Jump to content
BulForum.com

Тема за кратки въпроси

tankis

Recommended Posts

Май ключа от бараката ще се окаже варовикът. От обяд до момента е на спа процедури с лимонена киселина и премина от нищо, след няколко часа църцорене, в момента си пуска стабилна струя.

Иначе коя серия е - идея си нямам. И не виждам никъде да пише.

Edit: Тамън се похвалих и след три резервоара източена вода  (един с лимонтозо и два чиста) - пак почна същите номера :censored2:

ReEdit: Ся пък тръгна. Като надебеля финансово ще си купя нормална кафемашина :@

Edited by Antares

• Replies 45.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaptoR

3760

• w00x

2906

• djadomraz

1772

• Midex

1497

Top Posters In This Topic

Posted Images

Как се казва този тип тиксо на български?

https://www.3m.com/3M/en_US/company-us/all-3m-products/~/3M-Lithographers-Tape-616/?N=5002385+3293241432&rt=rud

Полу-прозрачно черно е. Като фолио за тониране на автомобилни стъкла. Искам да си отрежа парченца, за да си лепна на stand by диодите на техниката, че ме дразнят толкова ярки.

7 minutes ago, w00x said:

Как се казва този тип тиксо на български?

https://www.3m.com/3M/en_US/company-us/all-3m-products/~/3M-Lithographers-Tape-616/?N=5002385+3293241432&rt=rud

Полу-прозрачно черно е. Като фолио за тониране на автомобилни стъкла. Искам да си отрежа парченца, за да си лепна на stand by диодите на техниката, че ме дразнят толкова ярки.

Ако искаш изцяло да ги скриеш изолирбанд. 
Такова нещо не съм срещал. Прозрачно тиксо + черен маркер става ли като вариант?

Не искам изцяло да ги скрия. Само да ги затъмня, за да не са толкова ярки.

Не съм се замислял за варианта прозрачно тиксо + маркер. Ще пробвам, но предния път като пробвах маркер върху тиксо, стана едно такова ... никакво.

Точно така пробвах предния път. Нищо не стана. Размаза се. Затова предпочитам направо с такова тиксо, което е предвидено за подобни интервенции. :)
Но ще пробвам отново все пак с тиксо и маркер. :) 

С тиксо и перманентен маркер няма да стане - все едно ги няма.

Имах такъв проблем с един прибор с 10" тъч и в диагонала му супер гаден ярък син диод. Реших го като отсякох със замба кръгче от цветно канцеларско кубче (от лепящата част). Залепих го отгоре и толкоз.

Това е скрийншот от клипче и качеството е отврат, но горе/долу се вижда в горния десен ъгъл бледо зеленикавия резултатен цвят от синия диод и жълто листче ;)

Screenshot_20201002_224727_org.videolan.vlc.jpg

Edited by alchemy

On 9/30/2020 at 9:45 AM, Antares said:

Попадна ми една стара кафемашина Delonghi. Като я включа, почва да бръмчи супер силно, както правят, когато няма вода. Почистил съм дюзата, от която изтича водата, без промяна - едва капе и бръмчи доста силно. Сифона за пара работи, което ме кара да мисля, че не е тоталка. Чудя се има ли смисъл да я ремонтирам и ако можете да препоръчате сервиз - ще съм благодарен!

Обезвъздуши ли я?

Някъде в южната част на града да изправят машинно алуминиеви джанти? Едната зимна съм я тряснал от вътрешната страна и искам да я подготвя за зимата, няма откъртено или строшено, само криво. С чука и аз мога, ама искам да стане качествено.

50 minutes ago, jozo said:

Някъде в южната част на града да изправят машинно алуминиеви джанти? Едната зимна съм я тряснал от вътрешната страна и искам да я подготвя за зимата, няма откъртено или строшено, само криво. С чука и аз мога, ама искам да стане качествено.

До Гребната база:

https://www.google.bg/maps/@42.1475412,24.7218106,3a,75y,83.49h,89.9t/data=!3m6!1e1!3m4!1sHBGOQ362fTPGXBHoFAuaAA!2e0!7i13312!8i6656

1 hour ago, jozo said:

Отивай на гребната,при човека от поста на Netroot,изправял съм при него квадратни (буквално) джанти станаха перфектни.

On 4/8/2020 at 9:00 PM, jozo said:

Нямате ли домоуправител или домоуправа в тоя блок, както си е по закон?

На квартирата едно време, никой не искаше да стане домоуправител и незнайно как се навиха на фирма, която да изпълнява тая длъжност. Аз бях изключително доволен. В началото винаги имаше някой да се скатава с таксите, но те си ги гониха всеки месец и за година и малко, взеха всички да си плащат. Ако не всеки месец, то плащаха по няколко месеца наведнъж, дори хора, които с години не бяха плащали. Те не живеели там, що щяли да плащат и прочие, но като им цитират закона и се научиха. После с парите покрива оправиха, никой не даде лев допълнително, дограма на входа, асансьора се поддържаше, допълнителния авариен бутон, ново диодно осветление, нова входна врата, механизми и прочие, всичко от общия фонд. Отделно, че с всичко това никой не си мръдна пръста, а фирмата даваше оферти и собствените само избираха според тях. Като видяха това взе да им харесва и всеки спря да мрънка и почна да си плаща както си му е реда. То това е идеята, ако има как да ги излъжеш да хванете фирма.

jozo, помниш ли коя беше тази фирма? По-долу си писал "Домоуправител Пловдив". За нея ли става въпрос?

Да, "Дмоуправител Пловдив" беше фирмата и офиса беше в сградата на ДАИ, но сега май са в Тракия.

Благодаря. :)

Още са в сградата на ДАИ според Гугъл Мапс.
Гледам тука за оферти. Едната съседка препоръча този по препоръка на приятелка, един съсед от друго място чул за същия добри отзиви, ти го споменаваш с добро, няма негативни коментари в Интернет. Ще им вземем оферта.

On 10/4/2020 at 8:35 PM, jozo said:

Не е точно южната, но съм много доволен от резултатите:

"Даника" на бул. "Санкт Петербург", до изчислителния център.

Danika 2002 LTD

бул. „Санкт Петербург“ 59, 4017 Каменица 2, Пловдив

087 766 6767

https://maps.app.goo.gl/JcqaDbYwxMNd1oN6A

Edited by alchemy

9 hours ago, w00x said:

Благодаря. :)

Още са в сградата на ДАИ според Гугъл Мапс.
Гледам тука за оферти. Едната съседка препоръча този по препоръка на приятелка, един съсед от друго място чул за същия добри отзиви, ти го споменаваш с добро, няма негативни коментари в Интернет. Ще им вземем оферта.

Моля, звънни на телефона и ги питай дали са там. От 2 години и половина не живеем там и не знам как е положението, но аз бях изключително доволен както съм писал. Дори един път звънях на някакъв празник и докараха след 2 часа човек да отпуши канализацията, че на комшията от третия етаж му течеше мръсна вода от тавана на банята. В тая ситуация също се намесиха, но там е друг въпрос.

1 hour ago, alchemy said:

Danika 2002 LTD

087 766 6767

Знам ги тези, ще видя, може да ида и на гребната, зора е че са ми в другия край на града и докато ида след работа няма да са работят.

5 hours ago, w00x said:

Мерси, ще им пиша.
Имаш ли лични наблюдения?

Познавам собственика. Върши си съвестно и коректно работата. 

Управлява всички комплекси Олимпия, Оазисите и още не знам колко други единични входове и кооперации. 

Аз от няколко години работя с фирма Илбупласт - http://ilbuplast-bg.com/ Всичката дограма ни е от тях, на сестра ми е бял Трокал, на нашата къща е Трокал златен дъб, майка ми си избра Вивапласт. Познаваме се вече от доста години, доволен съм, като най-големия зор беше на старата къща. Там само с 1 стар прозорец се бориха 3 часа да го свалят, за да не се разкърти много и да иска много работа за обръщане.

Edited by jozo

On 10/6/2020 at 6:15 AM, alchemy said:

Danika 2002 LTD

087 766 6767

Готов съм да сложа сериозна сума пари какво правят въпросните Даника - взимат джантата и я занасят на заварчика, който се намира малко зад тях.
Преди да ги продам, кашкавалените 18-ки съм ги носил почти всяко лято при него и е правил чудеса от храброст с тях. Ама понеже не мога да намеря негов телефон, а и самия той работи само с джанта, тоест гумата някой трябва да ти я е свалил преди това - ще се присъединя към препоръката :D Важно нещо обаче е и след заварката джантата да се полира добре, че съм имал случаи с гумаджиите, дето са на светофара на ВСИ - джантата заварена ОК, гумата не залепва добре. Предполагам Даниката се справят :]]