deus_pld Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 25 minutes ago, instinct said: Някой да знае откъде може да се купува дестилирана вода, която е за всякаква употреба, включително за пиене? В аптеките продават "пречистена вода", която вече не е дестилирана, а минала някакви филтри само. Пробвай в Рай-Хим: http://www.rai-him.com/ Намират се на Кукленско, на около 200-300 метра след хотел Родопи в посока Митницата, от същата страна. Влиза се в едно като вътрешен двор. От там купуваме повечето химикали за нашата лаборатория, знам, че продават и дестилирана вода, но никога не съм се заглеждал какво точно пише. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Just now, deus_pld said: Пробвай в Рай-Хим: http://www.rai-him.com/ Пробвах по телефона току що - преди 3-4 месеца им изгорял дестилаторът . И вече нямат такава вода, и не мислят да правят за в бъдеще, че не излизало сега достатъчно изгодно. Иначе ставала за пиене тяхната (според техните думи)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Just now, instinct said: Пробвах по телефона току що - преди 3-4 месеца им изгорял дестилаторът . И вече нямат такава вода, и не мислят да правят за в бъдеще, че не излизало сега достатъчно изгодно. Иначе ставала за пиене тяхната (според техните думи)... Нямаш късмет ми се струва... За какво ти е, ако не е тайна? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 (edited) Дейонизираната от веригите не върши ли работа? https://www.home-max.bg/instrumenti-i-oborudvane/avtoprinadlejnosti/avto-kozmetika/destilirana-voda/ Едит: реших, че е за авто... Edited December 30, 2019 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slay Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 От кауфланд взимах последно, на щандовете където са авто течности, чистачки и т.н. и си пише дестилирана на нея. една прозрачна бутилка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Пробвай с големите аптеки - особено тези които мешат разни мехлеми и лекарства. На тях им трябва дестилирана вода и при заявка не е проблем да ти приготвят и на теб. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted December 31, 2019 Share Posted December 31, 2019 17 hours ago, instinct said: Ами аз звънях в Химакс, казаха ми, че сега правят само "пречистена" /с филтри/. Дестилирането го спрели мнооого отдавна, чак човекът не помнел кога точно. В аптеката, откъдето си взех една бутилка без да обърна внимание какво пише на нея, изобщо не са наясно с промяната. От складовете когато поръчвали дестилирана вода, им пращали тази новата, и те си я продават за такава (а се оказа, че не е). Иначе бутилката е едно към едно, само първата дума от надписа е сменена. Не се шашкай, просто технологията е различна. Дестилацията е бавен и енергоемък, скъп процес. Обратната осмоза и дълбокото обезсоляване с йонообменни смоли отдавна измести дестилацията като метод за пречистване. Ако желаеш, може да споделиш все пак за какво ползваш водата и евентуално да ти дам още инфо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct Posted January 1, 2020 Share Posted January 1, 2020 alchemy, на мен ми стига традиционната дестилирана и точно за нея питам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 1, 2020 Share Posted January 1, 2020 Трябва ми малък мрежов шкаф - 400/400/200, примерно. Идея откъде да намеря? Важно е да е 200 дълбочина, другите размери, може да не са точно посочените. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 1, 2020 Share Posted January 1, 2020 16 minutes ago, Lucky Luciano said: Трябва ми малък мрежов шкаф - 400/400/200, примерно. Идея откъде да намеря? Важно е да е 200 дълбочина, другите размери, може да не са точно посочените. kabeli.eu за пловдив. ако ти понасят цените можеш да провериш и sectron.bg ( Просот). ако е просто някаква ел.кутия без 19" шини - ТМТ и ФИЛКАБ. тъй като не знам за какво ти трябва и тия 400мм са малки за 19" може да погледнеш тези софиянци какво могат да предложат. имаха разни малки шкафчета за по 1 рутер примерно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Трябва ми да натикам един ДВР и един рутер. Шини не ми трябват, но трябва да е плитък. Там трябваше да има офис мебел, в която да е всичкият цирк, но бюрото ми е голямо и ще стане претрупано. Трябва да се кашира долу и да не надстърча. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 8 hours ago, Lucky Luciano said: Трябва ми да натикам един ДВР и един рутер. Шини не ми трябват, но трябва да е плитък. Там трябваше да има офис мебел, в която да е всичкият цирк, но бюрото ми е голямо и ще стане претрупано. Трябва да се кашира долу и да не надстърча. Нещо такова дали няма да ти свърши работа? Мисля, че може да се намери и от България. Аз си направих подобно от останал гипсокартон. Може и с велпапе. Разгледай в pinterest там има много добри идеи. https://a.aliexpress.com/df5RQdFK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 On 1/1/2020 at 12:11 PM, instinct said: alchemy, на мен ми стига традиционната дестилирана и точно за нея питам Едва ли ще намериш вода точно от дестилатор по вече споменатите причини. Иначе за ракии, ютии и прочее отлична работа вършат т. нар. трапезни води с проводимост макс. 50 микросименса на сантиметър. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnus Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Някой да има под ръка/крак/легло ACER AX3950? И ако да, дали може да ми измери захранването в трите му основни измерения до милиметър? Благодаря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Трябва да е право, тоест точно като шкаф. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 (edited) Оглеждам се за нов кафеавтомат. Все още се колебая с бюджета. Какви машини ползвате у дома? Капсули, дръжки, автомати, кубинки, джезвета? Заглеждам GAGGIA Cadorna Style. В момента имам Saeco Intelia, но ми се иска да обновя оборудването. Edited January 2, 2020 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Just now, Mockingbird said: Оглеждам се за нов кафеавтомат. Все още се колебая с бюджета. Какви машини ползвате у дома? Капсули, дръжки, автомати, кубинки, джезвета? Заглеждам GAGGIA Cadorna Style. В момента имам Saeco Intelia, но ми се иска да обновя оборудването. Аз смених от Philips/saeco poemia на philips робот EP5363 на промоция за 999 от края на 2018. Капучиното е страхотно. Кафето също. Има известни проблеми, ако ползваш смляно кафе, но кой си купува робот, който мели кафе, за да ползва смляно? Случи ми се да пия няколко месеца безкофеиново и от там знам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Delonghi или Saeco... Delonghi са с по-шумни мелачки и по-големи на габарити, Saeco е по-тихо и по-компактно. Имам и двете марки, но ако ще купувам, бих си взел Delonghi, може би. Саекото е капризно на миене, чистене, свети, мига, дразни... Делонгито е къде, къде по-просто и непретенциозно за поддръжка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Just now, Lucky Luciano said: Delonghi или Saeco... Delonghi са с по-шумни мелачки и по-големи на габарити, Saeco е по-тихо и по-компактно. Имам и двете марки, но ако ще купувам, бих си взел Delonghi, може би. Саекото е капризно на миене, чистене, свети, мига, дразни... Делонгито е къде, къде по-просто и непретенциозно за поддръжка. И тая работа трябва да свършим... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 Да, присетих се и аз... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 22 hours ago, Lucky Luciano said: Трябва ми да натикам един ДВР и един рутер. Шини не ми трябват, но трябва да е плитък. Там трябваше да има офис мебел, в която да е всичкият цирк, но бюрото ми е голямо и ще стане претрупано. Трябва да се кашира долу и да не надстърча. това трябва да е достатъчно голямо http://kabeli.eu/bg/метална-кутия-със-сплайс-касета-30см-25см-15см-1 но уайфай отвътре трудно ще фащаш. може би по-добре някоя от пластмасовите варианти от ТМТ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 5 hours ago, mobo said: това трябва да е достатъчно голямо http://kabeli.eu/bg/метална-кутия-със-сплайс-касета-30см-25см-15см-1 но уайфай отвътре трудно ще фащаш. може би по-добре някоя от пластмасовите варианти от ТМТ имам подобна, пак метална, в килера - държи рутер, суич и нещо за оптика. wifi действително намаля но никъде не е изчезвал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 В тази кутия, DVR-а няма да изкара много време предполагам. Затвориш ли и и капака, вътре става печка, ако има активно оборудване. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 3, 2020 Share Posted January 3, 2020 (edited) @dvdrw е прав. Ще трябва да помислиш за охлаждане (отвеждане на въздуха от кутията). Електрониката на DVR-а може да издържи, но дискът ще се скапе твърде бързо. Edited January 3, 2020 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 On 1/2/2020 at 11:19 PM, Lucky Luciano said: Delonghi или Saeco... Delonghi са с по-шумни мелачки и по-големи на габарити, Saeco е по-тихо и по-компактно. Имам и двете марки, но ако ще купувам, бих си взел Delonghi, може би. Саекото е капризно на миене, чистене, свети, мига, дразни... Делонгито е къде, къде по-просто и непретенциозно за поддръжка. Ти пък, Делонги... Съвсем я бях отписал тая марка.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts