Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Ясно, ами значи само за колата, която е за бракуване и банковата сметка, която е на 0.

Странно, че откривам само това, но е за София, а на мен ми трябва за Бургас.

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

8 minutes ago, earache said:

Ясно, ами значи само за колата, която е за бракуване и банковата сметка, която е на 0.

Странно, че откривам само това, но е за София, а на мен ми трябва за Бургас.

Това па за сефте го виждам като услуга, че и пари ще иска, дип че може да те прекара юнашката... :laughing1:
Всякакъв вид подобни пълномощия само и единствено на най-близки хора. 

Пълномощно може да направиш на всеки,като може(даже задължително)да е с ограничено действие,примерно в конкретния случай за разпореждане с конкретна кола.Това за което говори Raptor е генерално пълномощно,такова се прави в много ограничени случай за хора на които имате голямо доверие...Аз преди време получих такова от брата на жена ми,с него продадохме без проблем негова част от наследствен имот.Нотариуса който изповяда сделката,беше заверил и пълномощното преди това,никакви проблеми.

3 hours ago, HEMO said:

Аз преди време получих такова от брата на жена ми,с него продадохме без проблем негова част от наследствен имот.Нотариуса който изповяда сделката,беше заверил и пълномощното преди това,никакви проблеми.

Той затова се е и съгласил - ако беше друг вероятно щеше да откаже. Стават прекалено много измами и ги е страх, ОСВЕН когато участват в измамите. 

1 hour ago, RaptoR said:

Той затова се е и съгласил - ако беше друг вероятно щеше да откаже. Стават прекалено много измами и ги страх, ОСВЕН когато участват в измамите. 

Нотариусите имат архив,като отида при друг при съмнение може да се провери съответния документ...По някога няма как по друг начин да се случат нещата,като липсва човека,то това е и идеята на тоя документ...

8 minutes ago, HEMO said:

Нотариусите имат архив,като отида при друг при съмнение може да се провери съответния документ...По някога няма как по друг начин да се случат нещата,като липсва човека,то това е и идеята на тоя документ...

Човекът докато ежив винаги има начин да не липсва. Въпреки, че баща ми има ТОТАЛНО генерално пълномощно - най-генералното като текст в българското Право - пак ми се налага понякога да му правя ИЗРИЧНО пълномощно за точно определена операция. Няма да ти описвам колко ме дразни това, но е факт. Предимно в банки се случва. При големи сделки, където става дума за имоти или много пари пак се намира някой да поиска хем изрично, хем прясно пълномощно. 

39 minutes ago, RaptoR said:

Човекът докато ежив винаги има начин да не липсва...

Не винаги.

За останалото,предвид че всекидневно се сблъсквам с държавната администрация и любимите ми банки съм склонен да ти вярвам напълно.

3 minutes ago, HEMO said:

Не винаги.

За останалото,предвид че всекидневно се сблъсквам с държавната администрация и любимите ми банки съм склонен да ти вярвам напълно.

Винаги, приятелю, стига да не е освидетелстван - тогава и жив се брои, че липсва. Предполагам знаеш, че нотариус може да дойде и у вас срещу заплащане. И ако говорим за апартамент около ЦУМ например, ще го изиска като условие, за да завери сделка. 
Собственици сме на дом за възрастни хора - да не ти казвам там какво чудо е като се опре там до подписи - последен пример сега с ваксините за Ковид. 

5 minutes ago, RaptoR said:

Винаги, приятелю, стига да не е освидетелстван - тогава и жив се брои, че липсва. 

Не винаги.Мой познат е в затвор в Бразилия с доста дълга присъда,да ти кажа ли каква е вероятноста да го види бг нотариус?

23 minutes ago, HEMO said:

Не винаги.Мой познат е в затвор в Бразилия с доста дълга присъда,да ти кажа ли каква е вероятноста да го види бг нотариус?

Е това вече е меко казано рядък казус. Като нищо може да си решава имотните проблеми след като излежи присъдата. :)
Но както ти споменах - винаги има изключения. Всичко в банановата република е според зависи :laughing1: 
Всъщност в Бразилия също има нотариуси, превод, заверка тук и т.н. Аз съм получавал пълномощни от баба ми от Америка, заверени от американски нотариуси и след съответен превод и заверка си важат тук.

On 2/1/2021 at 6:36 PM, Lucky Luciano said:

Сложи си някакво проточно и не се занимавай в с глупости.

А тези смесители дето са с вградено проточно бойлерче стават ли за нещо? Все пак ги гледам, че са наполовина като мощност, сравнено с истински проточен бойлер...

Няк'во такова примерно?

14 minutes ago, earache said:

А тези смесители дето са с вградено проточно бойлерче стават ли за нещо? Все пак ги гледам, че са наполовина като мощност, сравнено с истински проточен бойлер...

Няк'во такова примерно?

Изключително ги хвалят. Аз също си взех от Топ Шоп, но още не е дошъл ред за монтаж. За гаража съм си го купил. Ако само ще миеш ръце и такива дреболии работят отлично. 

2 hours ago, earache said:

Няк'во такова примерно?

Имам такова, в кухнята, почти същото, само че Мюлер, и е за стена.

За стена си има отделни модели, където входа е отзад, просто търси такъв.

А дали стават за нещо - разбира се, но има няколко плюса и минуса, които трябва да отчетеш.

В нас съм с проточен бойлер в банята, и за кухнята това се оказа леко неадекватно, затова сложих този и се "родих".

Като всеки проточен бойлер, има някои минуси и плюсове.

+ пускаш и след 5-6 сек тръгва топла вода.

+ колкото искаш ползваш/миеш/точиш, за разлика от обемните за под/над мивка, които са средно около 10 литрови и свършва топлата вода след 3-4 мин (примерно).

+ тая ръчка, с която се пуска водата за мен е много по-удобна от кранчета и ръчки на обикновените смесители.. Взех си модел с вертикална ръчка обаче, за разлика от тия като на снимката с хоризонтална. Вертикално ми е по-лесно да пускам и спирам. Имай го предвид.

- понеже са с една мощност (3kW средно), температурата зависи от силата, с която пускаш струята вода. Това е голям недостатък, и за лятото смятам, че няма да става, понеже дори на силна струя вероятно ще пари водата, имам го от около 3 месеца и ще видя как е лятото.

- няма регулиране на мощността (свързано с предната точка) поне да беше на 2 степени (2 и 3 kW), за да не завися изцяло от силата на струята.

- заради относително ниската мощност, струйника е с малък дебит, и докато става за миене, ако трябва да напълниш цяла тенджера примерно, става бавно.

- 3kW не са много, но трябва да се има предвид с окабеляването и предпазителя, и трябва да се съобразяваш все пак на същия кръг да не вземеш да пуснеш фурна или нещо мощно друго в същия момент. Е, за кратки периоди съм нямал проблем заедно с котлон 1500W и микровълнова, но все пак.

Общо взето тва. Като тегля чертата, става за миене като свикне човек основно със зависимостта на температурата от силата на струята, и е доста по-удобно от това да точа от основния бойлер. Ако основния ти бойлер е обемен и можеш да точиш през деня за миене, все пак мисля, че такъв вариант с него е малко по-добре.

Ако чуденето е между обемно бойлерче за под/над мивка в кухнята, смятам че тия проточните са малко по-удобни.

PS. И понеже споменах, че в банята съм с проточен бойлер, там зависимостта на температурата съм я свел до минимум с няколко степени на самия бойлер, така че там е по-друга ситуацията с основния минус на проточните. Вариант е с термостатичен смесител, там обаче има други опасности.

Edited by tedy

On 3/4/2021 at 9:45 PM, alchemy said:

Лъки, имаше вграден туул в Word-а: fix broken text. В новите версии не го намирам къде е и дали изобщо го има.

С това може да се извлече текста, но не и форматирането.

Open --> Browse --> Recover Text from Any File (*.*)

Recover-Text-from-Any-File.png

За старите версии на MS Office имаше една много полезна програмка Cyrilla Correct, която инсталираше в Word туулбар с няколко макроса за конвертиране ASCII <--> Unicode, като се запазва форматирането.

Понякога и това не помага, а трябва да се използват Non-Unicode шрифтове с кирилица, като Hebar напр.

Edited by plameni

Аз едно време съм се занимавал и съм конвертирал доста такива текстове със счупена кирилица. Имам спомен, че това ставаше с add-in, който се инсталираше на Word 2007. Още като видях питането веднага се сетих и търсих в няколко мои компютъра, които са ми под ръка, но не мога да намеря този файл. Мисля, че се казваше eefonts.dot, ако се свали от нета или някой от колегите го има може да се пробва.

Edit: Или всъщност в по-старите версии на Word може би е вграден, т. е. едно решение е да се инсталира Word 2003 или Word 2007, за да се конвертира текстът и да работи с всякакви шрифтове на кирилица. А ако се иска да се конвертира с по-нова версия на Word, тогава се инсталира този add-in eefonts.

Edited by sheep

40 minutes ago, sheep said:

... търсих в няколко мои компютъра, които са ми под ръка, но не мога да намеря този файл.

Аз пък си пазя една виртуалка с Win XP и Office 2003, както и една с Win 98 и Office 97 :lol:

1 hour ago, plameni said:

Аз пък си пазя една виртуалка с Win XP и Office 2003, както и една с Win 98 и Office 97 :lol:

Която свърши перфектна работа, за което благодаря! :grin:

On 3/10/2021 at 9:29 AM, earache said:

Няк'во такова примерно?

Тъщата е изключително доволна от това нещо. Колкото за второто ти питане, имаго във вариант стоящ и вариант стенен монтаж.

On 3/10/2021 at 9:29 AM, earache said:

Няк'во такова примерно?

Определено споделям коментара на @tedy. Купих 2бр за село Muller от Метро промоция 2 на цената на 1 или по спомен 50-60лв. Едното е монтирано на село в кухнята другото под навеса. Има го неудобството с настройване на температурата на водата като зависи от струята. 

Факт е, че ако някоя от двете се развали пак ще купя такова нещо.