RaptoR Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 А дали пък му е сменян кондензатора, че аз така заради 8 лева кондензатор смених компресор за 260.... И дали да не вземем да се преброим тия дето НЕ сме копченатискачи, че вече имам чувството сме малцинство... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 (edited) 9 hours ago, vikktorpenchev said: Не е толкова важно, но някой знае ли Media Player Classic разработва ли се още? тук Home · MPC-HC пише а тук Media Player Classic (64-bit) Download (2021 Latest) for Windows 10, 8, 7 (filehorse.com) пише Значи, аз от три-четири месеца ползвам MPC-HC 1.7.9 от 2015-та година - нещо четох там за особеностите в развитието на плейъра и се спрях на тази по-стара версия по някаква причина, която в момента не помня. Иначе, имам инсталирано и MPC-BE (x64) от 2021-ва, което е по-вероятно да се има предвид споменато във втория ти линк. Това е някакъв форк или направо продължение на разработката на MPC - изглежда доста подобно: https://sourceforge.net/projects/mpcbe/ Edited July 31, 2021 by instinct Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 Аз за глeдане на видео, отдавна минах на PotPlayer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 +1 за PotPlayer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 MPC-HC е отлична програма. Впечатленията ми от нея са, че е много, много, много лека, и същевременно доста добре развита като възможности и конфигурация. Изключително популярна сред ползващите и създаващи торенти. При мен работи с default-ните драйвъри за видеото на windows 7, което по някаква причина е невъзможно да се постигне с други, по-нови плейъри Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 Дори не помня вече от колко години съм с VLC... Той вече дори сам си намира субтитри ако има такива... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 Въпрос към шкембе-феновете: някой знае ли къде се премести шкембеджийницата от бившия стадион Спартак (Тодор Диев) след като разбутаха там? А ако някой се пита какво стана с кръчмето "Трапезица", дето беше до Понеделник пазара, да знае: преместиха се на гара Филипово, ресторант "Филипово". Същите хора, същата шкембе чорба Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 И аз се чудя къде отидоха. Но тия дни на мястото на Суши баркод срещу 41 блок, отвориха едно заведение Тракийски гозби, шкембето там ми хареса. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted August 1, 2021 Share Posted August 1, 2021 16 hours ago, Danzki said: Да не е от пластмасите или нещо около капака? Каква е машината? Някаква 10-15 годишна Осака е. Тая нощ добре се представи обаче. 16 hours ago, RaptoR said: А дали пък му е сменян кондензатора, че аз така заради 8 лева кондензатор смених компресор за 260.... Нищо не е пипано с години, дори филтрите не бяха чистени. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 1, 2021 Share Posted August 1, 2021 Има едно кондензаторче във външното тяло, което като пукне и ти спира вентилатора и ти запича компресора. Нещо към 7-8 лева струва и се сменя за няма 5 мин. Което ме посеща, че и моята Осака не е обслужвана май ... никога... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted August 1, 2021 Share Posted August 1, 2021 (edited) Те май трябва да са 2 във външното тяло... на вентилатора и на компресора. Та явно говориш за вентилаторния? Да, не виждам логика да е апокалиптично, ако изгори компресорния. Просто той няма да запали. Edited August 1, 2021 by earache Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted August 1, 2021 Share Posted August 1, 2021 22 hours ago, instinct said: Значи, аз от три-четири месеца ползвам MPC-HC 1.7.9 от 2015-та година - нещо четох там за особеностите в развитието на плейъра и се спрях на тази по-стара версия по някаква причина, която в момента не помня. Иначе, имам инсталирано и MPC-BE (x64) от 2021-ва, което е по-вероятно да се има предвид споменато във втория ти линк. Това е някакъв форк или направо продължение на разработката на MPC - изглежда доста подобно: https://sourceforge.net/projects/mpcbe/ Mpc hc е различно от това BE. Интересното е, че пише че сайта е ъпдейтвам 2020. Както и да е. Кое е по-добре според вас - лед лента зад монитора или лед лента зад бюрото? Мислех да слагам и на двете, но май само единия вариант ще е по-добър. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted August 1, 2021 Share Posted August 1, 2021 39 minutes ago, vikktorpenchev said: Интересното е, че пише че сайта е ъпдейтвам 2020. Ъпдейтвано е само как изглежда сайта и, евентуално, текстовете в него. Иначе най-отгоре си излиза болднато съобщението, че през 2017-та е пусната последната версия на програмата, както е ясно и от changelog-a там. Quote MPC-HC is not under development since 2017. Please switch to something else. Quote Mpc hc е различно от това BE. На мен ми изглежда същото, само логото е различно на екрана което се показва. То всъщност още вчера погледнах на страницата му в гитхъб - там е обявено действително като пряко продължение на разработката на MPC-HC... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted August 1, 2021 Share Posted August 1, 2021 9 hours ago, earache said: Те май трябва да са 2 във външното тяло... на вентилатора и на компресора. Та явно говориш за вентилаторния? Да, не виждам логика да е апокалиптично, ако изгори компресорния. Просто той няма да запали. Така е да. При марката LG определени модели са с 1 кондензатор Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 1, 2021 Share Posted August 1, 2021 8 hours ago, vikktorpenchev said: Mpc hc е различно от това BE. Интересното е, че пише че сайта е ъпдейтвам 2020. Както и да е. Кое е по-добре според вас - лед лента зад монитора или лед лента зад бюрото? Мислех да слагам и на двете, но май само единия вариант ще е по-добър. Какво целиш? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 6 hours ago, w00x said: Какво целиш? Бачкам по тъмно и не ми харесва на лампа. Мислех си някакво такова осветление, че ще е удобно. И ми харесва как изглежда в youtube Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 (edited) За това си взех клавиатура с подсветка. И мишката е с някакви светлинки. Но не съм правил нищо изчанчено със светлините им. Направих ги да ми светят бяло, само като ги натискам минават в леко зелено за малко, да се вижда какво съм натиснал. Няма допълнителни контакти ,работи, всичко си идва от компа. И като реших да взимам с подсветка, направо реших 2 в 1 да видя какво е и си взех механична клавиатура Edited August 2, 2021 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 2 hours ago, vikktorpenchev said: Бачкам по тъмно и не ми харесва на лампа. Мислех си някакво такова осветление, че ще е удобно. И ми харесва как изглежда в youtube Ето такъв вариант обмислял ли си ? https://www.ikea.bg/products/lighting/work-lamps/forsa-nastolna-lampa/00146776 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 (edited) 12 hours ago, Stasio said: Ето такъв вариант обмислял ли си ? https://www.ikea.bg/products/lighting/work-lamps/forsa-nastolna-lampa/00146776 да, харесах си една за 350 лв и си купих лед лента за 35 даже е RGB Edited August 2, 2021 by vikktorpenchev синтактични корекции Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 3 hours ago, vikktorpenchev said: Бачкам по тъмно и не ми харесва на лампа. Мислех си някакво такова осветление, че ще е удобно. И ми харесва как изглежда в youtube Значи зад монитора. Намаля натоварването от взирането в екрана в тъмното. Bias light се нарича. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 1 minute ago, w00x said: Значи зад монитора. Намаля натоварването от взирането в екрана в тъмното. Bias light се нарича. Благодаря. Някой попъулвал ли е декларации за самоосигуряване? Трябва ми малко помощ с 2-3 полета. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 1 minute ago, vikktorpenchev said: Някой попъулвал ли е декларации за самоосигуряване? Трябва ми малко помощ с 2-3 полета. Софтуера на НАП ли ползваш? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 Just now, plameni said: Софтуера на НАП ли ползваш? За сефте ми е. Отворил съм го, попълнил съм някои неща, но не разбирам какво става след това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 Накрая се създава текстов файл за съответната декларация и като се логнеш с твоя профил в електронните услуги на НАП, ъплоудваш файла при подаване на декларацията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 8 minutes ago, plameni said: Накрая се създава текстов файл за съответната декларация и като се логнеш с твоя профил в електронните услуги на НАП, ъплоудваш файла при подаване на декларацията. А какъв е този протокол, който излиза да печатам? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts