netrootbg Posted February 15, 2021 Share Posted February 15, 2021 18 minutes ago, RaptoR said: Всичко е да чар. Жена ми вечно реве, че не й давали най-тежкото ми лекарство - Бисептол - без рецепта, на мен досега веднъж не са ми поискали. То и аз не съм имал някакви проблеми до момента, но ми се оплакаха, че в последно време било затегнато положението. 13 minutes ago, gado said: Истината е, че Доксициклин може да се вземе от която и да била по-малка (квартална) аптека. Ще пратя някой роднина до някоя малка и да видим дали ще се получи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 15, 2021 Share Posted February 15, 2021 4 minutes ago, netrootbg said: То и аз не съм имал някакви проблеми до момента, но ми се оплакаха, че в последно време било затегнато положението. Според зависи на какво ще попаднеш зад щанда... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 15, 2021 Share Posted February 15, 2021 3 hours ago, netrootbg said: То и аз не съм имал някакви проблеми до момента, но ми се оплакаха, че в последно време било затегнато положението. Ще пратя някой роднина до някоя малка и да видим дали ще се получи. Ако става въпрос за няколко опаковки, мога да задействам определени връзки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 15, 2021 Share Posted February 15, 2021 3 hours ago, RaptoR said: Не просто чаровник - чародей! С топ левъл people skills много напред се стига, както съм доказвал неведнъж. Нещо такова... На мен ми отказаха, тоест опитаха се да ми откажат веднъж, да ми дадат капки Fenistil за децата. Падна се някаква пОтка, която беше по заместване, та нещо направи опит да ми говори на въпреки, след което ѝ казах, че искам веднага да се обади на прекия си началник и да му обясни как отказва лекарство за дете. В тоя момент дойде управителят, който ме познава много добре и каза да ми даде каквото искам. Оная стана червена... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 11 hours ago, Lucky Luciano said: Нещо такова... На мен ми отказаха, тоест опитаха се да ми откажат веднъж, да ми дадат капки Fenistil за децата. Падна се някаква пОтка, която беше по заместване, та нещо направи опит да ми говори на въпреки, след което ѝ казах, че искам веднага да се обади на прекия си началник и да му обясни как отказва лекарство за дете. В тоя момент дойде управителят, който ме познава много добре и каза да ми даде каквото искам. Оная стана червена... Чудих се дали да пиша или не, но ме върна няколко години назад. По спомен Фенистил капки се отпускаха с обикновенна рецепта. Точно заради такова отношение се махнах от фармацията и смених сферата. Всеки ден имаше по един такъв "Ти знаеш ли аз кой съм а ? Ей ся ша се обадя на шефа." Звънкай му аз чакам ИАЛ( за такива като тебе Изпълнителна агенция по лекарствата). Идват от София и всичко им започва с Добър ден 1000лв. Фенистил без рецепта -1000лв + проверка на дневник за водене на рецепти и още доста спесифики, които не ви трябват. От ХЕИ бяха по-евтини, но все пак техния Добър ден е -600лв. Какво пречи да намалиш егото при положение, че си върши работата иска се рецепта която ти нямаш? Какво ще ти коства да перефразираш "Идвам редовно, познвам се с лицето ХХ звъннете да попитате"? Също ако личния лекар е наоколо помага да кажеш кой е, къде му е практиката. Попринцип много рядко отказвахме да даваме лекарства просто, защото сме хора и искаме да помогнем. Но не и на такова "Ти знаеш ли аз кой съм" или "Познавам ти шефа ей сега ще звънна". Едно Благодаря, че ми напомни и съм сигурен в избора си да се махна от фармацията! 15 hours ago, netrootbg said: То и аз не съм имал някакви проблеми до момента, но ми се оплакаха, че в последно време било затегнато положението. Ще пратя някой роднина до някоя малка и да видим дали ще се получи. Имаш няколко вариант като препоръчвам да се избягва горния подход. - Къде се намира личния лекар? Ако не може да се вземе рецепта то аптеките наоколо ще го знаят. Отива там и обяснява как не е успял да вземе рецепта от лекаря ХХ, който има кабинет наоколо. - Ако намерят някоя стара рецепта също ще стане. - Денонощна аптека с обяснение от вариант 1. Всичко опира до това дали човек знае как да си иска и какъв е подхода. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 8 minutes ago, UzITo said: Чудих се дали да пиша или не, но ме върна няколко години назад. По спомен Фенистил капки се отпускаха с обикновенна рецепта. Точно заради такова отношение се махнах от фармацията и смених сферата. Всеки ден имаше по един такъв "Ти знаеш ли аз кой съм а ? Ей ся ша се обадя на шефа." Звънкай му аз чакам ИАЛ( за такива като тебе Изпълнителна агенция по лекарствата). Идват от София и всичко им започва с Добър ден 1000лв. Фенистил без рецепта -1000лв + проверка на дневник за водене на рецепти и още доста спесифики, които не ви трябват. От ХЕИ бяха по-евтини, но все пак техния Добър ден е -600лв. Какво пречи да намалиш егото при положение, че си върши работата иска се рецепта която ти нямаш? Какво ще ти коства да перефразираш "Идвам редовно, познвам се с лицето ХХ звъннете да попитате"? Също ако личния лекар е наоколо помага да кажеш кой е, къде му е практиката. Попринцип много рядко отказвахме да даваме лекарства просто, защото сме хора и искаме да помогнем. Но не и на такова "Ти знаеш ли аз кой съм" или "Познавам ти шефа ей сега ще звънна". Едно Благодаря, че ми напомни и съм сигурен в избора си да се махна от фармацията! Моля. Ако ми кажеш как да се снабдя с рецепта в събота към 18ч., също така като се обадят на личния лекар и той не си вдигне телефона, какво правим? Въпросът тук беше в отношението на кифлата в аптеката. Отначало ми тръгна на инат, което нямаше как да подмина. Толкова по темата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Само да припомня нещо, което винаги съм повтарял и ще продължа да повтарям - винаги началният подход е с усмивка, с някоя шега или закачка, с позитивни емоции. Почти винаги това работи и то безотказно. В никакъв случай надуване и ерчене от вратата не помага. Накарай отсрещния да се почувства като равен с равен, а не като твой слуга. Покажи уважение, влез му в положение, завържи елементарна приказка дори да няма нищо общо с работата. Ефектът е поразителен. Ще ти влезе в положение, ще ти помогне, съвет ще ти даде и т.н. И ще се разделите с усмивка и някоя друга шегичка. Което е по-важно - като отидеш другия път вече ще знаят кой си и ще получиш по-добор обслужване. Навсякъде където съм редовен клиент персоналът ме познава. Винаги и само ползи съм имал от това. И всичко е до подход и отношение. Разбира се ако отсреща някой катил ти влезе с бутонките от вратата е друга работа. Тогава вече ставам друг човек и нещата отиват в коренно различна посока. Търпимостта ми към нагли, надути и нахални комплексари е не нула, а под нулата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 21 minutes ago, Lucky Luciano said: Моля. Ако ми кажеш как да се снабдя с рецепта в събота към 18ч., също така като се обадят на личния лекар и той не си вдигне телефона, какво правим? Въпросът тук беше в отношението на кифлата в аптеката. Отначало ми тръгна на инат, което нямаше как да подмина. Толкова по темата. Варианти много и нито един няма да ти хареса: - Всеки лекар плаща на частна спешна помощ 6-150 (или с която е подписал), които може да ги викнеш срещу заплащане за преглед и рецепта. - Спешен педиатричен кабинет има в ВМИ, отделно има в някои поликлиники спешни кабинети. - Частни кабинети, но пак трябва да платиш. - След като го вземаш би следвало да не ти е за първи път. Предния път имал ли си рецепта? Ако си нямаш при следващото посещение на лекаря искай да ти напише лекарствата, които най-често ползваш да си ги имаш. Какво разбираш под "Отначало ми тръгна на инат"? Поиска е рецепта за лекарство, което се отпуска по лекарско предписание? Я сподели как премина разговора "Искам Фенистил капки" "Имате ли рецепта" "Трябват ми за детето" "Добре, но се иска рецепта. Имате ли?" "Я звънни на началника ти той ще ми ги даде" Близко ли съм? @RaptoR в този случай съм съгласен с теб. Много повече врати отваря "Добър ден имам нужда от Фенистил капки за детето, но личния лекар не ми вдига и нямам рецепта в себе си. Може ли да ми ги дадете?" или "Добър ден случайно да е на работа лицето ХХ? Да/Не защо? Вземал съм друг път от него лекарства и сега ми трябват капки Фенистил, а нямам рецепта и лекаря не ми вдига". Добър ден и Благодаря се чуват все по-рядко и правят силно впечатление. При мен също този подход помага повече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Другари! От къде в Пловдив бихте препоръчали да си купувам риба? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 40 minutes ago, Antares said: Другари! От къде в Пловдив бихте препоръчали да си купувам риба? Готова или ти ще си я приготвяш? Готова вземам от Златната рибка тук до вас ул. „Иларион Макариополски“ 69, 4003 Каменица 1, Пловдив, България. Ако искаш нещо по различно от Хек пане и цаца звънни на телефона предварително да заявиш и ще ти кажат след колко време да отидеш. Калмари пане, Акула пане и риба Тон на скара отнемат от 20-40мин. За прясна риба преди пандемията един колега ми препоръчваше https://www.google.com/maps/@42.1738431,24.7369054,3a,41.3y,43.49h,97.58t/data=!3m6!1e1!3m4!1sTX5Mg2HLT9Scd3JR_QxPMA!2e0!7i13312!8i6656 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 (edited) 1 hour ago, Antares said: Другари! От къде в Пловдив бихте препоръчали да си купувам риба? Ако имаш път към Карлово може да пробваш рибата от тук: https://goo.gl/maps/SWfg52x3BpPo9Poz9 . Доста често взимам шаран или пъстърва от там и съм много доволен. Срещу 1лв (това е за 1 риба) даже ти я чистят и режат в зависимост от това какво искаш да я правиш Edited February 16, 2021 by Stasio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Баси... някакви по-....пловдивски магазини няма ли За сурова риба си говорим, възнамерявам да наблегна малко повече на рибката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 1 hour ago, Antares said: Другари! От къде в Пловдив бихте препоръчали да си купувам риба? За готова риба - Златната рибка става, но имай предвид, че всичко е адски мазно. Хубави са пърженият шаран, филето от сом, общо взето филетата. Скъпичко е. В това отношение недостижим е Рибарника, където почти всичко вече е прясно докарано от Гърция. Всяка сутрин мисля. Невероятни неща се правят, но и там цената е на 100гр и много може да те заболи, за което хората предупреждават. Струва си обаче всеки лев. За прясна сурова риба е ясно - МЕТРО и до нас - Лекси. МЕТРО в това отношение печели убедително откъм асортимент. Мисля че вече имаме поне един магазин, който доставя прясно от Гърция, но не съм си играл да разуча кой е и къде е. В София са поне 10 обиколки пред нас в това отношение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Ето тук: Рибарски Кей 089 452 7988 https://maps.app.goo.gl/x8EVbTYF5aNfR6pg7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 7 minutes ago, Mockingbird said: Ето тук: Рибарски Кей 089 452 7988 https://maps.app.goo.gl/x8EVbTYF5aNfR6pg7 Карат ли прясно тия? Това е ключовият момент! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Карат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 (edited) 9 hours ago, UzITo said: Варианти много и нито един няма да ти хареса: - Всеки лекар плаща на частна спешна помощ 6-150 (или с която е подписал), които може да ги викнеш срещу заплащане за преглед и рецепта. - Спешен педиатричен кабинет има в ВМИ, отделно има в някои поликлиники спешни кабинети. - Частни кабинети, но пак трябва да платиш. - След като го вземаш би следвало да не ти е за първи път. Предния път имал ли си рецепта? Ако си нямаш при следващото посещение на лекаря искай да ти напише лекарствата, които най-често ползваш да си ги имаш. Какво разбираш под "Отначало ми тръгна на инат"? Поиска е рецепта за лекарство, което се отпуска по лекарско предписание? Я сподели как премина разговора "Искам Фенистил капки" "Имате ли рецепта" "Трябват ми за детето" "Добре, но се иска рецепта. Имате ли?" "Я звънни на началника ти той ще ми ги даде" Близко ли съм? @RaptoR в този случай съм съгласен с теб. Много повече врати отваря "Добър ден имам нужда от Фенистил капки за детето, но личния лекар не ми вдига и нямам рецепта в себе си. Може ли да ми ги дадете?" или "Добър ден случайно да е на работа лицето ХХ? Да/Не защо? Вземал съм друг път от него лекарства и сега ми трябват капки Фенистил, а нямам рецепта и лекаря не ми вдига". Добър ден и Благодаря се чуват все по-рядко и правят силно впечатление. При мен също този подход помага повече. Да, и като почна да се обясванявам, тя със сигурност щеше да ми даде. Както казах, кифлата се заяждаше, а аз винаги съм много любезен, докато някой не се опита да ми се прави на интересен... Първата приказка, без дори да каже:"Добър ден" беше :"Имате ли рецепта?", ама с един такъв тон за заяждане. Видите ли, тя е велика и няма да ми даде лекарството. За 1мин. точно, смени цвета, както обясних по-горе. След като не може да се държи нормално с клиенти, ще се черви. И не съм ли хукнал за една рецепта да обикалям по спешни кабинети или да викам бърза помощ. Ти сещаш ли се, че ако разкарам бърза помощ за рецепта, това може да струва нечии живот? Или е много разумно, да заведа детето при болни деца на спешен кабинет, за да взема рецепта за Фенистил. Нещо подобно, като това с аптекарката, ми се случи при тиквениците от Габиели преди 3 седмици, но там нивото е по-ниско, та донякъде ги оправдава. Edited February 16, 2021 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 On 2/15/2021 at 8:45 PM, gado said: Ако става въпрос за няколко опаковки, мога да задействам определени връзки. Няколко опаковки ще са, не съм ги сметнал все още с точност. Намерих обаче начин да ги взема чрез позната лекарка. 12 hours ago, UzITo said: - Къде се намира личния лекар? Ако не може да се вземе рецепта то аптеките наоколо ще го знаят. Отива там и обяснява как не е успял да вземе рецепта от лекаря ХХ, който има кабинет наоколо. - Ако намерят някоя стара рецепта също ще стане. - Денонощна аптека с обяснение от вариант 1. Всичко опира до това дали човек знае как да си иска и какъв е подхода. Личната ми лекарка почина от ковид. В момента нямам личен лекар. Не знам дали ще си правя изобщо и труда да се прехвърлям при някой нов. Иначе това с нощните аптеки съм го играл много пъти и винаги се е получавало. 10 hours ago, RaptoR said: Само да припомня нещо, което винаги съм повтарял и ще продължа да повтарям - винаги началният подход е с усмивка, с някоя шега или закачка, с позитивни емоции. Почти винаги това работи и то безотказно. В никакъв случай надуване и ерчене от вратата не помага. Накарай отсрещния да се почувства като равен с равен, а не като твой слуга. Покажи уважение, влез му в положение, завържи елементарна приказка дори да няма нищо общо с работата. Ефектът е поразителен. Ще ти влезе в положение, ще ти помогне, съвет ще ти даде и т.н. И ще се разделите с усмивка и някоя друга шегичка. Което е по-важно - като отидеш другия път вече ще знаят кой си и ще получиш по-добор обслужване. Навсякъде където съм редовен клиент персоналът ме познава. Винаги и само ползи съм имал от това. И всичко е до подход и отношение. Разбира се ако отсреща някой катил ти влезе с бутонките от вратата е друга работа. Тогава вече ставам друг човек и нещата отиват в коренно различна посока. Търпимостта ми към нагли, надути и нахални комплексари е не нула, а под нулата. Аз по този начин колко врати съм си отварял и колко неща съм постигнал не е истина. Успявал съм да се разбирам доста добре и с разни изроди буквално. Не съм в Бг обаче и няма как да отида лично. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 1 hour ago, Lucky Luciano said: И не съм ли хукнал за една рецепта да обикалям по спешни кабинети или да викам бърза помощ. Ти сещаш ли се, че ако разкарам бърза помощ за рецепта, това може да струва нечии живот? Или е много разумно, да заведа детето при болни деца на спешен кабинет, за да взема рецепта за Фенистил. Знаеш ли каква е разликата между бърза помощ и частна неотложна бърза помощ ? Така и не разбрах Фенистила на самолечение ли е или някога го е имало на рецепта? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Все тая коя е бързата помощ. Частната също е помагала, когато е трябвало и наистина никога, ама никога няма да си позволя да разходя бърза помощ за рецепта! Естествено, че е предписан от лекар, а на рецепта вероятно някога го е имало... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 Как се махаха рекламите от Viber Desktop? Тези дни мина някакъв ъпдейт на Viber и днес - реклами... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 19 hours ago, netrootbg said: Няколко опаковки ще са, не съм ги сметнал все още с точност. Намерих обаче начин да ги взема чрез позната лекарка. Личната ми лекарка почина от ковид. В момента нямам личен лекар. Не знам дали ще си правя изобщо и труда да се прехвърлям при някой нов. Иначе това с нощните аптеки съм го играл много пъти и винаги се е получавало. Аз по този начин колко врати съм си отварял и колко неща съм постигнал не е истина. Успявал съм да се разбирам доста добре и с разни изроди буквално. Не съм в Бг обаче и няма как да отида лично. Значи си наредил нещата. Ако не ти се случат обаче, имам добри връзки с една от фармацевтичните ни компании и мога да взимам доста неща от там. Навремето, когато си лекувах язвата, лекарствата ми излязоха почти три пъти по-евтино. Да не говорим, че две от тях бяха антибиотици (единият сериозен) и нямах издадена на мен рецепта. Взимал съм и супер специфични антибиотици (за приятели), които по аптеките нямат намиране и на всичкото отгоре струват маса пари, а всъщност са по двадесетина лева. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 On 2/17/2021 at 9:19 AM, Lucky Luciano said: Как се махаха рекламите от Viber Desktop? Тези дни мина някакъв ъпдейт на Viber и днес - реклами... Signal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 2 hours ago, Ferante said: Signal Мхм, до след 3мин., когато пак цъфва, при това същата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 35 minutes ago, Lucky Luciano said: Мхм, до след 3мин., когато пак цъфва, при това същата. Етиене, аз реклами нямам! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts