vikktor Posted October 19, 2019 Share Posted October 19, 2019 (edited) Включих се в тая програма Windows Insider за бета тестер на Windows 10. Update-наха се някакви неща и сега пише "Evolution copy" в долния десен ъгъл на екрана. Но пък в контрол панел си пише, че е активиран.... p.s. В тази връзка сега видях, че Microsoft за пореден път за изключили България като страна (този път в "кюпа" са и доста други): Edited May 25, 2022 by vikktor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 19, 2019 Share Posted October 19, 2019 Щом пише, че е активиран, значи си окей. Изключили са България само от СМСите най-вероятно. Избери мейл и ще ти пратят линка. А може просто да отидеш да си го свалиш от съответния App Store. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaiconDogg Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 (edited) Някой ползвал ли е такава самобръсначка ? Интересуваме дали бръсне гладко като обикновенните самобръсначки за по лев два или е като машинките за постригване и не е гладко . Edited October 21, 2019 by MaiconDogg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 2 hours ago, MaiconDogg said: Някой ползвал ли е такава самобръсначка ? Интересуваме дали бръсне гладко като обикновенните самобръсначки за по лев два или е като машинките за постригване и не е гладко . Трбант върви точно като VW CORRADO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted October 21, 2019 Share Posted October 21, 2019 Така и никой не ми отговори, дали му се намира черен вълшебен маркер за кола? @Виден - как е там гореее, 'ладно лиЙ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 13 hours ago, MaiconDogg said: Някой ползвал ли е такава самобръсначка ? Интересуваме дали бръсне гладко като обикновенните самобръсначки за по лев два или е като машинките за постригване и не е гладко . Ползвал съм доста висок клас такава самобръсначка и не, не бръсне гладко. Бръсне бързо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Здравейте! -Искам да ви попитам за съвети, относно един руски сайт OZONE.RU. Някой пазарувал ли е от него и може ли да ме светне относно това, дали е коректен, как става плащането и как ще ми протече доставката на едни 12-тина книги с тегло около 8кг. Благодаря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 (edited) Въпрост. Lenovo M81 Tower Ще подкара ли 2х8 ГБ, по 1 в двата канала? Edited October 26, 2019 by chasti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Изглежда, че да. Quote Memory Supports 1GB, 2GB, 3GB, 4GB, 8GB, 16GB memory UDIMM, PC3-10600 1333MHz DDR3, four UDIMM slots Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chasti Posted October 26, 2019 Share Posted October 26, 2019 Мерси. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 Ресиверът ми се захранва от нормален захранващ кабел, с накрайник като тези за компютър. Искам обаче да го направя под ъгъл, защото зад ресивера нямам достатъчно място за прав кабел. Ето така: Във Викиват намерих подходящи кабели, но имам друг проблем. Като взех ресивера, тъй като е за Английски контакт, исках да използвам нормален захранващ кабел, който имах у нас. Гледах уж надписите, за да си съвпаднат, но когато сложих EU кабела - не тръгна изобщо. С кабела в комплекта тръгва веднага. Някой може ли да ми каже коя характеристика на кабела да гледам, за да взема ъглов кабел, който да пасне на ресивера. Гледах уж броя на влакната и сечението на кабелите, но не стана. Другият ми вариант е просто да търся ъглов накрайник (с друг ъгъл, различен от този на снимката), но тях не ги намирам. Те имат ли някакви характеристики, които трябва да се напасват с кабелите? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 Дефектен кабел? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 4 minutes ago, netrootbg said: Дефектен кабел? +1 и на мен това ми мина през ума. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 Ами, може. Ще пробвам и друг. Но нямат ли някакво значение броя влакна и сечението на кабелите? Някакви други характеристики нямат ли тези захранващи кабели? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 Не се филмирай като някои от аудиофорума. Няма никакво значение захранващия кабел, стига да издържа мощността на ел.уреда, а ресивъра не е толкова мощен предполагам(над 500 вата). Моя съвет е даже на ъгловия кабел да му резнеш щепсела ако е английски и да му сложиш нашенски, обикновенно шуко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 (edited) Нямат. Единствено трябва да е спазено заземяването, което е в средата леко отгоре. Аз ако съм, до сега да съм резнал щепсела, както каза pamporov и да съм сложил нашенски. Edited October 30, 2019 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 2 hours ago, pamporov said: Не се филмирай като някои от аудиофорума. Няма никакво значение захранващия кабел, стига да издържа мощността на ел.уреда, а ресивъра не е толкова мощен предполагам(над 500 вата). Моя съвет е даже на ъгловия кабел да му резнеш щепсела ако е английски и да му сложиш нашенски, обикновенно шуко. А, не, чак до толкова не се филмирам. Точно за издържането на напрежението ми беше чуденката. Защото като пробвах с нашенски захранващ кабел - не тръгна. Помислих, че има нещо специфично в кабела и затова е отказал да тръгне. 600W е консумацията на захранването. Ресиверът е 7х180W. 2 hours ago, Mockingbird said: Нямат. Единствено трябва да е спазено заземяването, което е в средата леко отгоре. Аз ако съм, до сега да съм резнал щепсела, както каза pamporov и да съм сложил нашенски. Нямам такива умения. Предпочитам просто да сложа нашенски захранващ кабел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 9 minutes ago, w00x said: Нямам такива умения. Предпочитам просто да сложа нашенски захранващ кабел. Подкрепям това твое решение. Аз съм против българина да разбира от всичко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 Не виждам конкретна причина, за да не тръгне. Освен ако в английския кабел(щепсел) няма нещо вградено, което да се чете от ресивъра.... Но силно ме съмнява, най-много да има стопяем предпазител. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 Пробвай кабелите на друг уред, ще се разбере от къде е причината. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 11 hours ago, w00x said: Но нямат ли някакво значение броя влакна и сечението на кабелите? Някакви други характеристики нямат ли тези захранващи кабели? Опита ли да завъртиш на 180° щепсела в контакта. При UK-кабелите фазата и нулата са точно определени, а при нас можеш да ги въртиш. За някои аудио и електронни апаратури може да е от значение как точно се подава захранването. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 Не съм пробвал. Уикенда ще пробвам още няколко захранващи кабела. Може наистина този да е бил повреден. Ще пробвам и това със завъртането. Пък ако тръгне и с друг нашенски кабел, ще взема един от тези ъгловите, за да сменя Английския. Благодаря за отговорите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 (edited) 10 hours ago, w00x said: Не съм пробвал. Уикенда ще пробвам още няколко захранващи кабела. Може наистина този да е бил повреден. Ще пробвам и това със завъртането. Пък ако тръгне и с друг нашенски кабел, ще взема един от тези ъгловите, за да сменя Английския. Благодаря за отговорите. Режи английския кабел и слагай нашенско шуко. Ако ти е толкова зор да го направиш това, обади ми се и за две минути ще ти го направя. П.п. Въртенето едва ли ще ти помогне, Говорим все пак за променлив, а не за прав ток Edited October 31, 2019 by gado Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 Аз искам да сложа ъглов накрайник откъм усилвателя. Това ми е главната идея. Английския накрайник не ме притеснява. И с него си работи без проблем. Та ако режа да слагам шуко, трябва да отрежа и от другата страна, за да сложа ъглов. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 38 minutes ago, gado said: Въртенето едва ли ще ти помогне, Говорим все пак за променлив, а не за прав ток За конкретния случай може и да няма значение, но както вече писах: "За някои аудио и електронни апаратури може да е от значение как точно се подава захранването." Мога да дам конкретен пример от ръководството на един усилвател от висок клас LUXMAN M-03. Виж на стр.7 Quote 12. AC Power Cord Connect the AC plug into your household power outlet. If any noise or static is noticed, unplug and plug in again reversing the polarities. А пък за "сфазиране" на аудиотехника има много изписано. DETERMINING PROPER AC POLARITY и т.н., и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts