Dunc Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 нИ тЪ кефят НР-тата ли Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 6 minutes ago, Dunc said: нИ тЪ кефят НР-тата ли За тях отдавна хората говорят.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Абе, чувАл съм някви откъслечни неща, ама за 10 години с две различни, не съм имал проблеми. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 14 minutes ago, Dunc said: Абе, чувАл съм някви откъслечни неща, ама за 10 години с две различни, не съм имал проблеми. О, аз се изрязах изцяло като бъзик, нямам опит с тях, но както казах - отдавна хората говорят, някои доста категорично... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 HP както и някой други марки имат модели за ширпотреба, както и професионални такива. През ръцете са ми минали хиляди лаптопи и мога смело да заявя, че EliteBook на HP са едни от най-здравите машини. Специално това 350 - G1 трудно би му се направил корпуса. Повечето евтини лаптопи си страдат именно от корпусите и пантите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Аз вкъщи имам едно старо HP Pavillion DV5, което все още си работи- първия ми лаптоп в живота, който си купих сам през далечната вече 2008-ма. Помня че струваше към 1700лв тогава и ми беше извън бюджета, но към онзи момент това беше единствения модел под 2000лв, който имаше външна видеокарта и hd екран, понеже исках и игри да играя на него. И играех де. Към момента вече за игри естествено не става, грее като фурна и батерията отдавна е на боклука, но все още го ползвам понякога и работи безотказно вече 12 години с оригиналните си части и абсолютно здрав корпус. Просто неубиваема машина... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Абе, мамка му и прасе. Някой да каже как тоз' HP1010 да работи ПОСТОЯННО с Win10, а не само няколко дни и после да почне да дава грешки. Нещо му скимва на тъпия джам в някакъв момент и всичко приключва с 1010, иначе преди това си работи като пич, принтира по 20-30 листа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Аз имам 1020 и нямам никакви проблеми досега. Пу-пу.... Намирисва ми на проблем в принтера? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Няма как да е. Имам втора интерфейсна платка - същата история. С кой драйвър си, я дай да видя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 1010 работи с НР универсалния драйвер, понякога се чака доста, докато приключи инсталацията. Но утре ще мине някой ъпдейт на 10-ката и е се посере пак :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Именно... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 7 minutes ago, Lucky Luciano said: .... С кой драйвър си, я дай да видя. Най-рано във вторник мога да видя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Вторник да е... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Пробвай да върнеш стария драйвер, ако случайно го е сменило с ъпдейта. Иди в Device Manager > Намери принтера > Properties > Driver > Натисни Roll Back Driver ако ти е активно. Ако направиш Roll back, ще ти предложи да пропусне следващият ъпдейт на драйвера, който Уиндоус му подаде. Кажи му ОК. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 6, 2020 Share Posted November 6, 2020 Хванах проблема. Идва от DOT4 driver. В един момент, се появява DOT4_002 и се ебава мамата на цялата история. Незнайно защо няма триене, но като си прехвърлиш на DOT4_001 и пали. Засега го реших, да видим. Току-що изпечата 19 листа и не е казал и гък. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 1 hour ago, Lucky Luciano said: Хванах проблема. Идва от DOT4 driver. В един момент, се появява DOT4_002 и се ебава мамата на цялата история. Незнайно защо няма триене, но като си прехвърлиш на DOT4_001 и пали. Засега го реших, да видим. Току-що изпечата 19 листа и не е казал и гък. Защото най-вероятно е в Уиндоуската папка с драйвери и тъй като решава, че е по-нов/по-добър, ти го сменя. С Roll back-а и спирането на ъпдейтите, както ти написах по-горе, ще спре да го прави, докато не излезнат 2 по-нови версии, а те най-вероятно няма да излезнат никога. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 Сега като се заглеждам и зачитам за лаптопи, понеже последните години не съм се интересувал толкова много от тази техника- персонални и лаптопи, две неща. Гледам, че процесорите гигахерците вече ги пишат в някъв диапазон, примерно 1.5-2.8, а преди се пишеше само една цифра. Това какво означава- че ако се наложи и му дойде зор нещо, може да заработи и на 2.8, а иначе в нормален режим ще работи на 1.5 или ми е грешна логиката ? И другото- за ССД дисковете- явно са по-добри и бързи от ДДР дисковете, но четох, че при тя, когато сваляш и триеш по-големи файлове, например филми, ССД дисковете се изхабявали. Въпросът е този цикъл на изхабяване толкова малък ли е, че примерно в един период от да кажем 5 години, ще се наложи смяна на диска с нов ? И ги гледам, че масово ССД дисковете са с по-малко пространство от ДДР, максимумът е май 500 ГБ, а тъй като сега съм с 800 ГБ ДДР, ми се искаше пак да бъде нещо такова. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 15 minutes ago, Dunc said: Сега като се заглеждам и зачитам за лаптопи, понеже последните години не съм се интересувал толкова много от тази техника- персонални и лаптопи, две неща. Гледам, че процесорите гигахерците вече ги пишат в някъв диапазон, примерно 1.5-2.8, а преди се пишеше само една цифра. Това какво означава- че ако се наложи и му дойде зор нещо, може да заработи и на 2.8, а иначе в нормален режим ще работи на 1.5 или ми е грешна логиката ? И другото- за ССД дисковете- явно са по-добри и бързи от ДДР дисковете, но четох, че при тя, когато сваляш и триеш по-големи файлове, например филми, ССД дисковете се изхабявали. Въпросът е този цикъл на изхабяване толкова малък ли е, че примерно в един период от да кажем 5 години, ще се наложи смяна на диска с нов ? И ги гледам, че масово ССД дисковете са с по-малко пространство от ДДР, максимумът е май 500 ГБ, а тъй като сега съм с 800 ГБ ДДР, ми се искаше пак да бъде нещо такова. 1. Да. Точно това означава. Процесорът работи в диапазон, за да спестява енергия. 2. Теоритично ССД-тата не са толкова издръжливи. На практика обаче ... зависи си от диска. Един може да умре след 6 месеца, друг може да не умре изобщо. Последно от любопитство гледах тест за дължината на живота на моето SSD (купувано през 2013-та). Не помня точните цифри, но мисля, че тъй като след 1000TB написани не беше умряло и беше на 70%, а не можеха да тестват вечно, бяха предвидили живот от сорта на 2 или 3PB написана информация. Това е информацията от моя диск, който използвам за системен вече 7 години. Има и една игра сложена, защото само нея играя. Свалената информацията е на другите дискове. Можеш да сметнеш кога ще стигна 1000TB или дори 2PB. По-вероятно е да умре електрониката до тогава, отколкото да стигне края на живота на клетките. Колкото до капацитета - има и по 1TB, и по 2ТБ. Винаги можеш да си купиш лаптоп с HDD и да му смениш диска със SSD, ако така ще ти легне по-евтино, отколкото да купиш лаптопа директно с 1ТБ SSD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted November 7, 2020 Share Posted November 7, 2020 А кое е по-важно- процесорът да е с повече ядра или началният диапазон на процесорът да е по-голям ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 8, 2020 Share Posted November 8, 2020 Повече ядра по принцип. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 8, 2020 Share Posted November 8, 2020 9 hours ago, w00x said: Винаги можеш да си купиш лаптоп с HDD и да му смениш диска със SSD, ако така ще ти легне по-евтино, отколкото да купиш лаптопа директно с 1ТБ SSD. Добре е, преди да се планира подобна схема, да се провери, дали няма да се наруши някое гаранционно условие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 8, 2020 Share Posted November 8, 2020 12 hours ago, w00x said: Винаги можеш да си купиш лаптоп с HDD и да му смениш диска със SSD, ако така ще ти легне по-евтино, отколкото да купиш лаптопа директно с 1ТБ SSD. Нещо не виждам как това ще легне по-евтино, тия HDD-та не ги раздават без пари. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 8, 2020 Share Posted November 8, 2020 Затова и съм написал "Ако така ще ти легне по-евтино". В някои случаи е на същата цена, в други случаи е малко по-евтино, а в трети е неоправдано да се занимаваш и да слагаш отделно. Преди SSD-то излизаше златно. Сигурно имаше към 100лв разлика между това да си го добавиш директно към лаптопа (да купиш модел с SSD) и да си купиш отделно, да махнеш HDD-то и да си го сложиш сам. Виж този пример: Базов (с 1TB HDD) - 599лв Лаптоп + 500GB SSD от магазина е 699лв. Лаптоп + 1TB HDD + 500 GB SSD от магазина е 799лв. Лаптоп + 1TB HDD + отделно закупено 500 GB SSD (с 5 години гаранция, а не с 2, както е при закупуване с лаптоп), марка по избор на клиента е 728лв. 70лв разлика без никакви ползи освен това, че няма да се занимаваш ти да го слагаш, а някой ще ти го сложи преди да ти прати лаптопа. Ако се вземе SSD на промоция от някъде, може да излезе и по-евтино. С РАМ-та е същото. 4ГБ РАМ допълнително - 50лв. Може да се намери за по 25-30. Ако си направиш сам ъпгрейда на RAM-та и SSD-то, спестяваш поне 100лв в този случай. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 Този туч може ли да се върже към не-HP лаптопи? Проблемът е, че въпросния combo cable има накрайник, който изглежда така, а другите ми лаптопи (освен HP) нямат такова "женско"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 9, 2020 Share Posted November 9, 2020 3 hours ago, earache said: Този туч може ли да се върже към не-HP лаптопи? Проблемът е, че въпросния combo cable има накрайник, който изглежда така, а другите ми лаптопи (освен HP) нямат такова "женско"... Този не мисля, че може. С този комбо кабел (който явно взима захранване за HP лаптоп) няма как да го вържеш към лаптоп, който няма такъв порт за захранването до Thunderbolt Type-C. Трябва да използваш стандартния док на HP като този да речем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts