RaptoR Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 41 minutes ago, dubo said: за тия пари по-добе (за мен) е електронна брава с криптиран контактен чип, без възможност за копиране. Абсолютно категорично професионалните ключари ме посъветваха автоматична брава или брава с код - не. Това като се осере, а явно се случва нерядко, няма отваряне без разбиване от мега хамалски тип, а моята входна врата е блиндирана 120кг. При смяната на бравата (понеже старата естествено се потроши за втори и този път фатален път) момчетата на смени се мъчиха общо 7 часа, но успяха да отворят. Не ми се иска дори да си помислям какво ще стане ако трябва да разбивам това нещо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 7 hours ago, HEMO said: Я дай да го видим тоя татрон за 450 лв дето е среден клас.... че и аз ще сменям на единия апартамент. Патрона е MAUER. Сега няма как да ти го покажа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 По въпроса с вратите, кой прави алуминиеви врати за баня по размер в Пловдив? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 1 hour ago, RaptoR said: Патрона е MAUER. Сега няма как да ти го покажа. Хмм в страницата на Мауер не намирам толкова скъп патрон,да не би да е в комбинация с бравата? Мисля да сменя едната допълнителна брава с Gerda титан,касовите вече са безсмислени,някакви отзиви за тия? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 8 minutes ago, HEMO said: Хмм в страницата на Мауер не намирам толкова скъп патрон,да не би да е в комбинация с бравата? Мисля да сменя едната допълнителна брава с Gerda титан,касовите вече са безсмислени,някакви отзиви за тия? Всъщност си прав, с бравата е, но има и патрони дори над 600 лева в магазина. Относно касовите брави, ако говориш за старите, то моята беше такава, италианска, 350 лева. Голям ключ с 16 секрета. Та ако говориш за тия касови брави, ключарите ми казаха, че вече за тях крадците са си направили инструмент, така щото без нищичко да удрят и чупят, отварят вратата и след това си я заключват. И ти се прибираш в заключения си обран апартамент... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 1 hour ago, RaptoR said: Абсолютно категорично професионалните ключари ме посъветваха автоматична брава или брава с код - не. Това като се осере, а явно се случва нерядко, няма отваряне без разбиване от мега хамалски тип, а моята входна врата е блиндирана 120кг. При смяната на бравата (понеже старата естествено се потроши за втори и този път фатален път) момчетата на смени се мъчиха общо 7 часа, но успяха да отворят. Не ми се иска дори да си помислям какво ще стане ако трябва да разбивам това нещо. Нито са автоматиччни, нито с код - електромеханични са - и си има модели с механично отваряне отвътре. Е разбира се съм сигурен, че ключарите никога не биха накърнили интереса на клиент за да осигурят печалбата си Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 12, 2019 Share Posted May 12, 2019 4 minutes ago, dubo said: Нито са автоматиччни, нито с код - електромеханични са - и си има модели с механично отваряне отвътре. Е разбира се съм сигурен, че ключарите никога не биха накърнили интереса на клиент за да осигурят печалбата си И какво става, когато отвътре няма кой да отвори? Ключарите спокойно можеха да ми набутат подобен боклук за около 1000 и нагоре лева и можеха спокойно да го направят ако бяха пожелали. Предвид, че са може би най-сериозните в града досега не съм имал причини да не им се доверя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted May 13, 2019 Share Posted May 13, 2019 19 hours ago, RaptoR said: И какво става, когато отвътре няма кой да отвори? Ключарите спокойно можеха да ми набутат подобен боклук за около 1000 и нагоре лева и можеха спокойно да го направят ако бяха пожелали. Предвид, че са може би най-сериозните в града досега не съм имал причини да не им се доверя. Е щом питаш - може спокойно да си изведеш някъде 2 кабела и да замажеш и боядисаш мястото - тип заровени под пода на мазето пари Ако стане авария - дупчиш там и подаваш 12 V на двата кабела - съответно бравата отключва. Топлата вода отдавна е измислена. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Mobi Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 (edited) Здравейте, Къде в Пловдив има по-голямо разнообразие на буквички, които се лепят по клавишите на клавиатурите? Благодаря. Edited May 14, 2019 by Mobi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 Много важен въпрос! Преди известно време купих от Ангел монитор PHILIPS 273V5. Днес понеже се юрнах чистя и подреждам реших да се престраша и да го сложа на мястото на моя EIZO FLEXSCAN S2111W. Да кажем, че временно ще пренебрегна ужасяващия звук на вградените колони на филипса, но момента са картината няма да мине. Не че не бях сигурен, че така ще стане. Въпросът ми сега, докато всичко стои разглобено и разчекнато е следният: Аз ли бъркам нещо в настройките на филипса или просто както си мисля той не може да се сравни с моя монитор? Междувременно аз ще пробвам това-онова, макар команднването с копчета на филипса да ме кара не да го пратя на село, а да го метна през терасата... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 През менюто го върни до Factory настройки и тогава ръчка, ако не те кефи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 22 minutes ago, Lucky Luciano said: През менюто го върни до Factory настройки и тогава ръчка, ако не те кефи. Оставих куфарите и понаконтих някои неща - смених на 6500К, което доста добре повлия, гамата на мен ми изглежда най-добре на 2.6, но определено трябва да мина през още много апликации, че да преценя. Сега гледам предимно десктопа и браузърите, нямам време да подкарвам друго. Едно е сигурно, EIZO няма стигане. Моят е 2007 и е вади по- добра картина от това на 1000%. Одеве погледнах нещата как стоят към ден днешен - ТОВА е най-доброто достъпно... Оттам скачаме в бездната буквално... Но така си беше и 2007. Ще оставя сега да си почине малко Великия, но най-вероятно ще си го върна след време като намеря къде да сложа тоя кюпешник, че той пък видео иска... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 Че няма да го върнеш - няма. Че след настройките ще го докараш, ще го докараш. След точно седмица, минаването на 4:3, ще ти се струва по-лоша идея, дори от това да ти взема куфарите, за да обясниш на "нашия" човек нещо си... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 14, 2019 Share Posted May 14, 2019 1 hour ago, Lucky Luciano said: Че няма да го върнеш - няма. Че след настройките ще го докараш, ще го докараш. След точно седмица, минаването на 4:3, ще ти се струва по-лоша идея, дори от това да ти взема куфарите, за да обясниш на "нашия" човек нещо си... Ти реши, че старият ми монитор е 4:3? Братчед, кво си пил бре? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Някаква Ариана, пихме, май... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 (edited) Някой има ли представа какво е EcoSmart на бойлерите Gorenje. Питам за нещо друго, освен Редакция: Оправих се, добре че са руснаците и google translate ето инфо (от GTrans), ако някой има намерение да закупува бойлер Gorenje: Quote Например, консумацията на топла вода сутрин и особено вечер е най-висока. Следователно, процесорът дава команда за предварително загряване преди време и до момента, в който това количество вода се изисква, всичко е готово и се нагрява. Т.е. На сутринта резервоарът се включва за час или два или два (в зависимост от обема) преди сутрешните водни процедури и цялата гореща вода се консумира от семейството, а през деня, когато търсенето на вода е минимално, ще се поддържа икономичен режим на контрол на температурата. За да измиете ръцете си или изплакнете чиниите, това ще бъде достатъчно, но не повече. Вечерта консумацията на топла вода е най-голяма, така че процесорът ще нагрее водата до максималната температура преди време с гарантирано получаване на “необходимото качество на живот” за всички членове на семейството без изключение. През нощта може напълно да изключи консумацията на енергия, ако няма нужда от вода. Или напротив, за да достигнете пълния капацитет за отопление, ако прекарвате топла вода в този момент. По този начин технологията ECO-SMART следи работата на бойлера във вашите индивидуални условия. И се адаптира точно към работния ви график и се връщате у дома. Какъв ще бъде този график е различен за всички, поради което микропроцесорната технология ECO-SMART ще събира данни през седмицата и едва тогава ще получавате постоянни дневни спестявания до 30% от електроенергията. В същото време режимът ECO-SMART се активира чрез натискане на един бутон. Edited May 15, 2019 by vikktorpenchev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Има опция да получа безплатно телефон от А1 като имам следния избор: NOKIA 5.1 DS BLACK А1 SMART N9 BLA+PH A1SMART N9TRAN Не знам нищо за нито един от телефоните като ми се казва, че тоя втория, дето не съм го чувал какво е (правели го само за А1) е най-добър избор. Дали е така? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 1 hour ago, RaptoR said: Има опция да получа безплатно телефон от А1 като имам следния избор: NOKIA 5.1 DS BLACK А1 SMART N9 BLA+PH A1SMART N9TRAN Не знам нищо за нито един от телефоните като ми се казва, че тоя втория, дето не съм го чувал какво е (правели го само за А1) е най-добър избор. Дали е така? Виж и на двата параметрите. Ако това са моделите може да ти е от полза следното сравнение: https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9235&idPhone2=9214 В общи линии бюджетни телефони прегледай CPU, RAM, ROM и си избери. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Благодаря, доколкото виждам Нокията печели убедително, както и предполагах. Сега остава да споря за стойности... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 21 hours ago, RaptoR said: Оставих куфарите и понаконтих някои неща - смених на 6500К, което доста добре повлия, гамата на мен ми изглежда най-добре на 2.6, но определено трябва да мина през още много апликации, че да преценя. Сега гледам предимно десктопа и браузърите, нямам време да подкарвам друго. Едно е сигурно, EIZO няма стигане. Моят е 2007 и е вади по- добра картина от това на 1000%. Одеве погледнах нещата как стоят към ден днешен - ТОВА е най-доброто достъпно... Оттам скачаме в бездната буквално... Но така си беше и 2007. Ще оставя сега да си почине малко Великия, но най-вероятно ще си го върна след време като намеря къде да сложа тоя кюпешник, че той пък видео иска... 27 ' монитор на 1920/1080 е просто .... неприемливо ако се търси качество. Просто размера на пикселите е безумен. Препоръчвам ти да разгледаш U серията на DELL , но да не е стар модела, че се намират и модели от 2012 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Тя работата е свършена вече. Купен е монитора и работи добре. Само че е далече от EIZO на 12 години. Остава да се реши къде ще бъде. Както казах има време, Великия има нужда от почивка все пак. Не помня някога да съм го гасил... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 (edited) Сменяш - s-pva 178/178 , 0.27 монитор със - tn, 170/160, 0.311 и просто няма как да останеш доволен. Няма такъв случай в историята. Очевидно обаче имаш добра преценка защото веднага си хванал 'на око' това, което се вижда в спецификациите ако човек е специалист. Edited May 15, 2019 by dubo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 (edited) То ако ще е за full hd, има 24 инчови новички Ейзота за по 570-620 лева Пък ако искаш да харчиш : https://www.dell.com/en-us/shop/dell-ultrasharp-38-curved-monitor-u3818dw/apd/210-amrc/monitors-monitor-accessories Edited May 15, 2019 by ARPAnet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 Абе, мамка му и прасе, само на мен ли по някое време спира да ми работи скрола? Както скролвам и просто спира. При презареждане се оправя и пак по някое време спира. Без значение от сайта. Не мога да хвана дали е мишка, дали е браузър. Ползвам Хром. Баси майката... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted May 17, 2019 Share Posted May 17, 2019 И при нас беше така доста време. Мега изнервящо. Дори като пишех нещо в Уърд. Сменихме мишката и засега няма проблем. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts