RaptoR Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Ми имам там едни 10-20% на тия артикули, може да си вземеш още по-червено сако... Никога не съм купувал тия хай-енд шитни, Видима=Идеал лекинко така са ми се доказали. ЕДИТ: Ей ти пак - в заведение видял, дето некадърни пиЯнки постоянно се чекнат... Ама верно ли? МИ много са изкарали, не че знаеш га са инсталирани ЕДИТ 2 : Залагам 5 бири , че е в члагарниците Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 (edited) 10-20% от коя фирма? Не помня къде беше. Не беше в чалгарниците. Идеята ми беше, че ако един смесител не може да изкара 3 месеца в заведение на постоянен тормоз, според мен няма гаранция, че ще изкара години в домашна среда. То беше едно такова лабаво. Абе не вдъхваше доверие като цяло. Ама и ROCA съм виждал в същото състояние. Не знам кога са инсталирани със сигурност, но имам спомен, че заведението беше сравнително ново. Това ми беше и същността на въпроса. Има ли смисъл да платя повече за Grohe-то или да си взема просто една стандартна видима за 100лв по-малко (без термостат) и тва е. Сега погледнах. Видима-та с аналогична система (без термостат) са по 370-450лв. Май май не си заслужава особено изобщо да ги обмислям. Grohe-то нали са по-добри като качество? Edited May 30, 2018 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Грое, щото пише Грое ще ти скъсат дупарата без значение сакото и чорапките. Ти си избираш. С нищо кой знае колко над топ Видима. Дойче Веле гиби... Рока са испанските. Каквото и да е, ако се мяташ на такива щуротии, требе да се борим за отстъпка, като фактурата е за мен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Нали ти казвам да видиш на каква цена ще вземеш Grohe-то. Ако е по-ниска от тази, която съм си намерил - направо го взимаме. Не знам от коя фирма ти е отстъпката и колко е точно, иначе мога да проверя сайтът им. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 ТЕД, нали се сещаш, че няма как сега да звънна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 (edited) Абе вие не спите ли Ред: Баш си е нестандартен въпроса Edited May 30, 2018 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 (edited) Това ми беше и същността на въпроса. Има ли смисъл да платя повече за Grohe-то или да си взема просто една стандартна видима за 100лв по-малко (без термостат) и тва е. Grohe-то нали са по-добри като качество? От доста години ползваме само и единствено продукти на Grohe и Hansgrohe - от личен опит можем да кажем, че си заслужава. Налагало се да стигаме до гаранцията за протекло уплътнение при което ни се извиниха и ни смениха цялата система. Вярно, че то пряко зависи от твърдостта на твоята вода, ама за термостата може би е добре да се спомене, че след известно ползване (около 3 години) се затлачва с котлен камък. Така, че може да си наложи от време на време да го отваряш и да го почистваш. Погледни цените в amazon de на Grohe и Hansgrohe - понякога са до 70% по-ниски от тези в Б-я. Edited May 30, 2018 by Ferante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Grohe, Teca или Kodi. Имам и от трите марки и си струват всеки лев. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Искам да сменя душа у нас, че започна много да ме изнервя тоя стар боклук. И преди бях питал, но сега съм решен вече. Мога да взема ето тази душ система на Grohe за към 420лв. http://bg-maistor.com/bania/dush-sistemi/grohe-new-tempesta-cosmopolitan-160-dush-sistema-27922000-detail https://www.amazon.co.uk/GROHE-34565000-Grohtherm-Shower-Thermostat/dp/B00RTG3O0Q/ref=sr_1_4?s=diy&ie=UTF8&qid=1527667623&sr=1-4&keywords=grohe&dpID=41xpmcj%252BkSL&preST=_SY300_QL70_&dpSrc=srch Tова на първо търсене още. 265 лева. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 (edited) Vidima е търговската марка на Идеал стандарт за Източна Европа, което по никакъв начин не омаловажава или компрометира високото качество на продуктите им. Виж страницата на Идеал Стандарт за Германия: https://www.idealstandard.de Ако ти хареса нещо, пиши ми на ЛС, да видя дали мога да ти го осигуря да го купиш и на каква цена, разбира се, при положение че не се продава на нашия пазар. Edited May 30, 2018 by biodesign Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 (edited) https://www.amazon.co.uk/GROHE-34565000-Grohtherm-Shower-Thermostat/dp/B00RTG3O0Q/ref=sr_1_4?s=diy&ie=UTF8&qid=1527667623&sr=1-4&keywords=grohe&dpID=41xpmcj%252BkSL&preST=_SY300_QL70_&dpSrc=srch Tова на първо търсене още. 265 лева. Ама това не е същото. Vidima е търговската марка на Идеал стандарт за Източна Европа, което по никакъв начин не омаловажава или компрометира високото качество на продуктите им. Виж страницата на Идеал Стандарт за Германия: https://www.idealstandard.de Ако ти хареса нещо, пиши ми на ЛС, да видя дали мога да ти го осигуря да го купиш и на каква цена, разбира се, при положение че не се продава на нашия пазар. Мерси, ще погледна. Едит: Погледнах. В тоя сайт всичко се продава на БГ пазарът, та не знам какво точно имаш предвид под "при положение, че не се продава на нашия пазар". От доста години ползваме само и единствено продукти на Grohe и Hansgrohe - от личен опит можем да кажем, че си заслужава. Налагало се да стигаме до гаранцията за протекло уплътнение при което ни се извиниха и ни смениха цялата система. Вярно, че то пряко зависи от твърдостта на твоята вода, ама за термостата може би е добре да се спомене, че след известно ползване (около 3 години) се затлачва с котлен камък. Така, че може да си наложи от време на време да го отваряш и да го почистваш. Погледни цените в amazon de на Grohe и Hansgrohe - понякога цените са до 70% по-ниски от тези в Б-я. Лесно ли се почиства? Трябва ли да се сваля цялата батерия/термостат? Точно там го гледам. Имаш ли идея как стоят нещата с гаранцията? Edited May 30, 2018 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Едит: Погледнах. В тоя сайт всичко се продава на БГ пазарът, та не знам какво точно имаш предвид под "при положение, че не се продава на нашия пазар". Е, щом се продава, нищо нямам в предвид Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Лесно ли се почиства? Трябва ли да се сваля цялата батерия/термостат? Точно там го гледам. Имаш ли идея как стоят нещата с гаранцията? Да, почистването става лесно. На моделът който имахме не беше необходимо да се откача от стената. А ако се чудиш как да разбереш дали се затлачил - просто термостата спира да отчита правилно температурата и водата става непоносима Не знам, би трябвало гаранцията да е международна. Гаранцията, която сме ползвали в Б-я беше за продукт закупен от нашенско. https://pro.grohe.com/us/5685/services-for-you/warranties/ Ако искаш да си сигурен - може да им се обадиш по телефона и да ги питаш: Tел.: +359 (0) 2 / 971 99 59 , 71 25 35 , https://www.grohe.bg/bg_bg/our-service/contact/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 доставката е GBP 24.71 което по техния курс, който си е доста висок, от 2.36 е 60 лв за модел 33302002 общо излиза 310 лв а в първия сайт в района на България, излиза 350 лв мисля, че 40 лв не се толкова много, че да го мислиш, в случай че само гаранцията те притеснява. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Тоя модел 33302002 няма нищо общо с това, което искам да поръчам. Моделът е друг и разликата е 280лв с цените в БГ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Моделът е друг и разликата е 280лв с цените в БГ. Става дума за немския амазон, нали? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Става дума за немския амазон, нали? Да. В Английския е 40лв повече от Немския. Ще премеря размерите и ще го взема. Стига майка ми да не се затръшка, че по някаква причина ѝ трябва чучура отдолу. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 доставката е GBP 24.71 което по техния курс, който си е доста висок, от 2.36 е 60 лв за модел 33302002 общо излиза 310 лв а в първия сайт в района на България, излиза 350 лв мисля, че 40 лв не се толкова много, че да го мислиш, в случай че само гаранцията те притеснява. Кой ти ползва доставката на Амазон, има Габко за 5лв Това с температурата е доста готино. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Кой ти ползва доставката на Амазон, има Габко за 5лв Това с температурата е доста готино. Габиели е на 3 лева от Германия... Доста немски сайтове доставят безплатно до Англия. Тогава можеш да паднеш на 2 лева. С термостат си е голям кеф. Поддържа ти се постоянна температура през цялото време. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 (edited) Това с температурата е доста готино.Готино е, да. Първото ми таквоз чудо беше от 1986-7-ма... Swiss made от 20 до 60 градуса, като заключването беше на 38 градуса Edited May 30, 2018 by biodesign Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 доставката е GBP 24.71 което по техния курс, който си е доста висок, от 2.36 е 60 лв за модел 33302002 общо излиза 310 лв а в първия сайт в района на България, излиза 350 лв мисля, че 40 лв не се толкова много, че да го мислиш, в случай че само гаранцията те притеснява. Кой ти ползва доставката на Амазон, има Габко за 5лв Това с температурата е доста готино. Не знаех. Мерси Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Ползвам термоглава от поне 5 години. Супер икономично от към разход на топла вода и голям кеф. Пускаш водата и след секунди е калибрирана... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Решено е. Ще го поръчвам. Разстоянието между отворите е 16см. Само да видя колко цола са тръбите. Ако не са същите няма ли някакви преходници? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Решено е. Ще го поръчвам. Разстоянието между отворите е 16см. Само да видя колко цола са тръбите. Ако не са същите няма ли някакви преходници?Има преходници, но ще бъде издаден напред и ще стои грозно. По - добре си виж размера. Свали сегашният и измери. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Да сте чували за ексцентрик случайно? И все пак, Ангеле, макар да не ти препоръчвам особено туй, към което си се засилил, те съветвам добре да прецениш как ще се напасне към твоите условия, така щото да няма стърчащи или криви (наклонени) схеми. Не че няма всякакви видове уши и т.н., но съм сигурен, че няма да ти се иска да ги ползваш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts