netrootbg Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 Не изглежда нищо специално. Има една врътка. Стегнал съм го колкото мога на ръка, но гледам и да не прекаля да прецакам резбата. Нямам си на идея как се води това. От Бг ще си взема. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 Я верно го снимай да го видим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 Не съществува начин да се съглася с подобни приказки! Прокапе ли клапана - има свръхналягане, тоест има проблем. Това е АВАРИЕН клапан, направен е да бъде буфер в случай на АВАРИЯ. Старите клапани дори са капсуловани и избиват само и единствено ако тръгне бойлер да гърми - фактически целта им е това да предотвратят. Към ден днешен обаче се продават изключителни боклуци, като от десет поне осем капят и текат. Затова и вече във всеки магазин за строителни материали навлезе като задължителен артикул силиконовият шлаух, който за нищо друго не се ползва в строителството. Ако бойлерът има спирателни кранов, може и да не се точи, но вероятно не е направен така... Изведи клапана някъде в канал, защото рано или късно ще плувнеш докато спиш... Имам опит с това - вЕрвай ми... Знам че трудно приемаш друго мнение, различно от твоето, но все пак ако имаш време, хвърли един поглед; https://vimax.bg/image/information-pages/rakovodstva/pdf/Tesy/bilight.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 По - късно вечерта, че сега ме чакат в една бирария и .... https://www.facebook.com/majstorzapivois/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 Мнението ми е не просто мое, а на база изключително богат опит, включително и на тема патило. Да ми показваш упътване на китайски бойлер е несериозно. Няма да му обърна никакво внимание. Тези клапани ги има доста отпреди тази фирма да съществува и именно тях предпочитам. Излишно е да влизаме в полемика - невъзможно е да ме убедиш в нещо, което знам от първо лице, аз пък нямам никакво намерение да убеждавам теб. Да не се случва само да плувнеш, защото е много неприятно. Ако пък се занимаваш със строителство - попитай хора от бранша по темата. От любопитство пък като влезеш в строителен магазин от типа на МАРКИТА например - питай за чий чеп е силиконовия шлаух. Дори просто може да попиташ за силиконов шлаух и аз ще отгатна кой размер ще ти дадат. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 (edited) Излишно е, спирам! Има си физични закони които никой не е отменил все още. Edited January 17, 2019 by pamporov Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 налягането до стойността на която е настроен, обикновенно към 8-9-10 атм. Това е идеалната постановка. Веееерно?!? Ка'й чеСно! И да... Съществуват едни физични закони. Твоят бойлер обаче не е от този континуум, та не е нужно да се съобразява с тях П.п. Тия атмосфери за нищо ги нямате вече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 Специално за теб ще го снимам... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 8-9 атмосфери и на мен ми се струват много за бойлер. Не знам на колко е нормално, но това е прекалено много. Това е въпросният клапан. Забележете, че даже е направен с калчища... И най - важното: мъде in Serbia!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Направен е отлично и изглежда да е хубав. Като гледам е стандартен, остава да си вземеш шлаух и да го изведеш някъде в канал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 (edited) 8-9 атмосфери и на мен ми се струват много за бойлер..Много са. Граничното налягане на тоя клапан е максимум седем атмосфери на толкова трябва да е отворил и да тече не да капе... вероятно се презастраховат и им слагат меки пружини за да отворя на максимум на 6... иначе този клапан нищо че е сръбски може да се окаже по-хубав от тукашните. П.п Зарежи клапана,кажи за бирарията,оная дето ми я препоръча до бирената фабрика беше страшна :-) Edited January 18, 2019 by HEMO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanko Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Търся списък с фирми производители от Пловдив (и област Пловдив). Без значение какво произвеждат важното е да са производители. Моля, всеки който има информация, дори и за 1 фирма да ми пипе на ЛС. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 8-9 атмосфери и на мен ми се струват много за бойлер. Не знам на колко е нормално, но това е прекалено много. Това е въпросният клапан. Забележете, че даже е направен с калчища... И най - важното: мъде in Serbia!!! Виж са - калчища за работа, тефлона за красота Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Току-що ме „стрелна” номер от Бурунди.Да звънна ли, да питам кой е? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 По-интересно е как разбра, че е от Бурунди? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Виж са - калчища за работа, тефлона за красота Има едно въженце на Loctite - прекрасно и за работа и за визия. Верно - 26 кинта е опаковката, но пък е с метри... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 (edited) По-интересно е как разбра, че е от Бурунди? Това пише за +257 Явно е автоматично позвъняване, защото вече ме питаха още няколко човека от групата с поредни номера на телефоните. Edited January 18, 2019 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Надушили са ви патладжаните... На мен пък онзи ден телефона ми изненадващо изписа, че получавам обаждане от Гърция, Атина, само дето улица и номер не показа... За пръв път ми се случи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 И на мен скоро ми звъня някакъв извратен номер Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Сигурно са ви звънели богати чичовци да ви прехвърлят наследство от няколко милиона, а вие сте затворили! Ей, подритвате си късмета, значи! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Има развитие на моята история с винтила. Днес дойдоха майстори и го смениха. Явно на целият блок имат проблем. Сегашният се оказа, че бил на 6 атмосфери. Новият е по - голям и пише, че е на 10 bar-а. Да видим дали ще има вода която да капе от него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 (edited) Сигурно са ви звънели богати чичовци да ви прехвърлят наследство от няколко милиона, а вие сте затворили! Ей, подритвате си късмета, значи! Знам, знам... Помня го това съобщение в нигерийската преса: Филантропът А.К. беше открит мъртъв във вилата си близо до Абуджа. При претърсването полицията намери 93 млн. долара, които покойният, в продължение на 20 години, безуспешно се опитвал да раздаде на случайни потребители на Интернет. Edited January 18, 2019 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Някой дали ще се извини сега на pamporov? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Някой дали ще се извини сега на pamporov? +1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Някой дали ще се извини сега на pamporov? Джон Рамбо казармата го е направила прекалено корав да се извинява :lol: Някой занимавал ли се е да подава сигнали в Комисията за защита на потребителите и дали има смисъл? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts