Mockingbird Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 (edited) Да те зарадват за празниците.... Edited December 24, 2018 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 На това дъно: Asus H170 Pro добре ли ще му приляга една такава видео карта: Radeon rx 570 pulse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Естествено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 На това дъно: Asus H170 Pro добре ли ще му приляга една такава видео карта: Radeon rx 570 pulse И още по-добре една GTX1070 миньор с малко стаж и година поне гаранция Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Кафемашина до 200лв препоръки? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Много съм доволен от Nespresso Inissia. Работното налягане е 19 бара. Ползвам предимно капсули на Starbucks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 (edited) Зависи колко си претенциозен. Реално, до 200лв няма особена разлика между една и друга марка. Вкъщи съм с ей това Arielli и съм доста доволен - прави си супер кафе. Ако имаш повече изисквания - търси нещо от 350 нагоре. Но не се подлъгвай по евтините автомати - не си заслужават. А относно машините с капсули - не мерси. Прекалено много боклук за едно кафе, без да броим, че нямаш особено голям избор. А и капсулите излизат в пъти по скъпо по сравнение с нормално кафе от рода на Kimbo Gold, Lavazza. Edited January 2, 2019 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 ... без да броим, че нямаш особено голям избор. А и капсулите излизат в пъти по скъпо по сравнение с нормално кафе от рода на Kimbo Gold, Lavazza. Избирам от над 15 вида/комбинации. Не купувам от БГ и за последната ми поръчка цената излезе под 50 ст. за кафе, а това определено не е "в пъти по скъпо". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Свободна продажба, капсули Неспресо или Нескафе излиза по около 60-65 ст. на брой. По сравнение, с 250 грама мляно кафе за около 8-9лв правиш към 20-25 кафета на цена 30 до 40 ст. Да не говорим, че освен Нескафе, други капсули трудно можеш да намериш в магазина под вас. Та - всеки сам си решава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 ...Да не говорим, че освен Нескафе, други капсули трудно можеш да намериш в магазина под вас. По стечение на обстоятелствата, точно в магазина под нас, освен Nespresso, се предлагат съвместими капсули на Lavazza, Kimbo, Xpresso, Palombini и Motta Естествено, че цените им не ми харесват и затова съм пазарувал от тях (по чехли) само веднъж, когато имах забавена доставка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 По стечение на обстоятелствата, точно в магазина под нас, освен Nespresso, се предлагат съвместими капсули на Lavazza, Kimbo, Xpresso, Palombini и Motta Естествено, че цените им не ми харесват и затова съм пазарувал от тях (по чехли) само веднъж, когато имах забавена доставка. Значи си късметлия Иначе, цената в магазина е брадва А аз просто нямам нерви да мисля и за кафето кога ще свърши, та за това - пакетче. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Някъде изкупуват ли стари батерии от UPS-и? Ориентировъчна цена? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Някъде изкупуват ли стари батерии от UPS-и? Ориентировъчна цена? Преди година и нещо до Маркита, в магазина за акумулатори, по 0.9лв. на бр. Сега не знам как е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Кафемашина до 200лв препоръки? Нещо от машините на Делонги с хватка. Което и да вземеш, няма да сбъркаш, ако ще и най-евтините на външен вид за около 130лв. Като модели бяха EC нещо си. Май имах EC155 преди години. То още я имам, но не е при мен да видя точния модел. Иначе може да дебнеш роботите на Делонги или Саеко, които пускат на промо в ЕМаг, например. Последно взех на 418 робот Делонги, който прави чудно кафе и едно кафе излиза около 12ст. при цена на килограм Чибо Милано 16лв. Откакто взех робот, съм се отказал от тея с хватките, та вече имам три робота - два Делонги и един Филипс Саеко. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted January 2, 2019 Share Posted January 2, 2019 Зависи колко си претенциозен. Реално, до 200лв няма особена разлика между една и друга марка. Вкъщи съм с ей това Arielli и съм доста доволен - прави си супер кафе. Ако имаш повече изисквания - търси нещо от 350 нагоре. Но не се подлъгвай по евтините автомати - не си заслужават. А относно машините с капсули - не мерси. Прекалено много боклук за едно кафе, без да броим, че нямаш особено голям избор. А и капсулите излизат в пъти по скъпо по сравнение с нормално кафе от рода на Kimbo Gold, Lavazza. Когато не е на джезве, направено със съответния майсторлък... weбем ти и помията, пък ако ще и да е от дядомразовски клас! С какво да е канче и смислено кафе, плюс елементарни познания. Може да се направи напитка, дето и измишльотина от емнаесе К не може да я направи! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 (edited) Спрях се на DeLonghi EC 146 B. Не ми се харчи голяма сума. Пил съм много кафета от машини за 150лв и от 650лв и ми е малко неоправдано даването на пари. Да не говорим за 1к+ машините. Щях да си пия нескафе, ако не беше толкова вредно. Edited January 3, 2019 by sasshko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Моята е същата на външен вид, но е с някакви иноксови истории. Прави много добро кафе с МНОГО голям каймак. Внимаваш да не слагаш много ситно смляно кафе, защото ще запушиш дюзата на цедката и после трябва да я разглобиш. Не, че е сложно, но е дразнещо. Всичко друго и е ток. Ползвах я над 10 години и още си е ок. И друго - не сипваш чешмяна вода. Или през кана Brita или минерална. Чешмяната в Пловдив е всичко друго, но не и вода - котлен камък, да си ебе меча. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 (edited) Спрях се на DeLonghi EC 146 B. И друго - не сипваш чешмяна вода. Или през кана Brita или минерална. Чешмяната в Пловдив е всичко друго, но не и вода - котлен камък, да си ебе меча. В предишна фирма ползвахме по-старите модели. Ползваха се с чешмяна вода и изкарваха по 4-5г. sasshko ако искаш да я ползваш дълги години послушай Lucky Luciano. Другият вариант е периодично да я чистиш от котления камък. Edited January 3, 2019 by UzITo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 (edited) В предишна фирма ползвахме по-старите модели. Ползваха се с чешмяна вода и изкарваха по 4-5г. sasshko ако искаш да я ползваш дълги години послушай Lucky Luciano. Другият вариант е периодично да я чистиш от котления камък. Израстнал съм в Кичука и водата беше по- добре. В момента в Кършиака е АД. И се принудих да си купя БРИТА, така че няма да е проблем. 159лв най- ниската цена от https://technika.bg/product/18785/kafemashina-delonghi-ec-146-v.html Edited January 3, 2019 by sasshko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 В предишна фирма ползвахме по-старите модели. Ползваха се с чешмяна вода и изкарваха по 4-5г. sasshko ако искаш да я ползваш дълги години послушай Lucky Luciano. Другият вариант е периодично да я чистиш от котления камък. Израстнал съм в Кичука и водата беше по- добре. В момента в Кършиака е АД. И се принудих да си купя БРИТА, така че няма да е проблем. 159лв най- ниската цена от https://technika.bg/product/18785/kafemashina-delonghi-ec-146-v.html Поръчах от техника един Гофретник и след 3 дена се обадиха да кажат че го няма. Много магазини правят така - предлагат стоки, които ги нямат така че те съветвам да се обадиш предварително. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 (edited) От Техника.бг имам 4-5 неща поръчани, като отначало подходих с много резерви, но си изпълниха всичко преди крайния срок и всичко беше заводска запечатка. Нямам забележка към тях. Някъде към Брани поле, правели подматрачни рамки? Някой да знае? Всичко имам, рамка нямам. Трябва да е метална, защото спалнята ще е с повдигащ механизъм? Гледам на Дон Алмохадон, на РосМари и не знам на кой си още. Някой да минал по тоя път скоро? Тея РосМари май били пловдивски или имали някъде си до Маркита магазин. Та мнения? Edited January 3, 2019 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted January 6, 2019 Share Posted January 6, 2019 Платих си 99$/ месец, за да гледам клипчета на тема онлайн покер. - https://www.runitonce.com Направили са го да не може лесно да си свалиш клипчето и хамалогията да си записвам екрана със OBS ми се струва неефективна. колегата vinyl_master ми беше помогнал преди няколко години как да ги свалям, но в момента не мога да се справя сам. Влизаше се в кода на страницата и там търсех "div class" на видеото и после на Елементс излизаше линк, чрез който си свалях клипчето на мп4 формат - супер елегантно решение, което в момента не успявам да осъществя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Video_DownloadHelper Има го като добавка за Firefox и Chrome. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 Някакви текущи намаления из компютърните сайтове, от където да мога да се сдобия с GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC на по-добра цена?https://www.pazaruvaj.com/video-karti-c3142/gigabyte/geforce-gtx-1050-ti-oc-4gb-gddr5-128bit-pcie-gv-n105toc-4gd-p350968769/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 7, 2019 Share Posted January 7, 2019 Почнаха да се роят сайтовете за продажба на винетки, винетки.бг, е-винетка.бг, бгтолл.бг (уж официалния)... Какво е това, да не е някаква измама (защото са близки домейните) и кой е официалния сайт, бгтолл ли? Много мразя такива работи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts