evropata Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Доколкото знам. последно като питах, ми казаха че може до 30 дни след подписването/преподписването на договора, да отидеш и да добавиш мобилно устройство. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Какви документи трябват за пререгистрация и смяна на табели в КАТ? Знам, че със сигурност искат оригинал и копие на договора за покупка и ГО-то? Нещо друго? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 Малък и голям талон, друго няма. ГО не го гледат кат документ, директно проверяват в системата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted April 20, 2017 Share Posted April 20, 2017 На талоните оригинал или оригинал и копие? Договор не може да не искат, как ще докажа, че е моя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 (edited) Аз имах оригинал и копие от талоните за всеки случай. Иначе договора си го писал, за това не го споменах, естествено и него. Аз имах и протокол за монтаж и преглед на АГУ, за да ми впишат в талона бензин/втечнен нефтен газ (LPG). Естествено не са задължителни тея документи. Ако имаш възможност си намери фирма или друго да ти помогнат в КАТ. Не знам какви са тея километрични опашки, сега за регистрация преди 2 месеца баща ми чака от 5:00 до 18:00...... Edited April 21, 2017 by jozo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Някой добър разсадник за цветя около Пловдив? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Аз имах оригинал и копие от талоните за всеки случай. Иначе договора си го писал, за това не го споменах, естествено и него. Аз имах и протокол за монтаж и преглед на АГУ, за да ми впишат в талона бензин/втечнен нефтен газ (LPG). Естествено не са задължителни тея документи. Ако имаш възможност си намери фирма или друго да ти помогнат в КАТ. Не знам какви са тея километрични опашки, сега за регистрация преди 2 месеца баща ми чака от 5:00 до 18:00...... Ей го защо: http://gospodari.com/%D1%84%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%88%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2-video126354.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Някой добър разсадник за цветя около Пловдив? Какво по-точно ти трябва, ако не е тайна? Понеже има много и не е без значение какво точно търсиш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Какво по-точно ти трябва, ако не е тайна? Понеже има много и не е без значение какво точно търсиш. Ами майка иска да я водя за градински цветя и за терасите също (мушкато) ,а аз искам да си купя 1-2 цитросови дръвчета. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Ами майка иска да я водя за градински цветя и за терасите също (мушкато) ,а аз искам да си купя 1-2 цитросови дръвчета. За саксийни и градински цветя те съветвам да не си губиш времето по разсадници, ами отиди на четвъртък пазар: има няколко баби, които продават разсад теменужки и мушкато собствено производство, освен тях има и една жена, с разсадник във Войводиново, има всякакъв разсад и доста богат избор сезонни цветя (като влезеш в пазара откъм аптеката- вдясно, в ъгъла й е масата) За декоративни дръвчета и храсти: http://www.dahliagardencenter.com/index.php Намира се на Д.Талев в посока околовръстното, след отбивката за новия Оазис. Не, че им правя реклама, просто знам от първа ръка, че са сериозни и коректни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Супер,благодаря ти!Да от пазара ходим и взимаме,но защото сега повече ще се купуват и искаше от някой разсадник. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Казусът е следния. Необходимо е да се преведе от банка в Европейска държава сума от порядъка на ХХХХ евро по сметка в БГ банка. Въпросът е коя БГ банка е най-подходяща за целта? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Защо това има значение? Таксата ще дойде от банката наредител, та банката получател няма значение. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Ако случайно има негова си сметка в евро, може да попита - ако внесе тази сума в тази сметка и след това направи превод от там, дали няма да излезе по-евтино по този начин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Предстои ми да си купя кола от частно лице. Някой вещ в занаята би ли ми обяснил за какво трябва да се внимава при оформянето на сделката - нотариус, договор, прехвърляне, поделяне на такси и т.н. За техническата страна имам доверен сервиз, така че това не ме притеснява. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Ако случайно има негова си сметка в евро, може да попита - ако внесе тази сума в тази сметка и след това направи превод от там, дали няма да излезе по-евтино по този начин. Той превода така или иначе трябва да е по ЕВРО-ва сметка, защото иначе ще конвертират валутата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Това за еврото е ясно (конвертирането) - говорех за превод със и без наличие на собствена сметка. @Психо, пусни отделна тема в автомобилния раздел, за да могат да ти отговорят повече хора. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Та в тази насока, коя БГ банка има клон в Дания да речем? Та вносителя да си разкрие сметка в нея, и след това да прехвърли сумата по моята сметка в тази банка? Или пък да има Датска банка с клон в БГ? Или която и да е банка с клонове в двете държави? Защото , поне в БГ доколкото знам, при между банков превод таксите са доста по-големи отколкото при вътрешнобанков превод.превод. Лаик съм в тази област, не ми се смейте. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Та в тази насока, коя БГ банка има клон в Дания да речем? Та вносителя да си разкрие сметка в нея, и след това да прехвърли сумата по моята сметка в тази банка? Или пък да има Датска банка с клон в БГ? Или която и да е банка с клонове в двете държави? Защото , поне в БГ доколкото знам, при между банков превод таксите са доста по-големи отколкото при вътрешнобанков превод.превод. Лаик съм в тази област, не ми се смейте.Директно датски банки няма в Бг. За по - ниски такси може да се провери от коя верига имат банки в двете страни. Уникредит, SG - тези май са с най - голям шанс. В Бг има обаче една цигания. Когато получаваш превод във валута имаш такса. Аз заплатата като си я получавам, всеки път ми удържат по 7 евро. В различните банки варира, но е от 6 до към 9 евро. Сумата е фиксирана, не е процент. Бг банките са толкова напред, че не могат да ти кажат колко ще струва даден превод преди да го наредят...Интересно ми е обаче ако наредя 100 превода от по 1 евро към даден човек, би теябвало да му приберат 700 евро такси... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Та в тази насока, коя БГ банка има клон в Дания да речем? Та вносителя да си разкрие сметка в нея, и след това да прехвърли сумата по моята сметка в тази банка? Или пък да има Датска банка с клон в БГ? Или която и да е банка с клонове в двете държави? Защото , поне в БГ доколкото знам, при между банков превод таксите са доста по-големи отколкото при вътрешнобанков превод.превод. Лаик съм в тази област, не ми се смейте. Дори между клонове на една и съща банка в две държави - ще има такса. Таксата просто няма как да я избегнеш ако ползваш банки. Няма и как да я намалиш толкова, защото както споменах, тя се определя от банката наредител, а не от банката получател. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted April 21, 2017 Share Posted April 21, 2017 Няма и как да я намалиш толкова, защото както споменах, тя се определя от банката наредител, а не от банката получател.Определя се и от колко банки минават парите между двете банки. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 Та в тази насока, коя БГ банка има клон в Дания да речем? Та вносителя да си разкрие сметка в нея, и след това да прехвърли сумата по моята сметка в тази банка? Или пък да има Датска банка с клон в БГ? Няма българска банка с клон в Дания както и обратното.Знам го със сигурност имам приятели там и сме търсили варианти за трансфер на пари...Датската банкова система е на много високо ниво,всичко става онлайн практически кеш никой не ползва и срещу никакви такси...обаче не може да се каже същото за нашата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 Някъв читав линк за стрийм на Реал-Барса? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted April 23, 2017 Share Posted April 23, 2017 Sky Sports 1 - acestream://aa7c6b5f1fd8fbae6c4b1e4e2df6659e7179aca1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rargirov Posted April 25, 2017 Share Posted April 25, 2017 Къде може да се зареди битова газ в Пловдив, освен на Хаджията Груев? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts