Sothbiss Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Не се засягам. Просто работя като съпорт с английски език и доста често го чувам . Ето ти го преводът на двете изречения. Thank you for the first class support - Благодаря ви за първокласния съпорт. (с the членуваш съществителното). Thank you for first class support - Благодаря ви за първокласен съпорт - не звучи добре и на английски и български . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 И двете са правилни, защото става въпрос за точно определен случай на "first class support". Без the или your щеше да звучи нелепо. Та не разбирам за какво точно се шашкаш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Ами шашкам се, понеже не съм карал някакви специализирани курсове и това, което съм понаучил през годините е било малко по малко, от тук от там, така че нямам някакви систематични знания. Освен това като музикант съм свикнал да разчитам много на вътрешното си чувство за "музикална фраза" най-общо казано - един вид и в езика ако нещо ми прозвучи добре, то обикновено е и правилно. В случая 'фор дъ фърст' звучи по-благозвучно и се произнася по-лесно от 'фор фърст', защото 'дъ'-то разделя двете срички, започващи с "ф", а и чисто граматически е по-правилно да се членува, но пък знам, че има редки случаи (за които пример сега не мога да се сетя поради несистематичните ми знания), когато нещо не се членува, понеже просто така е прието в практиката, та се зачудих дали и това не е един от тези редки случаи. Както и да е, благодаря за консултацията - сега ще мога да заспя спокойно без да се терзая...след 2-3 часа де... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 (edited) Пламене, не знам к'во се втелясваш, като най-вероятно от другата страна е китаец или индиец, който прави Upgradation Иначе трето мнение - правилно си се изразил. Edited September 1, 2017 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Мерси. Просто съм свикнал доколкото ми е възможно да се опитвам да бъда перфектен във всички области, но за съжаление поради липса на опит и/или знания, в много от тях това не може да се получи. Всъщност в случая по ме ядоса факта, че го допуснах поради бързане и недоглеждане и то точно в края, а като музикант знам, че по средата на една песен по може да има някакви пропуски, но началото и края са най-важни - началото, защото това е първия досег с отсрещния и формира първоначалното впечатление, а краят затвърждава впечатлението от всичко, което е било преди това. А иначе между ония няма индийци или китайци - чисти американци от Лонг Айлънд са си и са много точни винаги. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 А иначе между ония няма индийци или китайци - чисти американци от Лонг Айлънд са си и са много точни винаги. Кой, къде и кога те е излъгал, че американците говорят правилен английски? Ти в случая си се изразил добре и правилно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Вероятно, но най-малкото си им е майчиния език. А досега след трите мнения вече бях сигурен на 99.999999...% (в период), че е правилно, но щом и ти го казваш - вече съм сигурен на 999.999999...% (в период), че е така. И понеже пак стана излишна дискусия, сега отивам да си направя едно капучино и после ще пренасоча към темата на Теди и Сие това-онова... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 1, 2017 Share Posted September 1, 2017 Някой каза, че е намерил как да си върне стария облик на Ютюб. Кажете ми де е тоя бутон, защото такива са ги осрали, че избеснях! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Вярно, някой беше казал...пусни го от средата... https://www.youtube.com/watch?v=OLkpLHZF-kY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 (edited) Ама нали знаете, че това ще е до време? По-добре свиквайте с новия. На мен лично ми харесва повече, не знам вас кое ви дразни. Аз от около 2 месеца си го ползвам. Edited September 2, 2017 by w00x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Колкото по-късно, толкова по-добре...пък като махнат бутончето, тогава ще се пригаждаме. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Ама нали знаете, че това ще е до време? Предпочитам времето, вкоето щеси оправят бъговете и грешките да го прескоча. И не - на мен ИЗОБЩО не ми харесва - отвратителен е. Гледам не съм единствен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Да се включа и аз с едно питане: Някой да знае аналога на WS-2000 за полиране на пластмаса? Навремето се продаваше във WS Teleshop, но вече го няма. Обърнах света и не, та не. А, другите препарати не са ми познати и честно казано не смея да рискувам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Някой знае ли дали някъде в Пловдив има място, където мога да се отърва от ненужна стара електроника: става въпрос за стари монитори, компютри и периферия (клавиатури, мишки и тн)? Стоят неизползваеми от години и само пречат, но някак си не ми се струва правилно да ги изхвърля в контейнера за боклук пред блока. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Може би тук: http://www.plovdiv.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%89%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%BE%D0%BF-%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Да, точно там. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Може би тук: http://www.plovdiv.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%89%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D0%BE%D0%BF-%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82/ Да, точно там. Благодаря, ще ги закарам там. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 У нас се появиха едно много досадни малки насекоми. Светло кфеви са и приличат малко на хлебарки, но са много по-малки от хлебарки. Реших, че може да са дървеници, но не приличат на снимките в Интернет, освен по цвета и размера. Някакви предположения? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 У нас се появиха едно много досадни малки насекоми. Светло кфеви са и приличат малко на хлебарки, но са много по-малки от хлебарки. Реших, че може да са дървеници, но не приличат на снимките в Интернет, освен по цвета и размера. Някакви предположения? Хлебарки са, ама са още малки... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Е добре де, колко време са малки тия хлебарки и не стават големи? И аз мислех, че са хлебарки, но вече прекалено много време се размотават като се появяват само по 1-2 големи, и започнах да се съмнявам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Тогава сигурно са хлебарки-джуджета. Снимай ги де, как да разберем само по общо описание за какво става дума... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Хлебарки са. Просто породата им е такава. Бабами едно време им викаше - мокрици. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Е добре де, колко време са малки тия хлебарки и не стават големи? И аз мислех, че са хлебарки, но вече прекалено много време се размотават като се появяват само по 1-2 големи, и започнах да се съмнявам. Ние с такова ги морим, ама пак се появяват понякога Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Хлебарки са. Просто породата им е такава. Бабами едно време им викаше - мокрици. На "мокрици" не излиза снимка на тези същества в интернет. Исках да избегна публикуването на снимки, но ще поместя една като успея да ги снимам. Най-вероятно ще са размазани обаче, защото не мисля, че ще позират за фотосесия. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 ... не мисля, че ще позират за фотосесия. Сложи им малко лакомства, погали ги по главичките и все ще успееш да направиш някоя прилична снимка. А аз да попитам за един мой "проблем" - какво ми спира клиповете от VBox7? Изключил съм всичко - флаш-блок, ад-блок и пак не тръгват...цикли, цикли и стои на началния екран. Интересно обаче, че рекламата преди клипа си я изглеждам без проблем, но самият клип - не. П.П. Колкото го мразя тоя сайт още откакто го пуснаха навремето, сега още повече го намразвам...що не си качват клиповете в нормални сайтове като тубата, ами продължават да се (ме) мъчат с тоя... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts