vikktor Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 Има една част от апартамента, в която WiFi-то е много слабо, като цяло и мобилна мрежа много липсва, но това е друг въпрос. Как се използва wifi repeater и по-добре ли е от друг рутер специално в тая стая? Ползвам vivacom. Ако някой го е правил, има ли предложения и съвет? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted October 7, 2020 Share Posted October 7, 2020 14 hours ago, Antares said: Готов съм да сложа сериозна сума пари какво правят въпросните Даника - взимат джантата и я занасят на заварчика, който се намира малко зад тях. Преди да ги продам, кашкавалените 18-ки съм ги носил почти всяко лято при него и е правил чудеса от храброст с тях. Ама понеже не мога да намеря негов телефон, а и самия той работи само с джанта, тоест гумата някой трябва да ти я е свалил преди това - ще се присъединя към препоръката Важно нещо обаче е и след заварката джантата да се полира добре, че съм имал случаи с гумаджиите, дето са на светофара на ВСИ - джантата заварена ОК, гумата не залепва добре. Предполагам Даниката се справят :]] Моите джанти искаха само изправяне. За заварчика не знам. Просто като отида при тях, услугите стават бързо и каествено. 49 minutes ago, vikktorpenchev said: Има една част от апартамента, в която WiFi-то е много слабо, като цяло и мобилна мрежа много липсва, но това е друг въпрос. Как се използва wifi repeater и по-добре ли е от друг рутер специално в тая стая? Ползвам vivacom. Ако някой го е правил, има ли предложения и съвет? Най-добре е с втора точка с различно SSID и на друг канал, свързана жично с първия рутер в същата подмрежа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted October 8, 2020 Share Posted October 8, 2020 On 10/7/2020 at 8:56 AM, Antares said: Готов съм да сложа сериозна сума пари какво правят въпросните Даника - взимат джантата и я занасят на заварчика, който се намира малко зад тях. Преди да ги продам, кашкавалените 18-ки съм ги носил почти всяко лято при него и е правил чудеса от храброст с тях. Ама понеже не мога да намеря негов телефон, а и самия той работи само с джанта, тоест гумата някой трябва да ти я е свалил преди това - ще се присъединя към препоръката Важно нещо обаче е и след заварката джантата да се полира добре, че съм имал случаи с гумаджиите, дето са на светофара на ВСИ - джантата заварена ОК, гумата не залепва добре. Предполагам Даниката се справят :]] +1 за този човек. И аз бях карал едни джанти (само за изправяне) при него и дори гумаджията беше очарован колко добре се е справил Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
puF4o Posted October 9, 2020 Share Posted October 9, 2020 (edited) Как се нарича (техническо наименование) и каква е причината за завихрянето в краищата на крилата на самолета. Edit: И сам си намерих отговора. За любопитните е wingtip vortex. Edited October 9, 2020 by puF4o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 9, 2020 Share Posted October 9, 2020 2 hours ago, puF4o said: Как се нарича (техническо наименование) и каква е причината за завихрянето в краищата на крилата на самолета. Edit: И сам си намерих отговора. За любопитните е wingtip vortex. Не бе!!! Челен пример за кемтрейлс!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 On 10/7/2020 at 11:34 PM, alchemy said: Най-добре е с втора точка с различно SSID и на друг канал, свързана жично с първия рутер в същата подмрежа. Това не звучи особено seamless. Предполагам като отидеш на мястото с лош уайфай, трябва ръчно да се вържеш на другия SSID? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 23 minutes ago, earache said: Това не звучи особено seamless. Предполагам като отидеш на мястото с лош уайфай, трябва ръчно да се вържеш на другия SSID? И аз това си мислех, но после се сетих, че повечето устройства избират wifi с най-добър сигнал и може би това е идеята. За момента не съм се спрял на решение, защото и контактите са ограничени и правя схеми кое къде ще е най-добре да стои спрямо наличните контакти.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 On 10/7/2020 at 10:28 PM, vikktorpenchev said: Има една част от апартамента, в която WiFi-то е много слабо, като цяло и мобилна мрежа много липсва, но това е друг въпрос. Как се използва wifi repeater и по-добре ли е от друг рутер специално в тая стая? Ползвам vivacom. Ако някой го е правил, има ли предложения и съвет? Аз съм в къщи така,използвам репийтъри на Tp link,въпреки че рутера е доста мощен в детската стая няма покритие.Няма възможност при мен да го закача жично(по добрия вариант).Работят като отделни мрежи,удължителя хлапето я кръсти Хогуортс 5G( Хари Потър) а втория ми е в гаража.Работят безгрижно и надеждно,скоростите са прилични обаче са надолу от тази на главния рутер.Не съм сигурен дали е точно правилния начин,ама при мен работи добре. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 А защо като отделни мрежи, а не като една? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 On 10/7/2020 at 10:28 PM, vikktorpenchev said: Има една част от апартамента, в която WiFi-то е много слабо, като цяло и мобилна мрежа много липсва, но това е друг въпрос. Как се използва wifi repeater и по-добре ли е от друг рутер специално в тая стая? Ползвам vivacom. Ако някой го е правил, има ли предложения и съвет? Ако рутерът ти е за смяна, си вземи направо една mesh система вместо да се занимаваш с репитъри и удължители. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
puF4o Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 On 10/9/2020 at 11:25 PM, RaptoR said: Не бе!!! Челен пример за кемтрейлс!!! Помислих си, че може да стане грешка с тази картинка, защото има бая неща, които се случват около един самолет в полет, но аз исках да разбера за завихрянето на върха на крилото, не зад самолета. Ето още една статия за него кога се получава. Wingtip vortex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 17 hours ago, Mockingbird said: А защо като отделни мрежи, а не като една? Защото в зона на препокриване забелязах,че устройствата се "шашкат" и по някога остават на рутера с по-слабия сигнал незнайно защо.Като са с две различни имена се прехвърлят на тоя с по-силен сигнал.Мен лично не ме бърка изобщо,работи си безгрижно и така,не съм се заигравал с настройките. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 Обмислям смяна на рутера вкъщи, че тоя TP-Link Ми лази по нервите. Дропва интернета когато си поиска. Та кажете някакъв читав до към 150лв ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 6 minutes ago, kotora said: Обмислям смяна на рутера вкъщи, че тоя TP-Link Ми лази по нервите. Дропва интернета когато си поиска. Та кажете някакъв читав до към 150лв ? В Емаг Асуси колкото щеш. Ама гледай да хванеш някоя промоция. Изчакай ако можеш петъка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 Ейй, добре ме подсети, че наближава черен петък. Ще изчакам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 1 minute ago, kotora said: Ейй, добре ме подсети, че наближава черен петък. Ще изчакам Там ще удариш много добра цена - падат под 100 лева Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 18 minutes ago, kotora said: Обмислям смяна на рутера вкъщи, че тоя TP-Link Ми лази по нервите. Дропва интернета когато си поиска. Та кажете някакъв читав до към 150лв ? https://www.senetic.bg/product/RBD52G-5HACD2HND-TC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 Това, с тея вградени антени какъв обхват има? Че сега съм с един анус и нещо не съм много доволен. Ползвам и два репитъра на тъплинк и единия от тях определено дропи, а уж има добра връзка към рутера. И май ми се струва, че ще го сменям с нещо такова или такова. Това ми е втори асус рутер, и определено не е това което очаквах от него. Предишния ми беше чук (по-стар и наполовина по-бавен) , но този нещо не е окей. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 13, 2020 Share Posted October 13, 2020 5 hours ago, kotora said: Обмислям смяна на рутера вкъщи, че тоя TP-Link Ми лази по нервите. Дропва интернета когато си поиска. Та кажете някакъв читав до към 150лв ? Само безжичния ли дропи или и жичен? На каква честота? 2 hours ago, Mockingbird said: Това, с тея вградени антени какъв обхват има? Че сега съм с един анус и нещо не съм много доволен. Ползвам и два репитъра на тъплинк и единия от тях определено дропи, а уж има добра връзка към рутера. И май ми се струва, че ще го сменям с нещо такова или такова. Това ми е втори асус рутер, и определено не е това което очаквах от него. Предишния ми беше чук (по-стар и наполовина по-бавен) , но този нещо не е окей. През последните 1-2 години виждам доста негативни отзиви за Асус-ите. Един колега пък е с такъв от 3-4 години сигурно и "всичко му е перфектно, нямам абсолютно никакъв проблем, много съм доволен", докато в един момент се разбра, че той периодично (веднъж месечно) си рестартирал рутера, че му спирал интернета изведнъж. На него обаче не му пречело и затова "всичко е перфектно". Та "перфектното" за един, може да не е "перфектно" за друг. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Евтин вариант е да се качи едно OPENWRT на ТПЛИНК-а и да се настрои както трябва. Иначе хубва обхват се постига с няколко АП-та с намалена сила на излъчване(облъчване), но с кабел за всяко от тях. Ако ти 'дропи' от претоварване - има няколко варианта със PFSENSE , към които да вържеш АП-та. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Нямам опция кабели, именно за това съм с репитъри. Иначе знам какво да направя. Определено не е от претоварване. Според мен драмата е от асус-а, ама ще го мъча до последно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 46 minutes ago, Mockingbird said: Нямам опция кабели, именно за това съм с репитъри. Иначе знам какво да направя. Определено не е от претоварване. Според мен драмата е от асус-а, ама ще го мъча до последно. Взимаш ТОВА и решаваш всички проблеми завинаги!!! Велико е! Аз в банкя години наред не можех да реша проблема с къщата, втория етаж, па двора, па палубата, па павилиона... Накрая брат ми се ядоса при едно идване от Англия, запали колата и се върна с това. Точно както каза той, сега и в няколко съседни двора има нет. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Изпадна ми една оферта за Redmi AX6 за 120лв от един колега. И мисля него да взема.Малко е Overkill, Но ще мога да го ползвам още дълги години. Този ТП линк е на 5-6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Убедих се, че софтуерът при рутерите е по-важен от хардуера. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 Мдам... Тея асуси с какво работят? Да взема да пробвам... DD-WRT? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts