе? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 (edited) Ем... обикаляш най-близките 5 малки фирми за компютри/сервизи и купуваш колкото биха ти продали. Отделно си поръчваш от китайците за следв. път. "А с какво да ги закрепя?" Сигурно не е нужно да казвам, но доста вентилатори си вървят в комплект с крепежите. Иначе ей тва намирам https://www.jarcomputers.com/Noctua-Fan-Slics-4pcs_prod_FANACNOCTUAFANSLICS4PCS.html Edited October 4, 2021 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 49 minutes ago, mIRCata said: Те какво общо имат с LG и техния апп сторе? Аз нещо се обърках тука.. Нищо общо нямат. LG не ползват Android. LG ползват WebOS. Той пита за Amazon Firestick, който е с Андроид. Аз написах, че за Android TV го няма, ти цитира това и ми прати снимка на приложението. Тогава ти написах, че за твоя телевизор с Андроид може и да го има, но за Firestick и Nvidia shield го няма. Къде се разминахме? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 1 hour ago, plameni said: 30-40-50 бр., може и повече. Няма да има време за китайците. На доста места питах, но без успех. Викиват напр. имат огромно разнообразие от вентилатори и решетки, но като ги питам "А с какво да ги закрепя?", ми се отговаря с любимото: "ми...., вижте някъде другаде" И не само там, де. Пробвай в Евроболт, все ще има нещо подходящо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 (edited) 1 hour ago, w00x said: Къде се разминахме? Разминаваме, че ти цитираш нетроот, който отговаря на пост за магазина на LG, че там го има( в магазина на LG) и да търси, а ти отговаряш на това мнение - няма смисъл да го търси, понеже било лимитирано за устройства и говориш за Firestick i т.н Които нямат общо с обсъждането на LG магазина. Относно приложението за Андроид - Firestick-a и на Nvidia - те с какво са точно. С AndroidTV или са просто устройства с Android? Edited October 4, 2021 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 16 minutes ago, mIRCata said: Разминаваме, че ти цитираш нетроот, който отговаря на пост за магазина на LG, че там го има( в магазина на LG) и да търси, а ти отговаряш на това мнение - няма смисъл да го търси, понеже било лимитирано за устройства и говориш за Firestick i т.н Които нямат общо с обсъждането на LG магазина. Относно приложението за Андроид - Firestick-a и на Nvidia - те с какво са точно. С AndroidTV или са просто устройства с Android? Ясно. Да, не забелязах, че цитира мнението за LG. И на нашето LG го има приложението. С Android TV са. Няма официални устройства с такова предназначение (TV Box / Stick), което да са само с Андроид. Само Китайските, които са далеч от определението за "официален". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 Според едни писаници тука Амазонското било някъв порт на АндроидТВ и може би заради това не го поддържат. Пуснато е само за "чистите" андроид ТВ устройства. А на амазон(което е с техния магазин) и на нвидия нещото може да са модифицирани и да ги режат. Но в момента за телефоните, таблетите и за моите андроид ТВ-та работи Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 По-чисто Андроид ТВ устройство от Нвидиа Шийлд-а - здраве му кажи. The poster child of Android TV е това. И пак няма HBO Go. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 На Fire stick-a го подкарах. Направих сайдлоуд през апкмирор с максимално последната възможна версия 5.14.255. А в сторовете "най-новата" е 5.09....?!?.. Сега ръчкам телевизора... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 4 hours ago, mIRCata said: Относно приложението за Андроид - Firestick-a и на Nvidia - те с какво са точно. С AndroidTV или са просто устройства с Android? 4 hours ago, w00x said: С Android TV са. Firestick не е с Android TV, а е с FireOS (based on the Android Open Source Project). Прилича, ама не е баш същото. Рестрикциите са по-големи отколкото в Android TV Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 15 hours ago, kotora said: Ебаси идиотите. И как гледаш hbogo, ако имаш акаунт? Единствено на компа? Гледам си го и ма телефона и на кутийката( МиБокс) без никакви драми. Върви си като пушка. Друг е въпросът, че през последните3-4-5 години, съдържанието е от къде лайно, та до откровена дрисня. Оригиналните им продукции като цяло не струват, а практиката с претоплените манджи вече им е навик. Пускат неща с етикет Премиера, а същите тези неща преди месец или два са били с етикет - Последна възможност да ги гледате... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 4, 2021 Share Posted October 4, 2021 Аз имам 3 HBO-та и бих запитал - поради чий чеп би ми било това, предвид колко малко внимание обръщам и на тях? И кой по дяволите гледа телевизия на телефона?!?! В смисъл ако не е в Сървайвър или нещо подобно? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 19 hours ago, plameni said: 30-40-50 бр., може и повече. Няма да има време за китайците. На доста места питах, но без успех. Викиват напр. имат огромно разнообразие от вентилатори и решетки, но като ги питам "А с какво да ги закрепя?", ми се отговаря с любимото: "ми...., вижте някъде другаде" И не само там, де. Зависи за какво точно ще ги закрепяш тея вентилатори. Ние за метална кутия с решетка ги закрепваме с най-обикновенни самонарезни винтова според отвора на закрепване на вентилатора. Та във всеки магазин за крепежи можеш да купиш винтове, но точно такива едва ли ще намериш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 Бонус въпрос: някой купувал ли си е пространство от Google? Вчера купих и още не е активно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 9, 2021 Share Posted October 9, 2021 Аз съм с 200 гб, активира ми се веднага в google disk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 11, 2021 Share Posted October 11, 2021 Дискусията за роботите е преместена тук Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 14, 2021 Share Posted October 14, 2021 Имам много сериозен проблем и сега е момента копченатискачите да свършат нещо полезно и да помогнат Баща ми е отворил като балък мейл с фалшиво съдържание уж на фактура. Естествено много умно е тръгнал да я отваря преди да успея аз да го видя тоя мейл и че файлът е архив със съдържание faktura.EXE. Накратко - мотиката е настъпана яко! От одеве шеста фирма ми звъни да ме пита какъв съм, що съм и откъде накъде им пращам фактура. Въпросът ми е - какво мога да направя в момента, защото се спами от мое име. Изобщо мога ли да направя нещо? Е ли възможно на компютъра да се е лепнало нещо и как мога да го открия? Въобще приемам всякакви съвети. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted October 14, 2021 Share Posted October 14, 2021 5 minutes ago, RaptoR said: Имам много сериозен проблем и сега е момента копченатискачите да свършат нещо полезно и да помогнат Баща ми е отворил като балък мейл с фалшиво съдържание уж на фактура. Естествено много умно е тръгнал да я отваря преди да успея аз да го видя тоя мейл и че файлът е архив със съдържание faktura.EXE. Накратко - мотиката е настъпана яко! От одеве шеста фирма ми звъни да ме пита какъв съм, що съм и откъде накъде им пращам фактура. Въпросът ми е - какво мога да направя в момента, защото се спами от мое име. Изобщо мога ли да направя нещо? Е ли възможно на компютъра да се е лепнало нещо и как мога да го открия? Въобще приемам всякакви съвети. Изключи му интернета за да спре да спами света И пускай каквато антивирусна харесваш, дано хване нещо. Честно казано с вируси не съм се борил от много време, та не знам какво е модерно днес. Но това ти е пътя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted October 14, 2021 Share Posted October 14, 2021 Има готини online scanner-и. Вършат работа. Мисля, че на нод32 върши най-добра работа. Той ще сканира и startup и процеси. Това на първо време. После по-дълбок скенер. Примерно Касперски. Те също имат онлайн. Плюса е, че е винаги с ъпдейтнати дефиниции. Аз бих погледнал и стартираните процеси. Ако има нещо съмнително - Google process. Ако още има проблем трябва да се сканира под safe mode с минимални опции за стартиране на приложения. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 14, 2021 Share Posted October 14, 2021 19 minutes ago, ARPAnet said: Изключи му интернета за да спре да спами света И пускай каквато антивирусна харесваш, дано хване нещо. Честно казано с вируси не съм се борил от много време, та не знам какво е модерно днес. Но това ти е пътя. 2 minutes ago, vikktorpenchev said: Има готини online scanner-и. Вършат работа. Мисля, че на нод32 върши най-добра работа. Той ще сканира и startup и процеси. Това на първо време. После по-дълбок скенер. Примерно Касперски. Те също имат онлайн. Плюса е, че е винаги с ъпдейтнати дефиниции. Аз бих погледнал и стартираните процеси. Ако има нещо съмнително - Google process. Ако още има проблем трябва да се сканира под safe mode с минимални опции за стартиране на приложения. Ясно, ама компютърът е в Банкя... Да разбирам, че спамът извира от него самия, така ли? Т.е. мейлът не е виновен, а нещо е чучнато на машината? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted October 14, 2021 Share Posted October 14, 2021 Както казаха, спираш нета докато се решат следващи действия. Ако се е лепнало нещо, колкото и да чистиш, не можеш да бъдеш сигурен дали ще се изчисти. В този случай препоръчвам преинсталация или ако имаш (много силно препоръчително) имидж на инсталацията, възстановяване. Имиджите са изключително препоръчителни, особено ако компа е важен и/или се ползва за бизнес. За в бъдеще могат да се направят много неща, но сега това е - сканиране с антивирусни, проучване какъв е вируса и дали могат да се направят и ръчни намеси за премахване поне докато се стигне момент поне да включиш нета и да се подготвиш за преинсталация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 14, 2021 Share Posted October 14, 2021 Компютърът уж бил загасен... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted October 14, 2021 Share Posted October 14, 2021 3 minutes ago, RaptoR said: Ясно, ама компютърът е в Банкя... Да разбирам, че спамът извира от него самия, така ли? Т.е. мейлът не е виновен, а нещо е чучнато на машината? Да, компа ти спами навсякъде, чрез мейл клиента си. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts